Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Żużlowe różności

#17101 Postautor: kdsz » 7 czerwca 2023, o 14:37

A moim zdaniem te dwa wyniki pokazują, że nie jechaliśmy z zespołem niemal drugoligowym, jak próbujesz tu dowodzić.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Karamba
Kadrowicz

#17102 Postautor: Karamba » 7 czerwca 2023, o 14:39

Piernik pisze:
dannie pisze:Ja naprawdę jestem ciekawy funkcjonowania tego klubu, gdy boom na żużel minie. Przewiduje, że nastąpi to za mniej więcej 3-4 lata, chyba że wcześniej mocno wynikowo się to posypie. Czy Kępie starczy wytrwałości, żeby to dalej ciągnąć, a jeżeli nie, to czy będzie w stanie przekazać komuś "gotowy produkt", który będzie można poprowadzić dalej bez rewolucji (albo nie daj Boże likwidacji i zaczynania od nowa).

Na ile ten klub to Jakub Kępa, a na ile to dobrze naoliwiona maszyna prowadzona przez sztab kompetentnych ludzi, która nie zepsuje się pierwszego dnia od odejścia głównego zarządzającego.

Trochę martwią/dziwią mnie te docinki Coopera, że JK - jak się zdenerwuje/znudzi - to rzuci zabawki i tyle będzie dobrego. To akurat źle świadczyłoby również o JK.

Swoją drogą niemiecki system, w którym wymuszony jest udział stowarzyszeń kibiców w strukturze własnościowej klubów piłkarskich jest bardzo ciekawy. Pozwala to na powstanie wkoło klubu społeczności, która niejako gwarantuje mu "ciągłość", nawet gdy władze (właściciele większościowi) się zmieniają. (uprzedzając sugestie - wariant przyjęty w Wiśle Kraków to nie do końca to samo ;) )

Kwestia idzie o to, czy będzie stadion czy nie. Jak będzie nowy, to na pewno zagoscicie na dłużej, a jak nie, to pewnie kilka lat i będziecie ciekawostką.

Ja żadnych wątpliwości nie mam, gdyby nie Motoarena to w Toruniu już ładnych parę lat nie byłoby żadnego żużla. A że kibice łatwo się przerzucają na inne hobby, to też mało kto za tym żużlem w Toruniu by płakał. Jest nowy stadion, żużel musi być. Podejrzewam że u was będzie podobnie.

Kolego wy też jesteście na Tiatanicu zwanym żużel spalinowy. Z resztą przy zadziwiającej zmowie milczenia i bierności środowiska co pozwala na przepychanie wszystkiego bezdyskusyjnie nie tylko w żużlu tak na marginesie .

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#17103 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2023, o 14:49

kdsz pisze:A moim zdaniem te dwa wyniki pokazują, że nie jechaliśmy z zespołem niemal drugoligowym, jak próbujesz tu dowodzić.

Jak Miesiąc z Lampartem klepał jakichś ekstraligowych cwaniaków z GP, to był hart ducha, ambicja i DNA drużyny, a jak jadący z nożem na gardle Grudziądz (czy oni mają rzeczywiście taki słaby skład??) wygrał ze zmęczonym i osłabionym Motorem to jest spiseg!!!

Oczywiście wygrał za wysoko i tego się nie da usprawiedliwić, ale może chłopaki mieli już dosyć tego meczu, Ślączkowych zaklęć na torze i sędziowania, nie wiem, niemniej sama porażka jakąś totalną sensacją nie jest zwłaszcza jeśli nie patrzy się tylko na pozycje drużyn w tabeli.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Piernik
Szkółkowicz

#17104 Postautor: Piernik » 7 czerwca 2023, o 14:58

Karamba pisze:
Piernik pisze:
dannie pisze:Ja naprawdę jestem ciekawy funkcjonowania tego klubu, gdy boom na żużel minie. Przewiduje, że nastąpi to za mniej więcej 3-4 lata, chyba że wcześniej mocno wynikowo się to posypie. Czy Kępie starczy wytrwałości, żeby to dalej ciągnąć, a jeżeli nie, to czy będzie w stanie przekazać komuś "gotowy produkt", który będzie można poprowadzić dalej bez rewolucji (albo nie daj Boże likwidacji i zaczynania od nowa).

