Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piernik
Szkółkowicz

Re: Żużel w TV

#17451 Postautor: Piernik » 23 maja 2023, o 14:31

blajar pisze:W zasadzie to ja po tych zmianach "na górze" w C+ widzę tyle różnic, co po przejęciu przez Discovery cyklu SGP. Ok, oddaję, że całkiem fajnie im wyszło "Kolegium żużlowe" (w zależności od prowadzącego, ale tu ponoć jest zasada, że co program inna osoba).

Przecież każdy ma prawo do własnej opinii, co było wcześniej niedopuszczalne.
Kabala-Malarz może chwalić Emila, Lopata może krytykować zawieszenie, Cegielski z Malitowskim mówią że brakuje Artioma i Emila w cyklu GP. Przecież wygłoszenie takiej opinii w zeszłym roku było niedopuszczalne na antenie, bo poza stacja oczywiście wyżej wymienieni mówili to samo. Na antenie takich słów nie mogli powiedzieć.
W całym zeszłym roku nie padło ani jedno pozytywne słowo w kontekście Emila czy Artioma. A tym roku przecież zachwyty nad nimi wylewają się z ekranu. Po zmianie oglądanie żużla w canal + w porównaniu z zeszłym rokiem, to oglądanie innej stacji.

Flagg
Trener

#17452 Postautor: Flagg » 23 maja 2023, o 14:36

Piernik pisze:
blajar pisze:W zasadzie to ja po tych zmianach "na górze" w C+ widzę tyle różnic, co po przejęciu przez Discovery cyklu SGP. Ok, oddaję, że całkiem fajnie im wyszło "Kolegium żużlowe" (w zależności od prowadzącego, ale tu ponoć jest zasada, że co program inna osoba).

Kabala-Malarz może chwalić Emila, Lopata może krytykować zawieszenie, Cegielski z Malitowskim mówią że brakuje Artioma i Emila w cyklu GP. Przecież wygłoszenie takiej opinii w zeszłym roku było niedopuszczalne na antenie, bo poza stacja oczywiście wyżej wymienieni mówili to samo. Na antenie takich słów nie mogli powiedzieć.
W całym zeszłym roku nie padło ani jedno pozytywne słowo w kontekście Emila czy Artioma. A tym roku przecież zachwyty nad nimi wylewają się z ekranu. Po zmianie oglądanie żużla w canal + w porównaniu z zeszłym rokiem, to oglądanie innej stacji.

NO i Dryła nie komentuje spotkań Motoru ;) Zamiast tego możemy sie np. wsłuchiwac w komentarz Noskowicza, o "wspaniałym, kosmicznym, niebiańskim" Lewandowskim, bo wygrał bieg młodzieżowy z Cierniakiem ;) Ale to pewnie nikogo nie kłuje w uszy, jak zachwyty nad trzykrotnym mistrzem świata ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#17453 Postautor: InDorka » 23 maja 2023, o 14:58

Piernik pisze:Żeby dzisiaj nie słyszeć w głosie Dryly komu kibicuje to trzeba być głuchym, albo zaślepionym.

Podpowiedz proszę komu kibicuje Noskowicz gdy na niedzielnym meczu w Toruniu drze się aż do zachłyśnięcia:
„ Ależ pięknie to wyglada, Zmarzlik jednak drugi!” Za Dudkiem.

Jak myślisz za co kibice kochają Noskowicza? Tak, masz rację…za bezstronność, którą wytykasz T. Dryle.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

blajar
Trener

#17454 Postautor: blajar » 23 maja 2023, o 15:20

Piernik pisze:

Kwestia percepcji. Ja na to zupełnie nie zwracam uwagi. Pewnie dlatego, że jestem przeciwny ich startom w polskiej lidze. Żeby być bardziej precyzyjnym, jestem przeciwny nadaniu im obywatelstwa, a co za tym idzie, ich startom w polskiej lidze jako zawodnikom krajowym. Czugunowa, Holty i tym podobnych wynalazków też to dotyczy, niemniej szczególnie Rosjan.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#17455 Postautor: kibicLBN » 23 maja 2023, o 16:01

InDorka pisze:
Piernik pisze:Żeby dzisiaj nie słyszeć w głosie Dryly komu kibicuje to trzeba być głuchym, albo zaślepionym.

