Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
Mi się wydaje, że jeśli Zmarzlik obroni IMŚ plus IMP a z Motorem dotrze do finału to zapewne uzna, że jest ok i nie ma co zmieniać.
O kierwa, BZ w Falubazie, to by się dopiero Gorzowiaki pos***y. Byłoby słychać w Lbn, tak by się niosło :D.
Wątpie, by BZ opuścił Gorzów tylko po to, żeby się po Polsce tułać, i co rok inny klub mieć.
Wątpie, by BZ opuścił Gorzów tylko po to, żeby się po Polsce tułać, i co rok inny klub mieć.
Co do dylematu Fredka/Jack to ja ze swojej strony się wypowiem, że przed sezonem sądziłem, że to Jack będzie do odstrzału jako pierwszy, bo jakoś niekoniecznie wierzyłem w niego, a w dodatku był wzięty na "gwałt" po tym jak MM się rozmyślił jednak i podobno wyrwaliśmy go z objęć Stali jakimś dużym kontraktem. Po pierwszych meczach również twierdziłem, że mimo wszystko odejdzie Jack. Ale teraz zastanawiam się czy to jednak nie padnie na Fredkę. Patrząc na to, że średnią mają dosyć podobną, to jednak Fredka jest tym zawodnikiem, który jest z czasem bardziej chimerycznym zawodnikiem, co kibice Włókniarza mogli się przekonać nie raz. Pierwszy sezon w nowym klubie tez miał zawsze bardzo dobry. Na korzyść Jacka przemawia też fakt, że ma 27 lat, a Fredka 38. Jeśli ktoś ma większy potencjał na rozwój to mimo wszystko Jack. Nie umniejszam tutaj zasług Fredce, ale jednak aż tak w niego nie wierzę, że co mecz będzie robił te 10+ punktów w tym sezonie i przyszłym i nie obniży swoich lotów.
A to nie mogą zostać obaj tak w sumie?
Mogą, ale na ten moment jest to mało prawdopodobne
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mogą, jak najbardziej. Wtedy Kubera jak mniemam wejdzie za Hampela.
Ale skoro mówi się, że szykujemy jakiś transfer zagraniczny no to pewnie ktoś do odstrzału będzie z pary JH/FL.
Chyba, że Kępa ma zupełnie inne plany, o których nie wiemy ;)
Ale skoro mówi się, że szykujemy jakiś transfer zagraniczny no to pewnie ktoś do odstrzału będzie z pary JH/FL.
Chyba, że Kępa ma zupełnie inne plany, o których nie wiemy ;)
Ja bym wolał, żeby Kuba skupił się na ściągnięciu konkretnego kozaka na juniorke, niż wymianę kogokolwiek z seniorów. Jakby przyszedł do nas tylko i wyłącznie pewien bydgoszczanin za Jarka/Fredke (dla mnie Jackie od początku był mega przyszłościowy) to zyskujemy realną szansę kolejnego Misia Polski. Wtedy też z czystym sumieniem jako drugi junior mógłby wskakiwac lubelak.
Przecież Kępa się wyraził jasno. Ma nadzieję że Fred zostanie z nami na dłużej.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Tu jest kwestia ile pokładów cierpliwości ma w sobie Kuba. No i właśnie - czy obecną jazdą Fred wyczerpuje te pokłady czy jeszcze nie. Ja mam mieszane uczucia. Niby nie można się do niczego przyczepić ale jakoś od kontuzji Domina człowiek ma obawy, że taki Grudziądz w każdej chwili może się powtórzyć. Dobry Domin zmienia optykę patrzenia na wyniki Freda i Jacka. Przy Dominiku 10+ takie 8+2 Freda uznalibyśmy za rewelacyjny wynik.
Klops1 pisze:Tai ma 32 lata.
Chłop się zasiedział w tym Wrocławiu, cudowna lubelska ziemia kolejny raz postawiłaby starego mistrza na nogi.
.
Z tego co czytalem to on mieszka gdzies pod Wroclawiem, wiec na emeryture blizej mu do ZG, Poznania czy Leszna. Dla mnie w ostatnim czasie zawodnik strasznie chimeryczny. Najwazniejsze to co juz niektorzy pisali Zmarzlik, Kubera i Cierniak. Wierze ze Kępa wie co robi i sklad na nastepny sezon bedzie w porzadku. Ja bym wymienil Lindgrena na Emila, ale to raczej marzenia.
Tai już przeprowadził się z powrotem do Anglii przed sezonem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zdaniem Gortata, Tai ma 40 lat. Już chyba nic z niego nie będzie.
Za chwilę trzeba będzie zmienić tytuł wątku, bo o 2023 za wiele nie piszemy.
Za chwilę trzeba będzie zmienić tytuł wątku, bo o 2023 za wiele nie piszemy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Kontraktowanie Taia bez sensu. Z całym szacunkiem do niego i jego osiągnięć, ale wydaje się że interesuje go wszystko poza żużlem. I jest to ok, ale niech nie czaruje, że chce jeszcze się bić o największe trofea, bo to zwyczajnie nieprawda.
Może sztab planuje zatrzymać Jarka i dać mu funkcję w Klubie. Może to byłby jakiś pomysł.Flagg pisze:Z Jarkiem trochę żal sie rozstawać, bo jest najdłuzej jeżdżącym u nas zawodnikiem. No i trzeba szukac kolejnego kapitana, którym pewnie zostanie Zmarzlik.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Gortat ostatnio wypowiedział się w "swojej" dyscyplinie - o Jokiciu. I cała koszykarska Polska się z niego śmieje. Dzban jakich mało :)kdsz pisze:Zdaniem Gortata, Tai ma 40 lat.
Chcieć to może i chce, ale chyba nie jest w stanie poświęcić się w pełni temu celowi kosztem innych aktywności, rodziny itp.Haron90 pisze:Kontraktowanie Taia bez sensu. Z całym szacunkiem do niego i jego osiągnięć, ale wydaje się że interesuje go wszystko poza żużlem. I jest to ok, ale niech nie czaruje, że chce jeszcze się bić o największe trofea, bo to zwyczajnie nieprawda.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Szczerze wątpię, że Jarek ma w planach koniec kariery.ravajas pisze:Może sztab planuje zatrzymać Jarka i dać mu funkcję w Klubie. Może to byłby jakiś pomysł.Flagg pisze:Z Jarkiem trochę żal sie rozstawać, bo jest najdłuzej jeżdżącym u nas zawodnikiem. No i trzeba szukac kolejnego kapitana, którym pewnie zostanie Zmarzlik.
"Fredka" - czyżbym był jedyną osobą, którą telepie, jak słyszy ten kretyński przydomek?
Jest nas minimum dwóch.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
+1
Oraz skandowanie w pierwszym luku "Jaroslaw! Jaroslaw!" po wygranych Hampela.
Tajski...
Holtański to też był hit.
Speedway pisze:+1
Sam Jarosław byłby do zniesienia… ale „Jarosław Motor zbaw” powoduje u mnie odruch wymiotny ….
Na 1 łuku najbardziej mnie irytuje okrzyk wojna ałuuu. Kto to w ogóle wymyślił i skąd Ci ludzie się urwali?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- tezetomaniak
- Trener
Speedway pisze:Oraz skandowanie w pierwszym luku "Jaroslaw! Jaroslaw!" po wygranych Hampela.
Wszystko się zgadza, trenują przed jesiennymi finałami.