Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Nie no jeśli faktycznie Toruń zakończy Rundę zasadniczą za Lesznem, które 1/4 tej rundy przejeździło Miedzińskim i innymi wynalazkami to będzie upadek toruńskiego żużla. Ciekawe co teraz myśli sobie zbanowany Piernik? 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dodam, że dla GKM-u jedyna nadzieja to wygrana z Gorzowem za 3 pkt (52) i porażka Leszna w Krośnie
Bo w punkty zdobyte w Czewie chyba nikt nie wierzy
Bo w punkty zdobyte w Czewie chyba nikt nie wierzy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Unia chyba by wolała Spartę niż Motor w 1/4 a może być tak, że będzie mogła "wybierać" w Krośnie...
Ah te Play offy na 6 drużyn. W tamtym roku pojedynek Gorzowa z Toruniem śmierdział żużlowym pokerem, teraz Leszno patrzy na Toruń itd...
Patrząc na skład Kolejarza Rawicz w dzisiejszym spotkaniu z Kolejarzem Opole zastanawiające jest czy zdobędą 30 punktów.
A to tam ktoś będzie z inną kamerą niż w telefonie?
myślę że o relację tekstową nie będzie łatwo.
kibicLBN pisze:... Ciekawe co teraz myśli sobie zbanowany Piernik?
Zupełnie nie jest to ciekawe. Wcale.
ale z ciekawostek, to jego sportsboardowa wiedza przyniosła m.in. takiego newsa:
viewtopic.php?p=431450#p431450
Piernik pisze:Woffinden będąc w Lesznie dostał mandat, chodziły plotki, z dość wiarygodnych źródeł że był wtedy w Lesznie na rozmowach kontraktowych. Jeżeli prawdą jest że zgodził się na odejście ze Sparty, to znaczy że coś już ma klepnietego. Najbardziej prawdopodobne, skoro wzięli go już teraz, jest właśnie Leszno.
viewtopic.php?p=431450#p431450
kibicLBN pisze:Krosno dla laika miało potencjał zbliżony do Motoru 2019. U nas po prostu wypalił Michelsen i sezon życia pojechał Miesiąc. A Lampart jadąc mecz życia na inaugurację przyczynił się do wygranej z GKM.
Przecież im po prostu nie wyszło. Cała para zeszła w meczu ze Stalą. Doyle pojechał ostatecznie bardzo słaby sezon. Świdnicki był w stanie wygrywać z juniorami i wykręcić tę średnią 1.2 a jest pośmiewiskiem. Nie zaskoczył ani Lebiediew ani Kasprzak. W miarę pozytywnie wypadł Milik z juniorami i to wszystko. My mądrze poskładaliśmy skład i mieliśmy jednak sporo szczęścia. Wilkom tego zabrakło.
+1
Po wyniku Wilków jeszcze mocniej przekonałem się, że w 2019 roku mieliśmy furę szczęścia. Wtedy człowiek bardziej liczył na cud niż wierzył w utrzymanie. Wydaje się, że Krosno 2023 miało nawet większy potencjał niż Motor 2019.
Nadrobiłem speedway z tego tygodnia i chcę zwrócić uwagę, że Emil Sajfutdinow na brytyjskich torach to piękno speedwaya w czystej postaci. Kolejny mecz i kolejny raz gość fruwa. Wspaniale się to ogląda.
Szkoda Krosna, ale jak wyżej - nie mieli tyle szczęścia co my. Fajnie, że spróbowali powalczyć zamiast wywiesić białą flagę jak Ostrów czy Rybnik. Liczę, że jeszcze się spotkamy w Ekstralidze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- Dragon_Juventino
- Junior
Zapominacie chyba co jechali nasi juniorzy Lampart i Trofimov, a co pojechali chłopaki z Krosna. Radzę przejrzeć statystki. Z miejsca pamiętam, że Wiktor T. przez 4 kółka bronił się skutecznie przed Lindbäckiem a Lampart powiózł Pesersena z Zielonej. Zresztą wiele juniorskich było dla nas 5-1.

