Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Przyjemski w żadnym klubie ekstraligowym nie dostanie gwarancji pięciu biegów. Za to nigdzie nie będzie miał mistrza do nauki
Kowalskiego jakoś perspektywa jazdy ze Zmarzlikiem nie przekonała. Cierniaka zresztą też nie ;) i jeszcze kilku innych :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Kowalskiego jakoś perspektywa jazdy ze Zmarzlikiem nie przekonała. Cierniaka zresztą też nie ;) i jeszcze kilku innych :)
Gdy doszedł do Sparty, Artiom wygrał GP także tego ;)
Nie pisałem o gwarancji. Pisałem o szansie na odjechanie tych 5 biegów.
Dobrze przygotowany Przyjemski spokojnie może 2 razy zastąpić któregoś U24, np. Jasińskiego.
Tak na szybko sprawdziłem stan U24 na przyszły rok.
24 lata kończą oczywiście najlepsi Kubera, Bewley, Lidsey a oprócz nich też Czugunow. Z 1 LŻ kończą też Szlauderbach, Becker, Tonder i Wojdyło.
Zostaje Cierniak, Kowalski, Miśkowiak, Lampart, Jasiński, Pludra, Pollestad. Świdnickiego nie biorę pod uwagę, bo po takim sezonie nikt nie da mu szansy w Ekstralidze.
Z zaplecza potencjał na cokolwiek w Ekstralidze mają chyba tylko Seifert-Salk, Kvech, Rew, Bloedorn.
Dobrze przygotowany Przyjemski spokojnie może 2 razy zastąpić któregoś U24, np. Jasińskiego.
Tak na szybko sprawdziłem stan U24 na przyszły rok.
24 lata kończą oczywiście najlepsi Kubera, Bewley, Lidsey a oprócz nich też Czugunow. Z 1 LŻ kończą też Szlauderbach, Becker, Tonder i Wojdyło.
Zostaje Cierniak, Kowalski, Miśkowiak, Lampart, Jasiński, Pludra, Pollestad. Świdnickiego nie biorę pod uwagę, bo po takim sezonie nikt nie da mu szansy w Ekstralidze.
Z zaplecza potencjał na cokolwiek w Ekstralidze mają chyba tylko Seifert-Salk, Kvech, Rew, Bloedorn.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
O tym, że Przyjemskiemu zależy na większej liczbie występów w każdym meczu, wspominał Mateusz Puka. Wydaje się, że w otoczeniu Wiktora są ogarnięte osoby i faktycznie w pierwszej kolejności celują w rozwój zawodnika, a nie wielomilionowy kontrakt. Gdyby liczyła się wyłącznie kasa, to Wiktor w tym sezonie już by nie jeździł na zapleczu, bo jestem przekonany, że otrzymał dobre oferty z ekstraligi.
W zespole ze słabszym U24 Przyjemski ma dużą szansę na pięć występów. W tegorocznym Gorzowie jeździłby wyścigi juniorskie plus 2x za Jasińskiego. Dlatego teoria, że jest bliski dołączenia do Stali nie wydaje mi się zupełnie od czapy. Ale czy sprawa jest aktualna, to nie wiem. Puka twierdzi, że Jakub Kępa jest bardzo zdeterminowany i ostro pracuje nad transferem Wiktora do Lublina. Z kolei Rusko podobno w pełni zadowolił się Krawczykiem i nie bierze udziału w licytacji o Przyjemskiego.
Mads Hansen będzie miał 24 lata w sezonie 2024. Moim zdaniem, z wymienionych przez Ciebie, tylko Kvech jest od Madsa lepszy. Wyższą średnią ma Salk, ale częściowo nabił ją na słabych partnerach z zespołu.
W zespole ze słabszym U24 Przyjemski ma dużą szansę na pięć występów. W tegorocznym Gorzowie jeździłby wyścigi juniorskie plus 2x za Jasińskiego. Dlatego teoria, że jest bliski dołączenia do Stali nie wydaje mi się zupełnie od czapy. Ale czy sprawa jest aktualna, to nie wiem. Puka twierdzi, że Jakub Kępa jest bardzo zdeterminowany i ostro pracuje nad transferem Wiktora do Lublina. Z kolei Rusko podobno w pełni zadowolił się Krawczykiem i nie bierze udziału w licytacji o Przyjemskiego.
