Finał DMP: Sparta Wrocław - Motor Lublin 35:55 (74:106), 24.09.2023
Re: Finał DMP: Sparta Wrocław - Motor Lublin (39:51), 24.09.2023, godz. 19.15
Tylko Motor odrobił dwukrotnie.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
weźmy pod uwagę jeszcze to, że występ Tajskiego stoi pod znakiem zapytania. Wcale nie musi być w top formie. W niedzielnym meczu najbardziej zaszkodził nam nasz tor niestety.
!Tylko Motor z Lublina!
Spartak przed meczem u nas mocno trenowal w Tarnowie. Ciekawe czy nasze asy planuja jakies dodatkowe jazdy?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ketrab pisze: W niedzielnym meczu najbardziej zaszkodził nam nasz tor niestety.
Może w przyszłym roku trenujmy w Tarnowie...
Ketrab pisze:weźmy pod uwagę jeszcze to, że występ Tajskiego stoi pod znakiem zapytania. Wcale nie musi być w top formie. W niedzielnym meczu najbardziej zaszkodził nam nasz tor niestety.
Nawet wczoraj w magazynie mówiono, że jeśli Tai pojedzie to nie da rady 5 biegów, bo może opatrunku nie ma już na ręce, ale ma problemy z trzymaniem. A co by nie mówić to na motocykl trzeba mieć dużo siły w rękach.
Nawet jeśli pojedzie Tai 4 razy to zostają 4 biegi do zastąpienia za "Andrzejewskiego", bez ZZ i bez taktycznych. Kowalski wskoczy raz (i drugi raz w 14), Małkiewicz 2 razy i Andrzejewski raz. Czyli z 15 biegów, jak dobrze pójdzie, nasi będą mieli 9 razy juniora ze Sparty, plus bieg juniorski.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kowalski raczej takiego "piachu" po raz drugi nie pojedzie, tym bardziej we Wrocławiu. To będzie mecz nerwów i mimo zaliczki 12 punktów nadal twierdzę, że sprawa złota jest otwarta i na dzień dzisiejszy daleka od rozstrzygniętej. Dla nas kibiców zapowiada się cały pakiet emocji zarezerwowany wyłącznie dla żużla i dobrze. Oby ze szczęśliwym dla nas zakończeniem.
MOTOR LUBLIN
Żeby to jeszcze odkręcić to Sparta musiałaby wystąpić w pełnym składzie z Janowskim i Taiem w pełni sił, co jak wiemy nie nastąpi.
Tutaj musiałby się odbyć kosmiczny mecz ze strony Wrocławia, jeszcze bardziej szalony niż ten w półfinale z Apatorem.
Zakładając, że Woffinden nie pojedzie. Juniorzy zdobędą się na wyżyny i przywiozą łącznie 14 pkt. Pawlicki, ruski i Bewley muszą po 12 (i to w 5, a nie 6 biegach). To razem 50. I jeszcze potrzebny punkt kewlara. Żużel bywa zaskakujący, ale come on...
Bardziej prawdopodobny wydaje mi się scenariusz, że Spartanie będą tak nabuzowani, że przy swojej brawurze (Kowalski, Pawlicki) będą wykluczenia, taśmy i upadki. Przed nominowanymi będzie pozamiatane.
Ja jestem dobrej myśli, ale - chociaż wiem jak to się skończy, to dreszczyk emocji będzie. Motor mistrz i tyle w temacie.
Tutaj musiałby się odbyć kosmiczny mecz ze strony Wrocławia, jeszcze bardziej szalony niż ten w półfinale z Apatorem.
Zakładając, że Woffinden nie pojedzie. Juniorzy zdobędą się na wyżyny i przywiozą łącznie 14 pkt. Pawlicki, ruski i Bewley muszą po 12 (i to w 5, a nie 6 biegach). To razem 50. I jeszcze potrzebny punkt kewlara. Żużel bywa zaskakujący, ale come on...
Bardziej prawdopodobny wydaje mi się scenariusz, że Spartanie będą tak nabuzowani, że przy swojej brawurze (Kowalski, Pawlicki) będą wykluczenia, taśmy i upadki. Przed nominowanymi będzie pozamiatane.
Ja jestem dobrej myśli, ale - chociaż wiem jak to się skończy, to dreszczyk emocji będzie. Motor mistrz i tyle w temacie.
- tezetomaniak
- Trener
Złoto było wyjaśnione w momencie kontuzji Janowskiego. Właściwie gdyby nie średnia forma Zmarzlika i Kubery to by nie było o czym pisać.
Może po prostu nazywajmy rzeczy po imieniu. W obecnych okolicznościach brak złota będzie...kompromitacją. I nie uwierzę niekomu, kto powie "Cieszmy się, przecież mamy srebro!". Darujmy se teksty, ze to tylko sport, ze to żużel, że nieprzewidywalny, że to, że tamto. Sparta finał jedzie bez dwóch podstawowych zawodników, a my mamy w składzie TOP 3 Speedway Grand Prix, MIstrza Świata juniorów, 2-giego najlepszego zawodnika tegorocznych PO, a do tego jednego z najlepszych polskich zawodników. Choćbysmy nie wiem jakie fikołki umysłowe wykonywali, brak 40 punktów w rewanżu będzie kompromitacją, a śmiech żuzlowej Polski będzie słychać na Malediwach.
I nie jest to w żaden sposób umniejszanie Sparcie, czy lekceważenie rywala. W obecnej sytuacji kadrowej z meczu w Lublinie wyciągneli maksa, a jeśli wyciągną to w rewanżu, to prawdopodobnie będzie to najbardziej spektakularne mistrzostwo Polski w historii.
