Wydarzenia w Polsce i na swiecie
Re: Wydarzenia w Polsce i na swiecie
I Sławek Memcen.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Kargolo pisze:Jeden z nich potwierdził w wywiadzie, że myśleli że na chodzonego sobie dograją mecz do końca. Po takiej wypowiedzi powinien mieć zakaz jakiegokolwiek kontaktu z polską piłką. Niech się kopie w klubie po czole.
To był Bednarek. Jeden z pierwszych do wyoutowania z kadry. Już nie chodzi o wypowiedź, ale o to jak w niej gra. To samo z Zielińskim czy Bielikiem. Temat Linettego w kadrze też powinien zostać zamknięty na wieki wieków.
Wiem kto to był, ale czuję takie obrzydzenie po tej wypowiedzi, że nawet nie przeszło mi to nazwisko przez klawiaturę.
Jeśli ktoś po meczu Motoru w Grudziądzu czuł się obrzygany, to ja wczoraj jako kibic reprezentacji Polski czułem się obrzygany i dodatkowo obsrany.
Wszystko się zgadza. Skoro nie chce im się grać w kadrze to niech odrzucają powołania i palą gumę. Niech kopią po Neapolach czy innych Atenach skoro kadra Polski to dla nich taki problem.
Jeśli ktoś po meczu Motoru w Grudziądzu czuł się obrzygany, to ja wczoraj jako kibic reprezentacji Polski czułem się obrzygany i dodatkowo obsrany.
Wszystko się zgadza. Skoro nie chce im się grać w kadrze to niech odrzucają powołania i palą gumę. Niech kopią po Neapolach czy innych Atenach skoro kadra Polski to dla nich taki problem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Zieliński to w ogóle jest fenomen. Zagrał przez tyle lat może jeden (albo pół) dobry mecz w kadrze i cały czas jest powoływany w nadziei, że w końcu w kadrze odpali. Od lat wiadomo, że nie odpali, a tu każdy fachowiec dalej swoje. To jest takie żenujące. Schowany, przestraszony, wybierający tylko najprostsze rozwiązania, wolny. Nie oglądam meczów Napoli. W czym tkwi jego fenomen w klubie ? Lepsi gracze obok, inna pozycja ?
Z tych meczów Napoli co widziałem to zdecydowanie więcej chęci do gry, więcej ruchu, pokazywania się, jak ma piłkę to próbuje dryblingu, podań do przodu. W reprezentacji wygląda jakby grał za karę. Kompletnie niewidoczny, a jak jakimś cudem otrzyma piłkę to poda do najbliższego.
Nie kupuję tłumaczenia "w klubie lepsi gracze dookoła", bo to nie dotyczy tylko Zielińskiego.
Szymański pierwsze skrzypce w Feyenoordzie, Lewy wiadomo, Frankowski w Lens biega box to box jakby miał cztery płuca, Kamiński błyskotliwy w Wolfsburgu, Kiwior zbiera szlify w Arsenalu - wicemistrzu Anglii.
Zresztą o czym tu mowa. Jakich zawodników dookoła mieli wczoraj Mołdawianie? Wyszli na drugą połowę jak wygłodniałe lwy i to wystarczyło.
Oni nie są piłkarsko niedorozwinięci, naprawdę potrafią grać i co tydzień to pokazują w klubach. Ciężko powiedzieć co się z nimi dzieje jak przyjeżdżają na kadrę. Prawdopodobnie Bednarek jest tak głupi, że oficjalnie powiedział do kamery całą prawdę. Oni chcą się pośmiać, pogadać, potruchtać z półamatorami i żeby mecz sam się wygrał, bo grupa jest łatwiutka i na Euro pojadą właściwie wszystkie normalne reprezentacje. Prawdziwe granie zaczyna się jak wracają do klubów, bo tam się zarabia sianko.
Nie kupuję tłumaczenia "w klubie lepsi gracze dookoła", bo to nie dotyczy tylko Zielińskiego.
Szymański pierwsze skrzypce w Feyenoordzie, Lewy wiadomo, Frankowski w Lens biega box to box jakby miał cztery płuca, Kamiński błyskotliwy w Wolfsburgu, Kiwior zbiera szlify w Arsenalu - wicemistrzu Anglii.