Podpowiedz proszę komu kibicuje Noskowicz gdy na niedzielnym meczu w Toruniu drze się aż do zachłyśnięcia:

Jak myślisz za co kibice kochają Noskowicza? Tak, masz rację…za bezstronność, którą wytykasz T. Dryle.

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-wpadka- ... -oburzeni/
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Piernik
Szkółkowicz

#17456 Postautor: Piernik » 23 maja 2023, o 22:32

InDorka pisze:

Pisałem też coś wcześniej o Noskowiczu również już wtedy, więc wyciągasz wpisy które ci pasują do tezy, to jest manipulacja.
Noskowicz nie jest bezstronny i nigdy bezstronny nie był, prawdopodobnie też nigdy nie będzie. W każdej transmisji da się wyczuć komu kibicuje, ale on tą bezstronność stara się pozorować, dla przykładu Falubaz-Wilki. Komu kibicuje Noskowicz jest jasne, dało się też wyczuć w meczu, ale po 15 biegu nie było stypy, tylko euforia ze zwycięstwa Wilkow, nawet jeżeli udawana, to była wbrew sobie, jakiś zalążek profesjonalizmu. I tu jest zarzut do Dryly, on nic nie udaje, nic nie pozoruje, po prostu nie ma tematu profesjonalizmu. Motor jedzie na 5-1 euforia, 1-5 w drugą stronę grobowa cisza.

A nawet w ostatnim meczu w Toruniu Noskowicz w obie strony się ekscytował. Zresztą on zawsze tak ma, w każdych zawodach ma momenty bardzo, bardzo dziwne.

A czepianie się Torunia, gdzie nas od 2013 roku nienawidzi cała żużlowa Polska (może i słusznie) a telewizja by nas najlepiej spaliła na stosie, jest trochę irracjonalne. Ba, żużel w mieście istnieje tylko dlatego ze jest stadion który jest jakąś tam wizytówką i pozwala na zorganizowanie zawodów zawsze. Walili w nas jak w bęben przecież wszyscy, począwszy od Majewskiego, Cieslaka, Cegielskiego skończywszy na Dryle. Tak jak wyżej pisze, może i słusznie, nawet się nie dziwię, tak naprawdę dopiero to się zmieniło odkąd Jabol miał u nas pracować a Mateusz jeździć.
Zresztą w żużlu te sympatie i antypapie są od zawsze. Przecież Lopacinski to jest psychofanem Wilkow Krosno i "Waszka Milika", tyle ze nie paraduje w ich koszulce w parkingu podczas innych zawodów to mniej kłuje w oczy niż Dryla, ale też gdyby miał komentować Wilki to nie dałoby się tego słuchać. Noskowicz może skomentować każdy mecz, pozostała dwójka niekoniecznie.

Flagg
Trener

#17457 Postautor: Flagg » 24 maja 2023, o 08:49

Piernik pisze:A nawet w ostatnim meczu w Toruniu Noskowicz w obie strony się ekscytował. Zresztą on zawsze tak ma, w każdych zawodach ma momenty bardzo, bardzo dziwne.
No patrz, Dryła też. Zanim jeszcze nawet Motor wszedł do Eligi był w jego kierunku jeden zarzut - że potrafi się ekscytować byle czym, a Zmarzlikiem to już w szczególności. Zreztą Zmarzlikiem przesadnie ekscytował się cały C+. Noskowicz również. Nage transfer do Lublina i ekscytacja Zmarzlikiem równa się kibicowanie Motorowi. No mozna i tak.

W przypadku komentatorów każdy słyszy to co chce. Ja nie słyszałem sytpy w głosie Dryły np. w trakcie finału 2021 na meczu w Lublinie, gdzie prawie orgazmu dostawał po akcjach np. Bewley'a.

