Apator Toruń - Motor Lublin 46:44 (21.05.2023)
Re: Apator Toruń - Motor Lublin 46:44 (21.05.2023)
Uważam, że wczorajszy mecz był doskonałym widowiskiem. Fakt, że odwykliśmy od przegranych w fazie zasadniczej sprawia, że boli, ale...
Bartek męczy się na Rysiach Kowalskich na motoarenie od zawsze. Nie ma łatwości doregulowania, a tegoroczne silniki ustawiają Kowalskiego za Ash-Techem i BVE. Bartek nadrabia mistrzowskim skillem i maskuje problemy.
Lojalność i cierpliwość BZ we współpracy z wieloletnim tunerem będzie skutkować tym, że Rysio popracuje wspólnie z mistrzem nad tegoroczną edycją rakiet RKR i Bartek w drugiej części sezonu będzie kosić mazaki.
PS. Posiadanie Freddiego w takiej formie jest źródłem mojej niezachwianej ekscytacji. Kosmiczny technik - uwielbiam jego jazdę. O jego wykluczeniu zadecydowało uderzenie w kierownicę dzieciaczka od tyłu, co sugeruje, że jednak z przodu nie był. Mimo to Fred mistrzacha!
PS 2. Grzelak z Bańborem zrobili ponad stan i przypudrowali prawdziwą siłę naszego zespołu bez Domina. Dla mnie Motor pojechał wczoraj bardzo dobrze, i zabrakło niewiele do występu świetnego. Żadnych długoterminowych wniosków nie wyciągam bo to bez sensu. PO zaczyna sezon od nowa...
Tymczasem proponuję meliskę i niezachwianą wiarę w ukochaną drużynę!!!
Bartek męczy się na Rysiach Kowalskich na motoarenie od zawsze. Nie ma łatwości doregulowania, a tegoroczne silniki ustawiają Kowalskiego za Ash-Techem i BVE. Bartek nadrabia mistrzowskim skillem i maskuje problemy.
Lojalność i cierpliwość BZ we współpracy z wieloletnim tunerem będzie skutkować tym, że Rysio popracuje wspólnie z mistrzem nad tegoroczną edycją rakiet RKR i Bartek w drugiej części sezonu będzie kosić mazaki.
PS. Posiadanie Freddiego w takiej formie jest źródłem mojej niezachwianej ekscytacji. Kosmiczny technik - uwielbiam jego jazdę. O jego wykluczeniu zadecydowało uderzenie w kierownicę dzieciaczka od tyłu, co sugeruje, że jednak z przodu nie był. Mimo to Fred mistrzacha!
PS 2. Grzelak z Bańborem zrobili ponad stan i przypudrowali prawdziwą siłę naszego zespołu bez Domina. Dla mnie Motor pojechał wczoraj bardzo dobrze, i zabrakło niewiele do występu świetnego. Żadnych długoterminowych wniosków nie wyciągam bo to bez sensu. PO zaczyna sezon od nowa...
Tymczasem proponuję meliskę i niezachwianą wiarę w ukochaną drużynę!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
I co z tym zrobisz wtedy?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Druga porażka = drugi nieudany mecz Bartka. Taki wniosek nasuwa się sam! Na szczęście na tym etapie sezonu ma to zerowe znaczenie a teraz przed nami mecze raczej łatwiejsze niż trudniejsze.
Czy łatwiejsze to się okaże w Grudziądzu, oni jadą o życie, a brak Kubery daje im nadzieję. Raczej spodziewam się tam mobilizacji na każdy mecz domowy
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kdsz pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
I co z tym zrobisz wtedy?
A co mam zrobić?
KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
Jaki znów skandal, Bańbor już powinien jeździć, nasz podstawowy junior od przyszłego sezonu.
Zapominamy o jednym bardzo ważnym fakcie, że zawodnicy Torunia sroce spod ogona nie wypadli. Mieli słabe wejście w sezon, poza rosjaninem są dość chimeryczni, ale pojechali swoje - liderzy na 10-12, druga linia 8-10. Nam brakuje Mateusza na poziomie IMŚJ, czyli musi zacząć regularnie ogrywać seniorów rywali. Jeśli nie liczyć wykluczenia Fredki i dopisać mu tam 1 pkt, to nasi seniorzy nie zeszli poniżej 2.0 na bieg. Zabrakło solidnego występu formacji juniorskiej. Zrobiliśmy od nich juniorami 1 pkt więcej, a przy braku Dominika Mateusz powinien robić 5-8 pkt w 4-5 startach, a zrobił 3.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kaman pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
Jaki znów skandal, Bańbor już powinien jeździć, nasz podstawowy junior od przyszłego sezonu.
