Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Żużlowe różności

#16976 Postautor: blajar » 2 czerwca 2023, o 08:16

Jakby ktoś nie wiedział, o co chodzi.
Obrazek
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16977 Postautor: papi » 2 czerwca 2023, o 08:18

A spodziewałem się, że obsesja na punkcie Dryly, odcinek 2246. Piernik wędruje po wszystkich forach w Polsce i wytyka takie rzeczy czy tylko nas sobie upatrzył?

blajar
Trener

#16978 Postautor: blajar » 2 czerwca 2023, o 08:19

To akurat Bierzyński na TT podał dalej.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16979 Postautor: kdsz » 2 czerwca 2023, o 08:22

W tym przypadku Piernik ma słuszność. Podium jest dla sportowców i pracowników klubu, a nie jakiś partyjniaków.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16980 Postautor: papi » 2 czerwca 2023, o 08:27

To jest inna sprawa, choć ja o tym człowieku pierwszy raz słyszę.
Natomiast ciekawi mnie czy kolega z Torunia odwiedza wszystkich kibiców w Polsce, w Gorzowie wypomina przeszłość Władka, w Zielonej Mejze itd. czy tylko Motor kole w oko?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16981 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2023, o 08:29

Tylko, że dziwnym trafem nikt nie zaznaczył na czerwono kolejnej "partyjnej twarzy Motoru" - dwie twarze na prawo. Ludzie - ogarnijcie się. Koleś z Torunia stara się tu przemycać standardy ze sb gdzie obrzucanie się gnojowicą jest na porządku dziennym a toruńska patologia jest najbardziej aktywna. Serio - dajcie spokój i nie dawajcie się podpuszczać.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16982 Postautor: kdsz » 2 czerwca 2023, o 08:37

Obecności prezydenta Żuka na podium również nie rozumiem. Podium powinno wyglądać wyłącznie tak:

Obrazek

Piernik
Szkółkowicz

#16983 Postautor: Piernik » 2 czerwca 2023, o 08:40

papi pisze:To jest inna sprawa, choć ja o tym człowieku pierwszy raz słyszę.
Natomiast ciekawi mnie czy kolega z Torunia odwiedza wszystkich kibiców w Polsce, w Gorzowie wypomina przeszłość Władka, w Zielonej Mejze itd. czy tylko Motor kole w oko?

Jeżeli chodzi o Mejze to kibice pokazali co o tym myślą, jasno się od tego odcinając, więc tu raczej duży szacunek dla myszowatych, nikt nie bielil gówna, tylko sami kibice Falubazu wylali zasłużone wiadro pomyj na klub za ta akcję. Co tu się nadaje do krytyki?

Tu co innego nie gra. Z jednej strony klub wyraża otwarty sprzeciw przeciw jeździe niektórych zawodników, którzy sami z siebie nic nie zrobili. Nawet redaktor pisze list otwarty.
Z drugiej strony, ten sam klub zaprasza i współpracuje z człowiekiem, który pluje na Auschwitz. Naprawdę odejmuje tutaj mowę. I nie wiem czemu tutaj pojawia się atak na mnie.

Nie wiem też gdzie robię ściek, proszę o wskazanie tego. Są rzeczy które trzeba nagłaśniać, to jest bezwzględnie jedna z nich. Zwłaszcza że klub rok temu, stał się obrońca moralności.
Gdyby nie wydarzenia z zeszłego roku, nic bym tutaj nie wytykał. Nie można robić z siebie obrońców moralności kiedy to nam na rękę, a za pare złotych na inne kwestie przymykać oko. To bardzo niefajne zachowanie.

Flagg
Trener

#16984 Postautor: Flagg » 2 czerwca 2023, o 08:44

Ze polityków na podium być nie powinno, to raczej panuje powszechna zgoda.

Politycy jakiej partii komu przeszkadzają, to już zależy od politycznych preferencji. Jednym przeszkadzać będzie Sasin, innym Żuk, a jeszcze koumś inny Hołownia czy Biedroń.

Natomiast nie wiem, jakie fikołki umysłowe trzeba uskutecznić, żeby przyjść na forum KIBICÓW klubu i zarzuć ludziom na nim hipokryzję. Raz, z góry zaznaczasz, że wszystkim tutaj pasuje Sasin, Moskwa czy jeszcze ktoś inny lansujący się na wizerunku klubu, jednocześnie zakładając, że wszyscy tutaj sa przeciwni jeździe Rosjan.

No wiec niby oczywisty fakt, ale jak widać nie dla wszystkim. NIe, nie wszyscy użytkownicy tego forum byli, są i będą przeciwnikami jazdy Emila czy Artioma.

Tak jak jednym na tym forum przeszkadza Sasin czy inny Moskwa, a inni mają z tym luz. Wiec kieruj swoje oburzenie do konkretnych osób, a nie do wszystkich.

