Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Żużel w TV

#18451 Postautor: blajar » 9 lipca 2023, o 21:57

Krychs pisze:Jest takie powiedzenie, że pieniądze lubią ciszę. Dlatego to Rusko i Kępa budują najlepsze zespoły, a nie Sadowski, czy inne Świąciki…

Przecież nikt tam nie rzuca kwotami. Podpisali dwuletnie kontrakty, to ogłosili. Dla mnie, przypierdzielanie się o takie rzeczy, to małostkowość. Fanem Stali nie jestem i za dzisiejszy tor powinni dostać po łbach, ale żeby się do ogłoszeń podpisania kontraktów przez liderów przyczepiać? No nie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Krychs
Senior

#18452 Postautor: Krychs » 9 lipca 2023, o 21:58

niespokojny pisze:Po 12 meczach w sezonie Lindgren ma 12 srednia w ekstralidze. Michelsen jest 13.

Lindgren nie hamuję tylko wyprzedza :-)

ezbeg
Trener

#18453 Postautor: ezbeg » 9 lipca 2023, o 21:58

Po następnym meczu przed Michelsenem będzie także i Holder.

blajar
Trener

#18454 Postautor: blajar » 9 lipca 2023, o 21:58

Krychs pisze:Lindgren nie hamuję tylko wyprzedza :-)

A nawet próbuje tam, gdzie nie ma miejsca :)
Czytał Łukasz Benz

Krychs
Senior

#18455 Postautor: Krychs » 9 lipca 2023, o 22:04

blajar pisze:
Krychs pisze:Jest takie powiedzenie, że pieniądze lubią ciszę. Dlatego to Rusko i Kępa budują najlepsze zespoły, a nie Sadowski, czy inne Świąciki…

Przecież nikt tam nie rzuca kwotami. Podpisali dwuletnie kontrakty, to ogłosili. Dla mnie, przypierdzielanie się o takie rzeczy, to małostkowość. Fanem Stali nie jestem i za dzisiejszy tor powinni dostać po łbach, ale żeby się do ogłoszeń podpisania kontraktów przez liderów przyczepiać? No nie.

Chodzi mi o ten medialny szum i przedstawianie Stali jako króli polowania bo przedłużyli kontrakty z trzema zawodnikami. Czy kiedy Rusko, Kępa przedłużą kontrakty z najlepszymi zawodnikami też będzie taka zbiorowa histeria?

ezbeg
Trener

#18456 Postautor: ezbeg » 9 lipca 2023, o 22:05

W naszym przypadku tylko mowa o rozdawnictwie publicznych pieniędzy. Wrocław będzie chwalony za rozsądną politykę kadrową.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#18457 Postautor: RadeKas » 9 lipca 2023, o 22:06

Pewnie jakby Kępa ogłosił teraz przedłużenie Zmarzlika, Kubery i Holdera to by była. Ale my to się o takich sprawach dowiadujemy w listopadzie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

blajar
Trener

#18458 Postautor: blajar » 9 lipca 2023, o 22:07

Krychs pisze:Chodzi mi o ten medialny szum i przedstawianie Stali jako króli polowania bo przedłużyli kontrakty z trzema zawodnikami. Czy kiedy Rusko, Kępa przedłużą kontrakty z najlepszymi zawodnikami też będzie taka zbiorowa histeria?

Nie za bardzo śledzę, więc mi ten "szum" pewnie gdzieś umknął. Ja z kolei odniosłem się tylko do ogłaszania przez Stal. Podpisali, to ogłaszają i tyle.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#18459 Postautor: Gelo » 9 lipca 2023, o 22:12

Ale faktem jest, że Zmarzlik na dwa lata u nas nie podpisał. I chyba nikt

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#18460 Postautor: Saint » 9 lipca 2023, o 22:16

Gelo pisze:Ale faktem jest, że Zmarzlik na dwa lata u nas nie podpisał. I chyba nikt

Ja słyszałem, że jednak podpisał na kolejne dwa … ale to od szwagra piekarza

Krychs
Senior

#18461 Postautor: Krychs » 9 lipca 2023, o 22:17

Gelo pisze:Ale faktem jest, że Zmarzlik na dwa lata u nas nie podpisał. I chyba nikt

