Motor Lublin w sezonie 2024

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2024

#426 Postautor: ezbeg » 1 marca 2024, o 15:07

Jeszcze jest czas na podpisanie umów. Aczkolwiek nie wiadomo jaka jest obecna sytuacja finansowa m.in. PKO. Banki teraz raczej nie mają kolorowo przez te pozwy co do kredytów frankowych.
Może na to miejsce wskoczą prywatne podmioty.

Flagg
Trener

#427 Postautor: Flagg » 1 marca 2024, o 15:30

A juz z czysto estetycznego punktu widzenia. Jednoczłonowe Platinum jeszcze jakoś brzmiało, choć tez szału nie było. Orlen Oil już zaczyna zaczepiać o gimnastykę językową.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#428 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 15:37

Flagg pisze:A juz z czysto estetycznego punktu widzenia. Jednoczłonowe Platinum jeszcze jakoś brzmiało, choć tez szału nie było. Orlen Oil już zaczyna zaczepiać o gimnastykę językową.

Platinum miało tę zaletę, że kojarzyło się z platyną, a platyna to prestiż, coś premium i fajnie współgrało z eleganckimi kevlarami i byciem mistrzem. Tak samo Speed Car było dosyć niezłą nazwą, bo kojarzyło się z prędkością. Ten Orlen Oil teraz totalnie z czapy

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#429 Postautor: Gelo » 1 marca 2024, o 15:47

Macie problemy :) Jak mamy mieć jeden z najwyższych budżetów w lidze i trzeci raz być mistrzem to dla mnie klub może się nazywać Wiadro

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#430 Postautor: tezetomaniak » 1 marca 2024, o 15:49

ezbeg pisze:Jeszcze jest czas na podpisanie umów. Aczkolwiek nie wiadomo jaka jest obecna sytuacja finansowa m.in. PKO. Banki teraz raczej nie mają kolorowo przez te pozwy co do kredytów frankowych.

Banki wykazują rekordowe zyski i są motorem napędowym hossy na GPW.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#431 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 15:49

Gelo pisze:Macie problemy :) Jak mamy mieć jeden z najwyższych budżetów w lidze i trzeci raz być mistrzem to dla mnie klub może się nazywać Wiadro

Nazwa klubu dla kibiców jest istotna i to chyba nie jest niczym nadzwyczajnym :)

Haron90
Kadrowicz

#432 Postautor: Haron90 » 1 marca 2024, o 15:57

tezetomaniak pisze:
ezbeg pisze:Jeszcze jest czas na podpisanie umów. Aczkolwiek nie wiadomo jaka jest obecna sytuacja finansowa m.in. PKO. Banki teraz raczej nie mają kolorowo przez te pozwy co do kredytów frankowych.

Może posunięcie strategiczne aby trochę wyciszyć te hałasy wokół SSP.

ezbeg
Trener

#433 Postautor: ezbeg » 1 marca 2024, o 15:59

tezetomaniak pisze:

A niby jęczą jak to im ciężko, co się przejawia w licznych pozwach o zwrot kapitału. A to kłamczuszki :) No nieważne. Zamiast banków wolałbym w ich miejsce rentowne spółki (prywatne) z GPW.

Nazwa mogłaby być gorsza np. "Składywęgla.pl" czy inny "Zooleszcz". Ta ujdzie.

Kaman
Kadrowicz

#434 Postautor: Kaman » 1 marca 2024, o 16:47

Jest ok, nie zmieniono na Zgrzeblarki...

go!
Trener

#435 Postautor: go! » 1 marca 2024, o 17:18

KrzyczącyK1b1c pisze:
Flagg pisze:A juz z czysto estetycznego punktu widzenia. Jednoczłonowe Platinum jeszcze jakoś brzmiało, choć tez szału nie było. Orlen Oil już zaczyna zaczepiać o gimnastykę językową.

