MAMY BARAŻE !!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#101 Postautor: Maxx » 21 września 2004, o 12:49

sztandar pisze:Jeszcze nie zdążyłem pogratulować awansu do baraży także robie to teraz byliście lepsi w tym dniu i gratuluje zwycięstwa.

Co do stadionu to faktycznie przydały by wam się te jak to mówił spiker "plastikowe foteliki".

Co do baraży to na pewno nie jesteście faworytami ale może akurat w sumie to byłem zaskoczony bo w waszej drużynie wszyscy pojechali bardzo dobrze ale jak to będzie to się okaże.

My przeważnie nie jesteśmy faworytami a wygrywamy:)
W pojedynku z Rzeszowem 3/4 żużlowej Polski stawiało na Stal i niestety przeliczyło się:)
To było tak trochę żartem.
Poważnie natomiast to trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że mecze barażowe są czymś zupełnie innym i nieco inaczej trzeba się do nich przygotować. A zacząć trzeba od sprzętu, który musi być tym razem dopracowany na najwyższym poziomie bo furmanki, które radzą sobie dobrze w pierwszej lidze w zetknięciu w tymi z ekstraligi jakoś nie jadą...
Jak będzie sprzęt i pełne zaangażowanie wszystkich zawodników to możemy "spuścić Falubaza ligę niżej".
A że to będzie cholernie trudne to chyba nikt wątpliwości nie ma.
Z drugiej jednak strony nie ma rzeczy niemożliwych, tym bardziej w sporcie...

Awatar użytkownika
camel

#102 Postautor: camel » 21 września 2004, o 13:20

dziękuję wszystkim kibicom było naprawde bardzo przyjemnie .... dzękuje zawodnikom było bardzo ciekawie i emocjonująco ...
juz jest i tak dużo :D

Gość

#103 Postautor: Gość » 21 września 2004, o 13:26

Czy ktoś pamięta ostatni mecz Motoru z Polmosem Zielona Góra ???
Bodjrze w tamtym meczu G.Kłopot nieżle szalał w Lublinie , chyba że mnie pamięć myli.

Zygfryd

#104 Postautor: Zygfryd » 21 września 2004, o 13:41

nie Polmosem , tylko Falubazem Zielona Góra i nie ma dyskusji !!!

ermen
Zawodowiec

#105 Postautor: ermen » 21 września 2004, o 14:10

Oglądając Kłopota w ostatnim meczu trzeba obiektywnie stwierdzic ze jest w cugu. Nalezy na niego uwazac. Ciekaw jestem rownież wystepu Lee..., bo to że pojedzie jest oczywiste. Pedersena nikt w Z. G. nie lubi. Świst (wieśniak, bo wieśniak ale ostatnio rewelacyjna forma) w wywiadzie jasno powiedział z kim woli jeździć.
Wracając do Lee, w ostatnim meczu z Unią jezdził odważnie, ale też troche się gubił. Szczegolnie na starcie to na pewno nie było to, co prezentował u nas. 9 +3 bonusy robi jednak wrażenie.
Wierze, ze mamy szanse na awans. W barazach wszystko moze sie zdarzyc. Przypomnijmy sobie jak awansował Tarnów. Jesli zdobedziemy na swoim torze ponad 50 punktów awans stanie się realny.

Pozdro dla wszystkich Kibicow TÅ»!!

Geest
Senior

#106 Postautor: Geest » 21 września 2004, o 14:30

ja sie tam o baraze nie martwie. wierze, ze ludzie w klubie zrobia wszystko co mozliwe, abysmy wypadli jak najlepiej. a czy to wystarczy to zobaczymy juz niebawem.
tymczasem proponuje wlaczyc sie do debaty odnosnie oprawy. moze ktos podrzuci namiary na jakas firme, ktora chetnie pozbedzie sie 100 zl dla dobra lubelskiego zuzla :?: :wink:
kazda kasa sie przyda...

Ernest

Propozycja.

