Żużel w TV
Re: Żużel w TV
brawo Domin! Jakby Mati nie popełnił błędu w biegu z Pawlickim to też miałby szanse na podium
Mateusz załapie się na eliminacje do SEC?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
To zależy też od Dobruckiego.
Mamy po 5 miejsc w eliminacjach SGP i SEC. Raczej Mati bez problemu złapie się przynajmniej na SEC
Mamy po 5 miejsc w eliminacjach SGP i SEC. Raczej Mati bez problemu złapie się przynajmniej na SEC
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jeśli po 5 to powinien się załapać do obu :) Dzięki :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Na pewno od Dobruckiego? Wydawało mi się, że to zawodnicy sami deklarowali
Tak, zawodnicy przed zawodami deklarowali jakie bilety w razie czego chcą.
A miejsc jest 4, piąte było dziką kartą. Chyba, że się coś zmieniło ;)
A miejsc jest 4, piąte było dziką kartą. Chyba, że się coś zmieniło ;)
I tak, i nie :)
Tzn. z tego co mi wiadomo, to zawodnicy oczywiście deklarują, w których eliminacjach chcą jechać, i decyduje kolejność wn złotym kasku, ale formalnie zawodników nominuje Dobrucki. Oczywiście robi to w oparciu o wyniki ZK i deklaracje zawodników, ale wedle przepisów nie musi tego robić. Jakby się uparł, to może i Drabika nominować.
Po prostu w regulaminie zawodów nie jest zdaje się napisane, że np. wygrana gwarantuje miejsce w eliminacjach SGP.
Oczywiście, mogę się mylić
Tzn. z tego co mi wiadomo, to zawodnicy oczywiście deklarują, w których eliminacjach chcą jechać, i decyduje kolejność wn złotym kasku, ale formalnie zawodników nominuje Dobrucki. Oczywiście robi to w oparciu o wyniki ZK i deklaracje zawodników, ale wedle przepisów nie musi tego robić. Jakby się uparł, to może i Drabika nominować.
Po prostu w regulaminie zawodów nie jest zdaje się napisane, że np. wygrana gwarantuje miejsce w eliminacjach SGP.
Oczywiście, mogę się mylić
w eliminacjach Polska ma 5 miejsc. O to mi chodziłoA miejsc jest 4, piąte było dziką kartą. Chyba, że się coś zmieniło ;)
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2024, o 16:59 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zazwyczaj przy nominacjach do eliminacji do GP i SEC pomijano uczestników cyklu GP, aczkolwiek w tym toku może być inaczej.
Kubera, Pawlicki, Woryna - el. SGP I SEC
Wizniak - El. SGP
Cierniak - el. SEC
Janowski - DK na el. SGP
DK na SEC będzie ogłoszona później
Wizniak - El. SGP
Cierniak - el. SEC
Janowski - DK na el. SGP
DK na SEC będzie ogłoszona później
-
rumburaquee
- Zawodowiec
KrzyczącyK1b1c pisze:rumburaquee pisze:W Anglii Jack też niezbyt kolorowo
Patrząc w ten sposób, to Dan Bewley również :D
Ale Dan lepiej pokazał się na Asach. Btw paniki nie robię niech Jacek pojedzie +/- to co w tamtym roku i szlus.
Pamiętajmy, że poprzedni sezon był dość "ekstremalny" w wykonaniu naszych. 4 zawodników że średnią ponad 2.0 i aż sześciu(!) ze średnią ponad 1.8. To są kosmiczne wyniki. I wcale nie potrzebujemy powtórki, żeby obronić złoto.
Oczywiście Mateusz raczej nie powtórzy wyniku po przejściu w rolę seniora, a Wiktor też raczej nie pojedzie na poziomie zeszłorocznego Mateusza.
Ale też pamiętajmy, że dla nas sezon zaczyna się w sierpniu. Wtedy mają być w formie :) raczej nie chcemy powtórzyć zeszłorocznej Sparty, która w decydującym momencie sezonu znacznie spuściła z tonu (nawet uwzględniając kontuzje) zamiast wskoczyć na wyższy poziom
Oczywiście Mateusz raczej nie powtórzy wyniku po przejściu w rolę seniora, a Wiktor też raczej nie pojedzie na poziomie zeszłorocznego Mateusza.
Ale też pamiętajmy, że dla nas sezon zaczyna się w sierpniu. Wtedy mają być w formie :) raczej nie chcemy powtórzyć zeszłorocznej Sparty, która w decydującym momencie sezonu znacznie spuściła z tonu (nawet uwzględniając kontuzje) zamiast wskoczyć na wyższy poziom
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
O Jacka jestem dziwnie spokojny. To młody dosyć żużlowiec, który nadal chce się rozwijać i ma jeszcze imo rezerwy. Bardziej niepokoję się o Fredkę, ale daleko mi do czarnych myśli :D
A ja się o Jacka obawiam. Na razie nie jest w formie takiej jak o tej porze w zeszłym roku. O Freda też mam obawy. Prawdą jest to co napisał Flagg. Przy takim Zmarzliku jak dotychczas i przy dzisiejszym Kuberze Jack i Fred po 7-8 Mati i Wiktor po 4-5 i mecz dalej wygrany.
każdy klub (może poza Apatorem) ma swoje "problemy" u progu sezonu. Janowski w takiej dyspozycji raczej nie zapowiada powrotu do czołówki światowej, Drabik bez komentarza, Fajfer również. Unia ma w ogóle ciepło, a Hampel chyba standardowo z formą czeka na wrzesień.
