Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Obawiam się, że ośmiogwiazdkowiec nie zrozumie.
Kshyhu pisze:Kaboom! A ja wsadzam kija w mrowisko i podkręcam dyskusję
Zaspała ochrona - fakt. Kibic czy agresywny bezpośrednio, czy też nie (chociaż takie prowokowanie to też rodzaj agresji moim zdaniem) - nie powinno go tam być i to też fakt. Mówicie, że zawodnik nie jest od uspokajania kibica, bo po to zatrudniona jest profesjonalna ochrona - kolejny fakt,
ALE
z tego, co wiem, w Polsce nie można pozbawić kogoś wolności, ale w przypadku schwytania w sklepie złodzieja można obezwładnić go i np. zamknąć w kantorku i przytrzymać do czasu przyjazdu Policji. Gdy widzicie na ulicy pijanego człowieka, wsiadającego do auta, możecie wyrwać mu z rąk kluczyki i przytrzymać, dopóki nie przyjedzie Policja. Czy więc to, co zrobił Tai nie jest w pewnym sensie rodzajem zatrzymania obywatelskiego? Obezwładnił zadymiarza i przekazał w ręce ochrony. Nie działał z bezpośrednim zamiarem złamania komuś ręki, to nastąpiło w trakcie interwencji (i jak ktoś słusznie zauważył nie wiadomo nawet, czy rękę złamał mu Tai, ochroniarz, kumpel, czy nawalony gość sam się później nie przewrócił na skórce od banana i nie złamał witki).
Powiem Ci, że nawet jak jesteś ochroniarzem wyznaczonym do zabezpieczenie tego konkretnego skrawka stadionu i zatrzymanemu zrobisz krzywdę, a na koniec dnia się okaże że nie miałeś uprawnień do tego, żeby pełnić taką funkcję, to będziesz mieć kłopoty.
Tyle w temacie przy niedzieli!
https://youtu.be/9UxEZwcSGTk
https://youtu.be/9UxEZwcSGTk
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Panowie, ale ja sobie tutaj luźno dywaguję, nie mówię wcale, że mam rację, albo że Wy jej nie macie. Taka jest idea forum, żeby podyskutować.
A Ty Gelo się od ośmiu gwiazdek odpimpaj, od dawna ich już w podpisie nie mam.
A Ty Gelo się od ośmiu gwiazdek odpimpaj, od dawna ich już w podpisie nie mam.
Motor mocnyj!
Ale zostało to zapamiętane. I wskazuje na stan umysłu. I w sumie koreluje z oceną zachowania Taia
Raczejj pisze:Kargolo pisze:Kibic Unii głupi, a Tai jeszcze głupszy. Ciężko uwierzyć, że dorosły facet podjął taką decyzję i powalił grubasa ryzykując dyskwalifikacją i zmarnowaniem sezonu swojej drużyny.
Tym niemniej, znając życie, Ekstraliga coś wymyśli żeby nie osłabiać jeszcze bardziej swojego pupilkowego dream teamu. Gdyby nie kontuzja Pawlickiego to może i byłaby sroga kara, a tak to: "niech to się rozstrzygnie w sportowej rywalizacji"
On nie myślał o żadnym ryzyku. Typowy wytapetowany narcyz, chciał się popisać wśród swoich w grupie, zrobić fejm by iść w te freakowe walki i powalił niczego nie spodziewającego się "rywala", który pomachał szalikiem. Gdyby nie był chuujem i był normalnym człowiekiem to by podszedł do człenia i go normalnie odprowadził gadając sobie o "dupie Maryny", w tym czasie grający wcześniej w grę na smartfonach "ochraniarze" by pomogli.
Ten otagowany kutas zachował się jak ostatni frajer i tyle.
ogarnij sie typie
‘chujem’, ‘kutas’, ‘frajer’… podac ci link do sportsboardu?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Sparta wydała oświadczenie ws. Woffindena. Poziom żenuy wybił ponad skalę.
https://wts.pl/oswiadczenie-wts-s-a/
https://wts.pl/oswiadczenie-wts-s-a/
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Skandal jeżeli ktoś z tej całej komisji przyjmie taki punkt widzenia.
Oczywistym jest, że pali im się koło tyłka jakby Taia zawiesili. Arcyżenada
O kurde, czyli są świadomi że im się tyłek pali że aż do takiej błazenady się uciekają :D
Motor mocny
Jakie pajace.
Spartak.
Spartak.
kibicLBN pisze:W polskim sądzie to potrafią stwierdzić, że śmiertelnie potrącony na pasach ojciec rodziny, był częściowo sam sobie winien, bo pędzące 140km/h auto miało głośny wydech i pomarańczowy kolor, więc mógł uniknąć wypadku. Tutaj pewnie znajdzie się niejeden, który stwierdzi, że Tai działał ,,w ramach obrony koniecznej" i w żaden sposób, ,,nie przekroczył jej granic w świetle zaistniałego zagrożenia"
I proszę, taką narrację przyjęli. Przec***e w tym Wrocławiu siedzą. Pewnie z Sutrykiem to wymyślili.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie wierzę, żyć się odechciewa w tym kraju.
Ale z drugiej strony zaskoczony nie jestem, mówimy o klubie który oszukiwał z oponami, wykorzystał fikcyjny ślub do uzyskania polskiego obywatelstwa i wykorzystał młodego chłopaka w postaci Drabika, prawdopodobnie marnując mu talent i karierę. Sorry, ale jebać Spartę.
