Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Czyli Wozniak nie dość, że awansował, to jeszcze przyfarcil, że nie będzie najgorszym zawodnikiem w cyklu? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wychodzi na to, że w tegorocznym challenge'u ciężko było nie awansować :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Michelsen i tak by odpadł ;) on to miał zawsze pecha w tych turniejach. Co to będzie? Przemek, Leżanka i Kvech w SGP 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wątpię, żeby Lambo skonczył w TOP6, więc Przemek nam chyba nie grozi
Ja w ogóle przebudowalbym cały system eliminacji do SGP, bo obecny nie ma sensu (co nie dziwi, w końcu to żużel). Jeden ze stawki SGP startuje, inny nie, dzikusy wedle klucza geograficznego, albo za nazwisko. Bez sensu. Taki Lambert, Madsen czy Vaculik właściwie nie muszą się specjalnie martwic, bo i tak wiedzą, że DK dostaną. Tak samo jak 7,8 i pewnie 9 zawodnik klasyfikacji.
1. Przenosiłbym SGP Challenge na koniec sezonu, po ostatnim SGP
2. TOP 8 utrzymuje się w cyklu
3. Zawodnicy z miejsc 9-15 (stali uczestnicy tylko) kwalifikują się do SGPCh.
4. Stawkę uzupełnia 8 zawodników z eliminacji do SGP + Mistrz SGP2 ( do tego DK na SEC)
5. Do SGP wchodzi TOP 4 SGPCh
6. 1 miejsce dla zwycięzcy SEC
6. Do tego Discovery ma 2 DK do rozdania.
Wszystko jasne i przejrzyste. Nie ma cudów, że jeden jedzie eliminacje, startuje w SEC, a inny ma to gdzieś. Do tego uczestnicy SGP dostają druga szansę utrzymania się w cyklu. Nie skorzystają? Trudno, wypad.
Oczywiście można to lekko modyfikować, np. z eliminacji wchodzi 10, a 15 (najslabszy) z SGP odpada i nie bierze udziału w Challenge'a.
No i zakaz startu dla uczestników SGP w SECu. Ale to wiadomo nie przejdzie.
Ja w ogóle przebudowalbym cały system eliminacji do SGP, bo obecny nie ma sensu (co nie dziwi, w końcu to żużel). Jeden ze stawki SGP startuje, inny nie, dzikusy wedle klucza geograficznego, albo za nazwisko. Bez sensu. Taki Lambert, Madsen czy Vaculik właściwie nie muszą się specjalnie martwic, bo i tak wiedzą, że DK dostaną. Tak samo jak 7,8 i pewnie 9 zawodnik klasyfikacji.
1. Przenosiłbym SGP Challenge na koniec sezonu, po ostatnim SGP
4. Stawkę uzupełnia 8 zawodników z eliminacji do SGP + Mistrz SGP2 ( do tego DK na SEC)
Wszystko jasne i przejrzyste. Nie ma cudów, że jeden jedzie eliminacje, startuje w SEC, a inny ma to gdzieś. Do tego uczestnicy SGP dostają druga szansę utrzymania się w cyklu. Nie skorzystają? Trudno, wypad.
Oczywiście można to lekko modyfikować, np. z eliminacji wchodzi 10, a 15 (najslabszy) z SGP odpada i nie bierze udziału w Challenge'a.