Dla nich obu jest miejsce przecież.
KrzyczącyK1b1c pisze:A co mam zrobić?
No nie wiem właśnie. W obliczu zaistnienia, jak się wyraziłeś, "skandalu", należałoby jakoś zareagować. Po skandalu z torem w Krośnie Komisja Orzekająca Ligi wszczyna postępowanie. Liczyłem, że nie pozwolisz by skandal z niewystawieniem nołnejma z Finlandii został zamieciony pod dywan.
KrzyczącyK1b1c pisze:Kaman pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Jeśli Vuolas nie dostanie szansę z GKM-em, czyli w ostatnim bardzo łatwym meczu tego roku na swoim terenie, to będzie dla mnie to skandal.
W jakim celu chcesz objeżdżać Voulasa, wiążesz z nim perspektywę na przyszłość? Bańbor niech jedzie wszystkie swoje biegi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kaman pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Kaman pisze:Jaki znów skandal, Bańbor już powinien jeździć, nasz podstawowy junior od przyszłego sezonu.
W jakim celu chcesz objeżdżać Voulasa, wiążesz z nim perspektywę na przyszłość? Bańbor niech jedzie wszystkie swoje biegi.
Czyli rozumiem, że Grzelaka też odstawiamy, tak?
KrzyczącyK1b1c pisze:Kaman pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Dla nich obu jest miejsce przecież.
Czyli rozumiem, że Grzelaka też odstawiamy, tak?
Uważasz, że Grzelak będzie postawowym juniorem od przyszłego sezonu? Zarząd postawił na Bańbora, więc tego sie trzymajmy, a nie 24 letni fin.
Grzelak nie będzie podstwowym juniorem Motoru w przyzłym sezonie, wiec jaki jest sens objeżdżania go teraz? Mniej wiecej taki sam, jak 24-letniego Fina
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
mogą, jeśli cierniak będzie jechał spod 8 :D
Jest jakiś przymus jechaniem 8/16? :) Bańbor za Kubere, juniorzy bez zmian.
nie ma, ale... 
Flagg pisze:Grzelak nie będzie podstwowym juniorem Motoru w przyzłym sezonie, wiec jaki jest sens objeżdżania go teraz? Mniej wiecej taki sam, jak 24-letniego Fina
Grzelak pojedzie w play-offach, Antti prawie na bank nie, to jednak różnica.
Moim zdaniem wystawienie wczoraj Grzelaka na U24 sugeruje, że klub chce inwestować w Bańbora. Kacper będzie pewnie jeździł po dwa biegi w meczu, a pozostałe starty "zabierze mu" Mati. A Bartek będzie sobie śmigał normalnie po 3 wyścigi zgodnie z programem. Oczywiście powyższe może się zmieniać w poszczególnych meczach. Cierniak może na przykład strasznie cieniować, Grzelak może mieć dzień konia itp.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kdsz pisze:Grzelak pojedzie w play-offach, Antti prawie na bank nie, to jednak różnica..
No nie wiem czy powrót Kubery na PO jest "prawie na bank".
kdsz pisze:Flagg pisze:Grzelak nie będzie podstwowym juniorem Motoru w przyzłym sezonie, wiec jaki jest sens objeżdżania go teraz? Mniej wiecej taki sam, jak 24-letniego Fina
Grzelak pojedzie w play-offach, Antti prawie na bank nie, to jednak różnica.
A Grzelak pojedzie w PO, ponieważ?
Skoro klub stawia na Bańbora, który na swoim sprzęcie na ten moment nie wygląda wcale gorzej niż Grzelak na silnikach Kubery, to w PO jeździć będzie Bańbor. Zostaje miejsce na U-24, które zająć może Kubera, Grzelak albo Vuolas.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze: Zostaje miejsce na U-24, które zająć może Kubera, Grzelak albo Vuolas.
I na tę chwilę nic nie wskazuje na to, by Vuolas miałby być gorszy od Grzelaka. O Kuberze nie mówię, bo jak na razie trudno realnie brać Domina pod uwagę w tym sezonie.