Zresztą o czym tu mowa. Jakich zawodników dookoła mieli wczoraj Mołdawianie? Wyszli na drugą połowę jak wygłodniałe lwy i to wystarczyło.
Oni nie są piłkarsko niedorozwinięci, naprawdę potrafią grać i co tydzień to pokazują w klubach. Ciężko powiedzieć co się z nimi dzieje jak przyjeżdżają na kadrę. Prawdopodobnie Bednarek jest tak głupi, że oficjalnie powiedział do kamery całą prawdę. Oni chcą się pośmiać, pogadać, potruchtać z półamatorami i żeby mecz sam się wygrał, bo grupa jest łatwiutka i na Euro pojadą właściwie wszystkie normalne reprezentacje. Prawdziwe granie zaczyna się jak wracają do klubów, bo tam się zarabia sianko.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Czy jutro Iga Świątek znów wystąpi z ukraińskimi barwami ? 11 lipca - rocznica krwawej niedzieli na Wołyniu. A może założy sobie wstążeczki w barwach czerwono-czarnych ? Jak myślicie ?
Jeszcze, o ironio, będzie mierzyć się na korcie z Ukrainką. Może ta przyczepi sobie barwy biało-czerwone. Na pewno.
Jeszcze, o ironio, będzie mierzyć się na korcie z Ukrainką. Może ta przyczepi sobie barwy biało-czerwone. Na pewno.
Talent panny Świątkówny jest odwrotnie proporcjonalny do wiedzy historycznej i rozeznania tego co dzieje się na świecie. Myślę, że w myśl zasady "przebaczamy i prosimy o wybaczenie" wyściska swoją rywalkę i ze łzami w oczach powie coś ckliwego. Gorzej będzie jeśli ośmieli się pokonać Ukrainkę, wtedy będzie musiała przeprosić. Niestety w ostatnich latach wiele osób traci twarz wychodząc poza to w czym są dobrzy. Tyczy się to głównie aktorów, różnej maści cwelebrytów i niestety sportowców.
Myślę, że to nie chodzi o wiedzę historyczną i pojęcie o świecie. Ma takich doradców po prostu i sponsorów. Stąd szczepionki, ukrofilia. To dziewczę jeszcze nie decyduje o sobie w takich sprawach. To tylko sprawy wizerunkowe.
Wiecie co? Sam pracuję z wieloma Ukraińcami, mają swoje przywary jak i my. Jednak w większości ich lubię, są inni od nas, ale tak serio to jaka nacja jest nam w tej chwili bliższa, bardziej przyswajalna? W ten sposób patrząc - każdy jest zły. Pracując w zachodnich województwach, mając styczność z Niemcami, którzy w Polsce są nieturystycznie widać że to w większości gbury i nadal traktują nasz kraj jako gorszy. Szkoda, że po paliwo przyjeżdżają jak typowy ,,Janusz".
Czesi są wobec nas często wredni, a w knajpie w Pradze najpierw obsłużą Niemca, a dopiero później Ciebie, bo Twoi wjechali razem z ruskimi w '68 za sprawą propagandy Gomułki. Tak, tak wielu z nich nadal pamięta że to Gomułka był prowodyrem interwencji ZSRR.
I tak można podsumować każdego, a chyba o ruskich i Białorusinach nie trzeba wiele mówić.
Więc co? Mamy nienawidzić wszystkich? Nie kumam tego. Tak, skończyłem studia, więc zdałem maturę, a historię zakończyłem w ogólniaku z 5 na świadectwie, więc znam temat Wołynia i nie przeszkadza mi to w posiadaniu dobrych relacji z Ukraińcami i trzymam za nich kciuki w obecnej sytuacji politycznej. I tak - mnie też krew zalewa jak widzę, często nie do końca świadomie używane barwy czarno-czerwone, bo wiele osób nie wie lub udaje że nie wie, z czym to się wiązało.
Czesi są wobec nas często wredni, a w knajpie w Pradze najpierw obsłużą Niemca, a dopiero później Ciebie, bo Twoi wjechali razem z ruskimi w '68 za sprawą propagandy Gomułki. Tak, tak wielu z nich nadal pamięta że to Gomułka był prowodyrem interwencji ZSRR.
I tak można podsumować każdego, a chyba o ruskich i Białorusinach nie trzeba wiele mówić.