Platinum miało tę zaletę, że kojarzyło się z platyną, a platyna to prestiż, coś premium i fajnie współgrało z eleganckimi kevlarami i byciem mistrzem. Tak samo Speed Car było dosyć niezłą nazwą, bo kojarzyło się z prędkością. Ten Orlen Oil teraz totalnie z czapy

Ale jakby bylo Shell Oil to by pasowalo, nie? :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#436 Postautor: Gelo » 1 marca 2024, o 17:26

KrzyczącyK1b1c pisze:
Gelo pisze:Macie problemy :) Jak mamy mieć jeden z najwyższych budżetów w lidze i trzeci raz być mistrzem to dla mnie klub może się nazywać Wiadro

Nazwa klubu dla kibiców jest istotna i to chyba nie jest niczym nadzwyczajnym :)

Czy jest istotna to chyba kwestia subiektywnego podejścia. Mogę Cię zapewnić że za 10 lat nikt nie będzie pamiętał sponsora klubu. Za to wszyscy będą pamiętać że trzy razy pod rząd mistrzem został Motor Lublin. Wiem to po sobie. W 1991 przegraliśmy mistrza z Zieloną Górą. A to że wtedy akurat to był Morawski Speedway Team a nie Zgrzeblarki czy Falubaz nie ma znaczenia. I nigdy nie miało. Może jestem starym zgredem, lubię delektować się żużlem na siedząco i nie jestem krzyczącym kibicem ale nazwa klubu a tym bardziej sponsora tytularnego (co przecież w żuzlu jest bardzo płynne) jest u mnie na 27 miejscu jeżeli chodzi o priorytety. Przywiązanie do nazw sponsora trąci mi gówniarstwem.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#437 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 17:37

go! pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:

Ale jakby bylo Shell Oil to by pasowalo, nie? :)

Nie, Shell Oil również źle brzmi.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#438 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 17:39

Gelo pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:

Czy jest istotna to chyba kwestia subiektywnego podejścia. Mogę Cię zapewnić że za 10 lat nikt nie będzie pamiętał sponsora klubu. Za to wszyscy będą pamiętać że trzy razy pod rząd mistrzem został Motor Lublin. Wiem to po sobie. W 1991 przegraliśmy mistrza z Zieloną Górą. A to że wtedy akurat to był Morawski Speedway Team a nie Zgrzeblarki czy Falubaz nie ma znaczenia. I nigdy nie miało. Może jestem starym zgredem, lubię delektować się żużlem na siedząco i nie jestem krzyczącym kibicem ale nazwa klubu a tym bardziej sponsora tytularnego (co przecież w żuzlu jest bardzo płynne) jest u mnie na 27 miejscu jeżeli chodzi o priorytety. Przywiązanie do nazw sponsora trąci mi gówniarstwem.

Sprytne nawiązanie do mojego nicku, doceniam :) ja też nie uważam, że Orlen w nazwie to nie wiadomo jaki problem, żeby była jasność. Tylko mówię, że od czasu reaktywacji, MOIM ZDANIEM to najmniej pasujący sponsor do nazwy klubu. Tylko tyle :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#439 Postautor: Gelo » 1 marca 2024, o 17:42

I tak będziesz krzyczał "Motor". Więc w czym problem :) Ja bym na tą zmianę spojrzał z innej strony. Jesteśmy zdaje się drugim klubem w Polsce (jak nie pierwszym - nie wiem jak to wygląda z Wisłą Płock) gdzie nazwa Orlen wchodzi do nazwy. To świadczy o świetnym prowadzeniu klubu przez Kubę i wzmacnia prestiż. Zabieg z Platinum był trochę taki że wszyscy wiedzieli że to Orlen ale tak nie do końca bo zatuszowane. Teraz jest z grubej rury i wprost. Bez ściemy.
Ostatnio zmieniony 1 marca 2024, o 17:50 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#440 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 17:45

Gelo pisze:I tak będziesz krzyczał "Motor". Więc w czym problem :)

To prawda i tu się zgadzamy :)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#441 Postautor: dannie » 1 marca 2024, o 17:46

Oj, Gelu. Przecież napisał wyraźnie "w czym problem". Że "brzydko będzie wyglądała tabela/grafika meczowa" z nową nazwą klubu. Ot tyle. Ma prawo mu się nie podobać? Ma. I już.

Btw. już widzę, że "wrogowie Motoru" już sprytnie podkładali i taką zabawę słowną proponują: "Orlen olej Motor Lublin".
Obrazek

ezbeg
Trener

#442 Postautor: ezbeg » 1 marca 2024, o 17:55

O to postęp. Rok temu było "pięć gwiazdek" i Motor.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#443 Postautor: Gelo » 1 marca 2024, o 17:58

A teraz w komentarzach w nickach osiem gwiazdek. Czyli bez zmian

Awatar użytkownika
istred
Trener

#444 Postautor: istred » 1 marca 2024, o 18:10

W mojej, nic nie wnoszącej do dyskusji opinii, ważne że nazwa nie jest prześmiewcza jak wielokrotnie się do w polskim sporcie, szczególnie żużlu zdarzało.