Na ile ten klub to Jakub Kępa, a na ile to dobrze naoliwiona maszyna prowadzona przez sztab kompetentnych ludzi, która nie zepsuje się pierwszego dnia od odejścia głównego zarządzającego.

Trochę martwią/dziwią mnie te docinki Coopera, że JK - jak się zdenerwuje/znudzi - to rzuci zabawki i tyle będzie dobrego. To akurat źle świadczyłoby również o JK.

Swoją drogą niemiecki system, w którym wymuszony jest udział stowarzyszeń kibiców w strukturze własnościowej klubów piłkarskich jest bardzo ciekawy. Pozwala to na powstanie wkoło klubu społeczności, która niejako gwarantuje mu "ciągłość", nawet gdy władze (właściciele większościowi) się zmieniają. (uprzedzając sugestie - wariant przyjęty w Wiśle Kraków to nie do końca to samo ;) )

Kwestia idzie o to, czy będzie stadion czy nie. Jak będzie nowy, to na pewno zagoscicie na dłużej, a jak nie, to pewnie kilka lat i będziecie ciekawostką.

Ja żadnych wątpliwości nie mam, gdyby nie Motoarena to w Toruniu już ładnych parę lat nie byłoby żadnego żużla. A że kibice łatwo się przerzucają na inne hobby, to też mało kto za tym żużlem w Toruniu by płakał. Jest nowy stadion, żużel musi być. Podejrzewam że u was będzie podobnie.

Kolego wy też jesteście na Tiatanicu zwanym żużel spalinowy. Z resztą przy zadziwiającej zmowie milczenia i bierności środowiska co pozwala na przepychanie wszystkiego bezdyskusyjnie nie tylko w żużlu tak na marginesie .

Jest bierność środowiska bo nie można skrytykować wladz PZM bo ci wskazali palcem na bandyckich rosjan. Sikora po zeszłorocznej decyzji jest nietykalny i wielbiony przez kibiców. Też o tym jakiś czas temu pisałem.
PZM nas sprzedał FIMowi za coś i siedzi cicho w sprawie silników spalinowych. Dostali stanowiska, ale nie jakieś nie wiadomo jakie, a jednak nas sprzedali. Pytanie czy nie za decyzje FIM wobec rosjan.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#17105 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2023, o 15:18

kdsz pisze:A moim zdaniem te dwa wyniki pokazują, że nie jechaliśmy z zespołem niemal drugoligowym, jak próbujesz tu dowodzić.

Żużel to nie koszykówka, czy piłka nożna, gdzie mecz na wyjeździe oznacza nieprzyjazne trybuny, ale boisko jest z grubsza takie samo. Ja to rozumiem, może wbrew pozorom. Każde zwycięstwo na wyjeździe jest sukcesem i żadne nie przychodzi łatwo. Główna trudność dotyczy odczytania warunków torowych, ale później, mając lepszych zawodników, robi się po prostu swoje. Każdy z faworytów temu w Grudziądzu podołał, oprócz naszej drużyny.
Cooper pisze:Jak Miesiąc z Lampartem klepał jakichś ekstraligowych cwaniaków z GP, to był hart ducha, ambicja i DNA drużyny, a jak jadący z nożem na gardle Grudziądz (czy oni mają rzeczywiście taki słaby skład??) wygrał ze zmęczonym i osłabionym Motorem to jest spiseg!!!

Znów to samo. Miesiąc z Lampartem pokonali paroma punktami GKM i spadający z ligi Toruń.
W niedzielę GKM pokonał Mistrza Polski 22 punktami. Możesz wreszcie przyjąć do wiadomości, że to nie to samo?

