Finał DMP: Motor Lublin - Sparta Wrocław 51:39, 17.09.2023
Re: Finał DMP: Motor Lublin - Sparta Wrocław, 17.09.2023, godz. 19:15
kluby raczej nie będą chciały jechać aż tylu meczów. Moje zdanie jest stałe - przewaga punktowa w rundzie zasadniczej zostaje dopisana do dorobku drużyny wyżej sklasyfikowanej. Dzięki temu każdy punkt w rundzie zasadniczej może mieć ogromną wagę.
Co do komentarza Sparty. Świetnie, że o standardach cenowych wypowiada się klub, który organizując 4 dniowy DPŚ rzucił takie ceny, że na 3 dni nie trzeba było otwierać trybuny pod zegarem. Mogliby się nie kompromitować
Co do komentarza Sparty. Świetnie, że o standardach cenowych wypowiada się klub, który organizując 4 dniowy DPŚ rzucił takie ceny, że na 3 dni nie trzeba było otwierać trybuny pod zegarem. Mogliby się nie kompromitować
Myślę że Sparta to jest jeden z ostatnich klubów który powinien wypowiadać się na temat jakichkolwiek standardów mając na uwadze ich postawę z przeszłości.
Connor Bailey, nowy zbawiciel Sparty Wrocław, oby nie zabrał na łuku któregoś z naszych, jakby mu się kiedyś udał start.(skąd oni ich wykopują ;)
- tezetomaniak
- Trener
Jeździ w U-24 Ekstralidze, na 47 wyścigów miał 1 upadek ;)
Pewnie dostanie sprzęt Woffindena czy Janowskiego. Inny problem czy będzie potrafił nad nim zapanować, zwłaszcza że w u24 chyba szału nie było.
papi pisze:kluby raczej nie będą chciały jechać aż tylu meczów. Moje zdanie jest stałe - przewaga punktowa w rundzie zasadniczej zostaje dopisana do dorobku drużyny wyżej sklasyfikowanej. Dzięki temu każdy punkt w rundzie zasadniczej może mieć ogromną wagę.
A to nadal pokutuje przekonanie, że kluby dokładają do meczów? W Lublinie raczej nie, ale tu, wiadomo, inne standardy... ;)
Twój pomysł też jest dobry. Można również utrzymać tylko punkty zdobyte na drużynach, które dostały się do PO. W zasadzie wszystko jest lepsze od obecnego systemu.
A może w rundzie play off drużyny z czwórki premiować tak, jak żużlowców na mecie? Powodowałoby to motywację do walki o wyższa pozycję w sezonie zasadniczym.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
papi pisze:kluby raczej nie będą chciały jechać aż tylu meczów. Moje zdanie jest stałe - przewaga punktowa w rundzie zasadniczej zostaje dopisana do dorobku drużyny wyżej sklasyfikowanej. Dzięki temu każdy punkt w rundzie zasadniczej może mieć ogromną wagę.
Zgadzam się, że to sensowne rozwiązanie, ale... nie przy 6 drużynach w PO.
Ćwierćfinał Sparta - Unia zaczynałby się od +19 dla Wrocka
Nasz z Toruniem od +13 dla nas. Kompletnie nie byłoby sensu tych dwumeczy rozgrywać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
ogółem rywalizacja 1 z 6 zespołem nie ma większego sensu. Taki system pozwala przynajmniej uratować tego lepszego na wypadek plagi kontuzji
Taki system funkcjonuje w siatkówce i koszykówce, ponieważ:
- za naturalne uchodzi rozgrywanie spotkań dzień po dniu
- mecze rozgrywane są w hali i pogoda nie jest w stanie ich storpedować
- w czasie sezonu ligowego nie ma innych rozgrywek kolidujących z powyższymi
- zawodnicy mają stałe zarobki
Moje zdanie jest takie jak Cieślaka: w piłce nikt nie ma problemu że mistrz jest znany czasami na 3 kolejki przed końcem i piłka jest najpopularniejszym sportem na świecie. Na kiego grzyba psujemy 5 miesięcy rozgrywek żeby jeden tydzień był ,, pasjonujący". A w tym roku Play offy i sam finał pokazał telewizji środkowy palec.
Moje zdanie jest takie jak Cieślaka: w piłce nikt nie ma problemu że mistrz jest znany czasami na 3 kolejki przed końcem i piłka jest najpopularniejszym sportem na świecie. Na kiego grzyba psujemy 5 miesięcy rozgrywek żeby jeden tydzień był ,, pasjonujący". A w tym roku Play offy i sam finał pokazał telewizji środkowy palec.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:Zalozmy ze mecz zostal przelozony. W pierwszym biegu wypada jeden z naszych i przegrywamy o wlos mistrzostwo. To by dopiero byl smak tytulu frajera.
Frajerami nazywaliby nas tylko ci, których opinią nie należy sobie zawracać głowy. Osoby w jakikolwiek sposób związane ze sportem by nas za to szanowały.
Natomiast pomyśl, co by było, jakbyśmy wygrali :) To by było jednocześnie wyrazem wielkiej sportowej klasy i jednocześnie totalnym upokorzeniem właściwie wszystkich - począwszy od "galaktycznego" wu-te-es-u, przez Jabłońskich i resztę pajaców od "testowania", po wszystkich, którzy kiedykolwiek skrytykowali Motor za pozasportowe zagrania (rynkowe, sponsorskie, mecz z Grudziądzem, czy cokolwiek chcecie).
Gdybym to ja decydował, raczej nie zaproponowałbym rozegrania finału w późniejszym terminie, bo pokusa skorzystania z cudzego nieszczęścia zawsze jest duża. Ale to nie ja zarządzam klubem i drużyną, tylko osoby, w przypadku których coś takiego by mnie wcale nie zdziwiło.
