Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Marcin0203

Re: Żużel w TV

#19301 Postautor: Marcin0203 » 27 sierpnia 2023, o 22:37

Flagg pisze:Jedyne co można wyciągnąć ze słów Jarka to to, że zawodnicy mają totalne embargo na jakiekolwiek info o kontaktach i transferach.

Podejrzewam, że gdyby spytali Fredke albo Jacka to odpowiedź byłaby identyczna

Zgadzam się. Też nie odczułem ze słów Jarka jakby miał się żegnać.

Haron90
Kadrowicz

#19302 Postautor: Haron90 » 27 sierpnia 2023, o 22:39

Dodatkowo, Madsen może i punkty robi, ale mąci woda niesamowita. Tu powie Kędziorze, że nie jedzie, tu podejdzie do Dymka i coś krzywego zagada, tu się cieszy mimo że oklep w domu. Nie wiem czy te jego punkty są tego wszystkiego warte.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#19303 Postautor: RadeKas » 27 sierpnia 2023, o 22:39

Ja z kolei uniknięcie odpowiedzi na pytanie czy sam by podpisał petycję odebrałem podobnie jak wypowiedzi MM rok temu. Ale może to po prostu PTSD.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19304 Postautor: papi » 27 sierpnia 2023, o 22:41

to było dokładnie pytanie czy chciałby zostać. Można założyć, że poszła prośba z klubu żeby takie tematy omijać

Marcin0203

#19305 Postautor: Marcin0203 » 27 sierpnia 2023, o 22:44

Ale Dryła się męczył w tym magazynie... Siedzi tylko i patrzy w niebo

Haron90
Kadrowicz

#19306 Postautor: Haron90 » 27 sierpnia 2023, o 22:45

Marcin0203 pisze:Ale Dryła się męczył w tym magazynie... Siedzi tylko i patrzy w niebo

Dziwisz się? Z jednej strony całe środowisko go grilluje, a z drugiej Łopata pyta się, czemu nic nie mówi, zadając równocześnie pytanie czy Motor pozostanie niepokonany. No dajcie spokój :-D

Krychs
Senior

#19307 Postautor: Krychs » 27 sierpnia 2023, o 22:46

CKM1946 pisze:Chyba już nie ma nikt watpliwości że Kędziora nie może zostać razem z Dymkiem. On kompletnie nie panuje nad tym.

Świacik to kretyn wiadomo ale on przecież nie jest decydentem podczas meczu

Tylko i wyłącznie Świącik odpowiada ze ten burdel! Jako prezes klubu odpowiada za Kędziorę, Dymka i innych. I te jego idiotyczne wywiady. Współczuje współpracy z takim gościem. Dla mnie to taki Nikodem Dyzma wśród prezesów klubów ekstraligowych!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#19308 Postautor: RadeKas » 27 sierpnia 2023, o 22:47

Koniec magazynu. Temat Motoru ograniczył się do wywiadu z Jarosławem. Ehhh no jak tu nie być spiskowym teoretykiem...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Marcin0203

#19309 Postautor: Marcin0203 » 27 sierpnia 2023, o 22:48

Haron90 pisze:
Marcin0203 pisze:Ale Dryła się męczył w tym magazynie... Siedzi tylko i patrzy w niebo

Dziwisz się? Z jednej strony całe środowisko go grilluje, a z drugiej Łopata pyta się, czemu nic nie mówi, zadając równocześnie pytanie czy Motor pozostanie niepokonany. No dajcie spokój :-D

Nie dziwię, szczerze współczuję.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#19310 Postautor: Saeyl » 27 sierpnia 2023, o 22:49

Na szczęście jutro będzie najlepszy magazyn w Eleven. Tam może coś więcej powiedzą ;)

CKM1946
Zawodowiec

#19311 Postautor: CKM1946 » 27 sierpnia 2023, o 22:49

Dryła wam się już wygadał od ośnie Hampela że Buczek wypadnie z tej listy co Łopata podał w pytaniu koleinie. Potem się chyba się kapnał że powiedział że dużo

blajar
Trener

#19312 Postautor: blajar » 27 sierpnia 2023, o 22:53

CKM1946 pisze:Dryła wam się już wygadał od ośnie Hampela że Buczek wypadnie z tej listy co Łopata podał w pytaniu koleinie. Potem się chyba się kapnał że powiedział że dużo