I nie jest to w żaden sposób umniejszanie Sparcie, czy lekceważenie rywala. W obecnej sytuacji kadrowej z meczu w Lublinie wyciągneli maksa, a jeśli wyciągną to w rewanżu, to prawdopodobnie będzie to najbardziej spektakularne mistrzostwo Polski w historii.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Choćbysmy nie wiem jakie fikołki umysłowe wykonywali, brak 40 punktów w rewanżu będzie kompromitacją
A trener Ślączka na to: "Potrzymaj mi piwo" ;)
A tak na serio - tylko kontuzja w SEC-u albo w niedzielnym meczu (tfu tfu!) może nam odebrać tytuł. W normalnych warunkach sprawa złotego medalu jest rozstrzygnięta.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Jeszcze final MMPPK dzisiaj ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Jedziemy po 40 pkt. Zmarzlik to co najmniej 10 i zostaje 30 na sześciu czyli po 5 na głowę a sam Jarek pyknie pewnie z 10...no nie widzę innego rozwiązania niż obrona tytułu.
- tezetomaniak
- Trener
Nie, nikt tam nie jedzie po 40 pkt i wyrwanie złota juniorom Sparty. Motor jedzie tam po zwycięstwo.
tezetomaniak pisze:Nie, nikt tam nie jedzie po 40 pkt i wyrwanie złota juniorom Sparty. Motor jedzie tam po zwycięstwo.
I tak się ten mecz skończy, zwycięstwem Motoru ale 40 pkt to cel minimum i nie ma co zakłamywać rzeczywistości.
W piątek we Wrocławiu ma padać tak od mniej wiecej 16 czy e-liga nakaze rozłożenie plandeki?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
arkadiusz97
Sparta i tak już jest moralnym zwycięzcą, co by się nie działo. Heroiczny półfinał z fra***rskim Toruniem i heroiczna walka na Z5 z nami w niepełnych szeregach. Jeśli dostaną bęcki, to i tak wyciągneli z tych Playoffów 120%, jeśli zakręcą się blisko złota, to osiągną 150%... Dalej nie będę pisał, bo w taki scenariusz wierzyć nie chcę i nie dopuszczam, że moglibyśmy przegrać to złoto w okolicznościach, które mamy.
My z kolei możemy pokazać dominację i że jesteśmy po prostu lepsi, wygrywając z nimi nawet lekko na ich terenie.
My z kolei możemy pokazać dominację i że jesteśmy po prostu lepsi, wygrywając z nimi nawet lekko na ich terenie.
Najważniejsze, to załatwić sprawę złota przed nominowanymi i wtedy Bartek Jaworki na tor. I bedziemy mieli pierwszego wychowanka, który odjechał bieg w finale DMP :)
Bo pamiętajcie, że jedyne medale, które się w żużlu liczą, to te zdobyte przez wychowanków ;)
Bo pamiętajcie, że jedyne medale, które się w żużlu liczą, to te zdobyte przez wychowanków ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Bo pamiętajcie, że jedyne medale, które się w żużlu liczą, to te zdobyte przez wychowanków ;)
Maciej Maj lubi to
METHANOL ADVENTURE TEAM
Grzelak pod 8 pewnie, czyli nie będzie wychowanka :(
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tai w awizowanym Sparty, ale to chyba nie jest wielkie zaskoczenie.
jest dobry omen przedmeczowy wreszcie
" W zeszłą niedzielę w Lublinie Motor wykorzystał atut własnego toru i wygrał, ale tylko 51:39. Biorąc pod uwagę ogromne osłabienie kadrowe wrocławian, to sukces gości, którzy musieli sobie radzić bez kontuzjowanych: Taia Woffindena i Macieja Janowskiego. — Spodziewałem się takiego wyniku, bo dla mnie Sparta jest drużyną lepszą i już przed startem sezonu była faworytem nr 1 do tytułu — przyznał Jan Krzystyniak, były żużlowy reprezentant Polski....
...Po meczu w Lublinie Artiom Łaguta zdradził, że jest szansa, że drużynę wzmocni Tai Woffinden.
— Jeśli jeden z nich wystartuje, to Motor może mieć problem. Na własnym torze dojdą jeszcze wrocławianom punkty zdobyte przez juniorów i nagle może się okazać, że 12-punktowa zaliczka będzie za mała. Życzę Sparcie tego tytułu, bo na niego w tym sezonie zasłużyła — ocenił Krzystyniak."
co by nie mówić to złoto im się po prostu należy .
" W zeszłą niedzielę w Lublinie Motor wykorzystał atut własnego toru i wygrał, ale tylko 51:39. Biorąc pod uwagę ogromne osłabienie kadrowe wrocławian, to sukces gości, którzy musieli sobie radzić bez kontuzjowanych: Taia Woffindena i Macieja Janowskiego. — Spodziewałem się takiego wyniku, bo dla mnie Sparta jest drużyną lepszą i już przed startem sezonu była faworytem nr 1 do tytułu — przyznał Jan Krzystyniak, były żużlowy reprezentant Polski....
...Po meczu w Lublinie Artiom Łaguta zdradził, że jest szansa, że drużynę wzmocni Tai Woffinden.
— Jeśli jeden z nich wystartuje, to Motor może mieć problem. Na własnym torze dojdą jeszcze wrocławianom punkty zdobyte przez juniorów i nagle może się okazać, że 12-punktowa zaliczka będzie za mała. Życzę Sparcie tego tytułu, bo na niego w tym sezonie zasłużyła — ocenił Krzystyniak."
co by nie mówić to złoto im się po prostu należy .
Na Janka można liczyć, Motor DMP 2023.