Oczywiście wygrał za wysoko i tego się nie da usprawiedliwić, ale może chłopaki mieli już dosyć tego meczu, Ślączkowych zaklęć na torze i sędziowania

No to przecież właśnie mówię, że podeszli bez ambicji. Więc z czym się właściwie nie zgadzasz?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#17106 Postautor: Cooper » 7 czerwca 2023, o 15:22

Z tym, że nie chcesz nosić koszulki Mistrz Polski :*

W niedzielę GKM pokonał Mistrza Polski 22 punktami. Możesz wreszcie przyjąć do wiadomości, że to nie to samo?

Co to za Mistrz Polski bez Mikkela w składzie ;]

Lubię te łatki, np. jeszcze 3 kolejki temu można było przykleić taką Frickowi, że to lamus z I ligi. Tak samo z nas teraz taki mistrz, z Grzelakiem jako seniorem.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Klops1
Senior

#17107 Postautor: Klops1 » 7 czerwca 2023, o 17:04

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1064366/mowa-nienawisci-rosjanina-staram-sie-nie-wymiotowac-jak-patrze-na-pana

Glebik króciutko do pana Puki.

Można go lubić albo nie, ale drugi raz pokazuje że jaj to mu nie brakuje.
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2023, o 17:09 przez Klops1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#17108 Postautor: RadeKas » 7 czerwca 2023, o 17:08

Teraz to Rosjanin w nagłówku, a jak Emil cośtam wygrał ostatnio to był Polak :cool: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#17109 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2023, o 17:27

Klops1 pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1064366/mowa-nienawisci-rosjanina-staram-sie-nie-wymiotowac-jak-patrze-na-pana

Glebik króciutko do pana Puki.

Można go lubić albo nie, ale drugi raz pokazuje że jaj to mu nie brakuje.

??

nom bohater, odmowil odpowiedzi na wszystkie trudniejsze pytania, a na koniec powiedzial dziennikarzowi, ze stara sie nie zwymiotowac gdy na niego patrzy, rzeczywiscie jaja ze stali i zelazna psychika
METHANOL ADVENTURE TEAM

Klops1
Senior

#17110 Postautor: Klops1 » 7 czerwca 2023, o 17:35

Dziennikarzowi...

Akurat w przypadku redaktorów typu puka czy ostaf byłbym ostrożny w używaniu tego typu określeń. Choć w sumie ci od pudelka czy innego pomponika też się tytułują tym mianem.

Gleb powiedział głośno to co myślą wszyscy.

Gdyby tam siedział ktokolwiek inny dostalibyśmy kolejną grzeczną rozmowę zupełnie o niczym.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#17111 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 7 czerwca 2023, o 17:39

Klops1 pisze:Dziennikarzowi...

Akurat w przypadku redaktorów typu puka czy ostaf byłbym ostrożny w używaniu tego typu określeń. Choć w sumie ci od pudelka czy innego pomponika też się tytułują tym mianem.

Gdyby tam siedział ktokolwiek inny dostalibyśmy kolejną grzeczną rozmowę zupełnie o niczym.

A tak dostaliśmy rozmowę zupełnie o niczym.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#17112 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2023, o 17:40

Klops1 pisze:Gdyby tam siedział ktokolwiek inny dostalibyśmy kolejną grzeczną rozmowę zupełnie o niczym.

a co dostalismy w zamian wg Ciebie?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#17113 Postautor: _piotrusss » 7 czerwca 2023, o 17:41

Pokaz chamstwa w wykonaniu buraka w przeciwsłonecznych okularach.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#17114 Postautor: grzesieck » 7 czerwca 2023, o 17:42

_piotrusss pisze:Pokaz chamstwa w wykonaniu buraka w przeciwsłonecznych okularach.

dokladnie

ale widze niektorym podobalo sie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Flagg
Trener

#17115 Postautor: Flagg » 7 czerwca 2023, o 18:05

Sorry, ale jaki w takim razie był cel wizyty Czugunowa w tym magazynie? Wpadł obrażać innych gości? Jak się komuś chce rzygac, to powinien w domu zostać.

Swoją drogą to jakiś czas temu Gleb udzielił wywiadu Ostafie. Nie zauważyłem odruchów wymiotnych.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Piernik
Szkółkowicz

#17116 Postautor: Piernik » 7 czerwca 2023, o 18:37

Klops1 pisze:Dziennikarzowi...

