Jadą w Grudziądzu lepiej od nas, więc wiesz...ezbeg pisze:Apator z taką jazdą nie zasługuje na play-off
Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Tylko, że wszędzie na wyjazdach tak jadą.
Teraz to już nie jest kwestia tego czy GKM spadnie.
Całkiem realne staje się trafienie na nich w... PO. Jeśli wyrwa dzisiaj ten bonus, to mają jeszcze +3 za Krosno, +2 za Gorzów i już 12 pkt. A jak jeszcze powalczą w Lesznie to i 14/15 realne. Toruń będzie mieć piewnie +3 za Krosno i +3 za Leszno. I będą potrzebować punktów w Gorzowie, inaczej GJM kończy na 5 miejscu...:)
I gdybyśmy faktycznie na nich trafiali, to patrząc jak lubimy tamtejszy tor, to GKM byłby faworytem do LL
Półfinał dla Grudziądza? :D
Całkiem realne staje się trafienie na nich w... PO. Jeśli wyrwa dzisiaj ten bonus, to mają jeszcze +3 za Krosno, +2 za Gorzów i już 12 pkt. A jak jeszcze powalczą w Lesznie to i 14/15 realne. Toruń będzie mieć piewnie +3 za Krosno i +3 za Leszno. I będą potrzebować punktów w Gorzowie, inaczej GJM kończy na 5 miejscu...:)
I gdybyśmy faktycznie na nich trafiali, to patrząc jak lubimy tamtejszy tor, to GKM byłby faworytem do LL
Półfinał dla Grudziądza? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Plusem tych idiotycznych ćwierćfinałów jest to, że tak naprawdę sami możemy sobie zrobić autostradę do finału i uniknąć Czewy/Wrocław w 1/2. Wyatarczy zmiażdżyć rywala wlasnie w ćwierćfinale. A biorąc pod uwagę, że my mamy atut własnego toru jak mało kto, a jednocześnie Sparta i Włókniarz wcale u siebie nie demolują przeciwników, to jest to do wykorzystania. Podstawa to wygrać pierwszy mecz na wyjeździe
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie róbcie sobie jaj. Nędzny Toruń robi 40 punktów. To był jednak wypadek przy pracy. To się drugi raz nie stanie
Pewnie znów będzie jakaś ustawka na lucky losera jak co roku Gorzów z Toruniem. 47-43 raz w jedną raz w drugą i cyk. Tylko ciekawe kto tym razem.
- niespokojny
- Trener
Raczej nie, bo to by znaczylo ze Czestochowa zajmie 5 miejsce.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ge(L)o pisze:Pewnie znów będzie jakaś ustawka na lucky losera jak co roku Gorzów z Toruniem. 47-43 raz w jedną raz w drugą i cyk. Tylko ciekawe kto tym razem.
Jak na razie to klarują się już pary ćwierćfinałowe, patrząc na symulator to ten trend zostanie zachowany.
Sparta - GKM/Unia
Motor - Apator
Stal - Włókniarz.
Czyli jeśli LL będzie z pary Stal-Włókniarz to półfinały powinny wyglądać tak:
Sparta - Stal/Włókniarz
Motor - Stal/Włókniarz
Ale to tylko teoria ;)
Derby według kibiców Amatora.
Https://twitter.com/GKMGrudziadzSA/stat ... _brDA&s=19
Https://twitter.com/GKMGrudziadzSA/stat ... _brDA&s=19
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Na ten moment wydaje się, że na jakies 90% jedziemy z Apatorem lub Gorzowem. W sumie na to drugorzędne znaczenie, bo w obu meczach będziemy zdecydowanym faworytem. A walka w ćwierćfinałach raczej nie będzie rozgrywać się o to, kto przejdzie dalej, tylko kto z trójki wygra oba mecze najwyżej i ułatwi sobie sprawę w półfinale.
I Stal i Apator dysponują podobna siła i potencjałem. W Stali Jasiński z Fajferem wyżej dupy nie podskoczą, Wozniak też jedzie swojego maksa. Ale mają dobrą parę juniorską. Toruń ma rezerwy w postaci Dudka i Przedpelskiego. Z drugiej strony nie ma juniorów i wątpię, żeby w tym sezonie jeszcze ich miał.
Więc zostaje raczej pytanie, czy łatwiej naszym wygrać w Gorzowie czy Toruniu.
I Stal i Apator dysponują podobna siła i potencjałem. W Stali Jasiński z Fajferem wyżej dupy nie podskoczą, Wozniak też jedzie swojego maksa. Ale mają dobrą parę juniorską. Toruń ma rezerwy w postaci Dudka i Przedpelskiego. Z drugiej strony nie ma juniorów i wątpię, żeby w tym sezonie jeszcze ich miał.
Więc zostaje raczej pytanie, czy łatwiej naszym wygrać w Gorzowie czy Toruniu.
No cóż, bydło jakich mało. Ale jaki klub tacy kibice.