Do połowy RZ juniorzy Krosna mieli super statystyki, zwłaszcza u siebie. W konfrontacji z juniorami przeciwnika byli bardzo skuteczni.
Z perspektywy czasu Motor dokonał cudu utrzymując się w lidze. Ostafiński od tego czasu pogrzebał się ostatecznie jako dziennikarz żużlowy.
- Dragon_Juventino
- Junior
Do połowy. My w Zielonej na bank 1-5. Generalnie bez sprawdzania uważam, że nasi wykręcili lepszy wynik. Co do reszty się absolutnie zgadzam. Krosno zmontowało papierowo lepszy skład. Zawalili chyba mocno torem, co u nas było jednak atutem. Mimo porażek. Nam wypalili zawodnicy, o których wspomieli koledzy. U nich bardzo przeciętnie.

Liczyłem na ciekawy mecz Rybnika z Ostrowem a tu taka padaka w pierwszej serii
Motor mocny
i jeszcze ten komentarz Dziopy... już wolę Noskowicza.
+ Stachyra mówiący "Guc" :D no chyba, że tak się czyta nazwisko Łotysza, ale nie wydaje mi się
+ Stachyra mówiący "Guc" :D no chyba, że tak się czyta nazwisko Łotysza, ale nie wydaje mi się
Za to Edek Durda jako jedyny wymawia nazwisko Bellego (Bejego) poprawnie. Wyszyscy przez podwójne ,,l", a to się czyta jako ,,j".
Zawsze mnie też drażniło, że wszyscy czytają Berge, jako Berże. Gołe ,,e" na końcu jest zawsze nieme, jednak po prostu w przekazach telewizyjnych i wynikach nikt nie zapisuje poprawnie Bergé, a te ,,é" z akcentem już czytamy.
Tak dla ścisłości
Zawsze mnie też drażniło, że wszyscy czytają Berge, jako Berże. Gołe ,,e" na końcu jest zawsze nieme, jednak po prostu w przekazach telewizyjnych i wynikach nikt nie zapisuje poprawnie Bergé, a te ,,é" z akcentem już czytamy.
Tak dla ścisłości
LL w nazwisku Bellego nalezy wymawiac jako L, a nie J.
gdyby mial na nazwisko Beillego to wtedy byloby to rzeczywiscie J.
gdyby mial na nazwisko Beillego to wtedy byloby to rzeczywiscie J.
METHANOL ADVENTURE TEAM
Słusznie. Jednak liceum skończyłem 14 lat temu i powoli wkradają się luki 
Gdyby Bellego był Hiszpanem, wtedy to podwójne "l" byłoby wymawiane jako "j" ;)
Fajnie mają to rozwiązane w WTA. Na profilu każdej zawodniczki ona sama czyta swoje imię i nazwisko. Każdy komentator może sobie odsluchać przed meczem.
Przyklad:
https://www.wtatennis.com/players/328560/coco-gauff
Po kliknięciu w głośniczek przy nazwisku słychać.
Przyklad:
https://www.wtatennis.com/players/328560/coco-gauff
Po kliknięciu w głośniczek przy nazwisku słychać.
papi pisze:+ Stachyra mówiący "Guc" :D no chyba, że tak się czyta nazwisko Łotysza, ale nie wydaje mi się
Dawid wykształcony we wschodnich językach, więc może tak być, że wie lepiej.
Tak przy okazji - to jeden z fajniejszych współkomentatorów.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kiedyś słyszałem rozmowę z Lebiediewem na temat łotewskiego żużla i jestem prawie na 100% pewny, że Andrzej mówił na Francisa "Gust", bez "s" na końcu, a tym bardziej bez "c".
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kubera był gościem magazynu Eleven, ale nie odegrał tam nadzwyczajnej roli. Ale był fragment, że rozpływał się nad naszą ekipą.
Kubera kapitan 2024?