Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#251 Postautor: Gelo » 30 września 2004, o 00:32

WidzÄ™ morale w Lublinie wysokie.

szkoda bardzo żeby bylo inaczej - jedziemy TYLKO z przedostatnią druzyna w ekstralidze
Skoro lubicie tak porównywać mecz do meczu to ja wam przedstawię waszym tokiem myślenia baraże z drugiej strony:
Sezon temu mimo tego, że mieliście silniejszy skład (Richardson, co by nie mówić był trochę lepszy od Karlssona, a Śledź był krajowym liderem)

Bzdura goni bzdurę - Karlik objeżdżał w Lublinie Lee a pod względem średniej lidereem był Piszcz.
niż obecnie nie potrafiliście wygrać u siebie z Rybnikiem, który ma praktycznie ten sam skład, a nie ma wątpliwości, że motory muszą być dużo mocniejsze niż w zeszłym roku. Idąc dalej waszym tokiem myślenia, można dojść do stwierdzenia, że jesteście dużo słabsi od RKM, czyli wychodzi na to, że 25pkt to wasz szczyt możliwości w ZG.
A który mecz masz na myśli bo chyba nie pierwszy z Rybnikiem u Was???
To nie jest złośliwość, ale czysta rachuba.

A ja myślę, że nie jesteście tacy mocni na jakich się kreujecie. my juz swoje przejeździlismy w elicie i wiemy jak to wygląda. W Lublinie jeżdżą też zawodnicy z doświadczeniem ekstraligowym.
A już moim zdaniem, to uważam szczerze, że wasz skład jest porównywalny do bydgoskiego, ale z 2 różnicami. Nie macie tak wielkiego atutu toru i Karlsson to połowa Jonssona. Knappa pamiętam z 02' jak u siebie zrobił 9 pkt w 6, a w ZG 7pkt w 5 (z czego z tych 16pkt, 9 na kolegach z drużyny), Karlssona pamiętam z tego samego sezonu, gdy w ZG zrobił 8 pkt w 5, a u siebie 8 w 5 i 5 w 5. Franków jeździł sezon temu w Pile i w ZG zrobił 4 w 5 (3 na kolegach) i 7 w 5 (4 na kolegach), a u siebie 4 w 3 (2 na kolegach) i 13 w 5 (w meczu playoff gdzie ZG jechała o pietruchę i przegrywała wszystkie wyjazdy). Piszcza widziałem na ligowym dopiero w 2000 roku, a pozostałych seniorów przed 2000 rokiem.

Przypominam,. że w 1410 pokonaliśmy Krzyżaków pod Grunwaldem. To bardzo istotne dla statystyk.
Uważam, że w Lublinie będzie ciężko. Niestety, ale mamy tylko 3 w miare pewnych zawodników na wyjazdy. O ile Okoń, Świst i Lee powinni zrobić około 30-35 pkt razem, to reszta ekipy już gorzej.

Piszesz i masz

Czarek
Trener

#252 Postautor: Czarek » 30 września 2004, o 07:47

Z tego co czytam na lubelskim i zielonogórskim forum to kibice Falubazu realniej patrzą na baraże. Myślę, że w tym dwumeczu okaże się jaka przepaść dzieli Estraligę od I ligi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

borys88

#254 Postautor: borys88 » 30 września 2004, o 08:56

"Głównym celem jaki postawiono przed zawodnikami TŻ Sipma Lublin jest zwycięstwo w barażach i awans do ekstraligi. Taką decyzję podjęto po wysłuchaniu deklaracji sponsorów. Firmy wspierające finansowo lubelską drużynę zadeklarowały iż wspólnie będą w stanie sfinansować starty TŻ Sipma Lublin w ekstralidze." - więc czy sponszorzy nie mogą sypnąć kasy co by nasze motocykle były na poziomie e-ligowym ??

Piotr_zg

#255 Postautor: Piotr_zg » 30 września 2004, o 09:44

Gelo rox!!
Lee jest słabszy od Karlssona pomimo, że miał od niego lepszą średnią w I lidze. Jednak Karlsson z nim wygrał w Lublinie to jest lepszy. To ja powiem, że Lee jest lepszy od Jonssona, bo wygrał z nim w ZG bieg na 5:1 :D<- 1 faza śmiechu
Piszcz miał lepszą średnią, pomimo, że komunikat oficjalny PZMotu na temat śr. z poprzedniego sezonu oświadcza, że to Śledź był lepszy <- 2 faza śmiechu połączonego z płaczem

A który mecz masz na myśli bo chyba nie pierwszy z Rybnikiem u Was???

Poproś tatę niech Ci wytłumaczy, co miałem na myśli, bo w pełni rozumiem, że w podstawówce nie uczą jeszcze czytania z całkowitym zrozumieniem.