UP: Wolę Gorzów. Nie za bardzo mam ochotę widzieć upośledzoną bandę z torunia na naszym stadionie.
UP: Wolę Gorzów. Nie za bardzo mam ochotę widzieć upośledzoną bandę z torunia na naszym stadionie.
Flagg pisze: Więc zostaje raczej pytanie, czy łatwiej naszym wygrać w Gorzowie czy Toruniu.
Potencjał podobny, skala trudności podobna. Ciężko też powiedzieć która z drużyn lepiej jeździ w Lublinie, bo obie przeważnie dostają srogie lanie. Moim zdaniem Gorzów ma większy gen zwycięzcy - lubią spłatać figla niespodziewanym remisem lub we trzech wykręcić kosmiczny wynik, po dobrym prowadzeniu taktycznym. A Toruń ma zblazowanego Duzersa, najgorszych juniorów w ekstralidze, niewątpliwie słabszego niż w zeszłym roku Lambo, Wiktorka i taktyka Sawinę :) Do tego bydło na trybunach, które aż prosi się o udzielenie lekcji.
Ale Toruń ma dużo większe rezerwy, a w Gorzowie Zmarzlik jeździ z zamkniętymi oczami. Ja bym wolał trafić na Stal
Ja też wolałbym Stal. Dudek z dnia na dzień może dogadać się ze sprzętem i zacząć walić dwucyfrówki co mecz. A Gorzów już teraz jedzie na swoim górnym limicie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Żebyśmy trafili na Stal, to albo Toruń wygra w Gorzowie, albo my przegramy z Czewą :)
Obejrzałem niedzielne mecze i taką mam refleksję na temat dziś rywala a wczoraj naszego zawodnika Wiktora Lamparta... Strasznie przykro się patrzy jak chłopak się zatrzymał albo wręcz cofa w rozwoju ... owszem potrafi jechać ale tylko z przodu i to pod warunkiem że nikt go specjalnie nie naciska. Sytuacje stykowe odpuszcza, jeśli jest wyprzedzany to robi jeszcze więcej miejsca, a jak się zbliża do kogoś z przodu to rezygnuje z ataku. Taka kwintesencja to wczoraj 12 bieg kiedy był zdecydowanie szybszy od Czugunowa a w każdym momencie zbliżenia zaciągał hamulec. Nie wiem czy nie potrafi czy raczej się boi (obstawiam to drugie) ale nie wygląda to na długą karierę a już na pewno nie na ekstraligową

U Wiktora to zawsze był problem z brakiem autorefleksji. Chłopak zawsze zaczynał zdania od "nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym" co oznacza, że średnio bystry jest. Jego zupełnym przeciwieństwem jest Cierniak, który na ma na chwilę obecną autostradę to bardzo obiecującej kariery seniorskiej.
W sumie ten sam case to młody Miśkowiak. On też przez zarozumiałość i brak myślenia, jest bliżej II/I ligi niż Ekstraligi.
W sumie ten sam case to młody Miśkowiak. On też przez zarozumiałość i brak myślenia, jest bliżej II/I ligi niż Ekstraligi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
L(o)katy pisze:Sytuacje stykowe odpuszcza, jeśli jest wyprzedzany to robi jeszcze więcej miejsca
Szkoda, że nie odpuścił sytuacji z Fredką na Motoarenie xD
Uwierz, że odpuściłby gdyby w ogóle wiedział co się dzieje.
Instynktownie próbował zostawić autostradę przy kredzie
Instynktownie próbował zostawić autostradę przy kredzie
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Lampart już w ubiegłym sezonie zaciągał ręczny przy "próbach" ataków.
Przecież dla niego zawsze była ważniejsza zabawa niż poważna kariera na zuzlu. Taki typ zawodnika i tyle.
Haron90 pisze:U Wiktora to zawsze był problem z brakiem autorefleksji. Chłopak zawsze zaczynał zdania od "nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym" co oznacza, że średnio bystry jest. Jego zupełnym przeciwieństwem jest Cierniak, który na ma na chwilę obecną autostradę to bardzo obiecującej kariery seniorskiej.
Problemem Miskowiaka to raczej jest to, że on pojęcia nie ma o żużlowym sprzęcie i łatwym do przewidzenia było że to będzie maks 1 ligowy zawodnik, on jeździecko mógłby być na poziomie mistrzów świata, nic by to nie dało. Na takie coś to mógł sobie pozwolić 45 letni Hancock, który miał obok mechanika który go znał na wylot.
Lampart za to faktycznie wydaje się traktować żużel jako fajna zabawę, dzięki której parę grosza może przytulić. Ale tu też potencjału zbyt dużego nie było.
Potencjał był i być może dalej jest. Ale został zmarnowany przez samego zawodnika. Trojanowski też za bardzo mu nie pomógł jak widać. Gość robi te same błędy już chyba 4 czy 5 rok i wszystko jak krew w piach.
ta, krew od razu :D