Ciekawsze jest moim zdaniem zniknięcie PKO z grona sponsorów. Z jednej strony szkoda, bo pewnie to bogaty i poważny podmiot, z drugiej trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że jednocześnie był to najbardziej niepasujący do klubu podmiot. Niezwiązany ani z regionem, ani z tą dyscypliną sportu.
Natomiast wnioskowanie, że może to mieć jakikolwiek związek z wynikami finansowym jest absurdalne. Ile mogło rzucić PKO? 1 mln? 2? 3? To z perspektywy banku, tym bardziej takiego banku, kwota niezauważalna.

ezbeg
Trener

#445 Postautor: ezbeg » 1 marca 2024, o 18:24

Racja. Być może zbyt daleko rzuciłem tezę o nieznanej kondycji finansowej PKO.
Zmiana zarządu, to być może nie są zainteresowani wspieraniem jakiegokolwiek czegokolwiek innego związanego ze sportem niż Ekstraklasa piłkarska.

Karamba
Kadrowicz

#446 Postautor: Karamba » 1 marca 2024, o 19:32

ezbeg pisze:
tezetomaniak pisze:

A niby jęczą jak to im ciężko, co się przejawia w licznych pozwach o zwrot kapitału. A to kłamczuszki :) No nieważne. Zamiast banków wolałbym w ich miejsce rentowne spółki (prywatne) z GPW.

tu kolega ma cięty dowcip nie wiem tylko czy świadomy .

O ile można by było się cieszyć ,że mimo 3 miesięcy od objęcia władzy wiceminister sportu stwierdza ,ze nie mają jeszcze rozdzielonych kompetencji ( wywiad z Mazurkiem w RMFFM ) czyli w sumie nic nie robią o tyle miotła ministerstwa aktywów państwowych naparza codziennie a to jest kluczowe ministerstwo z punktu widzenia sponsoringu SSP . Oczywiście nie mówię tego w negatywnym wydźwięku ale to ono decyduje tak naprawdę . Sasina zastąpił Budka tak uściślając i to on karty rozdaje .

Awatar użytkownika
papi
Trener

#447 Postautor: papi » 1 marca 2024, o 19:35

Nie sądzę żeby PKO dawało szczególnie dużo. Nie było w nazwie, na kevlarach widnieli gdzieś na boku. Gdyby nie to że są SSP to dużo osób, by tego pewnie nawet nie wyłapalo

ezbeg
Trener

#448 Postautor: ezbeg » 1 marca 2024, o 20:02

Karamba pisze:
ezbeg pisze:
tezetomaniak pisze:Banki wykazują rekordowe zyski i są motorem napędowym hossy na GPW.

tu kolega ma cięty dowcip nie wiem tylko czy świadomy .

Tu nie miało być dowcipu tylko nawiązanie do sponsora tytularnego Polonii Bydgoszcz z 2013 r.(powinno być bez polskich znaków).

Ale wiem o co chodzi :lol:
Ostatnio zmieniony 1 marca 2024, o 20:23 przez ezbeg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#449 Postautor: Gelo » 1 marca 2024, o 20:17

Jeżeli budżet klubu nie jest mniejszy a raczej nie jest to kwestia kto odszedl a kto przyszedł kto jest związany z regionem czy sportem a kto nie - nie ma żadnego znaczenia. Wystarczy że Orlen wchodząc do nazwy oficjalnie i wprost zasypał dziurę po pko i dla mnie wszystko się zgadza. Wierzę że Kuba zabezpieczył się na wszystkie scenariusze. Na Budkę i Nitrasa w ministerstwach i "ale jaja ale jaja" w Orlenie również.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#450 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 marca 2024, o 20:44

papi pisze:Nie sądzę żeby PKO dawało szczególnie dużo. Nie było w nazwie, na kevlarach widnieli gdzieś na boku. Gdyby nie to że są SSP to dużo osób, by tego pewnie nawet nie wyłapalo

Za SF: Z naszych informacji wynika, że kolejnym sponsorem klubu zostanie wkrótce Bank PKO BP, który może wesprzeć klub kwotą około 600 tysięcy złotych. Jest więc pewne, że lublinianie wciąż pozostaną najmocniej dotowanym klubem żużlowym z pieniędzy spółek Skarbu Państwa.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10506 ... bu-panstwa