Mecz o Baraże: Tż Sipma Lublin - Marma Rzeszów 52:37

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ares

#476 Postautor: Ares » 21 września 2004, o 20:25

Shack pisze:
Po drugie: cos musi w tym byc skoro nie tylko w Rzeszowie ludzie twierdza ze Stal jest Lepsza druzyna. Owszem wygraliscie mecz ale ja i tak twierdze ze Stal ma lepszy sklad i mam ku temu powody.

i wlaśnie przez takie wpisy caly stadion skandowal "jeb** rzeszow jeb**". Czas spojrzeć troche krytyczniejszym okiem na poczynania waszych gwiazd, zamiast przyznawać im dzikie karty do GP.

Po trzecie: mialem nadzieje ze atmosfera na trybunach w niedziele bedzie super i bardzo sie zawiodlem. Nie mowie ze byla to wina tylko kibicow z Lublina bo u nas tez sie znalazlo paru przypalow ale my przynajmniej nikogo nie obrazalismy i wiekszosc osob potrafila sie zachowac kulturalnie mimo prowokacji ze strony gospodarzy.

dziwne, że byliście jedyną grupą przyjezdnych tak "miło" przywitanych w Lublinie. Nie daje Ci to do myslenia ??? Idz dopisz jeszcze dwie strony w temacie "obcokrajowiec na baraze" na waszym forum :lol:

Mozesz mi wierzyc lub nie ale potrafie spojrzec krytycznym okiem na jazde zawodnikow Stali. Tylko ze ja nie oceniam ich na odstawie meczow z Lublinem tylko na podstawie calego sezonu. Jezeli nie zgadzasz sie z moim zdaniem twoja wola, masz do tego pelne prawo.

co do przywitania na stadionie to swiadczy to tylko o waszym braku kultury. Jezeli na podstawie wpisow na forum z ktorymi nie zgadzaja sie kibice z Lublina spiewacie "Je... Rzeszow je..." to nie masz sie czym chwalic.
Stal Rzeszów to jest potega,
Stal Rzeszów najlepsza jest,
Stal Rzeszów trzeba szanować,
Stal Rzeszów ZKS.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#477 Postautor: RadeKas » 21 września 2004, o 20:29

mowisz o przekroju calego sezonu.

W przekroju calego sezonu Lublin ma 2 punkty wiecej wiec nie wiem o czym mowa.

Oczywiscie zaraz beda kolejne: "gdyby nie kontuzje" "gdyby sedzia byl lpeszy" "gdybysmy mieli lepszy sprzet" :twisted:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Jupiter

#478 Postautor: Jupiter » 21 września 2004, o 20:40

co do przywitania na stadionie to swiadczy to tylko o waszym braku kultury. Jezeli na podstawie wpisow na forum z ktorymi nie zgadzaja sie kibice z Lublina spiewacie "Je... Rzeszow je..." to nie masz sie czym chwalic.

Czyli pozdrowienie rzeszowa dalej aktualne widze 8)( nie tylko Lublin was tak witał w tym sezonie ) czemu was tak wszyscy nie lubią ? :lol: .
No cóz nie któzy nie potrafią sie pogodzic z prawda a jest ona taka że Lublin jest lepszy .Czy wystarczy to na Ekstralige czas pokaże .
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!

Zulu
Junior

#480 Postautor: Zulu » 21 września 2004, o 21:21

Kolejny odcinek rzeszowskiego gdybania z oficjalnej strony Stali. Już rzygać się chce:

" W ubiegłą niedziele ostatecznie rozstrzygnęła się kwestia, która z pierwszoligowych drużyn wystąpi w tegorocznych barażach o Ekstralige. W decydującym meczu ostatniej kolejki TŻ Lublin pokonał Marme Polskie Folie Rzeszów 52:37 i zapewnił sobie udział we wspomnianych barażach. Ten mecz był czwartym pojedynkiem obu drużyn w tym sezonie i mimo, że był decydujący, to warto się zastanowić czy o wszystkim nie rozstrzygnęło spotkanie I kolejki pomiędzy obiema ekipami.