Kargolo pisze:Z zaplecza potencjał na cokolwiek w Ekstralidze mają chyba tylko Seifert-Salk, Kvech, Rew, Bloedorn.
Mads Hansen będzie miał 24 lata w sezonie 2024. Moim zdaniem, z wymienionych przez Ciebie, tylko Kvech jest od Madsa lepszy. Wyższą średnią ma Salk, ale częściowo nabił ją na słabych partnerach z zespołu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Może oddawanie biegów juniorom przez naszych seniorów jest zagrywką pod ten transfer. Cierniak odjechał 83 biegi, czyli najwięcej z juniorów. Drugi Kowalski 67. W 2 najlepszych zespołach juniorzy jeździli najwięcej, takie są statystyki. Inna sprawa, że byli tymi lepszymi z pary.
Mati jechał za dziurę po kontuzjowanym Dominie. Plus za Zmazlika w 15. biegach, co dla wielu jest dowodem, że Bartek jest u nas na ryczałcie.
Przede wszystkim to Przyjemski musi zasłużyć na te dodatkowe biegi :) bo jak będzie robić zera z seniorami to w żadnym klubie ich nie dostanie.
A Cierniak na najwięcej biegów z wiadomych względów. Oczywiście na nie zasłużył, ale kontuzja Dominika znaczącą w tym "pomogła"
A Cierniak na najwięcej biegów z wiadomych względów. Oczywiście na nie zasłużył, ale kontuzja Dominika znaczącą w tym "pomogła"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
kdsz pisze:Mads Hansen będzie miał 24 lata w sezonie 2024. Moim zdaniem, z wymienionych przez Ciebie, tylko Kvech jest od Madsa lepszy. Wyższą średnią ma Salk, ale częściowo nabił ją na słabych partnerach z zespołu.
Tak tak, jakoś Mads wyleciał mi z głowy. Obaj Duńczycy oraz Rew muszą znacząco poprawić starty, bo w trasie są mocni, ale w Ekstralidze będzie dużo trudniej o spektakularne akcje na dystansie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dzisiejszym gościem magazynu w Eleven będzie nasz ex "dzieciaczek" W. Lampart
To z pewnością będzie bardzo ciekawa rozmowa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
"Yy, znaczy się ten, nie zastanawiałem się nad tym he he"
Ciekawe czy kiedy siądzie na jednej kanapie z Anitą, ich łączny iloraz inteligencji przekroczy 100...
Ciekawe czy kiedy siądzie na jednej kanapie z Anitą, ich łączny iloraz inteligencji przekroczy 100...
rieper pisze:"Yy, znaczy się ten, nie zastanawiałem się nad tym he he"
Bardzo chamski komentarz, ciekawe jaki Ty masz ten iloraz. Po komentarzu sądzę że niezbyt duży.
Zostaw Anitę. Ty .... zostaw Anitę.
Wiktor Lampart w magazynie Ekstraligi w Elewen ;)
Wiktor nie bierze jeńców xD
Nie oceniam konfliktu między Panami. Wiktor ma prawo do decyzji odnośnie swojej kariery, a że zawsze był bardzo bezposredni to mamy całkiem ciekawy magazyn xD
Nie oceniam konfliktu między Panami. Wiktor ma prawo do decyzji odnośnie swojej kariery, a że zawsze był bardzo bezposredni to mamy całkiem ciekawy magazyn xD
Ja się Trojanowskiemu nie dziwię ze chlop był sfrustrowany błędami Wiktora po raz enty, wszystko jak krew w piach.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Trojanowskiego znamy jedynie z pracy z Wiktorem, więc ciężko ocenić, kto tam jest winny. Zobaczymy jak Wiktor będzie sobie radzić bez Rafała i jak Trojan będzie sobie radzić z naszymi młodymi
rozumiem, że obrzucił Trojana gównem?