Dryła jest bardzo blisko z wieloma zawodnikami i innymi osobami ze środowiska. Sam opowiadał wiele anegdot choćby z fety mistrzowskiej Unii Leszno, gdzie był prywatnie, a nie jako dziennikarz. Tak samo z ta Unią jeździł na zgrupowania przedsezonowe. A tutaj nagle wielkie oburzenie, bo dał się sfotografować w koszulce klubowej podczas meczu piłki nożnej, gdzie jedni chyba grali właśnie w koszulkach, a drudzy bez. No kuźwa gigantyczny skandal :lol: :lol: :lol:

Dziwnym zbiegiem okoliczności hejt na Dryłę rósł proporcjonalnie do hejtu na Motor. Ok, już po awansie były głosy, że może nie powinien komentować spotkań Motoru, ale były to pojedyncze głosy, a po samych spotkaniach większych zarzutów nie było. Im Motor był silniejszy, im wiecej wygrywał (co siłą rzeczy powodowało, że komentator bardziej ekscytuje się drużyną, która wygrywa) tym bardziej rósł hejt również na Dryłę.

A apogeum miało miejsce po słynnym liście. Sam uważam, że był on niepotrzebny, No ale wtedy kampanię Anty-Dryłową rozpętał i skutecznie napędzał jeden taki "obiektywny" uzytkownik Twittera, z...Torunia oczywiście, skutecznie wspomagany przez zaciąg Wrocławski. A już genialna teoria, że Dryła uknuł spisek z Kępą mający na celu wywalenie Ruskich, żeby Motor mógł zdobyc majstra, była przysłowiową "truskawką na torcie".
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Piernik
Szkółkowicz

#17458 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 09:03

Dryla wystawił się na ostrzał tym listem, hejt jest więc zrozumiały. Sam Dryle początkowo lubiłem, potem tolerowałem, od pewnego czasu nie znoszę. Nie mam przyjemności słuchać go w telewizji.

Ale jak coś słyszę, stronniczość, cokolwiek nie tak z jego strony, to wertuje i szukam potwierdzenia, pytam kogoś kto ogląda mecz czy też to słyszy. Żeby znaleźć jakieś potwierdzenie mojej opinii, biorę na to poprawkę.Bo tak naprawdę jedyna grupą ktora uważa że on jest obiektywny, to są kibice Motoru, a to nie jest najlepsza reklama.

A nie tylko użytkownik z Torunia, bo i klub oficjalnie do bojkotu się przyłączył. Przecież właściciel Apatora wydał personalnie oświadczenie w którym tego pożal się boże dziennikarza atakuje, nawet na galę nikt nie poszedł, ze Sparty bodaj też.
Majewski w stacji nie pracuje, Dryla jakoś się ostał, no ale przecież gość nie komentuje ligi z Torunia w tym roku, nie mów że jest jakaś nagonka bo przecież stacja te decyzje podejmuje.
A i sam Dryla wypowiadając opinie w tym roku, mocniej je tonuje.
Zresztą jak Kabala - Malarz urośnie w sile to Dryla przecież z roboty poleci a jest pompowana przez kibiców, czego wszystkim życzę, by jak najszybciej to się wydarzyło.

Leniu
Szkółkowicz

#17459 Postautor: Leniu » 24 maja 2023, o 09:17

To trochę pod obsesję podchodzi? Pisz innych, czy słyszą głosy Dryły... stronnicze głosy :)

Flagg
Trener

#17460 Postautor: Flagg » 24 maja 2023, o 09:29

Piernik pisze:Dryla wystawił się na ostrzał tym listem, hejt jest więc zrozumiały. Sam Dryle początkowo lubiłem, potem tolerowałem, od pewnego czasu nie znoszę. Nie mam przyjemności słuchać go w telewizji.
Hejt głównie ze strony Torunia i Wrocławia. Tez trochę czytam i rozmawiam z ludźmi, nie tylko Lublina i jakos tych głosów poparcia dla startów Rosjan za wiele z innych miast nie słyszałem :) Nie słyszałem tez owacji dla Emila czy Artioma na innych stadionach Eligi w tym sezonie. Moze w Lesznie Emil dostał, nie zwróciłem uwagi, nie zaprzeczę. Ale w kilku miejscach zostali jednak wygwizdani.