Przypomnę, że mecz ten z powodu opadów deszczu został przełożony w pierwotnym terminie 28 marca i odbył się 16 kwietnia. Gospodarzem tego pojedynku była drużyna z Rzeszowa osłabiona brakiem swojego lidera Maćka Kuciapy, który kilka dni wcześniej odniósł groźną kontuzje w Gorzowie. Goście przyjechali w najmocniejszym składzie, ale mimo tego na początku meczu przeważali gospodarze. Jednak ich pech się nie skończył, ponieważ bardzo brutalnie i bezmyślnie jeżdżący Tomasz Piszcz wyeliminował z zawodów Rafała Trojanowskiego, jednego z liderów Marmy. Kolejny raz pech dopadł gospodarzy w biegu dwunastym, w którym defekt na prowadzeniu miał Charlie Gjedde. Tym samym z 4:2 dla Marmy zrobił się remis biegowy 3:3. W tym momencie ekipa z Rzeszowa nadal prowadził 39:32 i wydawało się, że spokojnie dowiezie zwycięstwo do końca. Niestety złośliwość rzeczy martwych tym razem dopadła Tomka Rempałe, który podobnie jak Gjedde miał defekt na prowadzeniu.

Ostatecznie mecz zakoÅ„czyÅ‚ siÄ™ wynikiem 45:44 dla Lublina, ale w przeciÄ…gu caÅ‚ego spotkania lepsze wrażenie sprawiali gospodarze, którzy stracili całą masÄ™ punktów z powodu ogromnego pecha. Nikt w tej chwili nie może powiedzieć, co by byÅ‚o gdyby w tym meczu jeździÅ‚ Kuciapa, Piszcz nie spowodowaÅ‚ kontuzji Trojanowskiego i gdyby zawodnikom z Rzeszowa nie przytrafiÅ‚y siÄ™ wspomniane defekty. Fakt faktem ten mecz Marma mogÅ‚a wygrać, a wtedy zupeÅ‚nie inaczej mogÅ‚a wyglÄ…dać dalsza część sezonu w wykonaniu „Å»urawi”. Dwa punkty zdobyte przez Rzeszów miaÅ‚yby też niebagatelny wpÅ‚yw na ostatni pojedynek obu drużyn w Lublinie. Niestety dla kibiców Stali Rzeszów, ten sezon już siÄ™ zakoÅ„czyÅ‚ i pozostaje im czekać na kolejny, mniej pechowy sezon. "

Ja pier..., co za ludzie... :roll:

http://stal.rzeszow.pl/news//comments.php?id=718
Ostatnio zmieniony 21 września 2004, o 21:36 przez Zulu, łącznie zmieniany 1 raz.

Krychs
Senior

#481 Postautor: Krychs » 21 września 2004, o 21:26

A gdyby to, a gdyby tamto, mamy lepszych zawodników itd.
Qrwa i jak tu można lubić Rzeszowiaków :twisted:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#482 Postautor: RadeKas » 21 września 2004, o 21:27

tylko jedno slowo komentarza: ŻAŁOSNE
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
maxi

#483 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:00

lubliniaki słuchajcie porównajcie ile kasy władowano w wasz tż przed sezonem na transfery ś.p.Dados,Śledz,Karlsson,Franków i co ? 2 miejsce ledwo wywalczone w ostatniej kolejce to taki sukces?Żałośni jesteście!!!
A Stal?samo to że nie doszło do upadku czarnego sportu w Rzeszowie to byłjuż sukces gdyż nie było kasy.Oprócz powrotu Tomka Rempały skład bez zmian minus Piotr Winiarz.Gjedde zaczął startować po kilku kolejkach.Nikt nie liczył na wielki wynik.Miano spokojnie objechać lige bez fajerwerków.
A tu prosze niespodzianka walka o baraże do ostatniej kolejki!Brawo STAL TO NAJLEPSZY SEZON OD KILKU LAT!!!OBIEKTYWNIE.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#484 Postautor: Lublin_Fan » 21 września 2004, o 22:07

maxi pisze:lubliniaki słuchajcie porównajcie ile kasy władowano w wasz tż przed sezonem na transfery ś.p.Dados,Śledz,Karlsson,Franków i co ? 2 miejsce ledwo wywalczone w ostatniej kolejce to taki sukces?Żałośni jesteście!!!

A wy dostaliście na same baraże 300 tyś od Marmy i co? 3 miejsce ledwo wywalczone. Jesteście żałośni jeszcze bardziej.

A tu prosze niespodzianka walka o baraże do ostatniej kolejki!Brawo STAL TO NAJLEPSZY SEZON OD KILKU LAT!!!OBIEKTYWNIE.

Obiektywnie kolego to zarzuce ci inny fakt: my tez w tym roku mielismy najlepszy sezon od lat.

Pozdr.