No i zakaz startu dla uczestników SGP w SECu. Ale to wiadomo nie przejdzie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
System wygląda bardzo fajnie tylko "działaczom" chyba nie do końca zależy na transparentnym systemie :/
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Wiadomo ;)
Starałem się przestawić system, który byłby w miarę realny do wprowadzenia w oparciu o dotychczasowe działania FIM/Discovery
Gdyby to ode mnie zależało, to w ogóle rozdzielbym SGP i SEC w tym sensie, że zawodnicy z SGP nie mogą jechać w SEC. I wtedy
1. TOP 6 z SGP się utrzymuje
2. TOP 3 z SEC wchodzi do SGP
3. Na koniec sezonu robimy Challenge, z którego wchodzi TOP 4. Skład:
- Zawodnicy z SGP: miejsca 7-13
- Zawodnicy z SEC: miejsca 4-10
- Zwycięzca SGP2
- Jedna DK
4 Dwie DK od Discovery
Oczywiście SEC otwieramy na cały świat. Skoro możemy mieć międzynarodowe mistrzostwa kraju, to i międzykontynentalne mistrzostwa Europy ;)
Ale taki system jest kompletnie nierealny
Starałem się przestawić system, który byłby w miarę realny do wprowadzenia w oparciu o dotychczasowe działania FIM/Discovery
Gdyby to ode mnie zależało, to w ogóle rozdzielbym SGP i SEC w tym sensie, że zawodnicy z SGP nie mogą jechać w SEC. I wtedy
1. TOP 6 z SGP się utrzymuje
2. TOP 3 z SEC wchodzi do SGP
3. Na koniec sezonu robimy Challenge, z którego wchodzi TOP 4. Skład:
- Zawodnicy z SGP: miejsca 7-13
- Zawodnicy z SEC: miejsca 4-10
- Zwycięzca SGP2
- Jedna DK
4 Dwie DK od Discovery
Oczywiście SEC otwieramy na cały świat. Skoro możemy mieć międzynarodowe mistrzostwa kraju, to i międzykontynentalne mistrzostwa Europy ;)
Ale taki system jest kompletnie nierealny
Flagg pisze:1. Przenosiłbym SGP Challenge na koniec sezonu, po ostatnim SGP
Wygląda sensownie, tylko jedna uwaga. W punkcie 3 nie ograniczałbym się do stałych uczestników cyklu. Jeśli ktoś jest stałym uczestnikiem a w klasyfikacji wyprzedzają go dzikie karty albo rezerwowi to niech w kolejnym roku zaczyna od zera.
No i wiadomo, my możemy sobie pogadać, ponarzekać a później wyjdzie jakiś betonowy łeb i powie, że jest jak jest, bo inaczej byłoby nielogicznie i koniec tematu :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kiedyś mnie ten system uwierał, bo przypadkowo potrafili odpaść w eliminacjach super zawodnicy, ale teraz? Ciężko poza ewentualnym Kuberą znaleźć kogoś, kto by wzbogacił cykl swoją obecnością. Każda nowa twarz zbiera cięgi i znika na lata z planszy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Z czego wynikał brak biegu dodatkowego u młodych? W takich sytuacjach zazwyczaj jechali dodatkowy, aby ustalić medale ..
No właśnie. I dlatego trzeba go zmienić.
Ja wiem, że takie awanse do SGP gości typu Bertzon, Cook, Kvech czy Przedpelski może są piękne i romantyczne, ale potem de facto cierpią na tym kibice, bo Ci zawodnicy nie są po prostu gotowi i przygotowani sprzętowo i finansowo na SGP. Skilla też im po prostu brakuje. Ja bym jeszcze mógł na to przymknąć oko, gdy ten awans był faktycznie jakaś katapulta dla ich kariery. Ale czy Cook, Przedpelski, Bertzon czy Nillson w jakikolwiek sposób zyskali na awansie do cyklu? Czy to pchnęło ich kariery? Nie. Są tam gdzie byli, albo i niżej.
Nie wiem, jak to będzie z Woźniakiem, bo i nie o nim jest ten wpis. Woźniak, przy całej mojej niechęci do niego, jednak jest w tym sezonie topowym zawodnikiem Eligi. To jest przynajmniej jakaś rekomendacja. A taki Kvech? Co on moze wnieść do SGP? Absolutnie nic.
I dlatego system powinien ograniczać do minimum szanse na awans takich zawodników. A tego nie robi. SGPCh jest często organizowane na jakiś torach na zadupiu, w strasznie nierównej stawce. O niespodziankę w takiej sytuacji nie trudno.
A bycie uczestnikiem SGP to powinien być prestiż zarezerwowany dla najlepszych na świecie. Chcesz jeździć w cyklu? To chociaż pokaż, że w jednodniowych zawodach jesteś w stanie być lepszy od obecnych uczestników. I odwrotnie. Jesteś uczestnikiem? Chcesz nim dalej być? To kurde udowodnij to na torze, a nie licz na DK z klucza
Ja wiem, że takie awanse do SGP gości typu Bertzon, Cook, Kvech czy Przedpelski może są piękne i romantyczne, ale potem de facto cierpią na tym kibice, bo Ci zawodnicy nie są po prostu gotowi i przygotowani sprzętowo i finansowo na SGP. Skilla też im po prostu brakuje. Ja bym jeszcze mógł na to przymknąć oko, gdy ten awans był faktycznie jakaś katapulta dla ich kariery. Ale czy Cook, Przedpelski, Bertzon czy Nillson w jakikolwiek sposób zyskali na awansie do cyklu? Czy to pchnęło ich kariery? Nie. Są tam gdzie byli, albo i niżej.