Bo tak naprawdę jedyna grupą ktora uważa że on jest obiektywny, to są kibice Motoru, a to nie jest najlepsza reklama.
Jedyna grupa, która lubi Motor, to kibice Motoru. A głównym czynnikiem, dla którego nie lubi się Motoru nie jest list Dryły, tylko SSP, brak wychowanków, stadion-kurnik i podkradnie innym klubom zawodników.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17461 Postautor: Gelo » 24 maja 2023, o 09:36

Hejt głównie ze strony Torunia i Wrocławia.

Jeden wózek z "Z" na burcie.

Piernik
Szkółkowicz

#17462 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 09:45

Flagg pisze:
Piernik pisze:Dryla wystawił się na ostrzał tym listem, hejt jest więc zrozumiały. Sam Dryle początkowo lubiłem, potem tolerowałem, od pewnego czasu nie znoszę. Nie mam przyjemności słuchać go w telewizji.
Hejt głównie ze strony Torunia i Wrocławia. Tez trochę czytam i rozmawiam z ludźmi, nie tylko Lublina i jakos tych głosów poparcia dla startów Rosjan za wiele z innych miast nie słyszałem :) Nie słyszałem tez owacji dla Emila czy Artioma na innych stadionach Eligi w tym sezonie. Moze w Lesznie Emil dostał, nie zwróciłem uwagi, nie zaprzeczę. Ale w kilku miejscach zostali jednak wygwizdani.

Bo tak naprawdę jedyna grupą ktora uważa że on jest obiektywny, to są kibice Motoru, a to nie jest najlepsza reklama.
Jedyna grupa, która lubi Motor, to kibice Motoru. A głównym czynnikiem, dla którego nie lubi się Motoru nie jest list Dryły, tylko SSP, brak wychowanków, stadion-kurnik i podkradnie innym klubom zawodników.

Odnośnie poparcia dla startów rosjan to ciężko zmierzyć. Telewizja bazuje na populizmie i musi się wpisywać z retoryka w widzów, a zdanie mocno zmienili. Bo większość to nawołuje by jechali też w cyklu, a nie tylko w lidze.
Ja się nie pokusze o stwierdzenie jakie są proporcje, ale biorąc pod uwagę oglądalność meczu Apator - Sparta i zmianę stanowiska telewizji mogą one być dość miażdżące i inne niż w zeszłym roku.

Artiom i Wadim będą jeździć też w Anglii. Dobry ruch dla Artioma żeby eurosport się z nim otrzaskal przed powrotem do GP.

Jest jedna oczywista obawa i prędzej czy później to się niestety zmaterializuje. Mazurek Dąbrowskiego grany ruskom. Tego można było, i trzeba nawet było uniknąć, ale z nastrojem kibiców "zawiesić, zabrać obywatelstwo, skonfiskowac majątek i wyrzucić z kraju" to było niemożliwe.
Zeszłoroczne zawieszenie doprowadzi do tego że Emil i Artiom wydłużyli sobie kariery z racji PL licencji. I jest ryzyko zagrania im polskiego hymnu. Naprawdę gratuluje mobilizacji i krótkowzroczności.

Flagg
Trener

#17463 Postautor: Flagg » 24 maja 2023, o 09:57

Piernik pisze:Odnośnie poparcia dla startów rosjan to ciężko zmierzyć. Telewizja bazuje na populizmie i musi się wpisywać z retoryka w widzów, a zdanie mocno zmienili. Bo większość to nawołuje by jechali też w cyklu, a nie tylko w lidze.
Większość nawołuje, żeby jechali w cyklu? Większość czego? Kibiców? Chyba żartujesz.