Ja w Jacka wierze, mam świadomość, że zeszły rok miał świetny, ale to nie znaczy że osiągnął sufit, na pewno po minimalnie przegranym medalu ma olbrzymi głód, czyli to czego (moim zdaniem) brakuje już 2 panom z Wrocławia ;)
Ja w Jacka wierze, mam świadomość, że zeszły rok miał świetny, ale to nie znaczy że osiągnął sufit, na pewno po minimalnie przegranym medalu ma olbrzymi głód, czyli to czego (moim zdaniem) brakuje już 2 panom z Wrocławia ;)
Jack ma kilka atutów. Świetna technika, głód sukcesu, sprzęt od Kowala, Zmarzlik pod ręką. Oczywiście że ubiegły sezon to nie jego sufit ale niektóre portale już zrobiły z niego najgroźniejszego rywala Bartka do mistrzostwa świata. A tymczasem chyba jednak nie teraz. Moim zdaniem eksperci nie doceniają Taia a drużynowo Falubazu. Apator wygląda ok ale mają PP i tu jest jakaś szansa
no widzisz, a moim zdaniem wiele osób przecenia Falubaz, bo widzi w nich pewniaków do PO. Wg mnie nie mają choć jednego zawodnika, o którego dwucyfrówkę można być spokojnym. Serce chciałoby żeby i Falubaz i Unia utrzymały się kosztem Grudziądza, ale ciężko o to będzie
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Drabik liga a zawody indywidualne to inna inszość. Ja o Ferdynanda jestem bardziej spokojny niż o Jacka. Ale jak pisałem +/- niech ujadą i git.
Po żenujących sparingach Cierniaka z zeszłego roku i bardzo dobrym wejściu w sezon ligowy, przestałem patrzeć na sparingi. Albo przypomnijcie sobie Lamparta w 2022 czy 2021, (0,0,0) na starcie w Gorzowie, a później u nas dwucyfrowka w następnym meczu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
w 2019 Przemek Pawlicki latał na sparingach jak wściekły. Kosił same trójki, wygrał chyba ze dwa memoriały. No wyglądał jak milion dolców. A potem przyjechał na inaugurację ligi do Lublina, nie łapał się na szprycę Dawida Lamparta i położył GKM-owi mecz z beniaminkiem :)
Z jakimiś pierwszymi wnioskami odnośnie dyspozycji zawodników trzeba poczekać te 2-3 kolejki ligowe. Wiadomo, jedni potwierdzą formę ze sparingów, a inni jej zaprzeczą. Ale na ten moment cieżko wyrokować którzy będą którymi :)
Z jakimiś pierwszymi wnioskami odnośnie dyspozycji zawodników trzeba poczekać te 2-3 kolejki ligowe. Wiadomo, jedni potwierdzą formę ze sparingów, a inni jej zaprzeczą. Ale na ten moment cieżko wyrokować którzy będą którymi :)
Cierniak wygląda bardzo dobrze, szkoda ze pierwszy mecz mamy na trudnym terenie, bo w Lublinie mógłby mocno zacząć sezon.
Co do Przyjemskiego, chyba potrzebuje więcej czasu, dla mnie to wygląda jak ślady po kontuzji, Szwecja w zeszłym roku mu rzeczywiście pomogła, a teraz krok w tył. Bardziej jednak od sylwetki martwi to, że starty też niemrawe. Ale tak jak Flagg napisał, wygórowane oczekiwania należy zmierzyć z pierwszym sezonem Cierniaka u nas.
Co do Przyjemskiego, chyba potrzebuje więcej czasu, dla mnie to wygląda jak ślady po kontuzji, Szwecja w zeszłym roku mu rzeczywiście pomogła, a teraz krok w tył. Bardziej jednak od sylwetki martwi to, że starty też niemrawe. Ale tak jak Flagg napisał, wygórowane oczekiwania należy zmierzyć z pierwszym sezonem Cierniaka u nas.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
O Cierniaka jestem jakoś dziwnie spokojny. Przy Bartku zrobił mega postęp, wczoraj pierwsza jazda spod taśmy i po 2 biegach połapał, o co chodzi i doszusował do ścisłej czołówki mocno obsadzonych zawodów.
Dla mnie Fredka i Jack zawsze będą "obarczeni" pewnym ryzykiem, głównie ze względu na to, jak jeździli przed przyjściem do Lublina. Nie jest jednak powiedziane, że obaj na dłuższy czas zadomowią się w top8 SGP i w pobliżu top10 Eligi.
Dla mnie Fredka i Jack zawsze będą "obarczeni" pewnym ryzykiem, głównie ze względu na to, jak jeździli przed przyjściem do Lublina. Nie jest jednak powiedziane, że obaj na dłuższy czas zadomowią się w top8 SGP i w pobliżu top10 Eligi.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Promocja C+ online. Pierwsze 3 miesiące po 39 zł/miesiąc, kolejne 54 zł/miesiąc. Łącznie wychodzi 333 zł za sezon.
https://pl.canalplus.com/oferta-online/zuzel-na-zywo
https://pl.canalplus.com/oferta-online/zuzel-na-zywo
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- tezetomaniak
- Trener
Ta stalowa miedź wygląda jak róż z daleka
Coś bez formy ten młody Holder :)