Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Zgoda. Zapomniałem, że Kuźbicki bywa prowadzącym studio. Co prawda tylko w Eurosporcie, ale jednak.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nie no Kuźbicki jest najlepszym ekspertem i wpółkomentującym, ale prowadzenie studia to zdecydowanie nie jego zywioł :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No to dochodzimy do consensusu.istred pisze:Tak jak napisałem wyżej - mam wrażenie - że stawia się tezę, że za całe zło w Włókniarzu odpowiada Świącik, że wymiana prezesa niemal z automatu poprawi wyniki Włókniarza (powtórzę - niekoniecznie Ty taką tezę forsujesz), a tak nie jest.
Nie można zdejmować odpowiedzialności z zawodników, którzy pakują się bez powodu w bandę czy taśmę albo przegrywają z juniorami. Ostatecznie to zawodnicy stają przed taśmą i się ścigają z rywalami. Nie można też zdejmować odpowiedzialności z trenera, że burdel ma w drużynie "bo mu prezes przeszkadza"...
Skupiłem się na Świąciku, bo o jego roli była dyskusja. Ale że w tej układance za uszami maja i trener i zawodnicy i pewnie inni członkowie sztabu oraz pracownicy klubu jest oczywiste. Dlatego w Czewie przydałby sie ktoś z zewnątrz, kto byłby w stanie poprawnie zdiagnozować problemy w tej drużynie i to poukładać. Być może podjąć niepopularne decyzje. Musiał stwierdził, że formuła z Madsenem w Częstochowie się wyczerpała. Ja nie wiem, czy tak jest i czy Madsen rzeczywiście jest ew tym klubie aż takim problemem. Ale czsasami trzeba zrobić krok w tył. Plus taka osoba musiałaby się cieszyć zaufaniem i szacunkiem Świącika, bo inaczej wszystko bedzie super, aż do pierwszej porażki
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Żal ściska mi dupę i serce, że ważniejsze mecze pokazuje C+
Poziom komentowania i magazynów eleven bije na łeb ludzi z canal+. Jest Cegielski i czasem Daria. Reszta to dno, bo skrępowany Dryła też jest nieciekawy. Zresztą w komentarzu coraz bardziej drażni mnie u niego usilna chęć budowania napięcia w biegach, gdzie nie dzieje się totalnie nic. Czasami jest to wręcz karykaturalne.
Ta różnica między dwoma stacjami jest w tej chwili uderzająca. Jest Krzysiek Cegielski, fachura, człowiek ze światka, często powie coś mocnego, kontrowersyjnego - super. Mógłby być bardziej obiektywny względem pojedynczych żużlowców ale idzie przełknąć. Jednak na tym koniec. Dryła z uciętym językiem, odklejony i prowrocławski Mirek, Dziopa to już w ogóle słabizna. Tam nikt nie ma podejścia do Kuźbika, Korościela czy nawet Musiała.
A w magazynie dowiesz się ciekawostek, dowiesz się mądrych rzeczy, poznasz różne fachowe spojrzenia na wyniki i formę zespołów no i się pośmiejesz. A jak komuś mało to można się napatrzeć na Anitę albo Marcelinę.
Poziom komentowania i magazynów eleven bije na łeb ludzi z canal+. Jest Cegielski i czasem Daria. Reszta to dno, bo skrępowany Dryła też jest nieciekawy. Zresztą w komentarzu coraz bardziej drażni mnie u niego usilna chęć budowania napięcia w biegach, gdzie nie dzieje się totalnie nic. Czasami jest to wręcz karykaturalne.
Ta różnica między dwoma stacjami jest w tej chwili uderzająca. Jest Krzysiek Cegielski, fachura, człowiek ze światka, często powie coś mocnego, kontrowersyjnego - super. Mógłby być bardziej obiektywny względem pojedynczych żużlowców ale idzie przełknąć. Jednak na tym koniec. Dryła z uciętym językiem, odklejony i prowrocławski Mirek, Dziopa to już w ogóle słabizna. Tam nikt nie ma podejścia do Kuźbika, Korościela czy nawet Musiała.
A w magazynie dowiesz się ciekawostek, dowiesz się mądrych rzeczy, poznasz różne fachowe spojrzenia na wyniki i formę zespołów no i się pośmiejesz. A jak komuś mało to można się napatrzeć na Anitę albo Marcelinę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Liga Szwedzka w drużynie Lwów jedzie nasza trójca, Pan Jarosław, Zmarzlik i Kubera.
http://kergel.ucoz.lv/index/live_stream_2/0-12
http://kergel.ucoz.lv/index/live_stream_2/0-12
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Para Kubera-Hampel to jest na starcie rzeź niewiniątek :) I to na parze Woźniak-Fricke :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
W 10 biegu Jaro znowu rakieta. Rywale bez najmniejszych szans. Coś pięknego.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Szczerze wątpię, żeby Jarek w Szwecji startował na tym samym silniku co w Elidze, więc może to jednak nie jest złoty silnik
Za to Zimny sie skończył.
Flagg pisze:Szczerze wątpię, żeby Jarek w Szwecji startował na tym samym silniku co w Elidze, więc może to jednak nie jest złoty silnik
Może globalnie się z Flemmingiem jakichś rozwiązań dopracował, może nowy już testuje jako backup :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Kaman pisze:Za to Zimny sie skończył.
Może też mu prokuratura zajęła silniki jak Dudkowi.
Bartek dzisiaj 4ty wynik w drużynie. Zbija KSM :)
Perez pisze:W 10 biegu Jaro znowu rakieta. Rywale bez najmniejszych szans. Coś pięknego.
zabrać silnik , spisać protokół , oddać na finał .
A skąd wam się wzięło, że to jedna jednostka? W tamtym roku w maju jak zaczął fruwać to było kilka silników.
Przecież Jarek w magazynie podczas rozmowy powiedział że z tunerem troszkę popracowali i zastosowali jakieś nowinki przed play-offami w silnikach. I fajnie to zadziałało. A odpowiedział tak na pytanie czy to jest jeden silnik czy jest ich więcej... Także wypowiedź wskazuje na to że to nie jedna jednostka.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Przyjemski to normalny jest ? Kontrakt już podpisał i chce się popisać ?
No to po Przyjemskim.
W Gorzowie komplet, u nas dzwon.
W Gorzowie komplet, u nas dzwon.
Bańbor niech nie szarżuje...
Bez Cierniaka i Przyjemskiego Kowalski ma autostradę do złota. Za to walka o pozostałe medale może być ciekawa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Żeby czołgania Palucha nie dostrzec to nie wiem...
Jakby Bańbor był Woźniakiem to by leżał...
Czy tylko mi się wydaje że wykluczenie Grzelaka mocno przesadzone?
Richie Faulkner:
To samo myślę, pół motocykla z przodu był. Jeszcze któryś geniusz mówi, że jechał w lewo. A w którą stronę miał jechać? Prosto w bandę?
Motor mocny
Ja puściłbym to w 4. Grzelak był z przodu. I mam wrażenie, że w lidze przy innej presji i eligowych pieniądzach - ataki Palucha takie jak dziś na Bańbora czy Dula kończyłyby się kontrolowanymi upadkami atakowanego i wykluczeniem Oskara. Szymek by leżał jak nic. A tu juniorzy pokazują że da się opanować motocykl przy delikatnym wypchnięciu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!