A co takiego ten Puka zrobił? Na początku swojej przygody strzelał slepakami typu Dudek w Motorze Lublin (pamiętny cytat Patryka "niech się popuka), ale od jakiegoś czasu nie ma tragedii. A i te informacje które ma, się raczej sprawdzają. To nie Ostaf który wchodził Hampelowi do sypialni, czy wyliczal ile zjadł pączków.

CKM1946
Zawodowiec

#17117 Postautor: CKM1946 » 7 czerwca 2023, o 19:50

Ogólnie Puka odkąd jest ten program Kolegium Żużlowe to mam wrażenie że "ocieplił" swój wizerunek. Dla mnie to jeden z lepszych gości jakich tam zapraszają.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#17118 Postautor: Perez » 7 czerwca 2023, o 19:52

Czasem gada od rzeczy ale ogólnie robi dobre wrażenie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#17119 Postautor: Flagg » 7 czerwca 2023, o 21:22

No i właśnie co zyskał na sytuacji z Glebem, to stracił na sytuacji z z Jabłońskim xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#17120 Postautor: kibicLBN » 7 czerwca 2023, o 22:10

A co z Jabłońskim, bo nie znam wątku?
Ruskiemu za to coś się chyba odkleiło i stracił kontakt z bazą. Kara jaką mu wymierzą i tak nie będzie współmierna do występku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#17121 Postautor: kdsz » 7 czerwca 2023, o 22:24

O Puce miałem średnie zdanie, ale odkąd zaczął się regularnie pojawiać na antenie, to w sumie z zaciekawieniem słucham jego gadania. To zdecydowanie kilka półek wyżej niż szambiarz z Interii.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Ge(L)o
Trener

#17122 Postautor: Ge(L)o » 7 czerwca 2023, o 22:41

A wystarczyło trochę rozsądku i sezon temu wykluczyć wszystkie ruskie k...y z polskich rozgrywek. I się tego trzymać, póki cyrk zwany wojną trwa i jest dobrym pretekstem do tego typu działań. To potem wyjdzie taki przed kamerę i zgrywa nie wiadomo kogo. Ha tfu. Kolejny kuźwa po Drabiku, płatek śniegu. Niewychowane smarki.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17123 Postautor: Gelo » 7 czerwca 2023, o 23:41

Dokładnie tak

rumburaquee
Zawodowiec

#17124 Postautor: rumburaquee » 8 czerwca 2023, o 10:12

Delikatne mimozy, oj radzieckie białe jerozyy;)

Piernik
Szkółkowicz

#17125 Postautor: Piernik » 8 czerwca 2023, o 12:54

Ge(L)o pisze:A wystarczyło trochę rozsądku i sezon temu wykluczyć wszystkie ruskie k...y z polskich rozgrywek. I się tego trzymać, póki cyrk zwany wojną trwa i jest dobrym pretekstem do tego typu działań. To potem wyjdzie taki przed kamerę i zgrywa nie wiadomo kogo. Ha tfu. Kolejny kuźwa po Drabiku, płatek śniegu. Niewychowane smarki.

Wykluczyć na podstawie kilku wpisów z forum? Sezon jedzie, gdzie ich niemiło przyjęto? W Lublinie Artioma i Emila w ZG na memoriale Protasa, poza tym jest bardzo spokojnie.
Emil to większej ilości meczów zebrał brawa, niż gwizdy. Czyż to nie zdanie tysięcy powinno brać się pod uwagę? Często tutaj to czytam. Tej kwestii chyba również to dotyczy?

Na podstawie reakcji stadionow, można wysnuc tezę że większość żużlowych kibiców chce ruskow w lidze, albo co najmniej im oni nie przeszkadzają. Jako że wielokrotnie to było tu przytaczane, że stadion ma większą siłę przebicia niż kilka wpisów w internecie, można też dojść do wniosku że to pierwsza teza postawiona tu przeze mnie, która ma racjonalne uzasadnienie.
Ciekawe czy tak to działa, czy jednak logika działa na opak i zaraz ktoś wytknie że niekoniecznie.