I nie mówcie o precedensach. Obowiązujący regulamin stanowi bowiem: Art. 726. Każdy mecz części zasadniczej i finałowej może być za zgodą podmiotu zarządzającego przełożony, jeżeli zainteresowane kluby wyrażą taką wolę na piśmie. Wola przełożenia meczu musi nastąpić nie później niż do godziny 20.00 dnia poprzedzającego dzień meczu. Przepisy art. 730 stosuje się odpowiednio.
już jutro na sportowych faktach :)
Dobrze, że nikt nie bierze tego pod uwagę. To nie jest kolizja terminów że te 2 dni czy tydzień wszystko załatwią. Przecież oni w kompletnym składzie, w miarę zdrowi będą za 3-4 tygodnie najwcześniej.
kibicLBN pisze:Taki system funkcjonuje w siatkówce i koszykówce, ponieważ:
Same PO raczej środkowego palca nie pokazały, bo ludzie się jarali kwestia LL. Jedynie nasz półfinał z Czewą był niewypałem. No i może finał będzie. Tylko, że przez następne 5 lat lub dłużej się to nie powtórzy. Tylko w sumie to czy mecze są interesujące i na styku tak naprawdę telewizji nie obchodzi. Ich obchodzi oglądalność. Oczywiście to jest jedno ma wpływ na drugie, ale nie jest czynnikiem decydującym i jedynym. Wiele czynników może przyciągnąć widza przed TV. Poziom sportowy, występ konkretnego zawodnika czy coś, co jest powiązane z sytuacją okolomeczowa ( jakaś kontrowersja, skandal itp.). Do tego PO to prime time dla TV. Reklamy zapewne sąb dużo droższe w tym czasie.
No. mecze finałowe wcale nie muszą mieć kiepskiej oglądalności, bo kibice mogą być ciekawi, czy osłabiona Sparta postawi się Sasinom.
Porównywanie piłki do żużla jest bez sensu, wiśnie dlatego, że to jest najpopularniejszy sport na świecie. A jest najpopularniejszy nie dlatego, że nie ma w rozgrywkach ligowych play-offów. Piłka i tak generuje kosmiczne pieniądze, o których żużel i każda inna dyscyplina sportowa moga jedynie pomarzyć. Zresztą do tego dochodzi napięty jest plandeka na żuku terminarz.
W NBA czy NFL dyżurny rozgrywają po 82 mecze, a i tak wyrzucają je do kosza i robią PO. Po co? Komu to potrzebne? Wiadomo, że telewizji. Możemy sobie dyskutować do woli, ale PO z żużla nie znikną, bo telewizja na to po prostu nie pozwoli. A Eliga czy kluby na pewno nie będą z nia walczyć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ale nie porównujmy żużla do rozgrywek burgerojadow i tak prymitywnego ,,sportu" jak futbol amerykański. Nie wiem po co burgerojady organizują 82 mecze o pietruszkę, prawdopodobnie dlatego, że trudno u nich dopatrzeć się logiki. Zresztą, poza koszykówką i trochę hokejem popularne są u nich sporty, które nigdzie indziej popularności nie zdobyły.
Akurat w NFL sezon to nie jest 82 mecze tylko, zdaje się, około 16 i potem playoffy. Co nie zmienia faktu, że również za futbolem amerykańskim nie przepadam.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
NBA i NHL to nie futbol amerykański, tylko koszykówka i hokej. I obie te ligi generują hajs, ktorego żużel nie wygeneruje przez dekadę. I właśnie dlatego grają 82 mecze.
Akurat we futbolu amerykańskim drużyny rozgrywają po 17 spotkań w RZ
Akurat we futbolu amerykańskim drużyny rozgrywają po 17 spotkań w RZ
No to chyba trafiła Ci się literówka, bo pisałeś o NFL
Faktycznie. Człowiek myśli jedno - pisze drugie.
a robi trzecie he he
Nie spodziewałem się rzetelności po sportowych pudelkach, ale nagonka jaką nakręcili na ten pazerny, sasinowy klub przechodzi ludzie pojęcie ... nikt się nie zająknie o cenach i warunkach, jakie oferuje ten honorowy klub z Wrocławia, gościom z innych miast.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ampaign=cb
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10811 ... a-gest-dla
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ampaign=cb
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10811 ... a-gest-dla
Czym tu się przejmować, liczą się clickbajty. Słychać wycie? Znakomicie :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
mi jeszcze wpadł mega tytuł " Bogacz ze wschodu opanował ligę. Kto im podskoczy?" ha ha
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-bog ... ign=chrome
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/zuzel/news-bog ... ign=chrome
Swoją drogą dobry biznes i PR sobie robi przy okazji tych biletów Wrocław. Najpierw dopłacą 30 zł dla, powiedzmy, 500 kibiców z Wrocka, którzy przyjadą do Lublina, a potem zarobią 30 zł na każdym z 1000-2000 kibiców z Lublina, którzy przyjadą do Wrocka.
Kapitalny efekt finansowy + zrobili z Lublina znowu tego złego.
Ale o tym nikt nie napisze.
Kapitalny efekt finansowy + zrobili z Lublina znowu tego złego.
Ale o tym nikt nie napisze.
Richie Faulkner:
RadeKas pisze:Ale o tym nikt nie napisze.
I trochę o to mi chodzi. Porządny dziennikarz sprawdziłby, jak naprawdę jest z tymi cenami, i dodał akapit punktujący to. No ale, że same ścierwa "pracują" w takich portalach, to potem człowiekowi ciśnienie podnosi się bez kawy.