No nie, Buczek i tak by chyba wypadł jeśli do FZG pójdzie Pawlicki, a jeździć będą Pawliccy :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19313 Postautor: kibicLBN » 27 sierpnia 2023, o 22:54

Łopaciński jest pod naszym wrażeniem i widzi, że mamy obecnie większą siłę rażenia odd Wrocławia, Cegielski przyznaje, że chyba nie przegrany nic do końca sezonu, a w tym kontekście zobaczcie na Mirka Jabłońskiego. Można mieć inne zdanie, ale on jest ewidentnie zapatrzony we Wrocław, a nasze osiągnięcia bagatelizuje. No ale ostatnio szło przywyknąć, że w eleven komentują aktualny stan rzeczy w lidze, a w C+ są zachwyty nad Wrockiem.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Ge(L)o
Trener

#19314 Postautor: Ge(L)o » 27 sierpnia 2023, o 23:01

Świącik to debil do kwadratu, nawet Mrozka przebija. Utyskuje, że drużyna nie może być prowadzona w stylu lat 90, gdzie zatrudnia na stanowisko managera gościa, który jest właśnie uosobieniem tych lat 90. Przaśny, z wąsem, angielskiego ni w ząb jak sądzę, z prostym żartem. No taki wujek Leszek z wesela lat 90 ze starego VHS. Jak zaczynałem chodzić na żużel 35 lat temu to Kędziora już przyjeżdżał jako trener.
A jeszcze prezes podaje pozytywny przykład Lublina i Jacka Ziółkowskiego jako przeciwwaga, gdzie Ziółek też jakby się zatrzymał na tych latach 90.
No kretyn.
Brawo Miki dobry ruch zrobiłeś z tym transferem.

Flagg
Trener

#19315 Postautor: Flagg » 27 sierpnia 2023, o 23:04

Jednego nie rozumiem. Swiacik ewidentnie nie chce Kędziory. Kędziora ewidentnie nie chce być we Włókniarzu. Po co oni to dalej ciągną? Jaki jest tego sens? Przecież w tym parku maszyn panuje gigantyczny burdel, nikt nad niczym nie panuje. Ten związek trzeba zakończyć w trybie natychmiastowym, bo będzie tylko gorzej.

Swiacik natomiast sam się pogrąża. To on jest kuźwa prezesem, on zatrudnia sztab szkoleniowy, on podpisuje zawodników. Kto kuźwa jak nie on ma w rękach narzędzia i moc, żeby ta farsę zakończyć. A ten wychodzi przed kamery i mówi, że przecież on nic nie może i tylko przelewy robi. Po czym robi tyradę na temat beznadziejności sztabu, który sam zatrudnił. No ręce opadają :D

I jeszcze możnaby było uwierzyć, że go Kędziora odpowiada za całe zło, ale przecież te same cyrki były że Świderskim, a wcześniej z Cieślakiem.

Nie wiem, może Swiacik jest dobrym biznesmenem, umie pozyskiwać pieniądze, umie negocjować kontakty, sprawnie zarządza strona finansową. Ale od strony sportowej i relacji międzyludzkich ten klub leży i kwiczy. I bardzo dużo w tym winy samego Swiacika.

Na pewno potrzebny jest tam twardy reset.

CKM1946 pisze:Dryła wam się już wygadał od ośnie Hampela że Buczek wypadnie z tej listy co Łopata podał w pytaniu koleinie. Potem się chyba się kapnał że powiedział że dużo
przecież Dryła powiedział, że Rasmus, a nie Buczek. Zresztą naprawdę zbyt często ludzie doszukują się jakiś ukrytych przekazów w tych wypowiedziach. Tak jak z filmikami z tik-toka.
Nie twierdzę, że Jarek zostanie, ale naprawdę nie ma sensu rozbierać na czynniki pierwsze każdej wypowiedzi, miny, czy mrugnięcia okiem.

