Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Podobnie robi Dominik. Ktoś kiedyś mówił, że Dominik w przeciwieństwie do większości żużlowców wypracował sobie technikę startu bez maksymalnego nakręcania gazu. A że Mateusz lubi słuchać...
Pewnie z charakterystyki napędu (krzywe mocy i momentu obrotowego) i jego przeniesienia (zastosowane zebatki).
Czyli pewnie coś jak Kołodziej, który też mówił, że lubi jak mu się motocykl rozpędza, zamiast rwać do przodu, chociaż nie przypatrywałem się jak Janek startuje.
A jak myślicie, taka technika startu wynika z ustawienia motocykla na trasę? Czyli, że jest bardziej "responsywny" ;) ?
A jak myślicie, taka technika startu wynika z ustawienia motocykla na trasę? Czyli, że jest bardziej "responsywny" ;) ?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Mało to pewnie kogo obchodzi, ale w Discovery doszło do sporych zmian wśród osób zarządzających GP i żużlem.
Jest to sytuacja o tyle interesująca, że te nowe osoby zarządzające nie powinny protestować przeciw przyznaniu DK na cały cykl GP dla osób wiadomych, czy wręcz będą za.
Mam wrażenie że ten Artiom w Anglii nie jeździ by się rozjezdzic, a to po prostu element jakiegoś dealu z discovery.
Idzie to w dobrym kierunku, szkoda tylko tych dwóch sezonów w których cykl IMŚ się po prostu nie odbywa. Wszystko wskazuje na to że wróci od 2024 roku.
Jest to sytuacja o tyle interesująca, że te nowe osoby zarządzające nie powinny protestować przeciw przyznaniu DK na cały cykl GP dla osób wiadomych, czy wręcz będą za.
Mam wrażenie że ten Artiom w Anglii nie jeździ by się rozjezdzic, a to po prostu element jakiegoś dealu z discovery.
Idzie to w dobrym kierunku, szkoda tylko tych dwóch sezonów w których cykl IMŚ się po prostu nie odbywa. Wszystko wskazuje na to że wróci od 2024 roku.
Piernik pisze:Mało to pewnie kogo obchodzi, ale w Discovery doszło do sporych zmian wśród osób zarządzających GP i żużlem.
czyli w polsce jako polak, a w gp jako kto?
tak sie da w ogole?
Piernik pisze:Idzie to w dobrym kierunku
Wręcz przeciwnie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Artiom po meczu "mam nadzieję że niedługo wrócę do cyklu GP i ten rok w Anglii pomoże mi by wygrywać".
Jak dotąd zawsze na takie pytanie odpowiadał " Nie wiem jak będzie, zobaczymy czy nam pozwolą, może kiedyś ".
A teraz sam z siebie, niepytany wypalił o powrocie, jeszcze to skojarzył z Anglią.
Dla mnie temat jest klepnięty. Pytanie co z Emilem, czy będzie chciał, czy finansowo to zepnie by mu się opłacało.
Jak dotąd zawsze na takie pytanie odpowiadał " Nie wiem jak będzie, zobaczymy czy nam pozwolą, może kiedyś ".
A teraz sam z siebie, niepytany wypalił o powrocie, jeszcze to skojarzył z Anglią.
Dla mnie temat jest klepnięty. Pytanie co z Emilem, czy będzie chciał, czy finansowo to zepnie by mu się opłacało.
Dobra, tylko za kogo ? Przecież jeżeli dojdzie do cudu i wszyscy trzej Polacy utrzymają się w cyklu to będzie już za dużo. Bo domyślam się że z racji posiadanego obywatelstwa będą jeździć pod polską flagą. No chyba, że teraz po zmianach w Discovery to nie będzie przeszkadzać tzn. zbyt duża liczba Polaków.
ezbeg pisze:Dobra, tylko za kogo ? Przecież jeżeli dojdzie do cudu i wszyscy trzej Polacy utrzymają się w cyklu to będzie już za dużo. Bo domyślam się że z racji posiadanego obywatelstwa będą jeździć pod polską flagą. No chyba, że teraz po zmianach w Discovery to nie będzie przeszkadzać tzn. zbyt duża liczba Polaków.
To też jest ciekawe, ale raczej ich powrót do GP to będzie absolutny priorytet i przymkną oko. Optymalnie byłoby 4 z polskimi licencjami w cyklu, co jest prawdopodobne bo 3 naszych się nie utrzyma tak realnie. 3 polskich żużlowców, w tym Emil i Artiom to byłoby jednak kuriozum, więc 4 powinno być i tyle będzie.
grzesieck pisze:‘3 polskich zuzlowcow w tym Artiom i Emil’
Tak pewnie będzie. Polska głupota nie zna granic. Zabroń ruskim pracy, a potem daj im polskie kwity, żeby mogli pracować jak Polacy. :) Mazurek Dąbrowskiego dla Emila lub Artioma zabrzmi szczególnie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Na Narodowym. Brawka będą i będzie śpiewane ?
Widziałem już pół Narodowego w niebiesko-żółtych barwach podczas odgrywania Mazurka Dąbrowskiego więc zagranie hymnu dla ruskiego jakoś szczególnie mnie nie zdziwi.
rieper pisze:Widziałem już pół Narodowego w niebiesko-żółtych barwach podczas odgrywania Mazurka Dąbrowskiego więc zagranie hymnu dla ruskiego jakoś szczególnie mnie nie zdziwi.
To drugie to mniejszy dyshonor, bo przynajmniej legalne.
grzesieck pisze:‘3 polskich zuzlowcow w tym Artiom i Emil’
Oczywiście Artiom za Maćka
I cały olimpijski : ,,Wu Te eS, Wu Te eS!"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mazurek dla ruskiego? Nie, to się nie może wydarzyć.
A jak się zdarzy to chyba zagłosuje na PiS
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Cz@rek pisze:^^^Grubo ;)
Ale czy możliwe? Śmiem wątpić
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Zagłosuj na Platformę i ten program - namawiam
Blinki pisze:Mazurek dla ruskiego? Nie, to się nie może wydarzyć.
Dziwna logika. Przecież PiS dał im możliwość startowania z obywatelstwem RP.
Mógł odmówić 5-8 lat temu? Na jakiej podstawie prawnej?
Gelo pisze:Mógł odmówić 5-8 lat temu? Na jakiej podstawie prawnej?
Na jakiej podstawie prawnej zabroniono im jeździć w zeszłym roku? Na żadnej.
Moralnej