A ja myślę, że nie jesteście tacy mocni na jakich się kreujecie. my juz swoje przejeździlismy w elicie i wiemy jak to wygląda. W Lublinie jeżdżą też zawodnicy z doświadczeniem ekstraligowym

No tak to doświadczenie dużo daje, szczególnie pokazał to w tym sezonie Węgrzyk...

Przypominam,. że w 1410 pokonaliśmy Krzyżaków pod Grunwaldem. To bardzo istotne dla statystyk.

Jeśli uważasz, że rok temu czy dwa to już tak dawno, a 20/30-paro letni zawodnicy w ciągu tego roku czy dwóch tak się zmienią, że nie ma prawa przypominać tamtych występów, to turlam już ze śmiechu.

Piszesz i masz

To zdanie jak i wszystkie Twoje NIBY kontrargumenty są płytkie jak kałuża po "kapuśniaczku".

ps. proszę, jeśli masz pisać takie mało wartościowe posty odnośnie moich spostrzeżeń, to lepiej nie pisz wcale, bo szkoda mego czasu, bym musiał odpowiadać na praktycznie stek bzdur.

ps2. generalnie próbowałeś "zaprzeczyć" kilku moim stwierdzeniom, ale to i tak tym najmniej ważnym, bo nawet nie potrafiłeś podejść do sedna mojego wpisu...
[/quote]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#256 Postautor: Gelo » 30 września 2004, o 10:23

Gelo rox!!
Lee jest słabszy od Karlssona pomimo, że miał od niego lepszą średnią w I lidze.

Miał i co z tego? Napisałem, że przegrywał z Karlikiem w Lublinie - zgodnei z prawdą. Usiłujesz udowodnic że tak nie było? A to, ze Karlik jest lepszy - to moje i tylko wyłącznie moje zdanie. W zawodach różnej rangi przeważnie przyjeżdżał przed Anglikiem w tym roku.
Jednak Karlsson z nim wygrał w Lublinie to jest lepszy. To ja powiem, że Lee jest lepszy od Jonssona, bo wygrał z nim w ZG bieg na 5:1 :D<- 1 faza śmiechu

Cóż za głęboka argumentacja. Przy mojej kałuży to prawdziwy ocean. Szkoda tylko, że "a u nas Murzynów biją".
Piszcz miał lepszą średnią, pomimo, że komunikat oficjalny PZMotu na temat śr. z poprzedniego sezonu oświadcza, że to Śledź był lepszy <- 2 faza śmiechu połączonego z płaczem

Widzę synku, ze jesteś maniakiem statystycznym jeszcze gorszym ode mnie. No cóż spieszę z wyjaśnieniem - skoro lubisz cyferki to przeanalizuj średnie do meczu z Rzeszowem (do upadku Piszcza).
No tak to doświadczenie dużo daje, szczególnie pokazał to w tym sezonie Węgrzyk...

No to skoro doświadczenie nic nie daje, to po co sięnapinać kto wygra. Szanse są więc równe.
Jeśli uważasz, że rok temu czy dwa to już tak dawno, a 20/30-paro letni zawodnicy w ciągu tego roku czy dwóch tak się zmienią, że nie ma prawa przypominać tamtych występów, to turlam już ze śmiechu.

Ja tylko uważam, że piszesz bzdury nie mające zwiazku z barażem, które poza tobą samym nikogo nie obchodzą. A jeżeli chodzi o dotarcie do sedna - to naprawdę w tym potoku bzdur trudno cokolwiek takiego znaleźć. Niemniej pozdrawiam.

Gość

#257 Postautor: Gość » 30 września 2004, o 11:06

Ja uważam że Richardson jest dużo lepszy od Karlssona.
Choć statystyki w Lublinie wychodzą na remis praktycznie.

Tż - Unia Tarnów 10.8.2003

Peter Karlsson 3,3,3,0,0 - 9 ptk
Lee Richardson 2,2,1,3,3,3 - 14 ptk

Tż - Unia Tarnów 6.07.2003

Peter Karlsson 3,3,2,3,3 - 14 ptk
Lee Richardson 2,2,3,1,2 - 10 ptk

... ale uważam że nawet Jelen przy dobrym starcie jest wstanie uciec skutecznie Richardsonowi.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#258 Postautor: yamahaR1 » 30 września 2004, o 11:16

w tygodniku żużlowym jest zapis czata z Miśkowiakiem i na pytanie ile kosztuje zakupienie motoru żużlowego i przygotowanie go do jazdy w elidze mówi że około 100tys zł. Kurde to na baraże wchodzi w rachube raczej tylko wypożyczenie silników,a w razie awansu sponsorzy i misto muszą się nieźle postarać. Chociaż mam nadzieje, że wystarczą sponsorzy a miasto to niech sie zajmie remontem stadionu i będzie dobrze

