Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
A ja myślę, że Piter będzie tylko lepszy w tym sezonie, a w playoffach też lubi dźwignąć temat.
Dziwi mnie natomiast, że dotąd Sparta nie wymyśliła nic lepszego na drugą pozycję juniorską - ale nie można wykluczyć, że na PO coś wykombinują.
Dziwi mnie natomiast, że dotąd Sparta nie wymyśliła nic lepszego na drugą pozycję juniorską - ale nie można wykluczyć, że na PO coś wykombinują.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
CKM1946
- Zawodowiec
Pole manewru w juniorach jest praktycznie zerowe
Sebastian Szostak
-
CKM1946
- Zawodowiec
Tylko dlaczego Ostrów by miał puszczać Szostaka i zostać z przypałem Pocztą na juniorce.
Awans im nie grozi a kasa za wypożyczenie się przyda. Ale masz rację nie ma sensu z Pocztą zabijaką zostać i bać się o zycie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gdyby mieli klarowną sytuację w walce o utrzymanie to mogliby go puścić i przytulić trochę sianka.
Ale jak na razie mają 6 pkt, niby trzy zaległe mecze, ale za to wyjazdy do Zielonej Góry i Łodzi oraz Polonię u siebie. W niedzielę jadą do Poznania i jak tam przegrają co najmniej 8 punktami to może im 2 liga zajrzeć w oczy.
Motor dokonał historycznego wyczynu awansując dwa sezony pod rząd, być może Ostrovii uda się odwrócić tę historię ;)
Ale jak na razie mają 6 pkt, niby trzy zaległe mecze, ale za to wyjazdy do Zielonej Góry i Łodzi oraz Polonię u siebie. W niedzielę jadą do Poznania i jak tam przegrają co najmniej 8 punktami to może im 2 liga zajrzeć w oczy.
Motor dokonał historycznego wyczynu awansując dwa sezony pod rząd, być może Ostrovii uda się odwrócić tę historię ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jest też raczej powód, dla którego jeździ Poczta,a nie Szostak.
Choć od Panicza byłoby lepszy.
Choć od Panicza byłoby lepszy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Co do juniorów czym się obecnie zajmuje niedoszła nadzieja lubelskiego żużla Emil Peroń? :)
Na twitterze krążą informacje z Ostrowa, że Jakub Krawczyk podpisze kontrakt ze Spartą Wrocław do końca wieku juniorskiego. Jeśli się potwierdzi to Wiktor Przyjemski będzie jeździł gdzie indziej.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:Na twitterze krążą informacje z Ostrowa, że Jakub Krawczyk podpisze kontrakt ze Spartą Wrocław do końca wieku juniorskiego. Jeśli się potwierdzi to Wiktor Przyjemski będzie jeździł gdzie indziej.
Zgadzałoby się to z tymi tweetami:

a mają jakiegoś utalentowanego swojego? bo może polują na obu?
jeśli Andrzejewskiego uważamy za utalentowanego...:)papi pisze:a mają jakiegoś utalentowanego swojego? bo może polują na obu?
To byłby szach i mat Ruski gdyby wyjął obu i wtedy faktycznie możemy mówić o dream teamie ( w porównaniu do reszty ligi)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Słysząc jakie kwoty Przyjemskiemu są oferowane to nie sądzę, aby Sparta wzięła obu. Tym bardziej, że Krawczyk ma kontrakt w Ostrowie do końca wieku juniorskiego, wiec coś sypnąć groszem muszą dla klubu macierzystego.
Realnie w grze mogą być jeszcze Motor, Apator i moze Falubaz. Czewe też może by było stać, ale mając obecnych + wchodzącego niedługo Ludwiczaka, raczej nie będą wydawać milionów.