Nie wiem, jak to będzie z Woźniakiem, bo i nie o nim jest ten wpis. Woźniak, przy całej mojej niechęci do niego, jednak jest w tym sezonie topowym zawodnikiem Eligi. To jest przynajmniej jakaś rekomendacja. A taki Kvech? Co on moze wnieść do SGP? Absolutnie nic.
I dlatego system powinien ograniczać do minimum szanse na awans takich zawodników. A tego nie robi. SGPCh jest często organizowane na jakiś torach na zadupiu, w strasznie nierównej stawce. O niespodziankę w takiej sytuacji nie trudno.
A bycie uczestnikiem SGP to powinien być prestiż zarezerwowany dla najlepszych na świecie. Chcesz jeździć w cyklu? To chociaż pokaż, że w jednodniowych zawodach jesteś w stanie być lepszy od obecnych uczestników. I odwrotnie. Jesteś uczestnikiem? Chcesz nim dalej być? To kurde udowodnij to na torze, a nie licz na DK z klucza
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2023, o 22:25 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
nie lepiej po prostu wziac 16 najlepszych z polskiej ekstraligi? 
Bo IMME opiera się na miarodajnych wynikach, do GP jest kilka ścieżek, a na koniec 5 zawodników dostaje dzikusy "bo tak"
Która tv pokazuje mecz Częstochowa - Gorzów?
Dziękuję.
Cały magazyn przegadany o zespole, który przegrał oba mecze półfinałowe. A przegadane w atmosferze wielkiego sukcesu i mistrzostwa sportowego.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Czepiam się może. Ale jak można zapytać zawodnika w połowie meczu ze uciszył trybuny!? Zabrzmiało to tak jakby w piętnastym meczu Lampart niczym Joe Screen poszedł po całości. Na szczęście ,o dziwo Lampart w miarę sensownie wybrnaął.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
RadeKas pisze:Cały magazyn przegadany o zespole, który przegrał oba mecze półfinałowe. A przegadane w atmosferze wielkiego sukcesu i mistrzostwa sportowego.
Bo co jest większą niespodzianką? Co się lepiej sprzeda. Toż bidny Apator bez SSP ale za to z kontraktami na dwa lata za czapkę seulek.
-
Marcin0203
rumburaquee pisze:Czepiam się może. Ale jak można zapytać zawodnika w połowie meczu ze uciszył trybuny!? Zabrzmiało to tak jakby w piętnastym meczu Lampart niczym Joe Screen poszedł po całości. Na szczęście ,o dziwo Lampart w miarę sensownie wybrnaął.
Że co? Lampart sensownie wybrnął? Jak dla mnie jego odpowiedź była bardziej żenująca niż pytanie...
RadeKas pisze:Cały magazyn przegadany o zespole, który przegrał oba mecze półfinałowe. A przegadane w atmosferze wielkiego sukcesu i mistrzostwa sportowego.
No ale jednak trzeba wziąć pod uwagę kontekst. Apator miał przecież dostać maks do 35. Praktycznie nikt nie brał ich pod uwagę jako LL. Więc tak, dla nich to jest mimo wszystko sukces, bo postawili się na torze, na którym niby nie mieli prawa się postawić. Bez względu na okoliczności
No super. Sukces jak się patrzy. Ale jednak w meczu brała również udział druga drużyna, która zresztą wygrała oba spotkania jadąc w osłabieniu.
Richie Faulkner:
Ale co mieli mówić o Motorze? Wielki Motor bo wygrał oba mecze? W TV sprzedają się dwie rzeczy: afery i sukcesy underdogow. Motir dzisiaj specjalnego sukcesu nie odniósł
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Marcin0203 pisze:rumburaquee pisze:Czepiam się może. Ale jak można zapytać zawodnika w połowie meczu ze uciszył trybuny!? Zabrzmiało to tak jakby w piętnastym meczu Lampart niczym Joe Screen poszedł po całości. Na szczęście ,o dziwo Lampart w miarę sensownie wybrnaął.
Że co? Lampart sensownie wybrnął? Jak dla mnie jego odpowiedź była bardziej żenująca niż pytanie...
Że nie dosłyszał pytania, baba wpadła trochę w konsternację, zmieniła sens pytania....