maloh
Szkółkowicz

#260 Postautor: maloh » 30 września 2004, o 11:25

jedno mnie bardzo dziwi - pisze kilka osób że Lublin wygra do 35 itd. A z kim osiągneli u siebie już taki wynik ? ( nie mówie o Gnieźnie i porównywalnych drużynach :) ) Troche spokoju i chłodnego spojrzenia przyda sie i jednej i drugiejj stronie. Domyślam sie że i jedna i druga drużyna rzuci na szale wszystko co ma-ale nie przesadzajcie. Nie pamiętam kiedy baraż sie skończył klęską jednej ze stron ( mówie o różnicy punktowej a nie o niespodziance :) )
Mówicie że Zielonka ma 3 zawodników, ale ostatnio Gdańsk też w 3 zrobił te "kilka" punktw - rozumie że to inna motywacja itd. ale nie umniejszajcie dokonań jednej i drugiej strony. Tradycyjnie baraże będą zacięte - tylko w tym roku chyba nie będzie takiej niespodzianki jak rok temu, bo i jedna i druga drużyna dysponuje podobną ( na chwile obecną - na papierze ) siłą uderzeniową. Kto nie wygra - zapewne zasłuży na E-lige. Byle tylko potem jej nie opuścił ja Rybnik :?

borys88

#261 Postautor: borys88 » 30 września 2004, o 11:52

nooo przynajmnije Hollywood potwierdził moją wypowiedź z wczoraj 8)

Awatar użytkownika
! ... m@tti ... !

#262 Postautor: ! ... m@tti ... ! » 30 września 2004, o 13:32

Widze ze kibice zielongorscy tez sa tacy pewni wygranej jak Józki z mojrzeszowa .
Ja mysle ze na naszym torze wygramy spokojnie tor sie pod siebie zrobi i luuz. A w zielonce bedzie trudniej pewnie przegramy . I mam taka nadziejeze pod koniec dwoch meczow bedziemy mieli wiecej malych punktow.

Pozdrawiam
TÅ» LUBLIN TÅ»

Tż Sipma Lublin - Ekstraliga 2005

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#263 Postautor: Prymus » 30 września 2004, o 13:59

! ... m@tti ... ! pisze:Widze ze kibice zielongorscy tez sa tacy pewni wygranej jak Józki z mojrzeszowa .
Ja mysle ze na naszym torze wygramy spokojnie tor sie pod siebie zrobi i luuz. A w zielonce bedzie trudniej pewnie przegramy . I mam taka nadziejeze pod koniec dwoch meczow bedziemy mieli wiecej malych punktow.

Tylko my tez nie popadajmy w jakis hurraoptymizm, bo sami mozemy skonczyc jak wyzej wspomniane Józki.
Niczego nie mozna lekcewazyc- szczegolnie klasy przeciwnika.
7 wygranych spotkan w Ekstraklasie musi o czyms swiadczyc.
Mecz u nas jest absolutnie do wygrania, przy pełnym zaangażowaniu i odrobinie szczęścia nawet do wymienianych 35 punktów.
Niedługo sie wszyscy przekonamy jak bedzie.

Pozdro dla Zielonogórzan ---> Wpadnijcie na meczyk do nas, bedzie ciekawiej na stadionie :wink:
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#265 Postautor: ermen » 30 września 2004, o 15:16

Pojawiająca sie w wielu wypowiedziach prognaoza wygranej do 35 punktów bedzie trudna do osiągnięcia. Popatrzcie jak wysoko wygywaliśmy u siebie z drużynami z górnej czwórki. Najwyższa wygrana w ostatnim meczu z Rzeszowem to +15 punktów.
Pozostalem mecze wygrane nie sięgały "dyszki".

Ale z drugiej strony ZG ma dziurawy skłąd. Huszcza nie jedzie, Kłopot jak zaczął jechac to upadek w Rybniku i wstrząsienie mózgu, Suchecki nadgarstek w gipsie i nie wiadomo czy pojedzie na naszym torze. Zostaje trzech liderów, jeśli jeden z nich zawiedzie mają naprawde ciepło. Możliwości taktycznych rezerw skończą sie szybko i.....
Myślę, ze jeśli nawet wygramy u siebie 8-10 punktami (jest to chyba najbardziej prawdopodobny wynik) to jest realna szansa awansu.
Na wyjeździe to my bedziemy mieli możliwości taktycznych zmian.