Ale z drugiej strony zaskoczony nie jestem, mówimy o klubie który oszukiwał z oponami, wykorzystał fikcyjny ślub do uzyskania polskiego obywatelstwa i wykorzystał młodego chłopaka w postaci Drabika, prawdopodobnie marnując mu talent i karierę. Sorry, ale jebać Spartę.
Do powyższego jeszcze można dodać bycie pewnie głównym prowodyrem i orędownikiem powrotu ruskich kundli do naszej ligi
Motor mocny
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
Lepiej było nic nie pisać. Skoro koles wchodząc na obszar pasa bezpieczeństwa miał złamać przepisy to powstaje pytanie co robili tam zawodnicy z Wrocławia? Czy oni też byli tam aby dokonać tego zatrzymania? Patrząc na ich radość po powaleniu klienta można im przypisać słynne wspólnie i w porozumieniu i dać bana całej ekipie ;)
- tezetomaniak
- Trener
Unia ściemnia ze złamaniem ręki to Sparta idzie w swoją wersję. Wielkie halo.
Gelo pisze:Ale zostało to zapamiętane. I wskazuje na stan umysłu.
Zawsze staram się dyskutować kulturalnie i nigdy nikogo nie obraziłem, ale tym razem sam się o to prosisz: o stanie twojego umysłu, jakże spranego tępą propagandą tvp niech świadczą twoje wpisy, pełne pogardy dla drugiego człowieka, a popierające w pełnej rozciągłości złodziei, kłamców i szkodników, którzy doprowadzili do całkowitego podzielenia społeczeństwa, zostawiając je jednocześnie z największą od dekad inflacją, biednych, bez należnych im (a nie pisiorom!) pieniędzy z UE. W Unii może bardziej śmieją się i izolują tylko Węgrów. Jesteś dumny z takiej władzy? To jest właśnie stan umysłu. Chorego, spranego łba. Nie pozdrawiam.
PS. Uprzedzając twoje pisiorskie zerojedynkowe myślenie: nie popieram również PO.
PS2. Do Moderatora: nie zamierzam ciągnąć tej dyskusji, ale do tego wpisu zostałem sprowokowany.
Motor mocnyj!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Kshyhu pisze:Gelo pisze:Ale zostało to zapamiętane. I wskazuje na stan umysłu.
Zawsze staram się dyskutować kulturalnie i nigdy nikogo nie obraziłem, ale tym razem sam się o to prosisz: o stanie twojego umysłu, jakże spranego tępą propagandą tvp niech świadczą twoje wpisy, pełne pogardy dla drugiego człowieka, a popierające w pełnej rozciągłości złodziei, kłamców i szkodników, którzy doprowadzili do całkowitego podzielenia społeczeństwa, zostawiając je jednocześnie z największą od dekad inflacją, biednych, bez należnych im (a nie pisiorom!) pieniędzy z UE. W Unii może bardziej śmieją się i izolują tylko Węgrów. Jesteś dumny z takiej władzy? To jest właśnie stan umysłu. Chorego, spranego łba. Nie pozdrawiam.
PS. Uprzedzając twoje pisiorskie zerojedynkowe myślenie: nie popieram również PO.
PS2. Do Moderatora: nie zamierzam ciągnąć tej dyskusji, ale do tego wpisu zostałem sprowokowany.
Rzadko politycznie się udzielam bo to nie forum o tym. Ale z tym podziałem kto kogo podzielił kto kradnie itp to wskazywać tylko jedną stronę.... Oj moim zdaniem to nie takie proste.
tezetomaniak pisze:Unia ściemnia ze złamaniem ręki to Sparta idzie w swoją wersję. Wielkie halo.
A skąd wiesz, że ściemnia? Masz jakieś informacje niedostępne dla ,, zwykłych śmiertelników "?
I co by Leszno miało na tym ugrać? Nie kumam zupełnie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:tezetomaniak pisze:Unia ściemnia ze złamaniem ręki to Sparta idzie w swoją wersję. Wielkie halo.
A skąd wiesz, że ściemnia? Masz jakieś informacje niedostępne dla ,, zwykłych śmiertelników "?
I co by Leszno miało na tym ugrać? Nie kumam zupełnie
Akurat Unia mogłaby zyskać bardzo dużo, a mianowicie sensacyjny awans do półfinałów. Leszczynianie lubią jeździć we Wrocławiu, a Sparta bez Pawlickiego oraz Taia byłaby do objechania.
Jazda po Taiu i Wrocławiu w magazynie na pełnej idzie. I słusznie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Kibic z Leszna zapowiedział pozwy zarówno w stosunku do Woffindena, jak i klubu z Wrocławia
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
I bardzo dobrze.
- tezetomaniak
- Trener
Flagg pisze:Kibic z Leszna zapowiedział pozwy zarówno w stosunku do Woffindena, jak i klubu z Wrocławia
Tylko dodam, że to na nim spoczywa obowiązek udowodnienia, że to Woffinden go uszkodził :) Art. 6 kc
Bzdura. W przypadku spraw karnych kodeks cywilny nie ma zastosowania. Udowodnieniem tego, że kibicowi została złamana ręką będzie wyrok w sprawie karnej, która prowadzić będzie prokuratura przeciwko TW. Dopiero po sprawie karnej jest sens oskarżać z powództwa cywilnego, bo z prawomocny wyrokiem sądu jest dużo latwiej.