Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużlowe różności

#18676 Postautor: Gelo » 13 marca 2024, o 09:28

Cooper pisze: Tak wiem, gdyby PiS wygrał, to Michał Moskal by załawtił, w końcu obiecał w kampanii :)
Jak zwykle wiesz, że dzwonią ale nie wiesz w którym kościele. Więc nie Moskal tylko Kaczyński w towarzystwie Moskala i Sprawki, nie wybudowanie a umieszczenie na liście inwestycji strategicznych i to wszystko pod warunkiem wygranych wyborów przez PiS. A dla ministra nie bądźcie tacy złośliwi. Jak trzeba ogarnąć "ścieżkę zdrowia" jest bardzo rozgarnięty.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#18677 Postautor: Cooper » 13 marca 2024, o 09:31

Ej, ale oni rządzili 8 lat, nie musieli wygrywać wyborów by "dać" w tym czasie na stadion w Lublinie :)

Gelo pisze:nie wybudowanie a umieszczenie na liście inwestycji strategicznych i to wszystko pod warunkiem wygranych wyborów przez PiS.

Pisiory w krystalicznej postaci :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#18678 Postautor: Gelo » 13 marca 2024, o 09:33

A którakolwiek władza robi inaczej?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#18679 Postautor: Cooper » 13 marca 2024, o 09:35

No nie, więc teraz dajmy 8 lat wykazać się Tuskowi ws. stadionu ;]

rumburaquee
Zawodowiec

#18680 Postautor: rumburaquee » 13 marca 2024, o 09:36

Jakim to trzeba być debilem ( pomijam pismaków) żeby srać we własne gniazdo, ogólnie żużel. Nam odejdą SSP ok, ale inny też dostaną rykoszetem. Wracamy powoli do szarzyzny i afer o niewypłacalnych klubach. Zastanawia mnie dlaczego taki prezes np Bruk-bet Niepołomice nie skarży się że KGHM daje kasę na Lubin itp. Jednak to prawda że Polak Polska ściągnie na dół za nogi.

Flagg
Trener

#18681 Postautor: Flagg » 13 marca 2024, o 09:42

rumburaquee pisze:Jakim to trzeba być debilem ( pomijam pismaków) żeby srać we własne gniazdo, ogólnie żużel. Nam odejdą SSP ok, ale inny też dostaną rykoszetem. Wracamy powoli do szarzyzny i afer o niewypłacalnych klubach. Zastanawia mnie dlaczego taki prezes np Bruk-bet Niepołomice nie skarży się że KGHM daje kasę na Lubin itp. Jednak to prawda że Polak Polska ściągnie na dół za nogi.

To już ustaliliśmy. Mentalność środowiska żużlowego. Jeśli ja jem miskę ryżu, a sąsiad kawior, to moim głównym celem jest sprowadzenie sasiada do poziomu miski z ryżem, a nie podniesienie mojego standardu do kawioru.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#18682 Postautor: Gelo » 13 marca 2024, o 09:50

Cooper pisze:No nie, więc teraz dajmy 8 lat wykazać się Tuskowi ws. stadionu ;]

Może lepiej nie. Pisałem Ci już że zobaczysz stadion Nitrasa jak świnia niebo. Tak samo zobaczysz Tuska za 8 lat jako premiera :) Niestety jak to mają w zwyczaju wyczyszczą nam kieszenie podatkami i drożyzną a "piniendzy" jak nie było tak nie będzie. Grunt, że "pisiory oderwane od koryta".
Ostatnio zmieniony 13 marca 2024, o 11:43 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.

ezbeg
Trener

#18683 Postautor: ezbeg » 13 marca 2024, o 09:51

Środowisko żużlowe w większości tkwi w szarych latach 90 i tego nikt nie zmieni.
Nikt nie może mieć lepiej jak my i już.

A stadionu nie będzie i już.

Flagg
Trener

#18684 Postautor: Flagg » 13 marca 2024, o 10:49

Cooper pisze:Nitras nie należy do zbyt rozgarniętych, jadą po nim wszystkie media sportowe i twittery, myślę, że ostatnim wystąpieniem sporo przegrał.

Bardzo sporo :) Juz teraz mu wszyscy wyciągają, że w 2016 roku bardzo aktywnie działał w kwestii wyciągnięcia kasy od rządu na budowę czy tam remont stadionu Pogoni Szczecin :) No ale wtedy chodziło o "jego" klub, wiec pieniądze od Państwa się należały.