Grudziądz, Gorzów raczej za krótkie finansowo. Tym bardziej Leszno, które ma swoich. Krosno chyba raczej skupi się na wzmacnianiu formacji seniorskiej (jeśli się utrzymają ofc)
Grudziądz, Gorzów raczej za krótkie finansowo. Tym bardziej Leszno, które ma swoich. Krosno chyba raczej skupi się na wzmacnianiu formacji seniorskiej (jeśli się utrzymają ofc)
Patrząc na to co Krzyczący wrzucił to wygląda na to że my stoimy teraz jako pierwsi po niego.
Z takich realnych to jeszcze wydaje mi się Apator i Stal, tylko czy mają tyle kasy na juniora?
Z takich realnych to jeszcze wydaje mi się Apator i Stal, tylko czy mają tyle kasy na juniora?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:Z takich realnych to jeszcze wydaje mi się Apator i Stal, tylko czy mają tyle kasy na juniora?
Stal jeśli straci Thomsena może pójść all-in.
Ale na juniora, który pojedzie 3 razy w meczy i mając Palucha, który jest tam nr 1? Po co? Moim zdaniem w przypadku straty Thomsena, Stal pójdzie po seniora.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:Ale na juniora, który pojedzie 3 razy w meczy i mając Palucha, który jest tam nr 1? Po co? Moim zdaniem w przypadku straty Thomsena, Stal pójdzie po seniora.
Właśnie na podstawie 1 ligi trudno mi ocenić potencjał Wiktora w Elidze. Czy to bardziej zawodnik na 8-9 punktow (w trzech) czy bardziej na 5-6.
Pójście po niego all-in nie mając seniora i jadąc Woźniakiem, Vaculikiem, Fajferem i...(?) to byłoby dopiero pójście va banque :) Osobiście nie wierzę, że nagle Przyjemski w pierwszym roku Eligi będzie większość seniorów woził :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
To byłby dziwny ruch Stali. Nie niemożliwy, ale dziwny. Zostając z dwójką liderów: Vaculik i Woziak i wymieniając Thomsena na Przyjemskiwho de facto się mocno osłabiają. Ich problemem nie są juniorzy, tylko marny U-24 i słaba druga linia.
Transfer Przyjemskiego uchroni ich co najwyżej przed spadkiem. Ale chyba nie taki mają cel.
Transfer Przyjemskiego uchroni ich co najwyżej przed spadkiem. Ale chyba nie taki mają cel.
Jakoś czuję że dopniemy Przyjemskiego-tylko pytanie kto odejdzie. Pewnie Jarek który ostatnio przymierzany jest do Leszna
never ride faster than your angel can fly
Jak dla mnie, na chwilę obecną do odstrzału jest FL. Lecz to może zmienić się z biegiem sezonu. Jak kiedyś wspominałem. W kwietniu zeszłego roku chcieliśmy Drabika na wiele lat. W maju utrzymać już cały skład i znaleźć zastępstwo za ZZ. We wrześniu mieliśmy dość Drabika.
A i jak byłem przeciwnikiem walki za wszelką cenę o Przyjemskiego, tak teraz uważam że trzeba zawalczyć. Nie można dać satysfakcji Rusce. Zresztą, rzekomo jesteśmy żużlowym "Abu Dabi". To co, nas nie stać ?
A i jak byłem przeciwnikiem walki za wszelką cenę o Przyjemskiego, tak teraz uważam że trzeba zawalczyć. Nie można dać satysfakcji Rusce. Zresztą, rzekomo jesteśmy żużlowym "Abu Dabi". To co, nas nie stać ?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ezbeg pisze:A i jak byłem przeciwnikiem walki za wszelką cenę o Przyjemskiego, tak teraz uważam że trzeba zawalczyć. Nie można dać satysfakcji Rusce.
Nie za wszelką. Nie kosztem poświęcenia Kubery czy Cierniaka.
To tak. To jest priorytet. Utrzymać Kubere, Cierniaka i Zmarzlika. Na nich powinny znaleźć się pieniądze w pierwszej kolejności.