Więc co? Mamy nienawidzić wszystkich? Nie kumam tego. Tak, skończyłem studia, więc zdałem maturę, a historię zakończyłem w ogólniaku z 5 na świadectwie, więc znam temat Wołynia i nie przeszkadza mi to w posiadaniu dobrych relacji z Ukraińcami i trzymam za nich kciuki w obecnej sytuacji politycznej. I tak - mnie też krew zalewa jak widzę, często nie do końca świadomie używane barwy czarno-czerwone, bo wiele osób nie wie lub udaje że nie wie, z czym to się wiązało.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:znam temat Wołynia i nie przeszkadza mi to w posiadaniu dobrych relacji z Ukraińcami
Serio ? Sam pracuję z wieloma Ukrainkami i jednak ta wiedza w dobrej relacji przeszkadza. Szczególnie gdy się poruszy ten temat. Wtedy wychodzi buta, arogancja i "duma" tej nacji.
Mam wrażenie, że nawet w obecnych czasach, jedno słowo jakiegoś ich nacjonalistycznego przywódcy i chwyciliby za siekiery i zrobili nam to samo, co naszym przodkom. Bez mrugnięcia okiem.
Noszenie i eksponowanie ukraińskich barw w Polsce to hańba i powinno być zabronione.
Ja znowóż znam wielu Niemców i mam z nimi niemal wyłącznie dobre skojarzenia (raz co prawda usłyszałem w swoim kierunku "polnische Schwein" ale burak trafi się w każdej grupie). Niejednokrotnie nasze rozmowy schodziły na tematy historyczne ale żaden z Niemców nie szczyci się takimi postaciami jak Hitler, Höß, Himmler i inni. Nie widziałem też nigdzie pomników i ulic wyżej wymienionych zbrodniarzy ani władze niemieckie nie ogłaszają roku NSDAP. Byłem za to kilka razy na Ukrainie i tam takie rzeczy mają miejsce do dziś. Nie kupuję tych tanich historyjek, że oni nic o tym nie wiedzą a czczą Szuchewyczów, Banderów i Klaczkiwskich jedynie za walkę o niepodległość.
rieper pisze:Ja znowóż znam wielu Niemców i mam z nimi niemal wyłącznie dobre skojarzenia (raz co prawda usłyszałem w swoim kierunku "polnische Schwein" ale burak trafi się w każdej grupie).
Bo ta grupa mówi tak o Tobie za plecami.
Jak dla mnie to musimy liczyć tylko na siebie. Wszystko na wschód za Bugiem to swołocz, na zachód od Odry to pier***one szwaby, Angole to zdrajcy, żabojady to tchórze i kolaboranci tak jak cały BeNeLux.
A Idze brakowało tylko klęknąć ehhhh.
Raczejj pisze:rieper pisze:Ja znowóż znam wielu Niemców i mam z nimi niemal wyłącznie dobre skojarzenia (raz co prawda usłyszałem w swoim kierunku "polnische Schwein" ale burak trafi się w każdej grupie).
Jak dla mnie to musimy liczyć tylko na siebie. Wszystko na wschód za Bugiem to swołocz, na zachód od Odry to pier***one szwaby, Angole to zdrajcy, żabojady to tchórze i kolaboranci tak jak cały BeNeLux.
ale ty musisz miec smutne zycie
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:Raczejj pisze:rieper pisze:Ja znowóż znam wielu Niemców i mam z nimi niemal wyłącznie dobre skojarzenia (raz co prawda usłyszałem w swoim kierunku "polnische Schwein" ale burak trafi się w każdej grupie).
ale ty musisz miec smutne zycie
Grubo się mylisz
Raczejj pisze:Jak dla mnie to musimy liczyć tylko na siebie.
Ale mówisz jako naród czy że każdy sam na siebie? Bo mi się coraz bardziej wydaje, że przyjdzie taki moment, że jako naród też nie zdamy egzaminu. Ba, do takich wniosków wystarcza mi lektura tego forum.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Otóż to. Ja jakoś nie mam problemu w tym, że ktoś głosuje na inne ugrupowanie polityczne i nie przeszkadza mi z taką osobą pójść na piwo, żużel, bilard, ryby czy cokolwiek. Jednak coraz częściej widzę, że ludzie się oddalają, bo ,,ten głosuje na ABC, a ja na XYZ"
Afera tudzież gównoburza wokół PZPN. zaczęli narzekać na Bońka to teraz ludzie mają znamienitego następcę.