O kompromitacji z Mioduskim już pisałem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#18685 Postautor: ezbeg » 13 marca 2024, o 11:19

Bo Pogoń Szczecin zawsze była i nigdy nie trafiła na dno (czasy Gondora i Ptaka to legendy jak o smoku wawelskim). A nadto nie była elementem walki politycznej (czasy Sabriego Bekdasa to z kolei legenda jak o królu Popielu zjedzonym przez myszy).
W takim przypadku pieniądze od państwa się należą.

Z kolei sponsoring Pogoni przez Grupe Azoty w 2016 roku to był fotomontaż.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#18686 Postautor: kdsz » 13 marca 2024, o 12:15

Flagg pisze:Jak ktoś ciekawy to jest też piewszy meldunek od naszej nowej gwiazdy - Wiktorii xD

https://www.facebook.com/share/r/mGAPeSw6G2gfLaBj/

Dobrze że napisy dali, bo z dykcją to trochę nieteges u tej pani.
Może się wyrobi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Haron90
Kadrowicz

#18687 Postautor: Haron90 » 13 marca 2024, o 13:01

kdsz pisze:
Flagg pisze:Jak ktoś ciekawy to jest też piewszy meldunek od naszej nowej gwiazdy - Wiktorii xD

Dobrze że napisy dali, bo z dykcją to trochę nieteges u tej pani.
Może się wyrobi.

Bez przesady. Na konkurs recytatorski może i się nie nadaje, ale bez problemu idzie wszystko zrozumieć bez napisów.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#18688 Postautor: kdsz » 13 marca 2024, o 13:54

Możliwe. U mnie chyba słabo ze słuchem. Oglądając polskie filmy często włączam napisy żeby cokolwiek zrozumieć.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#18689 Postautor: Cooper » 13 marca 2024, o 14:09

Nie czepiajmy się, pani Wiktoria ma dużo zapału, myślę, że w odpowiedni target trafi dobrze, trochę jeszcze brak luzu i gest za bardzo wyprzedza słowo, ale pierwsze koty za płoty, akurat na takim rozwoju "sociali" raczej klub nie straci.

Kaman
Kadrowicz

#18690 Postautor: Kaman » 13 marca 2024, o 15:41

Obrazek

KrzyczącyK1b1c
Trener

#18691 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 13 marca 2024, o 15:54

Kaman pisze:

Obrazek

U mnie działa.

qpa
Junior

#18692 Postautor: qpa » 13 marca 2024, o 17:40

Gelo pisze:
Cooper pisze: Tak wiem, gdyby PiS wygrał, to Michał Moskal by załawtił, w końcu obiecał w kampanii :)
Jak zwykle wiesz, że dzwonią ale nie wiesz w którym kościele. Więc nie Moskal tylko Kaczyński w towarzystwie Moskala i Sprawki, nie wybudowanie a umieszczenie na liście inwestycji strategicznych i to wszystko pod warunkiem wygranych wyborów przez PiS. A dla ministra nie bądźcie tacy złośliwi. Jak trzeba ogarnąć "ścieżkę zdrowia" jest bardzo rozgarnięty.

Ale przecież pis wygrało wybory ...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#18693 Postautor: Perez » 13 marca 2024, o 18:04

Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#18694 Postautor: tezetomaniak » 13 marca 2024, o 19:03

Gelo pisze:Grunt, że "pisiory oderwane od koryta".

Amen.

Flagg
Trener

#18695 Postautor: Flagg » 13 marca 2024, o 20:43

Już wiadomo, kto i co było natchnieniem Stali Gorzówb odnośnie ich nowych kevlarow.

"Największe europejskie kluby regularnie zmieniają swoje stroje. Robi to FC Barcelona czy Real Madryt. To naturalny trend. Chcemy się wpisywać w nowoczesny design i wzornictwo. W projektowaniu uwzględniliśmy także najnowsze wytyczne PGE Ekstraligi o „monochromach”. Stawiamy na jakość i wysoką estetykę. Szczególnie nam zależało na ekspozycji i widoczności herbu klubu- do nasza duma. Warto iść w stronę tych, którzy w sporcie wyznaczają trendy. To jest przede wszystkim Formuła 1 i wielkie marki piłkarskie. Wprowadziliśmy świeżość i kontrowersję, to ma czemuś służyć. Ponadto czytelność z perspektywy sponsora jest bardzo pożądana i to trzeba dziś rozumieć – wyjaśniłKrzysztof Czyrka wiceprezes zarządu Stali Gorzów."