Ewidentnie zawodnicy dostali zakaz wypowiadania się w jakiejkolwiek formie na temat przyszłego sezonu. W klubie dobrze wiedzą, że kibice i dziennikarze we wszystkim dopatrzą się drugiego dna.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

CKM1946
Zawodowiec

#19316 Postautor: CKM1946 » 27 sierpnia 2023, o 23:07

Dlaczego to jeszcze trwa ? pewnie dlatego że w kontrakcie Kędziora ma zapisane odszkodowanie jeśli zostanie zwolniony. Innego wyjaśnienia nie widze

Klops1
Senior

#19317 Postautor: Klops1 » 27 sierpnia 2023, o 23:10

Krychs pisze:
CKM1946 pisze:Chyba już nie ma nikt watpliwości że Kędziora nie może zostać razem z Dymkiem. On kompletnie nie panuje nad tym.

Świacik to kretyn wiadomo ale on przecież nie jest decydentem podczas meczu

Tylko i wyłącznie Świącik odpowiada ze ten burdel! Jako prezes klubu odpowiada za Kędziorę, Dymka i innych. I te jego idiotyczne wywiady. Współczuje współpracy z takim gościem. Dla mnie to taki Nikodem Dyzma wśród prezesów klubów ekstraligowych!

+1

Każdy następny trener w Częstochowie skończy tak jak Kędziora i wszyscy poprzedni. Z analogicznym wynikiem sportowym.

Póki Swiacik nie zrozumie, że klub to nie on sam, tylko cała struktura ludzi, którzy mają swoje emocje i póki nie będzie potrafił stanąć za nimi i skoczyć za nimi w ogień jeśli będzie taka potrzeba, a nie tylko wybielać samego siebie i podkreślać wyłącznie swoje zasługi, to w tym klubie nie zmieni się nic.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19318 Postautor: papi » 27 sierpnia 2023, o 23:55

Misio narzeka na metody szkoleniowe, pewnie mocno zmieniły się od zeszłego roku? Tak samo problemy z komunikacją itd. Jak szło to było ok, jak nie idzie, to ja tu tylko jestem od przelewów, a sztab jest archaiczny i to on wszystkiemu winny. Strasznie śliski typ

Flagg
Trener

#19319 Postautor: Flagg » 28 sierpnia 2023, o 00:00

CKM1946 pisze:Dlaczego to jeszcze trwa ? pewnie dlatego że w kontrakcie Kędziora ma zapisane odszkodowanie jeśli zostanie zwolniony. Innego wyjaśnienia nie widze

To niech go da do klubu kokosa, albo wyśle na urlop do października. W obecnej sytuacji obecność Kędziory w parku maszyn nie ma żadnego sensu. Chłop nie ma kszty autorytetu i posłuchu u zawodników i reszty sztabu
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19320 Postautor: kibicLBN » 28 sierpnia 2023, o 00:05

Bo w zeszłym sezonie wszystko grało, a Częstochowa padła ofiarą Play offów. Bo w rzeczywistości byli po nas drugą siłą w lidze, a przypominam że mieliśmy przed nimi respekt. Jak pokazała RZ i mecz w Częstochowie - uzasadniony. U nas też wiele nie brakowało a pomimo rozjechania wszystkich w RZ I dominacji, przegrali byśmy złoto w finale. Można mieć żal do Kędziory, ale nie zasłużył na upokorzenie.
Lubelscy kibice okazywali szacunek zawodnikom rywali, może czas okazać szacunek i wsparcie ich trenerowi? Mówię serio, serce mnie boli po tej kuchni meczu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#19321 Postautor: niespokojny » 28 sierpnia 2023, o 00:47

W sumie wzieli 1 i 3 zawodnika Mistrzow Polski z zeszlego sezonu i dupa. Trenerzy wylatuja tam z hukiem. Za duze cisnienie moim zdaniem tam panuje, juz przed sezonem byla napinka a wczoraj dostali z liscia za zenujacy filmik z Michelsenem. Trudne charaktery, od zawodnikow przez trenerow, na prezesie konczac. No i nikt nie ma jaj na koncu wziac winy na siebie - Swiacik spycha na trenera-> Kedziora na zawodnikow-> Madsen na kolegow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#19322 Postautor: Flagg » 28 sierpnia 2023, o 08:21

kibicLBN pisze:Za
Lubelscy kibice okazywali szacunek zawodnikom rywali, może czas okazać szacunek i wsparcie ich trenerowi? Mówię serio, serce mnie boli po tej kuchni meczu.