Osobna sprawa to zdjęcie jest z 2022 roku, spot z 2023 roku. Wiec gadanie, że klub zaprasza do siebie gościa, który pluje na Auschwitz, to tak, jakby linczować kogoś, kto np. w 2019 roku zaprosił do domu takiego Jaworka i teraz linczować tą osobę, że jest przyjacielem i kumplem mordercy.

Druga sprawa, możesz przytoczyć oficjalne stanowisko klubu w sprawie Emila i Artioma? Kiedy KLUB OFICJALNIE wyrażał sprzeciw ich startom? NIe twierdzę, że takiego stanowiska nie było, ale chętnie bym zobaczył dowód. Bo chyba listu Dryły nie traktujesz jako oficjalne stanowisko klubu?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16985 Postautor: kdsz » 2 czerwca 2023, o 08:46

Piernik pisze:Z jednej strony klub wyraża otwarty sprzeciw przeciw jeździe niektórych zawodników, którzy sami z siebie nic nie zrobili. Nawet redaktor pisze list otwarty.

Stary, głos Dryły nie jest głosem klubu. Opanuj się.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16986 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2023, o 08:46

Z drugiej strony, ten sam klub zaprasza i współpracuje z człowiekiem, który pluje na Auschwitz.

Takimi tekstami pokazujesz jakim jesteś kretynem i jak nie rozumiesz prostych spraw. Jako kibice urastacie do miana największej patologii w Polsce. A wydawać by się mogło, że w głupocie nikt nie prześcignie Zielonej Góry i Leszna. W dodatku banda hipokrytów oklaskujących Emila. Myślę, że będzie dobrze jak na sportsboardzie znajdziesz godnych siebie adwersarzy a tutaj nie będziesz nas raczył kolejnymi bredniami.
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2023, o 08:47 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#16987 Postautor: istred » 2 czerwca 2023, o 08:47

Dlaczego utożsamiasz Dryle z Motorem?
List który napisał wyraźnie napisał w swoim imieniu. Nie w imieniu Motoru, ani nawet nie w imieniu stacji telewizyjnej której jest pracownikiem (utożsamianie tego listu ze stanowiskiem stacji byłoby już dużo bardziej uprawnione niż ze stanowiskiem klubu).

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#16988 Postautor: Kshyhu » 2 czerwca 2023, o 08:49

Piernik, rozumiem, że Twoja ocena jest pokierowana tym, że to zdjęcie na podium (z Mikkelem w składzie) zostało zrobione już po stworzeniu tego feralnego pisiorskiego spotu? I że nasi działacze nie zważając na to, co stworzył ten człowiek, postanowili strzelać sobie z nim sweet focie?
Motor mocnyj!

Piernik
Szkółkowicz

#16989 Postautor: Piernik » 2 czerwca 2023, o 08:50

Dobry przykład z Falubazem. Od razu po akcji z Mejze pojawił się wśród ogółu kibiców Falubazu niewyobrażalny hejt na swój klub. Na tej podstawie można wyciągnąć wnioski. Było to obiektywnie zauważalne.

Nie było takich akcji wśród kibiców Motoru po wystąpieniu różnych polityków. To po pierwsze. Pojedyncze głosy w jedna, czy w drugą stronę można pominąć, zawsze się znajdą. Chodzi mi o ogół kibiców, który w sobie sociali jest jakkolwiek mierzalny. Czy to miarodajne, czy nie, to inna kwestia, ale jest to punkt zaczepienia.
Kibice Falubazu prawie doprowadzili do zamieszek na tej konferencji, tak dla przypomnienia.

Raczejj
Junior

#16990 Postautor: Raczejj » 2 czerwca 2023, o 08:54

Piernik pisze:
Nie pozdrawiam.

Znajdź sobie inną piaskownicę zatem. Pamiętaj, że tu jesteś w gościach. Takiego typa już dawno bym z chałupy wyp... yyy wywalił.

P.S. Bo zawodnicy i wszyscy wokół to "nostradamusy" i wiedzieli z kim mają do czynienia. Praktycznie każdy może sobie doskoczyć do każdej fotki.

Kaman
Kadrowicz

#16991 Postautor: Kaman » 2 czerwca 2023, o 08:56

Raczejj pisze:
Piernik pisze:
Nie pozdrawiam.

Znajdź sobie inną piaskownicę zatem. Pamiętaj, że tu jesteś w gościach. Takiego typa już dawno bym z chałupy wyp... yyy wywalił.

P.S. Bo zawodnicy i wszyscy wokół to "nostradamusy" i wiedzieli z kim mają do czynienia. Praktycznie każdy może sobie doskoczyć do każdej fotki.

Zbanować go, typ nie przypełzał rozmawiać o żużlu, a mącić.