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W sieci gdzieś jest zdjęcie młodego Palucha w nowym kevlarze w, że tak powiem, naturalnych warunkach. I wygląda to, moim zdaniem, dużo gorzej niż na grafikach przy prezentacji. Ten miedziany kolor psuje cały efekt

ezbeg
Trener

#18696 Postautor: ezbeg » 13 marca 2024, o 21:10

Oj Motor ością w gardle.

A i oczywiście były już głosy z Polski, że "ukradliśmy" wzory Stali.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#18697 Postautor: Kargolo » 14 marca 2024, o 11:43

Dzisiaj startuje angielska Premiership. Oczywiście jeśli pogoda pozwoli, bo jeden z dwóch zaplanowanych meczów został już przełożony.
Na początek Oxford z powracającym do Anglii Maćkiem Janowskim przeciwko Birmingham z Vackiem Milikiem i dobrze nam znanym Wiktorem Lampartem.

Z roku na rok coraz więcej ciekawych nazwisk pojawia się w Anglii. W tym sezonie oprócz wyżej wymienionych zobaczymy m.in. Dana Bewleya, Piotra Pawlickiego, Emila Sajfutdinowa, Jasona Doyle'a, Maxa Fricke'a, Taia Woffindena, braci Holderów i oczywiście niezniszczalnego Bombera Harrisa.
Emil w zeszłym roku dosłownie fruwał po angielskich torach, to był taki speedway jaki chciałbym oglądać na co dzień. W ogóle jeśli chodzi o wydarzenia na torze są to chyba najciekawsze rozgrywki na świecie. Rzecz najbardziej odróżniająca ligę angielską od polskiej to chęć utrzymania się na motocyklu po każdym kontakcie, brak "woźniakowania". Ciekawe jak w tym wszystkim odnajdzie się Piter Pawlicki.
Szkoda, że tak mało British Speedway będzie można obejrzeć w TV, do Eurosportu wracają dopiero pod koniec kwietnia.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#18698 Postautor: Flagg » 14 marca 2024, o 11:50

ezbeg pisze:Oj Motor ością w gardle.

Szczerze mówiąc, tak pobieznie patrząc na internety, to raczej zdecydowanie większa liczba ludzi jedzie po Stali za te kevlary, a chwalą nasze. Nie mówię, oczywiście o jakiś randomowych tłukach z grup fejsbukowych, ale o ludziach mniej lub bardziej znanych w środowisku.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#18699 Postautor: kdsz » 14 marca 2024, o 11:56

Kargolo pisze:W ogóle jeśli chodzi o wydarzenia na torze są to chyba najciekawsze rozgrywki na świecie.

Ilu ludzi, tyle opinii. Obejrzałem większość transmisji z ligi angielskiej w zeszłym sezonie i moim zdaniem nawet mecze w polskiej II lidze są ciekawsze. Emil do Premiership pasował jak kwiatek do kożucha. W sumie jakbym miał zestawić rozgrywki ligowe pod względem atrakcyjności, to liga angielska wygrywa tylko z duńską, dramatycznie słabą pod względem jakości ścigania i oprawy. Mój ranking na podstawie sezonu 2023 wyglądałby tak:
1. I liga
2. Ekstraliga
3. Elitserien
4. II liga
5. Premiership
6. Speedway Ligaen

ezbeg
Trener

#18700 Postautor: ezbeg » 14 marca 2024, o 12:04

Flagg pisze:
ezbeg pisze:Oj Motor ością w gardle.

Szczerze mówiąc, tak pobieznie patrząc na internety, to raczej zdecydowanie większa liczba ludzi jedzie po Stali za te kevlary, a chwalą nasze. Nie mówię, oczywiście o jakiś randomowych tłukach z grup fejsbukowych, ale o ludziach mniej lub bardziej znanych w środowisku.

No mnie wyswietliły mi się wypowiedzi tych "tłuków". Później dokonałem głębszego rozpoznania tematu to większa krytyka Stali za brak inwencji twórczej.