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ni/6tcgjky
Swoją drogą dożyliśmy czasów, gdzie żeby być VIPem wystarczy mieć pieniądze, a te można zdobyć od kilku lat w sposób nie tylko łatwy, ale i absurdalny. Jestem po 30' i przestaję nadążać. W latach 90' nie raz bywało że przegrany bokser zgarniał za walkę więcej niż zwycięzca, co dla niewtajemniczonych mogło być absurdalne. Ale teraz kasa jest w walkach jakichś dziwnych ludzi, których popularność poza tym środowiskiem freakfightów jest żadna. I ktoś jest w stanie natłuc na tym tyle kasy, żeby latać z reprezentacją i robić oborę. Gdzie ten świat będzie za kolejnych 5lat? Aż strach pomyśleć...
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ni/6tcgjky
Swoją drogą dożyliśmy czasów, gdzie żeby być VIPem wystarczy mieć pieniądze, a te można zdobyć od kilku lat w sposób nie tylko łatwy, ale i absurdalny. Jestem po 30' i przestaję nadążać. W latach 90' nie raz bywało że przegrany bokser zgarniał za walkę więcej niż zwycięzca, co dla niewtajemniczonych mogło być absurdalne. Ale teraz kasa jest w walkach jakichś dziwnych ludzi, których popularność poza tym środowiskiem freakfightów jest żadna. I ktoś jest w stanie natłuc na tym tyle kasy, żeby latać z reprezentacją i robić oborę. Gdzie ten świat będzie za kolejnych 5lat? Aż strach pomyśleć...
A jak może być w tym PZPN jak na prezesa wybrali człowieka disco polo? Jest przaśnie. Taki obraz tego związku i w dużej mierze również tego kraju.
Richie Faulkner:
Pamiętam jak Boniek raportował sytuację finansową PZPNu porównując ją przed przyjściem i na koniec. Pod tym względem wykonał milowy krok, teraz sponsorzy się odwracają...
Polakom łatwo jest krytykować, ja byłem daleki od jazdy po Bońku, chociaż może idealny nie był. Pod względem wyników, organizacji i wizerunku - dźwignął naszą piłkę.
Polakom łatwo jest krytykować, ja byłem daleki od jazdy po Bońku, chociaż może idealny nie był. Pod względem wyników, organizacji i wizerunku - dźwignął naszą piłkę.
RadeKas pisze:A jak może być w tym PZPN jak na prezesa wybrali człowieka disco polo? Jest przaśnie. Taki obraz tego związku i w dużej mierze również tego kraju.
Rozwiniesz?
kibicLBN pisze:Polakom łatwo jest krytykować, ja byłem daleki od jazdy po Bońku, chociaż może idealny nie był. Pod względem wyników, organizacji i wizerunku - dźwignął naszą piłkę.
Dobre :D
Miał fajny PR i pismaków, którzy nie zadawali trudnych pytań, a jeśli już takie padały to je zagadywał uważając się za najmądrzejszego człowieka świata i odwracał kota ogonem. Do tej pory nie odpowiedział czym się kierował powołaniem Brzęczka na selekcjonera. Miał chody w UEFA, przyjaźnił się z Platinim i resztą. Jest tak samo skompromitowany jak Kulesza, z taką tylko różnicą, że Kulesza jest z Podlasia a Boniek to "światowiec". Niektórych jak widać oczarował, ja się nie dałem.
Przecież Boniek to mafioso, podobnie jak jego koledzy z uefy. Ale żartowniś i kiedyś dobrze kopał, więc miał fory.
https://www.youtube.com/watch?v=aDtsjlBtbT4
https://www.youtube.com/watch?v=aDtsjlBtbT4
Boniek > Kulesza > Lato
To skala w odsiadywaniu ewentualnych wyroków w państwie prawa ? Jeśli tak, to zgadzam się.
Nie, to racjonalna ocena wizerunku i efektu działań PZPN za czasów tych panów.
Coś jak Kwaśniewski>Wałęsa>Kaczyński>Duda
Coś jak Kwaśniewski>Wałęsa>Kaczyński>Duda
Kwaśniewski i Boniek na szczytach piramidy. Ok przynajmniej wiemy, z kim mamy do czynienia.