Flagg
Trener

#16992 Postautor: Flagg » 2 czerwca 2023, o 09:14

PIernik, ale musisz się na coś zdecydować. Z jednej strony dajesz przykład Falubazu i Mejzy i chwalisz KIBICÓW, że się od Mejzy odcieli. Spoko, a klub się odciął? Zrezygnował z tych wagonów hajsu?

Z drugiej strony zarzucasz naszemu hipokryzję, jednocześnie oczekując reakcji od kogo? Klubu? Kibiców? Co my jako kibice mamy zrobić?

Jak np. Włókniarz ogłaszał Taurona jako sponsora, to polityków PiS też tam nie brakowało. Ale oburzenia nie zauważyłem.

NO i różnica polega na tym, że Mejza wchodząc do Falubazu już był skompromitowanym człowiekiem, który dodatkowo grał pierwsze skrzypce o ich konferencji prasowej, głosząc peany o wagonach hajsu i potędze Falubazu. I porównujesz to do pojedynczej foty wyciągniętej sprzed afery spotowej. I jeszcze przedstawiacie Moskwe jako twarz Motoru, bo załapał się na jedną fotkę. To jest niestety manipulacja.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#16993 Postautor: ezbeg » 2 czerwca 2023, o 09:19

No przecież powinniśmy narobić dymu jak kibice Falubazu :lol:

Ge(L)o
Trener

#16994 Postautor: Ge(L)o » 2 czerwca 2023, o 09:21

Może w końcu ktoś wywalić tego idiotę z piernikowa ?

Kaman
Kadrowicz

#16995 Postautor: Kaman » 2 czerwca 2023, o 09:29

Proponuję kibicom Apatora wywiezienie na taczce pana z lewej, za sprowadzanie na złą drogę żużlowców! Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16996 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2023, o 09:47

Ech - wdajecie się w pyskówki z prowokatorem. A prosiłem...

Haron90
Kadrowicz

#16997 Postautor: Haron90 » 2 czerwca 2023, o 10:24

Toruński kibic uczący moralności i kultury kibicowskiej, koniec świata bliski xD

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#16998 Postautor: Lumpproletariacki » 2 czerwca 2023, o 14:33

Panie Karolu Pierniku, gówno wiesz o stosunku lubelskich kibiców do pisowskich polityków, ale pierwszy krzyczysz w internecie jak bardzo są hołubieni, jak to nam wszystko jedno i jak bardzo wiwatujemy na wzmianki o nich. Spiker na stadionie nie wymienia nazwisko żadnego polityka, ale jakby wspomniał o obecności takiego Moskala (ile razy ten człowiek był na meczu? Tylko na finale? Sasin nie był ani razu) to reakcja trybun może coś by w tym Twoim zakutym, zacietrzewionym myśleniu się otworzyła (choć wątpię, bo fanatyzm ciężko przezwyciężyć). Na ilu klubowych konferencjach był Moskal i jakie były daty tych konferencji, a jaka jest data tego żałosnego pisowskiego spotu? Już tak, Pierniku, pier****sz, że wszystkie części ciała opadają

rumburaquee
Zawodowiec

#16999 Postautor: rumburaquee » 2 czerwca 2023, o 14:45

Tak to jest jak się wpuszcza chamstwo na salony... Rzuci taki błotem, coś się zawsze przylepi

Awatar użytkownika
Vino

#17000 Postautor: Vino » 2 czerwca 2023, o 15:31

Piernik pisze:Tu co innego nie gra. Z jednej strony klub wyraża otwarty sprzeciw przeciw jeździe niektórych zawodników, którzy sami z siebie nic nie zrobili. Nawet redaktor pisze list otwarty.
Z drugiej strony, ten sam klub zaprasza i współpracuje z człowiekiem, który pluje na Auschwitz. Naprawdę odejmuje tutaj mowę. I nie wiem czemu tutaj pojawia się atak na mnie..

A dlaczego się nie odniesiesz do posta Kshyhu gdzie słusznie wspomniał chronologię wydarzeń? Mistrzowska feta miała miejsce w poprzednim roku kiedy 99% ludzi na stadionie nawet nie wiedziało kim ten człowiek jest, a Ty piętnujesz środowisko Motoru, że się nie odżegnali od faceta za to co zrobi za 5 miesięcy?

Nie pytam czy robisz to umyślnie czy tak proste kwestię Cię przerastają, bo znam odpowiedź. Skoro kierują Tobą uprzedzenia do Motoru i jego środowiska to możesz zrobić sobie (i nam) przysługę i tutaj nie zaglądać, zwłaszcza, że jak widać nie jesteś zainteresowany merytoryczną dyskusją.

Porządek warto zacząć od własnego podwórka, bo zdaje mi się, że toruński klub szczególnie apolityczny nie jest zanim zacznie się to wypominać innym.