Nie wiem, czy pijesz do mnie, ale jesli tak, to chyba nie do końca zrozumiałeś mojego posta.

Ja obwiniam Kędziory za całe zło we Włókniarzu. Ale mleko się rozlało. Fakty sa takie, że Lech nie panuje nad parkiem maszyn. Czy to wina jego, Dymka, Madsena czy Świącika spada w tym momencie na drugi plan. Jest pożar i trzeba się skupić na jego gaszeniu, a nie szukaniu podpalacza. Nawet jakby Świącik jakims cudem zniknął z klubu, to nie naprawi to w magiczny sposób relacji Kędziory z zawodnikami i resztą sztabu. Zawodników nie wymienisz, wiec jedyne co pozostaje to pozbycie się trenera. Brutalne, ale prawdziwe. Najpierw trzeba oczyścić atmosferę, a dopiero potem wziąć się za sprzątanie.

Inna sprawa, że wiesz. Fajnie, że Włókniarz był drugą siłą ligi, ze się go wszyscy bali. Ale tak naprawde liczy się wynik końcowy, a ten jest taki, że Włókniarza w finale nie było, Za wygrane mecze w RZ nikt medali nie daje. A trener szacunkiem i autorytetem powienien jednak cieszyć się przede wszystkim wśród swoich zawodników, a nie kibiców drużyny przeciwnej. Śmialiśmy się z "Jack, I can do it", a w niedzielę mieliśmy "Lechu, ja to wygram!" zakończone wjazdem w taśmę.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#19323 Postautor: kdsz » 28 sierpnia 2023, o 08:28

Jabłoński ma to skrzywienie, że ciągle wraca do kwestii przygotowania nawierzchni, jakby żużel był rywalizacją toromistrzów a nie zawodników. Szydził z tego Michał Mitrut w jednym z odcinków Kolegium żużlowego.

Wczoraj wyjątkowo zacząłem nawet oglądać ten nieszczęsnych magazyn, ale nie mogę znieść Łopacińskiego. To jest sympatyczny facet, ale nie potrafię zaakceptować tych jego sztucznych śmichów-chichów. Poza tym odnoszę wrażenie, że Michał przejmuje głos w dyskusji z myślą, że taka jest jego rola, że zada jakieś pytanie, albo wprowadzi nowy wątek, ale jeszcze ani pytania nie spłodził, ani nowego wątku nie wymyślił. I w panice szyje na żywo, ale tak nieumiejętnie, że wszystko pęka w szwach i początek wypowiedzi nie pasuje do końca. Zmęczyło mnie to strasznie i po kwadransie dałem sobie spokój.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2023, o 10:13 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19324 Postautor: kibicLBN » 28 sierpnia 2023, o 08:38

Flagg pisze:Inna sprawa, że wiesz. Fajnie, że Włókniarz był drugą siłą ligi, ze się go wszyscy bali. Ale tak naprawde liczy się wynik końcowy, a ten jest taki, że Włókniarza w finale nie było, Za wygrane mecze w RZ nikt medali nie daje.

A powinni dawać, o czym pisane tutaj było nie raz, nie dwa. Puchar to puchar, a liga to kolejki itd.
To jest śmieszne, że w lidze jedziesz super przez 4 miesiące, a jednego dnia cały wysiłek idzie się .... huśtać

blajar
Trener

#19325 Postautor: blajar » 28 sierpnia 2023, o 08:45

No ale Panowie (i Panie). Nieustanna potrzeba zmiany przepisów to doskonałe uzasadnienie istnienia w tym sporcie (i nie tylko) przyspawanych do stołków ludzi. Bez większego problemu dałoby się wdrożyć sprawiedliwy i sensowny system. Może nie bez wad, bo wszystkim się nie dogodzi, ale jakie ważne zadanie mieliby przed sobą co roku Ci ludzie? A tak zrobi się coś sensownego na alibi wstawiając przy tym kompletną głupotę i za rok znów trzeba przy tym grzebać.

edit: tak przy okazji. Słychać coś o rozwoju sytuacji po IMP, czy już zamiecione pod dywan?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz