Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Po co Ekstralidze inny beniaminek niż Falubaz w tej chwili, gdzie składy już ustalone. Tylko Falubaz może się w tej lidze jakoś utrzymać. Przecież w Ostrowie i Bydgoszczy już podpisują kontrakty na 1 ligę i Przyjemski u nas. Przy całej antypatii dla Zielonej to innego rozstrzygnięcia niż awans Falubazu to nie będzie. Muszą dziś trochę przycieniować dla emocji i żeby komplet był na rewanżu. Przy łatwej wygranej wyjazdowej frekwencja troszkę by siadła, a tak komplet i emocje (dla niewtajemniczonych) gwarantowane.
tak jasne, jadą piach żeby zapełnić stadion za tydzień. Pewnie Protasiewicz każdemu pokrywa też różnicę pomiędzy tym co mogliby zarobić, a tym co jadą, żeby przypadkiem stratni nie byli.
Wiadomo, że Falubaz dalej jest faworytem, ale mecz im się nie ułożył na początku
Wiadomo, że Falubaz dalej jest faworytem, ale mecz im się nie ułożył na początku
Krawczyk dał ciała. Buczkowski na jego miejscu leżałby jak długi, a sędzia po tym (nieumyślnym, ale jednak) faulu nie miałby wyjścia, jak tylko wykluczyć Duna.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Co właśnie odwalił Walasek? Przecież on wyglądał jakby za wszelką cenę nie chciał zdobyć punktu w tym biegu xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Grzesiu walczy o Ekstraligę. Kłopoty sprzętowe jak Pedersen.
W zeszłym roku poza nimi ktoś chciał awansować. Teraz między słowami można usłyszeć, że reszta odpuściła taką koncepcję. Bydgoszcz w formie i z Przyjemskim miała by szansę, ale tam wszyscy kładą sezon solidarnie. Jak przyjdzie co do czego, to odpuszczą rewanż, bo najzwyczajniej w świecie poza Zieloną góra nikt tego awansu nie chce.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No i o to mnie się właśnie rozchodzi. Ale oczywiście już jeden śmieszek musiał przypalić głupa.
głupa to Ty z siebie robisz pisząc, że Falubaz specjalnie przegrywa żeby trzymać emocje.
To czy kluby są gotowe i chcą awansować to jedno. Na torze jadą zawodnicy o swoje pieniądze i kontrakty na przyszły sezon.
To czy kluby są gotowe i chcą awansować to jedno. Na torze jadą zawodnicy o swoje pieniądze i kontrakty na przyszły sezon.
Patrząc na to jak jeździ Krawczyk trzeba się cieszyć że nie wzmocni Sparty
papi pisze:Na torze jadą zawodnicy o swoje pieniądze i kontrakty na przyszły sezon.
Ok captain obvious.
Ostrów końcówkę zawala koncertowo i niestety tyle by było jeżeli chodzi o emocje w tym półfinale.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
świetne dyskusja, wypisujesz brednie, a później skrzętnie omijasz odpowiedzi na nie. To w jaki wynik Falubaz dziś celował? Remis, -2 czy -10? I ile ludzi przyjdzie jeśli np. wygrają 4 punktami?
Dwie decyzje sędziego w jednym biegu i dwie błędne.
Czy. Ja wiem, czy ta druga błędna. Gdzie się ten Buczkowski pchał od pierwszego metra będąc z tyłu? Sam sobie winien.
No i formalności stało się zadość.
No i formalności stało się zadość.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jak pchał? Przecież wjechał w jego tor jazdy.
Obie decyzję błędne. Chociaż pierwsza rzeczywiście trudna. Ale ja bym Buczka wykluczył.
Obie decyzję błędne. Chociaż pierwsza rzeczywiście trudna. Ale ja bym Buczka wykluczył.
Za pierwszym razem Buczek wyraźnie z tyłu. Szweda nieco wyniosło, ale Buczek sam się nadział na koło, stary wyga. Błąd sędziego.
Za drugim to Buczek ostatni do wykluczenia. Albo do powtórzenia w komplecie albo Gusts out. Wyjechał ze startu na środek toru i wypiął szprychy Buczkowi. Tutaj już Krzysiek nic nie mógł zrobić, żeby uniknąć. Błąd sędziego.
Za drugim to Buczek ostatni do wykluczenia. Albo do powtórzenia w komplecie albo Gusts out. Wyjechał ze startu na środek toru i wypiął szprychy Buczkowi. Tutaj już Krzysiek nic nie mógł zrobić, żeby uniknąć. Błąd sędziego.
Pierwsza sytuacja 50/50, ja bym wykluczył Buczka, bo widział co się dzieje i miał miejsce, a mimo to zrobił typowego Woźniaka (albo siebie, bo w tej kwestii jeżdżą w jednej lidze). Ale Berntzon delikatnie stracił płynność, więc zwolennicy jego wykluczenia mają mocny argument.
W drugiej zdecydowanie powtórka w 3. Buczkowski przegrał start, ale Gusts w niego wjechał. Nie był to jakiś brutalny atak, ale wypruł szprychy przez co uniemożliwił dalszą jazdę. Jak dla mnie idealna sytuacja dla reguły pierwszego łuku.
W drugiej zdecydowanie powtórka w 3. Buczkowski przegrał start, ale Gusts w niego wjechał. Nie był to jakiś brutalny atak, ale wypruł szprychy przez co uniemożliwił dalszą jazdę. Jak dla mnie idealna sytuacja dla reguły pierwszego łuku.
papi pisze:ile ludzi przyjdzie jeśli np. wygrają 4 punktami?
Myślę, że mniej niż jakby przegrali np. 8-10 pkt.
Poza tym przepraszam, poniosło mnie, miałeś rację.
spoko :)
Trzeba się spytać Huckenbecka jakich deflektorów używa, bo najwyraźniej nie są tak mordercze jak te, na które ciągle nadziewa się Wozniak
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kubera zrobił Bewleya w tym barażu :) Nie było tam chyba miejsca na wciśnięcie kartki papieru między tylną oponą, a balotami :)
Ostatnio zmieniony 9 września 2023, o 22:30 przez blajar, łącznie zmieniany 2 razy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Dobrze, że reklamy nie zerwał, jak to było wcześniej
.
Richie Faulkner:
Leciał po bandzie aż strach...
Magia toru w Bydgoszczy.
Magia toru w Bydgoszczy.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Trochę jestem uspokojony. Na starcie nie ma "kuberowego strzała", ciągle czwarte pole ale trasa ok. Dodatkowo Bydgoszcz czyli tor którego Dominik nie lubi. Trzeba przypilnować wyniku i jesteśmy minimum wicemistrzem Polski