Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz

EDIT: Coś musi być na rzeczy, skoro obaj z blajarem wpadliśmy na to samo :D
Motor mocnyj!
Przeglądałem sobie dane z telemetrii w aplikacji Ekstraligi. Ciekawostka - z zawodników Motoru najwięcej mijanek zanotował Cierniak (28), co daje mu 11 miejsce w lidze. Trudno mi w to uwierzyć, ale też wiem, że zliczanie wyprzedzeń wg telemetrii to lekka ściema. Wystarczy, że zawodnik pojedzie szerzej na wirażu i natychmiast "traci pozycję", bo ma dalej od mety, niż rywal cisnący po kredzie.
Pod względem uzyskanej prędkości nasi zawodnicy (a właściwie jeden z nich) totalnie zdominowali klasyfikację. Zmarzlik ma 5 najlepszych wyników. Wśród prędkości TOP 29 aż 15 należy do Bartosza. W czołówce cztery razy znalazł się też Lindgren i po jednym razie Hampel i Holder. To miłe, nawet jeśli w dużej mierze jest to efekt długości lubelskiego toru.
Pod względem uzyskanej prędkości nasi zawodnicy (a właściwie jeden z nich) totalnie zdominowali klasyfikację. Zmarzlik ma 5 najlepszych wyników. Wśród prędkości TOP 29 aż 15 należy do Bartosza. W czołówce cztery razy znalazł się też Lindgren i po jednym razie Hampel i Holder. To miłe, nawet jeśli w dużej mierze jest to efekt długości lubelskiego toru.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Przeglądałem sobie dane z telemetrii w aplikacji Ekstraligi. Ciekawostka - z zawodników Motoru najwięcej mijanek zanotował Cierniak (28), co daje mu 11 miejsce w lidze. Trudno mi w to uwierzyć, ale też wiem, że zliczanie wyprzedzeń wg telemetrii to lekka ściema. Wystarczy, że zawodnik pojedzie szerzej na wirażu i natychmiast "traci pozycję", bo ma dalej od mety, niż rywal cisnący po kredzie.
Tak juz Gurgurewicz się spinał z innym statystykiem z PGE Ekstraligi, że u nich mijanka/wyprzedzenka jest liczona już ze startu.
Poszukam tweeta.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2023, o 10:22 przez Kaman, łącznie zmieniany 1 raz.
papi pisze:jutro proponuje Skrzydlewskiego

kibicLBN pisze:A Świącik?
Ten to z twarzy podobny jest zupełnie do nikogo.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Z ciekawości sprawdziłem wyniki ostatnich dwóch turniejów GP w Malilli.
2022 - Zmarzlik, Lindgren, Janowski
2021 - Zmarzlik, Łaguta, Lindgren
Wygląda na to, że dwóch naszych koziołków świetnie się czuje na tym torze i jutro znowu mogą nam dać trochę radości ;)
Jack w 2021 nie jechał, w 2022 zajął odległe 11 miejsce z 6 oczkami bez zwycięstwa biegowego. No ale akurat Kangur zdecydowanie odżył po odejściu z Torunia i notuje dużo lepszy sezon w lidze i w GP.
2022 - Zmarzlik, Lindgren, Janowski
2021 - Zmarzlik, Łaguta, Lindgren
Wygląda na to, że dwóch naszych koziołków świetnie się czuje na tym torze i jutro znowu mogą nam dać trochę radości ;)
Jack w 2021 nie jechał, w 2022 zajął odległe 11 miejsce z 6 oczkami bez zwycięstwa biegowego. No ale akurat Kangur zdecydowanie odżył po odejściu z Torunia i notuje dużo lepszy sezon w lidze i w GP.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ciekawe że Bartek w tym roku w Szwecji w większości spotkań (tak mi sie wydaje) ma jakąś zerówkę. No ale GP to GP.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Według mnie w tym roku będzie mu bardzo ciężko zwyciężyć w Manili i wydaje mi się że tego nie dokona
A gdzie to jest ta "Manili"? Bo rzeczywiście może być ciężko. 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:A gdzie to jest ta "Manili"? Bo rzeczywiście może być ciężko.
Filipiny kolego.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Kiedyś próbowali z żużlem w Malezji tylko coś im nie wyszło.
ezbeg pisze:Kiedyś próbowali z żużlem w Malezji tylko coś im nie wyszło.
Discovery zapowiadało Indonezja, Australia, USA, Rosja :D Mamy dalej Teterowy itp :D
Panie, dali Rygę w tym roku. Nie ma co narzekać
Zresztą niezapomniany forumowicz Piernik wskazywał, że teraz władzę w Discovery objęli władze młodzi ludzie dla których najważniejszy jest zysk. Myślę, że teraz GP w krajach arabskich jest kwestią czasu
Zresztą niezapomniany forumowicz Piernik wskazywał, że teraz władzę w Discovery objęli władze młodzi ludzie dla których najważniejszy jest zysk. Myślę, że teraz GP w krajach arabskich jest kwestią czasu
Ostrovia przedłużyła dzisiaj nadzieję na utrzymanie PSŻ.
Orzeł ma 2 oczka przewagi i ostatni mecz z Polonią Bydgoszcz u siebie, a Poznań ma Falubaz u siebie i wyjazd do Niemiec. Z Myszami raczej bez szans na punkty, ale może jakimś cudem uda im się zgarnąć 3 punkty w Landshut i utrzymać rzutem na taśmę.
Swoją drogą Poznań tylko na wyjeździe w Zielonej Górze zdobył poniżej 40 oczek (37), parę razy zabrakło tych dosłownie kilku punkcików do zwycięstwa albo remisu.
Orzeł ma 2 oczka przewagi i ostatni mecz z Polonią Bydgoszcz u siebie, a Poznań ma Falubaz u siebie i wyjazd do Niemiec. Z Myszami raczej bez szans na punkty, ale może jakimś cudem uda im się zgarnąć 3 punkty w Landshut i utrzymać rzutem na taśmę.
Swoją drogą Poznań tylko na wyjeździe w Zielonej Górze zdobył poniżej 40 oczek (37), parę razy zabrakło tych dosłownie kilku punkcików do zwycięstwa albo remisu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
W Łodzi zapanował taki marazm, że pomóc może im tylko awans, albo spadek. Pierwsze im nie grozi więc niech chociaż spadną. Tak dla własnego dobra. Dzisiaj - na oko jakies 150 osób z Ostrowa zdominowało na trybunach miejscowych. Od początku meczu...
Ja tam czekam na wywiad z Don Vito. Powinna być dobra lektura do kawy z rana.
Odnośnie wywiadów (m.in. ze Skrzydlewskim) polecam Tygodnik Żużlowy. Tomek Zalewa robi super robotę pod tym względem od kilkunastu miesięcy - bijąc na głowę wszystkie internetowe portale. Tyle, że prasę papierową już mało kto czyta.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
już w śmietnikach nie grzebie? :)
Susic pisze:Odnośnie wywiadów (m.in. ze Skrzydlewskim) polecam Tygodnik Żużlowy. Tomek Zalewa robi super robotę pod tym względem od kilkunastu miesięcy - bijąc na głowę wszystkie internetowe portale. Tyle, że prasę papierową już mało kto czyta.
No i nie bierze się to z tego że artykuł w necie jest za darmo, tylko nie trzeba go szukać w kiosku, których coraz mniej, wychodzić z domu. Czasem tęsknię za czytaniem papierowej gazety.
Szkoda, liczyłem na mecz w pełnych składach.