Być może Kuba nie lubi długoletnich umów? To o niczym nie świadczy. Z drugiej strony gdzie miał ten Woźniak, czy Thomsen pójść? Do Leszna, Grudziądza, Termosa czy Zielonki która jeszcze nie awansowała? A w stali są play offy, więc zarobić można…

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#18462 Postautor: kibicLBN » 9 lipca 2023, o 22:19

No ale czemu nie do Grudziądza, który podobno sypie srogi hajs, tylko ma łatkę klubu- przegrywa?
blajar pisze:

Wyprzedzanie Lamparta to było czyste szaleństwo, ale jakże piękne :-P przypomina się też przeskoczenie nad Dudkiem w SGP. I pomyśleć, że facet ma blisko 40'.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#18463 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 9 lipca 2023, o 22:20

Krychs pisze:Być może Kuba nie lubi długoletnich umów?…

Nie wiadomo w sumie czy nie lubi. Od powrotu do Ekstraligi podpisał takich trzy: Grisza, Mikkel, Wiktor Lampart.

Krychs
Senior

#18464 Postautor: Krychs » 9 lipca 2023, o 22:24

kibicLBN pisze:No ale czemu nie do Grudziądza, który podobno sypie srogi hajs, tylko ma łatkę klubu- przegrywa?
blajar pisze:

Wyprzedzanie Lamparta to było czyste szaleństwo, ale jakże piękne :-P przypomina się też przeskoczenie nad Dudkiem w SGP. I pomyśleć, że facet ma blisko 40'.

Dlatego nie do Grudziądza bo ten klub nigdy nie awansował do play off i kilka meczy w plecy… Lepiej zarabiać w Gorzowie.

ezbeg
Trener

#18465 Postautor: ezbeg » 9 lipca 2023, o 22:30

KrzyczącyK1b1c pisze:

Nie wiadomo w sumie czy nie lubi. Od powrotu do Ekstraligi podpisał takich trzy: Grisza, Mikkel, Wiktor Lampart.

I żadnego już nie ma. Ostatni nawet nie zdążył odjechać drugiego sezonu.

blajar
Trener

#18466 Postautor: blajar » 9 lipca 2023, o 22:32

kibicLBN pisze:Wyprzedzanie Lamparta to było czyste szaleństwo, ale jakże piękne :-P przypomina się też przeskoczenie nad Dudkiem w SGP. I pomyśleć, że facet ma blisko 40'.

Fakt. Też to pamiętam, jak dziś. Niesamowite i dlatego mam dużo szacunku do faceta. Świetny rider :)
Czytał Łukasz Benz

KrzyczącyK1b1c
Trener

#18467 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 9 lipca 2023, o 22:32

ezbeg pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:

I żadnego już nie ma. Ostatni nawet nie zdążył odjechać drugiego sezonu.

Ale po upływie dwuletnich kontaktów Mikkel i Grisza podpisali kolejne :)

Flagg
Trener

#18468 Postautor: Flagg » 9 lipca 2023, o 22:34

Tez mnie kiedyś drażniło to, że inni podpisywali sobie liderów na 2-3 lata, a my niemal zawsze na rok. Tylko czy to ma jakieś wielkie znaczenie? Kępa przez 6 lat stracił jednego zawodnika. I to nie dlatego, ze ten nie chciał jeździć w Motorze. To pokazuje, że z przedłużaniem kontraktów problemu nie ma (póki co).

Zresztą przykład Świącika, który jest specjalistą w dłuższych kontraktach pokazuje, że nie ma to większego wpływu na wynik. Jedynie może na lepsze samopoczucie kibica.

Sadowski podchodzi póki co do budowania Stali bardzo rozsądnie. Jeśli uda im się sciągnąć Przjemskiego, to w perspektywie 2-3 lat będa bardzo mocni. Ale jeszcze nie w przyszłym roku. Chyba, że zastapią Fajfera jakimś kozakiem. Ale czy będą mieli na to fundusze? Pamiętajmy, że jak Zmarzlik tam jeździł, to Thomsen miał jeden z niższych kontraktów w Elidze. Woźniak też nie zarabiał kokosów. Obaj, a szczególnie Thomsen na pewno dostali baaaardzo solidne podwyżki. Jak do tego dojdzie Przyjemski z kontraktem na poziomie 2 milionów, to Sadowski musiałby chyba z Grzybowego VAT-u na Zmarzlika wyłozyć. Na moje Sadowski realnie nie myśli o powrocie Zmarzlika, nie w ciągu najbliższych kilku lat.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#18469 Postautor: ezbeg » 9 lipca 2023, o 22:37