Ciągle trwa obecny sezon, a Fin może na ten moment okazać się lepszym zawodnikiem od Bańbora. Za rok któregoś z obecnych seniorów też nie będzie, więc po co mają jechać? Dać kogoś ze szkółki na objeżdżenie. Anti nie musi od razu robić więcej punktów niż Bańbor, ale szansa na to jest spora. Na ten moment Fin jedzie na poziomie Ratajczaka, czy Pludry, a Bańbor, to poziom właśnie Grzelaka i z nim powinien walczyć o skład. Anti za Dominika, a Mateusz pod 8/16. W juniorskim jedzie za juniora, który nie jedzie w 4 biegu, a później rotujemy zależnie od tego co każdy pokaże. To daje taki plus, że Mateusz może jechać w 2 z 3 biegów nr 2, 4 i 12 bardziej elastycznie. Wczoraj np. mógłby pojechać w 2 za Grzelaka (tak, jak było), a w 4 za Bańbora, który jechał na Lewandowskiego (sporo lepszego). W 12 by nie pojechał, ale planowo Bańbor pojechałby na Afelta i może coś przywiózł. A tak, to Bańbor jechał na Lewandowskiego, a Cierniak na Afelta - daleko do optymalnego rozwiązania.
Fin zostaje i jedzie w 4 biegu z Mateuszem. Później mamy jeszcze 3 starty Mateusza lub Antiego - 5, 8 i 11. Jedzie planowo Mateusz, chyba, że nie domaga jeden z seniorów, albo się wywraca i nie może jechać dalej, to wskakuje Mateusz na tych cięższych rywali, a junior na łatwiejszych, jak Afelt.
Fin zostaje i jedzie w 4 biegu z Mateuszem. Później mamy jeszcze 3 starty Mateusza lub Antiego - 5, 8 i 11. Jedzie planowo Mateusz, chyba, że nie domaga jeden z seniorów, albo się wywraca i nie może jechać dalej, to wskakuje Mateusz na tych cięższych rywali, a junior na łatwiejszych, jak Afelt.
Są 3 warianty:
1. Olanie kwestii Vuolasa, niech jadą Bańbory.
2. Sprawdzenie przynajmniej raz Fina w meczu bez ryzyka (Krosno lub Grudziądz)
3. Konsekwentne stawianie na chłopaka przez 3-4 mecze, celem dania mu konkretnej szansy na pokazanie potencjału.
O ile 3 można nazwać inwestowaniem w Fina i zastanawiać się nad sensownością, o tyle 2 wariant to opcja gdzie nikt nie traci, nie ryzykuje a zyskać mogą obie strony. Za to opcja 1 jest moim zdaniem bez sensu. 3 biegi w sezonie nie zbawią Bańbora, ani Grzelaka.
1. Olanie kwestii Vuolasa, niech jadą Bańbory.
2. Sprawdzenie przynajmniej raz Fina w meczu bez ryzyka (Krosno lub Grudziądz)
3. Konsekwentne stawianie na chłopaka przez 3-4 mecze, celem dania mu konkretnej szansy na pokazanie potencjału.
O ile 3 można nazwać inwestowaniem w Fina i zastanawiać się nad sensownością, o tyle 2 wariant to opcja gdzie nikt nie traci, nie ryzykuje a zyskać mogą obie strony. Za to opcja 1 jest moim zdaniem bez sensu. 3 biegi w sezonie nie zbawią Bańbora, ani Grzelaka.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wszystko rozbija się o to, na ile jest szansa na powrót Dominika na PO.
Zakładam, że takiej pewności nie ma, więc klub powinien szukać rozwiązania, które zagwarantuje nam (da szanse na) najwięcej pkt w PO.
Zgadzam się, że puszczenie Fina na 1-2 mecze jest w pełni uzasadnione. Jeżeli nic nie pojedzie to Bańbor/Grzelak "stracą" 4 biegi. Jeżeli wypali to jest szansa, że nawet bez Dominika w PO powalczymy ze Spartą/Włókniarzem.
Natomiast jeżeli wiemy, że Kubera na 90% wróci na PO, to temat Fina faktycznie możemy zamknąć.
Zakładam, że takiej pewności nie ma, więc klub powinien szukać rozwiązania, które zagwarantuje nam (da szanse na) najwięcej pkt w PO.
Zgadzam się, że puszczenie Fina na 1-2 mecze jest w pełni uzasadnione. Jeżeli nic nie pojedzie to Bańbor/Grzelak "stracą" 4 biegi. Jeżeli wypali to jest szansa, że nawet bez Dominika w PO powalczymy ze Spartą/Włókniarzem.
Natomiast jeżeli wiemy, że Kubera na 90% wróci na PO, to temat Fina faktycznie możemy zamknąć.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
dannie pisze:Natomiast jeżeli wiemy, że Kubera na 90% wróci na PO, to temat Fina faktycznie możemy zamknąć.
No, a tego raczej nie wiemy i nawet nie mamy prawa wiedzieć (nawet najlepiej zaangażowani w sprawę w klubie).