Zarzucił Trojanowskiemu, że:
- odradzał mu starty w Anglii
- odradzał mu trening na motocrossie
- czepiał się po każdym biegu
- mial zarzuty odnośnie przygotowań Wiktora do sezonu
- nie był w stanie załatwić mu startów w innej lidze niż polska
W pewnym momencie powiedzial, że nie jedzie z Wiktorem na kolejne zawody . Potem ponoć niby zmienil zdanie, ale Wiktor zdecydował się skończyć współpracę
Jak mówię, nie oceniam. W takich sytuacjach przeważnie racja leży po obu stronach. Widać formula się wypaliła, panowie poszli swoimi drogami. Czas pokaże, kto na tym lepiej wyszedł.
Następca Rafała w teamie Wiktora ma być Grzegorz Rempala
W pewnym momencie powiedzial, że nie jedzie z Wiktorem na kolejne zawody . Potem ponoć niby zmienil zdanie, ale Wiktor zdecydował się skończyć współpracę
Jak mówię, nie oceniam. W takich sytuacjach przeważnie racja leży po obu stronach. Widać formula się wypaliła, panowie poszli swoimi drogami. Czas pokaże, kto na tym lepiej wyszedł.
Następca Rafała w teamie Wiktora ma być Grzegorz Rempala
Dzięki ;)
Czepianie się po każdym (ew. prawie każdym) biegu jestem w stanie sobie wyobrazić. Nawet domyślam się zarzutu :)
Co do Rempały, wydawało się, że ze wszystkich braci, on jest od żużla najdalej. Zobaczymy, ale podejrzewam, że z kariery Wiktora wiele już się nie wyciągnie.
Czepianie się po każdym (ew. prawie każdym) biegu jestem w stanie sobie wyobrazić. Nawet domyślam się zarzutu :)
Co do Rempały, wydawało się, że ze wszystkich braci, on jest od żużla najdalej. Zobaczymy, ale podejrzewam, że z kariery Wiktora wiele już się nie wyciągnie.
Flagg pisze:Zarzucił Trojanowskiemu, że:
Jeśli ten zarzut jest prawdziwy, to cała reszta dla mnie traci na znaczeniu i Wiktor podjął słuszną, aczkolwiek spóźnioną decyzję. jest co prawda mega nieogarnięty i infantylny, ale ten zarzut jak dla mnie dyskwalifikuje.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A to bardzo ciekawy zarzut z ligami zagranicznymi. Jakoś w tamtym sezonie w Szwecji się udało. Cztery mecze, żadnego zwycięstwa biegowego, żadnej dwójki, po osiem trzecich miejsc i zer. Po czymś takim trzebaby niezłego magika żeby upchnąć go gdzieś nawet za starty za koszty dojazdu. Szwedzi może i jadą ligę bez wielkiego ciśnienia, ale na takie zabawy się nie łapią.
Mhm. Tego nie pamiętałem. Wychodzi na to, że Wiktor nagiął rzeczywistość, żeby usprawiedliwić swoją nieudolność.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zabawnym momentem magazynu w Eleven była rozmowa o wyniku meczu Krosno-Lublin. Marcin Musiał powiedział, że w efekcie tego pogromu "wylazły spod paproci leśne dziadki domagające się KSM-u" (cytat z głowy, możliwe, że niedokładny). Jestem pewien, że redaktor nawiązał w ten sposób do osoby pewnego senatora z zachodniej Polski.
A co do Wiktora... Słuchając jego wypowiedzi miałem wrażenie, że konflikt z Trojanem nie miał wyłącznie podłoża sportowego. Lampart wyraźnie dał do zrozumienia, że Rafał traktował go jak dziecko, które ma słuchać, wykonywać polecenia, a samo o niczym nie decyduje. Jeśli faktycznie tak to wyglądało, to rozstanie obu panów było dobrą decyzją. Ogon nie powinien kręcić psem.
A co do Wiktora... Słuchając jego wypowiedzi miałem wrażenie, że konflikt z Trojanem nie miał wyłącznie podłoża sportowego. Lampart wyraźnie dał do zrozumienia, że Rafał traktował go jak dziecko, które ma słuchać, wykonywać polecenia, a samo o niczym nie decyduje. Jeśli faktycznie tak to wyglądało, to rozstanie obu panów było dobrą decyzją. Ogon nie powinien kręcić psem.