Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Tutaj, przyjdzie 78-letni piernik i powie, zmieniamy ustawę o finansowaniu klubow przez SSP xD
Przecież go tam wyśmieją. Już widzę reakcje całe środowisko sportowego na ten wymysl xD
Przecież go tam wyśmieją. Już widzę reakcje całe środowisko sportowego na ten wymysl xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dokładnie, siatkarze ZAKSY (3-krotny zwycięzca LM) i JSW, koszykarze Anwilu, piłkarze ręczni Wisły Płock, piłkarze Zagłębia - te kluby bez wsparcia SSP prawdopodobnie zginą z dnia na dzień. Gość z nienawiści do Motoru naraża się na śmieszność
Właśnie miałem pisać co na to środowisko siatkarskie, ale jemu chodzi WYŁĄCZNIE o żużel :D
Flagg pisze:Tutaj, przyjdzie 78-letni piernik i powie, zmieniamy ustawę o finansowaniu klubow przez SSP xD
A jak stanie na głowie?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
to by "sobie głupi ryj rozwalił"
Tylko pierwsza strona Google'a bez zagłębiania się bardzo w szczegóły.

Edit:
"Jak wylicza Sponsoring Insight, około 450 mln zł popłynęło do piłki nożnej (37,1 proc. całości wydatków sponsoringowych). Na drugim miejscu utrzymała się siatkówka – 240 mln zł (19,7 proc.), trzecie zajmują sporty motorowe (120 mln zł, 9,5 proc.). " - To w kontekście zaangażowania sponsoringu SSP w sport.
Za: money.pl

Edit:
"Jak wylicza Sponsoring Insight, około 450 mln zł popłynęło do piłki nożnej (37,1 proc. całości wydatków sponsoringowych). Na drugim miejscu utrzymała się siatkówka – 240 mln zł (19,7 proc.), trzecie zajmują sporty motorowe (120 mln zł, 9,5 proc.). " - To w kontekście zaangażowania sponsoringu SSP w sport.
Za: money.pl
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Władek dzisiaj dzwonił do Donalda, żeby te do tych swoich 100 dni dopisał sponsoring Motoru
EDIT
Pierwsze efekty pracy Władka już widać!!!

EDIT
Pierwsze efekty pracy Władka już widać!!!

Ostatnio zmieniony 17 października 2023, o 20:41 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Komarnicki to ogólnie ma ból tyłka odkąd Marek Kępa wygryzł go z zarządu ekstraligi ;)
Może czas się lepiej przyjrzeć Komarnickiemu?
"To robią ci sami ludzie, którzy od lat atakują mnie, a teraz prezesa Stali Gorzów Marka Grzyba. To są ludzie, którzy mają kompleksy. Nie mam pojęcia dlaczego to robią - komentuje Komarnicki. - To celowe działania, aby osłabić pozycję prezesa Grzyba. To jest człowiek sukcesu. W społeczeństwie jest dużo ludzi, którzy mu zazdroszczą. Są po prostu zawistni. Inaczej nie potrafię tego zrozumieć. - stwierdził Komarnicki. "
Za: PS
"To robią ci sami ludzie, którzy od lat atakują mnie, a teraz prezesa Stali Gorzów Marka Grzyba. To są ludzie, którzy mają kompleksy. Nie mam pojęcia dlaczego to robią - komentuje Komarnicki. - To celowe działania, aby osłabić pozycję prezesa Grzyba. To jest człowiek sukcesu. W społeczeństwie jest dużo ludzi, którzy mu zazdroszczą. Są po prostu zawistni. Inaczej nie potrafię tego zrozumieć. - stwierdził Komarnicki. "
Za: PS
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Tu aż się prosi przerobiony tweet w wladkiem że słynnym "jestem w drodze do Lublina. Mam dobre wiadomosci" xD
- niespokojny
- Trener
Jeżeli chodzi o ogolnopolskie firmy jak Orlen to zgadzam sie ze nie powinni finansowac klubow poza swoim regionem. Mysle ze bylby to dosc sprawiedliwy konsensus w tej sprawie, SSP tak ale ze swojego regionu.
Paradoks polega na tym, ze z KO i TD wiecej osob kojarze ze stadionu niz z pisu. Krzysztof Hetman siedzial przykladowo na glownej w finale 2021 a nie na vipach.
Jezeli powstanie stadion na kilkanascie tys. to i kluboej latwiej bedzie sie samemu utrzymac.
Paradoks polega na tym, ze z KO i TD wiecej osob kojarze ze stadionu niz z pisu. Krzysztof Hetman siedzial przykladowo na glownej w finale 2021 a nie na vipach.
Jezeli powstanie stadion na kilkanascie tys. to i kluboej latwiej bedzie sie samemu utrzymac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Jeżeli chodzi o ogolnopolskie firmy jak Orlen to zgadzam sie ze nie powinni finansowac klubow poza swoim regionem. Mysle ze bylby to dosc sprawiedliwy konsensus w tej sprawie, SSP tak ale ze swojego regionu.
Czy ja wiem.. to też nie do końca sensowne. Np. PGE chyba siedzibę do LBN przeniosła ostatnio. Takie "umiejscowienie" sponsoringu też wyklucza niektóre rejony Polski.
Ja zasadniczo jestem za sponsoringiem lig, reprezentacji, wybitnych zawodników i albo puszczamy wszystko luzem i niech sponsorują też kluby, które chcą, albo nie sponsorują żadnych.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
niespokojny pisze:Jeżeli chodzi o ogolnopolskie firmy jak Orlen to zgadzam sie ze nie powinni finansowac klubow poza swoim regionem. Mysle ze bylby to dosc sprawiedliwy konsensus w tej sprawie, SSP tak ale ze swojego regionu.
Hetman siedział wtedy na głównej cały sezon. Kolejny bodajże też.
Nie ma drugiej takiej dyscypliny naprawdę ewenement ciemniactwa , zawiści normalnie jakbym "Konopielkę" oglądał .
Albo samych swoich. Kargul (Falubaz) może i wróg, ale swój, to lepszy niż obcy (Motor). Zresztą Władek z tych samych stron co Kargul i Pawlak, więc... 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Albo samych swoich. Kargul (Falubaz) może i wróg, ale swój, to lepszy niż obcy (Motor). Zresztą Władek z tych samych stron co Kargul i Pawlak, więc...
A i rocznikowo chyba podobnie xD
https://www.sport.pl/zuzel/7,64951,3031 ... 7562749654
A to ci dopiero ;)
Nie jest tajemnicą, że fanem zespołu jest obecny jeszcze minister aktywów państwowych Jacek Sasin.
A to ci dopiero ;)
Zazdroszczę tym, których to jeszcze bawi, mnie to już wkurza. I dziwię się trochę, że J. Kępa pozwala, by tak pluto na jego "dziecko".
- tezetomaniak
- Trener
Biorąc pod uwagę, że po transferze Przyjemskiego trzeci tytuł z rzędu jest przesądzony, to temat będzie eskalował. Tak czy siak "łatka Sasina" jest przyklejona do Motoru na długie lata i jakieś reakcje Kępy nic nie zmienią.
Torsen pisze:Zazdroszczę tym, których to jeszcze bawi, mnie to już wkurza. I dziwię się trochę, że J. Kępa pozwala, by tak pluto na jego "dziecko".
Trochę mi wstyd przyznawać się do braku empatii, a nawet jawnej szydery. Ale nic to. Tak, mam pewną satysfakcję czytając te jęki frustratów z zachodniej Polski.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Chyba każdy z nas ma już dość tego co wypisują o naszym klubie pseudo dziennikarze. Teraz długa zima, składy poustalene więc niestety ale będzie tych artykułów dużo i co chwilę. Co tu niby prezes Kępa mógłby na to poradzić?
Radzę po prostu gardzić tym co piszą i najlepiej wogule tego nie czytać, ja od jakiegoś czasu stosuje tę metodę i jest mi lepiej,. niech sobie szczekają a Motor będzie robił swoje.
Radzę po prostu gardzić tym co piszą i najlepiej wogule tego nie czytać, ja od jakiegoś czasu stosuje tę metodę i jest mi lepiej,. niech sobie szczekają a Motor będzie robił swoje.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
tezetomaniak pisze:Biorąc pod uwagę, że po transferze Przyjemskiego trzeci tytuł z rzędu jest przesądzony, to temat będzie eskalował. Tak czy siak "łatka Sasina" jest przyklejona do Motoru na długie lata i jakieś reakcje Kępy nic nie zmienią.
Nie wiem w czym ten Sasin jest gorszy od Komarnickiego, Czarneckiego i Termińskiego, którzy są więcej niż łatkami swoich żużlowych klubów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Po prostu stał się człowiekiem -memem bo brał na swoje barki odpowiedzialność za najgorsze zagrania prezesa Kaczyńskiego. Był jego zderzakiem, a przecież sam Imperator przyznał się że wybory kopertowe itd. to były jego decyzje, a Sasin tylko zbierał krytykę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
tezetomaniak pisze:reakcje Kępy nic nie zmienią.
Reakcją prezesa powinno być zatrudnienie kogoś, kogo reakcje coś by zmieniły. Podejrzewam, że inni sponsorzy nie są zachwyceni czytając dzień w dzień wylew szamba na klub, z którym są kojarzeni. Ja tam marketingowcem nie jestem, ale puszczanie tego wszystkiego bez żadnej reakcji za dobrze na markę raczej nie wpływa.