Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
Już rok temu były emocje po pierwszym meczu w Toruniu. Ja tam bym wolał ćwierćfinał na spokojnie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Juniorów nie mają chociaż na Grzelaka i tchórz Affellt styknie. Mam nadzieję że Mati tym razem da radę. Zmarzlik albo świetnie albo męczarnia. Szkoda że nie będzie Jacka. Apator na fali wznoszącej ale to nie jest rywal dla nas
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No właśnie Dudek na fali wznoszącej, to jest największy problem dla nas.
Szkoda, że nasz klub robi sobie żarty ze zdrowiem naszych zawodników. Przedpełski pęknięcie pewnie pojedzie. Jack operacja pewnie coś trudniejszego. Tylko czemu brak informacji?
Choćby z przyczyn formalnych, Twoje zdrowie to Twoja sprawa, nie musisz informować o nim nikogo a juz na pewno opinii publicznej, moze u nas tak to działa
O czym Wy mówicie? Może i mecz w Toruniu będzie ciężki, ale w Lublinie przecież oni z 35 nie wychodzą i to z Jackiem czy bez...
Chciałeś chyba napisać czy to z bidonem czy nie. 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Cierniak totalnie nie ogarnia MotoAreny...
Przecież tor w Toruniu podobno taki łatwy do ustawień.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ale z jakiegoś powodu Affelt który jeździ do tyłu ogrywa Matiego a Zmarzlik albo jedzie poezję albo totalne dno
Dziwnie akurat w nędznym Toruniu mają slabsze dni
Akurat dla Cierniaka im łatwiejsza geometria toru tym jest mu trudniej.
Jak sobie przypomnę zeszłoroczne męki w playoff w Toruniu to mam drgawki. Teraz mają trzech grajków w bardzo dobrej formie plus nieobliczalnego Przedpełskiego, który u siebie może pojechać pod komplet. U nas brak Holdera. Jedyne pocieszenie to brak dobrych juniorów Apatora.
42 nasze punkty biorę w ciemno.
42 nasze punkty biorę w ciemno.
Gelo pisze:Ale z jakiegoś powodu Affelt który jeździ do tyłu ogrywa Matiego a Zmarzlik albo jedzie poezję albo totalne dno
Totalne dno w tym roku, Zmarzlik pojechał tylko w meczu z Wrocławiem u nas - to po pierwsze.
Po drugie - z Affeltem w tym roku Cierniak na motoarenie dwukrotnie wygrał, więc akurat argument nietrafiony. Fakt, że Mateuszowi nie leży ten tor, ale Lewandowski jest w gorszej formie niż na wiosnę i spodziewam się, że z żadnym juniorem w Toruniu nie przegra. Coraz częściej udowadnia jaka różnica dzieli go względem pozostałych młodzieżowców, ale nieuknione są pojedyncze porażki.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mówię o sparingu przed sezonem chociażby. Co do Znarzlika - dać się objechać na kresce będąc wolnym jak fura z sianem i jadąc po prostu głupio po czym drużyna przegrywa 44:46 to dla mnie dno jak na trzykrotnego mistrza świata. W barwach Stali też na Motoarenie miał słabsze występy. Niestety dla nas Duzers zaczął jechać.
I Przedpełski, ale za to Sayfutdinow nie jedzie już jak maszyna.
Obawiam się że na naszych wystarczy
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Lucky loser jedzie z kimś z pary Sparta-Unia?
nie, lucky loser jedzie z zespołem, który wygra najwyżej swój dwumecz (najpierw liczą się punkty meczowe, później biegowe)
W sumie ciekawa sprawa z Dunami, bo ich trzech najlepszych zawodników ostatnimi czasy spuściło z tonu. Najbardziej oczywiście Michelsen, ale Thomsen też już nie jest tak szybki jak na początku roku. Madsen z tej trójki prezentuje się wciąż najlepiej, ale i u niego lekki dołek jest. A każdy chyba korzysta z innego tunera.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:W sumie ciekawa sprawa z Dunami (..)
Dun to miejscowość we Francji, a poza tym kolejny językowy potworek słabych dziennikarzy żużlowych.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Flagg pisze:W sumie ciekawa sprawa z Dunami, bo ich trzech najlepszych zawodników ostatnimi czasy spuściło z tonu. Najbardziej oczywiście Michelsen, ale Thomsen też już nie jest tak szybki jak na początku roku. Madsen z tej trójki prezentuje się wciąż najlepiej, ale i u niego lekki dołek jest. A każdy chyba korzysta z innego tunera.
W dzisiejszym żużlu przynależność klubowa, wspólny tuner - tak jak piszesz mają o wiele większe znaczenie niż wspomniana narodowość. Bo w sumie co ich pod tym względem łączy? Albo naszego Zmarzlika z Dudkiem. Ja dla mnie czysty zbieg okoliczności.
Dlatego napisałem, że to bardziej ciekawostka, że akurat trzech Dunów wpadło w dołek w tym samym czasie. Wiadomo, że narodowość raczej nie jest tutaj czynnikiem decydującym
Swoją drogą Michelsen jest chyba jedynym żużlowcem że stajni Gravesena, który jest w TOP 20 Eligi.
Swoją drogą Michelsen jest chyba jedynym żużlowcem że stajni Gravesena, który jest w TOP 20 Eligi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Graversena :)
W ogóle to dalej jest u niego? Bo coś mi się obiło o uszy (może podczas któregoś meczu) że chyba coś zmienial
W ogóle to dalej jest u niego? Bo coś mi się obiło o uszy (może podczas któregoś meczu) że chyba coś zmienial