Ja się nie pokusze o stwierdzenie jakie są proporcje, ale biorąc pod uwagę oglądalność meczu Apator - Sparta i zmianę stanowiska telewizji mogą one być dość miażdżące i inne niż w zeszłym roku.
Ale co ma ogladalność do poparcia dla Ruskich? Naprawdę jesteś, przepraszam za wyrażenie, tak infantylny, że wierzysz, że kibice nie będą ogladać meczu, bo jedzie tam Artiom czy Emil? Oczywiście, że będą. I w dużej mierze właśnie dlatego, że tam jadą. Ludzie są masochistami, lubią oglądać, sledzić i czytać rzeczy, które ich wkurzają, którym są przeciwni. Właśnie po to, zeby się nakręcać. NIkt nie lubi Motoru, a najwięcej komentarzy na SM mają posty i artykuły nawiązujące do Motoru. Dziwne, nie?

Jest jedna oczywista obawa i prędzej czy później to się niestety zmaterializuje. Mazurek Dąbrowskiego grany ruskom. Tego można było, i trzeba nawet było uniknąć.

Jedyna szansa na powrót Rosjan do SGP, to albo odwieszenie Ruskim licencji przez FIM. Bo na ten moment i Emil i Artiom nie mogą jechac w SGP jako Polacy. Mają krajową licencję polską, a do startów na arenie międzynarodowej potrzebuja licencji miedzynarodowej, którą wydać mozna tylko za zgodą FIM. A wedle przepisów FIM, żeby obaj dostali polską licencję międzynarodową, to zgodę musi na to wyrazić ich dotychczasowa federacja - czyli rosyjska.

Dlatego właśnie PZMot zmienił regulamin i dopuścił do Eligi zawodników z krajową licencją, bo do tej pory potrzebna była międzynarodowa. I tutaj żadne trybunały czy sądy nie pomogą.

Więc stawiam wszystkie pieniądze, że Ruscy pod Polską flagą w SGP nie pojadą. Nawet jeśli jakims cudem i za pomoca jakiś fikołków czy dziur regulaminowych, Rosjanie miei mozliwość startów międzynarodowych z polską licencją, to pozostaje kwestia nominacji ich do ZK, a to jest już tylko i wyłącznie widzimisię naszych władz. Tutaj znów sądy i trybunały nie pomogą. A nawet jeśli FIM doaby im DK, to rodzi to inny problem. Zbyt dużej liczby Polaków w cyklu.

Piernik
Szkółkowicz

#17464 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 10:08

Większość komentatorów ekspertów tv, nie kibiców. Tu nie wiem.

Licencję międzynarodowa dostaną od 2024, wtedy to zależy tylko od PZM co już kibice Wrocławia i Torunia sygnalizowali rok temu. Oni bez niczyjej łaski mogą jechać w 2024 roku gdzie tylko będą chcieli, nawet w GP, no tu Discovery musi tego chcieć.

Dobrucki nie nominuje ich do ZK, ale Prezes PZM zapowiedział przecież że jak Discovery da im DK to pojadą bo PZM prawnie ich nie może zablokować.
Kilka tygodni temu był o tym artykuł z wypowiedziami, a my to podnosiliśmy już dawno.
Artiom będzie jeździł w GP 2024 jako Polak, Emil nie chce jechac, zgodnie z regulaminami może to zrobić. Potrzebuje do tego przychylności Discovery, a starty w Anglii mogą tu tylko pomoc.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2023, o 10:18 przez Piernik, łącznie zmieniany 1 raz.

Piernik
Szkółkowicz

#17465 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 10:11

Mogą jechać za rok w SEC i na pewno pojadą bo przecież promotor jest im mocno przychylny, jeżeli nie zmieni się regulamin to pojadą za rok w IMP. Nie pojadą w ZK i muszą liczyć na przychylność Discovery w GP, ale Artiom zabierze raczej miejsce jednemu Polakowi i tyle.