#107 Postautor: Ernest » 21 września 2004, o 17:31

MAM PROPOZYCJE.ZŁÓŻMY SIĘ NA SUPERSPRZĘT DLA ZAWODNIKÓW NA BARAŻE.NIECH KAŻDY DA ILE MOŻE.NIECH 5000 KIBICOW DA PO 20 ZŁ I MAMY E-LIGE.(TO NIE JEST NIEREALNE)
Ernest

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#108 Postautor: Kaka » 21 września 2004, o 19:34

Falubaz czy tam Polmos i tak najlepsza nazwe mieli jako Morawski...ah to byly mecze :D

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#109 Postautor: grzesieck » 21 września 2004, o 19:50

Kaka pisze:Falubaz czy tam Polmos i tak najlepsza nazwe mieli jako Morawski...ah to byly mecze :D

Taaaa...jak obecny trener Zielonki (Szymkowiak) w '92 wyjebal Hansa u nas w Lublinie to sie poplakalem...mialem wtedy 6 lat :cry: A meczyk skonczyl sie remisem...
METHANOL ADVENTURE TEAM

dupman

#110 Postautor: dupman » 21 września 2004, o 20:43

radzio_ pisze:dobra przyznaje sie to ja rzuciłem tą świece dymną pod sektor żydoszowa :)
pozdro

synku znasz jakis zydoszow albo mojrzeszow? pokaz mi go na mapie.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#111 Postautor: Jinxsior » 21 września 2004, o 20:52

Mam takie pytanko.Pewnie wyda sie ono glupie ale coz.
Na stronie TZ w wywiadzie z Grzeskiem Rempała jest temat "kontrakt w przeciagu miesiaca".NO i w tych niepowtarzalnych okolicznosciach przyrody pytanie nasowa sie samo.Czy Grzesiek moze podpisac kontrakt z TZ aby wystartowac jeszcze w tym sezonie w barazach.Czy jest to absolutnie niemozliwe? :oops:
Swietnie sie czuje na naszym torze, motorki pozycza mu brat i w przyszlym roku czy to w pierwszej tfu tfu czy elidze bardzo by sie przydał.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#112 Postautor: Cooper » 21 września 2004, o 21:18

grzesieck pisze:
Kaka pisze:Falubaz czy tam Polmos i tak najlepsza nazwe mieli jako Morawski...ah to byly mecze :D

Taaaa...jak obecny trener Zielonki (Szymkowiak) w '92 wyjebal Hansa u nas w Lublinie to sie poplakalem...mialem wtedy 6 lat :cry: A meczyk skonczyl sie remisem...

He, i mi cos swita na ten temat... OK, ja mialem wtedy 8 lat :twisted: (jestem troszke starszy niz na avatarze :D ). To byly czasy; pamietam, ze przez tego Morawskiego zaczalem przeklinac :oops: :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Krychs
Senior

#113 Postautor: Krychs » 21 września 2004, o 21:20

No cóż faktycznie twoje przypuszczenia to za mądre nie są. Tomek Rempała w TZ cie w barażach. Niezłe jaja :D
Z jednym jednak się zgodze, przydałby się taki Tomek u nas w przyszłym sezonie...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#114 Postautor: Cooper » 21 września 2004, o 21:31

aha, grzesieck - swietny avatar :D jesli dobrze widze to Stella Artois, bardzo dobry wyrob belgijskiego browarnicywa, niezwykle popularny na wyspach brytyjskich (tamze testowalem) :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Shack
Administrator

#116 Postautor: Shack » 21 września 2004, o 21:35

Gawrzyk pisze:a mi sie wydaje ze byl to Huszcza, pamietam jak dzis okrzyki "Huszcza ch**, Huszcza morderca"

oczywiscie ze Huszcza, a Hans mial zlamaną podstawe czaszki, kibice nie chcieli wypuscic sędziego z kabiny, gdy sie rozeszli chyba po godzinie sedziego wyprowadzila policja ;)

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#118 Postautor: Kiry » 21 września 2004, o 21:39

Gawron, dobrze pamiętasz, wina jak najbardziej Huszczy.