Wiem wiem. Ale jest jakaś "klątwa" z tymi kontraktami dwuletnimi, tak samo z funkcją kapitana :lol:

Krychs
Senior

#18470 Postautor: Krychs » 9 lipca 2023, o 22:53

Flagg pisze:Tez mnie kiedyś drażniło to, że inni podpisywali sobie liderów na 2-3 lata, a my niemal zawsze na rok. Tylko czy to ma jakieś wielkie znaczenie? Kępa przez 6 lat stracił jednego zawodnika. I to nie dlatego, ze ten nie chciał jeździć w Motorze. To pokazuje, że z przedłużaniem kontraktów problemu nie ma (póki co).

Zresztą przykład Świącika, który jest specjalistą w dłuższych kontraktach pokazuje, że nie ma to większego wpływu na wynik. Jedynie może na lepsze samopoczucie kibica.

Sadowski podchodzi póki co do budowania Stali bardzo rozsądnie. Jeśli uda im się sciągnąć Przjemskiego, to w perspektywie 2-3 lat będa bardzo mocni. Ale jeszcze nie w przyszłym roku. Chyba, że zastapią Fajfera jakimś kozakiem. Ale czy będą mieli na to fundusze? Pamiętajmy, że jak Zmarzlik tam jeździł, to Thomsen miał jeden z niższych kontraktów w Elidze. Woźniak też nie zarabiał kokosów. Obaj, a szczególnie Thomsen na pewno dostali baaaardzo solidne podwyżki. Jak do tego dojdzie Przyjemski z kontraktem na poziomie 2 milionów, to Sadowski musiałby chyba z Grzybowego VAT-u na Zmarzlika wyłozyć. Na moje Sadowski realnie nie myśli o powrocie Zmarzlika, nie w ciągu najbliższych kilku lat.

W mojej opinii Sadowski rozdysponował pieniążki które zarabiał Zmarzlik na Vacula, Thomsena i Woźniaka. Przyjemski wyląduję tam gdzie dostanie najlepszą kasę, czyli…

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#18471 Postautor: Saeyl » 9 lipca 2023, o 23:05

To raczej dosyć popularna opinia jest, że Sadowski rozdysponował budżet już na podwyżki kontraktów i na Wiktora nie starczy.
Jeszcze mi gdzieś mignęło info, że Fajfera też chcą podpisać na 2 lata.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#18472 Postautor: papi » 9 lipca 2023, o 23:09

rok temu podpisał na 2 lata

Oskar Fajfer pisze:Mało kto wie, ale ja podpisałem w Stali dwuletni kontrakt

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... je/byxwxw4

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#18473 Postautor: Pils » 10 lipca 2023, o 06:09

Saint pisze:

Ja słyszałem, że jednak podpisał na kolejne dwa … ale to od szwagra piekarza

Też mnie doszły takie słuchy + Holder na rok też klepnięty.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#18474 Postautor: Kargolo » 10 lipca 2023, o 07:26

Ja myślę, że Przyjemski pójdzie tam, gdzie będzie szansa na 5 biegów w meczu.
W jego przypadku jeszcze przyjdzie czas na wielkie kontrakty, teraz będzie potrzebował jazdy z czołówką. Oczywiście to nie znaczy, że będzie jeździł za grosze, ale kasa będzie jednym z czynników, a nie jedynym.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Kaman
Kadrowicz

#18475 Postautor: Kaman » 10 lipca 2023, o 07:56

Kargolo pisze:Ja myślę, że Przyjemski pójdzie tam, gdzie będzie szansa na 5 biegów w meczu.
W jego przypadku jeszcze przyjdzie czas na wielkie kontrakty, teraz będzie potrzebował jazdy z czołówką. Oczywiście to nie znaczy, że będzie jeździł za grosze, ale kasa będzie jednym z czynników, a nie jedynym.

Cztery maksymalnie biegi i nie róbmy z niego gejmczendżera bo ekstraliga może go zweryfikować w mig. Moim zdaniem większe szanse na występ w mocniejszej ekipie wtedy może dostać bieg nominowany od lidera.