Flagg
Trener

#17466 Postautor: Flagg » 24 maja 2023, o 10:18

A Emil już nie zabierze? ;)

Jak napisałem, ich jedyna szansa, to albo odwieszenie rosyjskiej licencji, albo DK od Discovery. Odwieszenie rosyjskiej, spowoduje zawieszenie polskiej. DK powoduje, że trio Polaków w SGP to bedzie Zmarzlik, Laguta i Sajfutdinow i praktycznie eliminuje szansę na DK dla jakiegokowlwiek innego Polaka, łącznie z Janowskim (no chyba, że utrzyma się w cyklu). Pozostałym zostanie SGP Challenge.

Prawnie oczywiście, że PZM nie jest w stanie zabronić im startów, ale tu nie chodzi o rozwiązania prawne, ale dyskusje i nasciski na FIM. Choć jak historia uczy, PZM, mimo pozycji Polski w żużlu, jest tam tylko od kiwania głową.

Stawiam jednak, że prędzej FIM odwiesi im licencję rosyjską i zezwoli na starty pod neutralną flagą, niż trafia do SGP jako Polacy. To oczywiście z miejsca zakończy miłość Emila i Artioma do naszego kraju i licencji :)

Piernik
Szkółkowicz

#17467 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 10:22

Flagg pisze:A Emil już nie zabierze? ;)

Jak napisałem, ich jedyna szansa, to albo odwieszenie rosyjskiej licencji, albo DK od Discovery. Odwieszenie rosyjskiej, spowoduje zawieszenie polskiej. DK powoduje, że trio Polaków w SGP to bedzie Zmarzlik, Laguta i Sajfutdinow i praktycznie eliminuje szansę na DK dla jakiegokowlwiek innego Polaka, łącznie z Janowskim (no chyba, że utrzyma się w cyklu). Pozostałym zostanie SGP Challenge.

Prawnie oczywiście, że PZM nie jest w stanie zabronić im startów, ale tu nie chodzi o rozwiązania prawne, ale dyskusje i nasciski na FIM. Choć jak historia uczy, PZM, mimo pozycji Polski w żużlu, jest tam tylko od kiwania głową.

Stawiam jednak, że prędzej FIM odwiesi im licencję rosyjską i zezwoli na starty pod neutralną flagą, niż trafia do SGP jako Polacy. To oczywiście z miejsca zakończy miłość Emila i Artioma do naszego kraju i licencji :)

Ale oni nie mają związku z rosyjska licencją. Mają licencję krajowa Polską, jak jacyś nieopierzeni juniorzy. Za rok mogą dostać licencję międzynarodowa, pod warunkiem zgody federacji czyli PZM. Co podnosiły kilka tygodni temu sportowe fakty i co potwierdził prezes PZM, to jest fakt. Jednocześnie PZM nie może odmówić im wydania zgody na licencję międzynarodowa 2024 , zdaniem prezesa PZM prawnie to niemożliwe.
Oni nie mają żadnego związku z licencją rosyjska, przecież ich licencja rosyjska wygasła w 2022 roku. A do wydania licencji międzynarodowej wymagana jest zgoda ich federacji, którą jest PZM. A ich starty w GP zależą tylko od Discovery. PZM im nic nie ułatwi, nie da DK na eliminacje, ale nie może ich blokować. Jedyna flaga z jaka Emil czy Artiom mogą wrócić do GP to flaga Polska, przecież to się nigdy już nie zmieni.

Piernik
Szkółkowicz

#17468 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 10:24

Też FIM już na tym etapie nic nie zrobi. Przecież dostaną licencję międzynarodowa 2024 jako Polscy zawodnicy i to nie podlega dyskusji.
A DK na cykl rozdaje Discovery. Tu nawet nie da się już wyprosić neutralnej flagi, jest przecież za późno. Wszystko w rękach Discovery.

rumburaquee
Zawodowiec

#17469 Postautor: rumburaquee » 24 maja 2023, o 10:26

Ależ ruski mówił że nie wyobraża sobie jazdy jako Polak gdyż nadmienił że płynie w nim radziecka krew. Transfuzję krwi przeszedł czy przeszczep mózgu?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17470 Postautor: Gelo » 24 maja 2023, o 10:30