Co do Huszczy teraz, to uważam (z całym szacunkiem do niego) że powinien dać sobie spokój z jazda, bo tylko powoduje zagrożenie na torze. Mowie to na podstawie tego co widzialem w relacjach telewizyjnych z Falubazu. Od razu przypomina mi sie akcja z Fijałkowskim, który na dodatek zosatl z tegop biegu niesłusznie wykluczony
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#119 Postautor: Lublin_Fan » 21 września 2004, o 22:12

To było 19 lipca 1992. Mój pierwszy mecz żużlowy.
Było oczywiste, że żużel mnie wciągnie bo "debiut" miałem totalnie odjechany 8)

Pozdr.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#120 Postautor: grzesieck » 21 września 2004, o 22:16

A to przepraszam bardzo, zawsze bylem pewien ze to Szymkowiak...

Pamietam komentarz spikera po tym jak Hans pojechal na ogledziny:
"Prosze panstwa, Hans Nielsen rusza sie i chodzi" 8)

aha, grzesieck - swietny avatar jesli dobrze widze to Stella Artois, bardzo dobry wyrob belgijskiego browarnicywa, niezwykle popularny na wyspach brytyjskich (tamze testowalem)

Tak tak, to Stella Artois, jedno z lepszych piw na swiecie moim skromnym zdaniem, pierwszy raz pilem w Egerze na Wegrzech a pozniej juz sie zaczelo...jakby ktos byl zainteresowany to w Tesco butelka Stelli 0,33 imported from belgium kosztuje 3,69 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 21 września 2004, o 22:19 przez grzesieck, łącznie zmieniany 1 raz.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Krychs
Senior

#121 Postautor: Krychs » 21 września 2004, o 22:18

Pamiętam ten wypadek. Faktycznie wyglądał bardzo groźnie. A jeśli chodzi o Hansa to nie przesadzajcie. Mnie wydaje się, że miał "tylko" wstrząśnienie mózgu.

Shack
Administrator

#122 Postautor: Shack » 21 września 2004, o 22:20

Bimmer pisze:
Shack pisze:Hans mial zlamanÄ… podstawe czaszki

:lol: :lol: :lol:
Złamanie podstawy czaszki to najpewniejszy sposób na śmierć. W pniu mózgu znajduje się ośrodek oddechowy. Właśnie w ten sposób dochodzi do zgonu przy powieszeniu... A zatem bez przesady z tą kontuzją, z tego, co pamiętam, to Hansik przeżył ;)

widocznie peknieta ;)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#123 Postautor: Lublin_Fan » 21 września 2004, o 22:21

Hmm ja przyznam, że nie pamietam kto wtedy wykosił Nielsena. Aczkolwiek jak zerkam w program to na starcie do tego feralnego biegu stali tak: Mordel, Szymkowiak, Nielsen, Huszcza.
Nie bardzo moge sobie wyobrazic jak Huszcza mógł sie władować w Nielsena skoro szedł po zewnętrznej. Jedyne co pamiętam to to, że Mordela zamknęli przy kredzie tuż przed wejściem w łuk i wogle byla straszna ciasnota.

Pozdr.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#124 Postautor: grzesieck » 21 września 2004, o 22:26

Tez wlasnie spojrzalem do programu i widze ze Hans jechal z trzeciego toru a Huszcza z czwartego...na bank to byl Huszcza???Wtedy Szymkowiak pojechal bardzo dobry mecz i raczej on mial wieksze szanse zeby podgonic Hansa i go wywalic...no ale klocic sie nie bede bo w sumie to <><

EDIT:

A sorry, Huszcza wtedy tez pojechal b.dobry meczyk :)

PS. Niech sie wypowie ktos kompetenty na ten temat, mysle ze motorlublin zna prawidlowa odpowiedz na 100000000%
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#125 Postautor: Scream » 21 września 2004, o 22:32

to moze ktos udostepni zapis wideo tego wyscigu ? :) ja niestety stracilem jakis czas temu kilka spotkan zuzlowych z czasow Motoru (miedzy innymi wlasnie ten z ZG)
ma ktos ?
Obrazek