Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Dominik Kubera

#251 Postautor: papi » 18 maja 2023, o 09:53

Niekoniecznie, Kępa z reguły mówi to co chce powiedzieć, a nie co inni chcą usłyszeć. Mylenie przeciwników też mieści się w jego strategii, więc nie wyciągałbym tutaj wniosków odnośnie reszty sezonu.

Ciekawy fragment dotyczący obecności Dominika na meczu, charakterna bestia ;)

Flagg
Trener

#252 Postautor: Flagg » 18 maja 2023, o 09:55

Przynajmniej mamy jasną sytuację odnośnie zastępstwa za Dominika. Czy to się okaże dobrą strategią, to czas pokaże. Wciąż jednak rozważyłbym opcję z Cierniakiem na 8/16
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#253 Postautor: kdsz » 18 maja 2023, o 10:02

Jakub Kępa pisze:Widać, że zmiana otoczenia wpłynęła dobrze na Fredrika. Mam nadzieje, że ten stan rzeczy będzie trwał do zakończenia sezonu. A Fredrik potwierdzi swoją przydatność do zespołu i zagości u nas na dłużej.

Z powyższego fragmentu można wywnioskować, że sezon 2023 faktycznie może być ostatnim Jarka w Motorze. Oczywiście przy założeniu, że Vaculik to nie fejk. Martin zastąpiłby Holdera, Domin wskakuje za Jarka, a Cierniak jedzie jako U24. Skład uzupełniają Bartek i Lindgren + młodzieżowcy.

Ewentualne odejście Jarka to będzie dla mnie przykra sprawa. Nie uwierzyłbym kilka lat temu, że taki zawodnik będzie u nas jeździł. W ogóle kilku świetnych żużlowców przewinęło się przez Motor w ostatnich sezonach. Zawsze bardzo lubiłem Andreasa Jonssona i Fredrika Lindgrena, nie mówiąc o Hampelu. Niesamowite, że tacy goście zdobywali/zdobywają punkty dla mojej drużyny.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#254 Postautor: Gelo » 18 maja 2023, o 10:32

Składając plotki na dziś wygląda to tak: Zmarzlik, Kubera, Lindgren, Vaculik, Cierniak, Grzelak. Przydałby się Przyjemski na juniorkę. Wtedy skład wydaje się w miarę kompletny. Jedynym sposobem żeby Jarek został jest podpisanie z nim z klauzulą walki o skład lub z ewentualnym wypożyczeniem - niestety. Nikt nie wie co będzie z samym Jarkiem i co będzie przede wszystkim z Dominikiem. Pewnie to mało realne, bo połowa klubów wzięłaby Jarka z pocałowaniem ręki. Ale z punktu widzenia klubu byłoby to najlepsze rozwiązanie i zabezpieczenie w razie kontuzji.

Flagg
Trener

#255 Postautor: Flagg » 18 maja 2023, o 10:38

Co wy macie z tym Grzelakiem w przyszłym roku? To w końcu objeżdżamy Bańbora teraz, żeby w 2024 dalej grzał ławę?

Będziemy mieli Bańbora, Grzeszczyka i Jaworskiego. Na cholerę płacić hajs za Grzelaka. Ja wiem, że póki co jeździ chyba nawet ponad stan, ale on musiałby wskoczyć na poziom przynajmniej takiego Pludry, żeby byl w ogóle sens zastanawiać się nad jego wykupem z Ostrowa.

A na Przyjemskiego rzuci się zarówno Apator jak i Rusko. Szczególnie Andrzej bedzie zdesperowany, bo Sparta na ten moment nie ma absolutnie nikogo na juniorkę. Nasze trio Bańbor, Grzeszczyk, Jaworski wygląda jak dream team przy Andrzejewskim, Paniczu, Wiatrowskim czy Rybaku. Tam pójdą oferty na poziomie mocnego seniora
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#256 Postautor: papi » 18 maja 2023, o 10:48

Jak to trio w 2024 będzie dużo lepsze od wrocławskiego to będę w szoku. To ciągle chłopaki na początku drogi, niewiele jeszcze potrafią, a już na pewno nie w wydaniu ligowym.
Bartula mógłby coś tam szepnąc Paluchowi, choć młody ma chyba jakiś bardzo długi kontrakt...

Flagg
Trener

#257 Postautor: Flagg » 18 maja 2023, o 10:56

Panicz jest z kolei niemal na końcu drogi, a też niewiele potrafi :)

Wiatrowski i Rybak to kevlary pokroju Gosika Czy Szpytmy. Byc może z tego Andrzejewskiego coś tam kiedyś będzie, ale na ten moment również bliżej mu do kevlara niż zawodnika choćby na 1-2 ligę. Jeździ, bo musi.

Rusko pewnie znów ruszy po Trześniewkiego, ale priorytetem będzie Przyjemski.

Zobaczymy, jak rozwinie sie sytuacja z Krawczykiem. Ostrów jest praktycznie bez szans na awans i chłopak powoli musi zacząć mysleć o swojej karierze, a jazda do końca juniorki w 1 lidze, raczej w jej rozwoju nie pomoże. Wiec jeśli juz wydawać hajs na kogoś z Ostrowa, to właśnie na niego. I tu, paradoksalnie, mogłaby pomoć dobra jazda Grzelaka. Bo moze Krawczyk zobaczyłby, że w tym Lublinie można się rozwinąć ;)

EDIT: Jeśli dobrze pamietam, to Paluch podpisa ten pierwszy kontrakt chyba do 18-stki. Na pewno nie jest to na cały okres juniora.

Kaman
Kadrowicz

#258 Postautor: Kaman » 18 maja 2023, o 11:06

Flagg pisze:Co wy macie z tym Grzelakiem w przyszłym roku? To w końcu objeżdżamy Bańbora teraz, żeby w 2024 dalej grzał ławę?

Będziemy mieli Bańbora, Grzeszczyka i Jaworskiego. Na cholerę płacić hajs za Grzelaka. Ja wiem, że póki co jeździ chyba nawet ponad stan, ale on musiałby wskoczyć na poziom przynajmniej takiego Pludry, żeby byl w ogóle sens zastanawiać się nad jego wykupem z Ostrowa.

A na Przyjemskiego rzuci się zarówno Apator jak i Rusko. