Stadion
Re: Stadion
Już temat grzeją na Twitter sugerując że w Lublinie pewnie zagłosują na wiadomo kogo.
Skończy się tak, że Lublin (powiat grodzki) zagłosuje za opozycją, ale reszta okręgu nr 6 (powiat lubelski, kraśnicki, opolski...) za PiS. Na mapkach w mediach będziemy na niebiesko i w retoryce gorzowskiej wszystko się będzie zgadzać.
I jaki masz w tym problem? Bo ja nie wiem. Debata pokazała, że jeden i drugi reprezentują podobny poziom. Nie wiem czemu się przyjęło, że trzeba się wstydzić że głosujesz na tego czy tamtego. Nigdy bym na lewicę zagłosował, ale jak zagłosujesz Ty - to pójdę z Tobą na piwo, albo na ryby.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niech się uspokoją, bo zbudują 2 stadiony i nas znienawidzą jeszcze bardziej
A Morawiecki dopiero co nie obiecywał nowego stadionu dla Rakowa? Oczywiście za państwowe? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Obiecywał. I był to chyba pierwszy przypadek (poza żużlem), gdzie podniosły się głosy krytyczne co do finansowania budowy ze środków budżetu państwa.
I tutaj wracamy do tego, o czym pisał istred. Gdyby istniały jakieś ramy określające zasady/warunki finansowanie tego rodzaju inwestycji z budżetu centralnego to sprawa nie musiałaby budzić kontrowersji. W mojej ocenie nie jest bowiem niczym złym, że jakieś inwestycje w infrastrukturę sportową współfinansuje się z dotacji np. Ministerstwa Sportu. Pod warunkiem, że są ustalone jakieś kryteria. A nie jest to oparte na tym, kto kogo zna, kto komu bardziej wejdzie w dupę, albo komu jest to bardziej potrzebne w zbliżających się wyborach.
Jestem pewny, że gdyby decyzja dot. Rakowa zapadła w zupełnie innym okresie (np. po wyborach) to pewnie przeszłaby bez echa. Zwłaszcza, że chwile wcześniej Ruch też dostał kasę na budowę swojego stadionu i chyba tutaj nie było takiego zamieszania.
U nas tak współfinansowano budowę basenu olimpijskiego i stadionu lekkoatletycznego (o ile się nie mylę).
I tutaj wracamy do tego, o czym pisał istred. Gdyby istniały jakieś ramy określające zasady/warunki finansowanie tego rodzaju inwestycji z budżetu centralnego to sprawa nie musiałaby budzić kontrowersji. W mojej ocenie nie jest bowiem niczym złym, że jakieś inwestycje w infrastrukturę sportową współfinansuje się z dotacji np. Ministerstwa Sportu. Pod warunkiem, że są ustalone jakieś kryteria. A nie jest to oparte na tym, kto kogo zna, kto komu bardziej wejdzie w dupę, albo komu jest to bardziej potrzebne w zbliżających się wyborach.
Jestem pewny, że gdyby decyzja dot. Rakowa zapadła w zupełnie innym okresie (np. po wyborach) to pewnie przeszłaby bez echa. Zwłaszcza, że chwile wcześniej Ruch też dostał kasę na budowę swojego stadionu i chyba tutaj nie było takiego zamieszania.
U nas tak współfinansowano budowę basenu olimpijskiego i stadionu lekkoatletycznego (o ile się nie mylę).
RadeKas pisze:Jeżeli decyduje PiS to raczej stadion im. D. Trumpa. D z kropką żeby nie przyzywać imienia szatana oczywiście.
To już bardziej wszechstronnie byłoby raczej stadion im Donalda T.
I nikt by się nie sprzeciwiał ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
O rany ile szczęścia. Mamy za sobą już nie tylko spółki skarbu państwa ale i cały skarb państwa. Brakuje już tylko episkopatu i imperium będzie kompletne.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- tezetomaniak
- Trener
Czarek pisze:Oczywiście Wołodymyr Zełenski lub Joe Biden.
Odrzuć na chwilę kacapskie myślenie i spójrz na bardziej zasłużonych, np.:

tezetomaniak pisze:Czarek pisze:Oczywiście Wołodymyr Zełenski lub Joe Biden.
Odrzuć na chwilę kacapskie myślenie i spójrz na bardziej zasłużonych, np.:
Odłóż na bok swój pociąg do łysiejących mężczyzn i przestań wpisywać się w negatywną kampanię skierowaną przeciwko Motorowi Lublin.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:(….) przestań wpisywać się w negatywną kampanię skierowaną przeciwko Motorowi Lublin.
Tak rzadko zdarza mi się chwalić Czarka, że muszę dzisiaj docenić bardzo trafną odpowiedź na post tezetomaniaka.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"SASIN ARENA" - tylko skończony imbecyl mógł wymyśleć coś równie idiotycznego. Motor jak widać jest "drzazgą w d...pie" takich wynalazków jak gorzowski pajac z cybuchem czy jemu podobnych, których nie brak jak widać... Żal d...pę ściska. Boli. I dobrze, ma ich wszystkich boleć:)
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Niektórzy straszą, że jak się wladza zmieni, to nasz klub będzie miał biedę straszną, a dziś widziałem filmik jak się platformiarze z pisowcami bili, kto da więcej na stadion i zadba lepiej o klub 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Otóż to wiec nie rozumiem tego straszenia zmianą władzy. Marta Wcisło zawsze mocno walczy za naszym klubem a jest z peło.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ba. To radni z PiSu byli przeciwko budżetowi obejmującemu środki na szeroko rozumiane prace nad stadionem a i posłowie PiSu odrzucili projekt poprawki ustawy budżetowej aby wpisać do niego dofinansowanie stadionu. Przynajmniej tak mówił Żuk. Ile w tym prawdy ? Nie wiem. Pewnie można to zweryfikować.
Ja bym tak nie uważał że jak skończy się PiS to skończy się żużel w Lublinie a 16 października będziemy już w 2 lidze.
Chociaż moim marzeniem jest to, aby klub był z dala od gierek politycznych. Ale pomarzyć zawsze można.
Ja bym tak nie uważał że jak skończy się PiS to skończy się żużel w Lublinie a 16 października będziemy już w 2 lidze.
Chociaż moim marzeniem jest to, aby klub był z dala od gierek politycznych. Ale pomarzyć zawsze można.
ezbeg pisze:Ba. To radni z PiSu byli przeciwko budżetowi obejmującemu środki na szeroko rozumiane prace nad stadionem a i posłowie PiSu odrzucili projekt poprawki ustawy budżetowej aby wpisać do niego dofinansowanie stadionu. Przynajmniej tak mówił Żuk. Ile w tym prawdy ? Nie wiem. Pewnie można to zweryfikować.
Jak sobie wyobrażasz uniknięcie gierek politycznych wokół klubu w sytuacji gdy na budowę stadionu potrzebne są środki przekazywane z budżetu państwa?
Dlatego to wyłącznie sfera marzeń. Zresztą w tym kraju nie da się wybudować dużego obiektu z środków własnych klubu sportowego. Zawsze musi być dofinansowanie z UE/państwa/władzy lokalnej.
ezbeg pisze:Dlatego to wyłącznie sfera marzeń. Zresztą w tym kraju nie da się wybudować dużego obiektu z środków własnych klubu sportowego. Zawsze musi być dofinansowanie z UE/państwa/władzy lokalnej.
A w jakim kraju się da? To jest mozliwe jedynie w przypadku największych i najbogatszych klubów świata jak np. Real, Bayern, Barcelona itp. które są w stanie zaciągnąć odpowiednio wysokie kredyty. Pozostałym 99% klubów na świecie żaden bank takiego kredytu nie udzieli.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zapomniałeś o Anglii, gdzie stadiony są własnością klubów (przynajmniej tych większych). Borrusia też jest chyba właścicielem swojego obiektu.
Kilka tych przykładów jest, ale jednak zdecydowanie częściej kluby korzystają z infrastruktury miejskiej.
Kilka tych przykładów jest, ale jednak zdecydowanie częściej kluby korzystają z infrastruktury miejskiej.
Ostatnio zmieniony 13 października 2023, o 09:31 przez dannie, łącznie zmieniany 1 raz.
W mało którym. Stąd wyłącznie sfera marzeń.
No te największe klubu w Anglii zaliczają się do ścisłej czołówki najbogatszych klubów świata. Zresztą o czym my rozmawiamy. Budżet najbogatszych klubów piłkarskich w Polsce (Lech, Legia) to około 120 mln złotych. Najgorszy klub angielskiej premier league dostaje co sezon z tytułu samych praw telewizyjnych około 100 mln, ale...funtów.dannie pisze:Zapomniałeś o Anglii, gdzie stadiony są własnością klubów (przynajmniej tych większych).
- tezetomaniak
- Trener
Współfinansowanie stadionów przez lokalne samorządy jeszcze się broni, natomiast wciąganie w to budżetu centralnego powinno być piętnowane równo przez wszystkich.
Nie mówiąc o akcjach zakompleksionego dziada pt. wpisania na listę inwestycji strategicznych
Nie mówiąc o akcjach zakompleksionego dziada pt. wpisania na listę inwestycji strategicznych
tezetomaniak pisze:Współfinansowanie stadionów przez lokalne samorządy jeszcze się broni, natomiast wciąganie w to budżetu centralnego powinno być piętnowane równo przez wszystkich. Nie mówiąc o akcjach zakompleksionego dziada pt. wpisania na listę inwestycji strategicznych
Też zlikwidowałbym ministerstwo sportu itp. instytucje.