Jak kazdy kacap - diengi diengi

Piernik
Szkółkowicz

#17471 Postautor: Piernik » 24 maja 2023, o 10:32

Emil dwa miesiące temu powiedział że nie chce startować w GP, żeby nie zabierać miejsca Polakom, ale Artiom chce wrócić do cyklu. Stąd wniosek że Artiom dostanie DK, zabierze miejsce Dudkowi.
A Emil jak ułoży finanse to pewnie zdanie też zmieni, wiadomo.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#17472 Postautor: InDorka » 24 maja 2023, o 10:46

To troszkę z innej beczki

Piernik pisze:Zresztą jak Kabala - Malarz urośnie w sile to Dryla przecież z roboty poleci a jest pompowana przez kibiców, czego wszystkim życzę, by jak najszybciej to się wydarzyło.

To bardzo ciekawe…
W niedzielnym magazynie Daria cieplutko powitała L.Demskiego „ tęskniłam panie Leszku „
Kłamczucha, kpiarz czy lizus w celu wygryzienia Dryły ? ;~}
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Czarek
Trener

#17473 Postautor: Czarek » 24 maja 2023, o 10:47

Gelo pisze:Jak kazdy kacap - diengi diengi

Dobrze, że inni mają inaczej.
PS. Grisza, który się nie zeszmacił, kajając się za nie swoje winy, zeszmacił się, czy nie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#17474 Postautor: dannie » 24 maja 2023, o 10:55

Cytując klasyka: "Tato, czy ja jestem jakiś inny?" ;)

Bo właściwe mam totalnie wywalone na to, kto komentuje dany mecz. Jakoś ciężko mi sobie przypomnieć jakieś spotkanie, w którym komentator szczególnie uprzykrzyłby mi oglądanie, albo takie, w którym komentarz zapadłby mi w pamięć i uczynił mecz "ciekawszym" / "bardziej emocjonującym" / "przyjemniejszym".

W większości przypadków nawet nie zwracam uwagi, kto komentuje dany mecz i zapytany o to później, pewnie zazwyczaj nie potrafiłbym udzielić odpowiedzi.

Jak na szybko przypomnę sobie jakieś komentatorskie "perełki", które mi utkwiły w pamięci to będą to dryłowe "zakręcanie gazu Pawła Miesiąca" i też dryłowe "Bewley'u, co Ty robisz?!".

W żużlu ten komentarz w większości i tak nie wnosi zbyt wiele.

Komentarz to był podczas biathlonu lub Tour de France jak to Wyrzykowski z Jarońskim komentowali albo podczas Wimbledonu jak za mikrofonem siedział świętej pamięci Bohdan Tomaszewski.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17475 Postautor: Gelo » 24 maja 2023, o 11:03

Rozumiem Czarku Twoje preferencje, zresztą jeden ze schowanych obecnie szefów Twojej ulubionej partii mówił o Putinie i Łukaszence per "Jego Ekscelencja". Ale dobrze wiesz, że nie ma na świecie większych materialistów niż kacapy. Dlatego przeciętny kacap (w sensie nieoligarcha) nie jest ciekawy świata, zje gówno spod siebie żeby sobie wyremontować mieszkanie lub kupić partnerce futro. A najprędzej ukraść. Co do Griszy - jakkolwiek świetny żużlowiec - zawsze był przygłupem. Nawet Darek Sajdak tego nie wytrzymał. Nie zauważyłem żeby specjalnie kiedykolwiek się pokajał czy przeprosił za nieswoje winy. Wspomniał tylko, że jakby była możliwość, to wróciłby do polskiej ligi. Przecież nie z miłości do Polski czy Motoru... Czy się zeszmacił? W przeciwieństwie do Artioma i Emila - nie. Ale w tym przypadku brak zeszmacenia wynika wprost z bycia przygłupem.