Żużel w TV
Re: Żużel w TV
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Nie żartujcie. Jedyny wspólny mianownik to miejsce na torze. Kowalski był ewidentnie z tyłu Fred już wyprzedzał Lamparta
Jezdzisz na motorze ? Flagg Ci wyjasnił..nie wiem o co walczysz. Kowalski klapnał Frederik nie … policz z fizyki jak to sie na dystans przekłada.
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2023, o 21:09 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo to słaby sezon dla maszyn startowych.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Saint pisze:Jezdzisz na motorze ? Flagg Ci wyjasnij .. nie wiem o co walczysz. Kowalski klapnał Frederik nie … policz z fizyki jak to sie na dystans przekłada.
O nic nie walczę, te sytuacje nie są podobne i tyle. Gdyby Kowalski klapnął (może i klapnął, ale za późno) to by się nie wypierdzielił. Obejrzałem cały bieg z powtórkami z Torunia. Tam początkowo była autostrada do wyprzedzenia, w końcowej fazie Lampart domknął. Tu Woryna zjeżdżał do bandy od wyjścia z łuku. No bez jaj..
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Saint pisze:Jezdzisz na motorze ? Flagg Ci wyjasnij .. nie wiem o co walczysz. Kowalski klapnał Frederik nie … policz z fizyki jak to sie na dystans przekłada.
O nic nie walczę, te sytuacje nie są podobne i tyle. Gdyby Kowalski klapnął (może i klapnął, ale za późno) to by się nie wypierdzielił. Obejrzałem cały bieg z powtórkami z Torunia. Tam początkowo była autostrada do wyprzedzenia, w końcowej fazie Lampart domknął. Tu Woryna zjeżdżał do bandy od wyjścia z łuku. No bez jaj..
Nie zgadzam się, i Frederik, i Bartek z jajami … bez jaj chyba się w tym sporcie nie da ;)
Saint pisze:Nie zgadzam się, i Frederik, i Bartek z jajami … bez jaj chyba się w tym sporcie nie da ;)
Dobra, spoko, mamy inne zdanie, szanuję :) Co do ostatniego to niejaki Szymek pokazuje, że się da :D
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja pierdziele... Żyjemy w czasach, gdy maszyny działają latami bezawaryjnie w najcięższych warunkach przemysłowych. Opracowanie konstrukcyjne maszyny, która nie będzie się zacinać w każdym meczu przynajmniej raz, naprawdę nie przewyższa możliwości współczesnej techniki. Bez względu na to, w jakich warunkach dana maszyna pracuje. Już nawet nie upieram się, że taśma to bardzo archaiczny sposób startu wyścigów jakichkolwiek. Niech będzie ta taśma, ale dopracujmy maszyny startowe bo trochę wstyd.
Ok, Fredka był "dalej" niż myślałem, ale właśnie dlatego, że cisnął do końca, a Kowalski odpuścił. Gdyby nie odpuścił, to spotkaliby sie z Woryna w podobnym miejscu. Od momentu ujęcia gazu do kontaktu mija jeszcze nie wiem, sekunda lub dwie, więc tam jeszcze miejsce dla Kowalskiego było, tylko ten wolał jednak ratować tyłek, a nie liczyć, jak Lindgren, że rywal odpuści.
To że Woryna wynosił się od wyjścia nie ma znaczenia. Powinien był wcześniej zamknąć Kowalskiego. A skoro już wpuścił go niemal od łokieć to powinien odpuścić
To skąd tam się nagle Lampart wziął przy bandzie? Jechał prosto i nagle zaczął jechać w bok? Czy też się wynosil od wyjścia z łuku?Blajar pisze:Obejrzałem cały bieg z powtórkami z Torunia. Tam początkowo była autostrada do wyprzedzenia, w końcowej fazie Lampart domknął. Tu Woryna zjeżdżał do bandy od wyjścia z łuku. No bez jaj..
To że Woryna wynosił się od wyjścia nie ma znaczenia. Powinien był wcześniej zamknąć Kowalskiego. A skoro już wpuścił go niemal od łokieć to powinien odpuścić
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2023, o 21:18 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
blajar pisze:Saint pisze:Nie zgadzam się, i Frederik, i Bartek z jajami … bez jaj chyba się w tym sporcie nie da ;)
Dobra, spoko, mamy inne zdanie, szanuję :) Co do ostatniego to niejaki Szymek pokazuje, że się da :D
True ;)
Zgadza się. Poniosło mnie, sory :)
Saint pisze:True ;)
Zgadza się. Poniosło mnie, sory :)
Luz, zapomniałem o Smyku :D
Flagg pisze:To skąd tam się nagle Lampart wziął przy bandzie? Jechał prosto i nagle zaczął jechać w bok? Czy też się wynosil od wyjścia z łuku?
No nie odpowiem w 100% bo nie wiem, co któremu w głowie siedziało, ale ja odniosłem wrażenie, że tam Lampart dojechał do bandy dopiero mając już FL obok siebie, Woryna był tam znacznie szybciej. Może coś źle widziałem, ale ja to tak kojarzę.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Takie emocje miały być ...
W świtle dzisiejszego łomotu nasz wynik z Wrockiem nie wygląda tak źle ;) ale za to Czewa z Grudziadza remis wywiozla ;)
Ciężko będzie z Wrockiem. Mają półtora zawodnika niepewnego. My mamy trzech niepewnych i Dominika po kontuzji. Nie wiem co by się musiało stać żeby nasi wstrzelili się z dyspozycją w jednym dniu.
Szansę widzę w tym, że wrocławski tor nie jest szczególnie trudny, a u nas jednak (jeśli przygotujemy po swojemu) nie wszyscy potrafią i dopasować sprzęt i jeździć po ostrych łukach.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Mikkel to inny grajek w tym roku … aż bolą oczy
Klątwa Kępy i zuzel.info
Saint pisze:Mikkel to inny grajek w tym roku … aż bolą oczy
6+1 w 6 startach... Dziś słabiutko.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Bewley z Bartkiem .. ja poproszę :)
U nas osiągnął top swoich możliwości. Lepszy nie będzie. Tylko gorszy.
blajar pisze:Szansę widzę w tym, że wrocławski tor nie jest szczególnie trudny, a u nas jednak (jeśli przygotujemy po swojemu) nie wszyscy potrafią i dopasować sprzęt i jeździć po ostrych łukach.
Sęk w tym, że gdy była plandeka np. z Apatorem szliśmy ze startów jak strzała. W ostatnim ze Stalą bez jak żółwie, chyba przygotowanie toru będzie niespodzianką :D
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2023, o 21:55 przez Kaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Saint pisze:Mikkel to inny grajek w tym roku … aż bolą oczy
Serce roście
Kaman pisze:blajar pisze:Szansę widzę w tym, że wrocławski tor nie jest szczególnie trudny, a u nas jednak (jeśli przygotujemy po swojemu) nie wszyscy potrafią i dopasować sprzęt i jeździć po ostrych łukach.
Sęk w tym, że gdy była plandeka np. z Apatorem szliśmy ze startów jak strzała. W ostatnim ze Stalą jak żółwie, chyba przygotowanie toru będzie niespodzianką :D
Trzeba ciepnąć plandekę ;)