Awatar użytkownika
maxi

#485 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:15

może i sezon mieliscie najlepszy ale po prostu takiego oczekiwaliście i to miałem na myśli.pozdrawiam

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#486 Postautor: jas » 21 września 2004, o 22:25

maxi przepraszamy. mielismy pojechac dobry sezon i nam sie to udalo :? obiecujemy, ze to sie wiecej nie powtorzy. :lol: 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
maxi

#487 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:31

widzę że szkoda z wami gadać.dla niektórych z was nawet białe jest czarne.szkoda. :(

Krychs
Senior

#488 Postautor: Krychs » 21 września 2004, o 22:33

maxi pisze:widzę że szkoda z wami gadać.dla niektórych z was nawet białe jest czarne.szkoda. :(

Przyganiał kocioł garnkowi...

Awatar użytkownika
maxi

#489 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:37

TŻ z Lublina - 10 w polsce drużyna!niestety.

Awatar użytkownika
maxi

#490 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:39

sorki napisz gdzie napisałem że stal jest lepsza od tz?będe wdzięczny jeśli to zrobisz.skomentowałem po prostu założenia przedsezonowe i wyniki końcowe.to wszystko.

Awatar użytkownika
maxi

#491 Postautor: maxi » 21 września 2004, o 22:42

w sporcie liczą się tylko 1 miejsca o pozostałych naprawde nikt nie pamięta.życze przynajmniej walki w barażach.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#492 Postautor: jas » 21 września 2004, o 23:44

Damon pisze:Dokładnie! Po raz enty zgadzam sie z Michałem! Jestescie wyrzej w tabeli jednak to nie znaczy, ze jestescie druzyna lepsza od naszej...

i za to wlasnie kocham Rzeszow. :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Czarek
Trener

#494 Postautor: Czarek » 22 września 2004, o 07:40

Dla Rzeszowa było upokarzające, że w tym meczu walczyliśmy praktycznie z Unią Tarnów czyli z T.Rempałą, a Stal pałętała się gdzieś na końcu. Gdyby tor był taki jak na meczu z Gdańskiem nie wyszliby z 30 punktów. Co to za drużyna, która jeździ tylko na betonie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#495 Postautor: Jasiek_Sydney » 22 września 2004, o 08:27

Wyciagaja gdzies mecz z kwietnia i gdybanie
co by było gdyby trojan nie mial czegos tam,
charli sie rano nie ogolil, a baran nie pil
mleka w sobote i na meczu nie musial latac
do klopa. Ludzie dajcie se na wsztrzymanie
bo osmieszacie sie przed cala polska. tak
trudno pogodzic sie z porazka ??

To skandal, ze paru "myslicieli" z pewnego
fanklubu robi Rzeszowowi opinie miasta debili. :?

Gawrzyk, miej litosc i pobanuj chlopakow, co by
nie skompromitowali mojego rodzinnego miasta
jeszcze bardziej. :(

Dokładnie! Po raz enty zgadzam sie z Michałem!
Jestescie wyrzej w tabeli jednak to nie znaczy,
ze jestescie druzyna lepsza od naszej...

Co za ludzie. :( Czy wy nie umiecie pogodzic sie
z porazka? Lublin byl lepszy, bo wykorzystal nadarzajaca
sie okazje i tyle. I nie zmieni tego fakt, czy Piszcz
to bandyta czy nie, czy Miesiac to junior lepszy
niz przecietny czy nie, cyz Rzeszow mial pecha czy nie
itd. itp.

Oczywiscie, zgadzam sie - gdyby Kuciapa i Trojanowski
nie byli kontuzjowani, zapewne Rzeszow wygralby pierwszy
mecz z Lublinem. Gdyby wygral, pewnie bylby w barazach.
Ale co to ma do rzeczy? Gdyby Rzeszow nie sciagnal do
Lublina Kaczmarka, przegralby z kretesem i wyszloby na
jedno. Niemniej na te chwile to wszystko NIE MA ZNACZENIA.
To Lublin zajal drugie miejsce, a Rzeszow trzecie. Licza sie
wyniki, a one precyzuja jasno, kto byl lepszy.

Malo tego - zrobcie sobie minitabele pojedynkow Rzeszowa
z Lublinem. I jest taka:

Lublin 4 duze punkty +1 maly
Rzeszow 4 duze punkty -1 maly

Zsumowanie srednich biegopunktowych podstawowych skladow,
jak juz ktos policzyl, takze wypada na korzysc Lublina.

Poza tym, zwroccie uwage, ze Lublin caly sezon jechal bez
Dadosa, a decydujace o drugim miejscu mecze bez Sledzia,
z porozbijanymi Knappem i Mordelem. Jak dla mnie wszystko
to dobitnie pokazuje, kto byl lepszy.

Nie zmienia to faktu, ze Rzeszow mial naprawde znakomity
sezon, jechali rewelacyjnie i az zal sie robi na wspomnienie
tych wszystkich wygranych przez nich pojedynkow, w ktorych
walczyli do ostatnich metrow. I tak naprawde roznice miedzy
druzynami z Rzeszowa i Lublina sa minimalne. Ale jednak sa
i przewaga Lublina nie podlega dyskusji, choc jest doprawdy
niewielka.
Regards from Sydney
Jasiek

Awatar użytkownika
Maczek

#496 Postautor: Maczek » 22 września 2004, o 08:38

Na początek szczere gratulacje za zwycięstwo i życzenia wejścia do eligi!!!
Miałem znowu troszkę pobluzgac na ukraińców, tym razem wysmiewając ich teksty na siłę próbujące wykazać lepszą jakość marnych folii Rzeszów.
Widze jednak ,ze Jasiek jest facetem obiektywnym i chyba wszystko wyjaśnił, powstrzymam sie więc od ostrzejszych komentarzy.
Widze jednak że poziom rzeszowiaków (Jaska wykluczam) nie zmienił się.Oni dalej swoje- Stal mimo przegranej była lepsza itp itd,głupcy

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#497 Postautor: _piotrusss » 22 września 2004, o 08:43

Po meczu jak już wszyscy wyszli, poszliśmy z kumplami zdjąć transparenty... i wtedy jakiś gościo powiedział do nas żebysmy jechali ile się da na Klub Kibica z Rzeszowa (na forach) bo co to za kibice którzy po 6-stym biegu siedzą juz cicho... Sam był Rzeszowiakiem...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Jasiek_Sydney
Kontakt:

#498 Postautor: Jasiek_Sydney » 22 września 2004, o 11:45

Po meczu jak już wszyscy wyszli, poszliśmy z kumplami zdjąć
transparenty... i wtedy jakiś gościo powiedział do nas żebysmy jechali ile
się da na Klub Kibica z Rzeszowa (na forach) bo co to za kibice którzy po
6-stym biegu siedzą juz cicho... Sam był Rzeszowiakiem...

To na pewno nie bylem ja. :lol:

Ludziom z KK (szczegolnie Kezmanowi i Ramelowowi) nalezy sie szacunek
za to, ze to zorganizowali, a sama idea jest jak najbardziej szczytna.
Zwlaszcza Ramelow zyskal sobie u mnie duzy szacunek, poniewaz chyba
jako jedyny z KK byl w tym roku na wszystkich wyjazdowych meczach
druzyny.

Niestety, na forach dyskusyjnych te same osoby zamieniaja sie w bande
przedszkolakow, z ktorymi nie sposob podjac dyskusje. Ostatnio jeden
z nich wystapil do adminow forum Stali Rzeszow, aby zabronili mi
krytykowac Klub Kibica. Na szczescie poki co nic takiego od adminow nie
otrzymalem. :)

Generalnie KK to ludzie mlodzi, srednia wieku wynosi tam 17,5 (zawyza ja Mrucky majacy 22 lub 23 lata).
Regards from Sydney

Jasiek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#499 Postautor: Lublin_Fan » 22 września 2004, o 12:36

Jasiek_Sydney pisze:Generalnie KK to ludzie mlodzi, srednia wieku wynosi tam 17,5 (zawyza ja Mrucky majacy 22 lub 23 lata).

17,5 Ja bym raczej powiedział, że coś koło 15. Nijak z tymi ludźmi nie idzie się dogadać.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#500 Postautor: Maxx » 22 września 2004, o 13:03

Jak czytam wypowiedzi niektórych pacanów z Rzeszowa to coś mi się robi.
Patrząc z ich punktu widzenia, można by powiedzieć, że podczas niedzielnego meczu najszybszym zawodnikiem był bez wątpienia Kuciapa, tylko, że biedny miał o połowę dłuższe okrążenia do przejechania niż pozostali i dlatego przegrywał...
Brak słów... Rzeszów przegrał ale i tak jest lepszy. Coś niebywałego! Żużlowcy rzeszowscy przegrywali wyścigi ale i tak byli o niebo szybsi od Lublinian! Rewelacja!
Nic tylko siąść i płakać nad kalectwem umysłowym co niektórych...
Zdrowia życzę!

Pozdrawiam