Pozdro dla wszystkich kibiców TŻ

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#266 Postautor: Przemas » 30 września 2004, o 15:24

W dzisiejszym kurierze jest ciekawy artykuł o naszym klubie, jak ktos nie czytał to polecam :)

http://www.kurier.lublin.pl/modules.php ... &sid=12727

P.S a maszyny to najlepiej pozyczyc od sasiadów :lol: z Tarnowa

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#267 Postautor: Ar2rB » 30 września 2004, o 15:49

PRZEMAS pisze:P.S a maszyny to najlepiej pozyczyc od sasiadów :lol: z Tarnowa

Najlepiej od Grzesia Rempały - ten sam motor na którym jechał w Lublinie Tomasz :D. Przynajmniej juz sprawdzony :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#269 Postautor: $korzen$ » 30 września 2004, o 16:31

Piotr_zg pisze:Gelo rox!!
Lee jest słabszy od Karlssona pomimo, że miał od niego lepszą średnią w I lidze. Jednak Karlsson z nim wygrał w Lublinie to jest lepszy.

HAHAHA ! czlowieku ile ty chodzisz na zuzel ?? Bylo to juz mowione doslownie "miliony" razy i powtorze poraz kolejny. Lee nie pojechal w najciezszych meczach czyli z Gnieznem,Gdanskiem i Tarnowem !. Nie chce nic sugerowac ale watpie zeby akurat w tych meczach zrobil ten "komplet". Karlsson za to wystapil w Gorzowie,Rzeszowie jedynie nie wystapil w Gdansku (obecny sezon). Pomysl nad co napisalem dopiero smiej sie z kogos kto ma wiecej racji od ciebie.

Piotr_zg

#270 Postautor: Piotr_zg » 30 września 2004, o 18:51

HAHAHA ! czlowieku ile ty chodzisz na zuzel ?? Bylo to juz mowione doslownie "miliony" razy i powtorze poraz kolejny. Lee nie pojechal w najciezszych meczach czyli z Gnieznem,Gdanskiem i Tarnowem !. Nie chce nic sugerowac ale watpie zeby akurat w tych meczach zrobil ten "komplet". Karlsson za to wystapil w Gorzowie,Rzeszowie jedynie nie wystapil w Gdansku (obecny sezon). Pomysl nad co napisalem dopiero smiej sie z kogos kto ma wiecej racji od ciebie

$korzen$ zaskoczył mnie potwornie. Skoro rok temu Gdańsk jeździł w I lidze, to kto spadł po barażach :?: :?: , no chyba, że Lee sklonowali i jeździł w zeszły sezonie także w Extralidze. Tak to prawda Lee nie jechał w kilku trudnych meczach, ale Karlssona także nie jechał 2x z Gdańskiem 1x z Rzeszowem i Gorzowem. Więc jak dla mnie argument kompletnie chybiony. Ale ja już kończę wykłócać się o to kto ma racje, bo o konkretny argument w Lublinie ciężko, oj ciężko. A zanim z panem Gelo będzie można nawiązać normalną dyskusje to jeszcze z tonę chleba będzie musiał ten jegomość przejeść.
W ogóle nie wiem czy wiecie, ale jest możliwy skład z ZZ w ZG.
Wyglądałoby to tak:
1. Okoniewski
2. Kłopot
3. Richardson
4. Åšwist
5. Suchecki (Z/Z)
6. Marcinkowski
7. Grabski (lub inny)

Myślę, że to troszkę większe ryzyko, ale jeśli żaden lider nie zawiedzie to taki układ gwarantowałby, co najmniej 40pkt.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#271 Postautor: RadeKas » 30 września 2004, o 18:56

To Suchecki ma jednal z 3 najlepszych srednich w Zielonej Gorze? No no... chyba go niedocenilem :D
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#272 Postautor: Kiry » 30 września 2004, o 19:05

Miał czwartą ale po 7 rundach (przy Lee w składzie a nie Nickim ZZ możliwe było). Po rudndzie zasadniczej ma dopiero 5 średnią.

[url=http://pzm.pl/pdf/komunikat%2035.pdf]Komunikat nr 35/2004 GKSÅ»
[/url]
Gdy ze składu wylatuje Nicki i Huszcza Suchy ma trzecią średnią.
Ostatnio zmieniony 30 września 2004, o 19:10 przez Kiry, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Robal666

#274 Postautor: Robal666 » 30 września 2004, o 22:58

Pierwszy mecz w Lublinie 10 października o godzinie 14 30... Ciekawa godzina rozpoczęcia meczu.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#275 Postautor: Kiry » 1 października 2004, o 08:04

mecz w Zielonce o tej samej pewnie będzie, zresztą od kilku lat tak jest ze godziny spotkań ostatniej, bądź ostatnich dwóch kolejek, są wyznaczone z góry na 14.30, ot cała sensacja ...
Obrazek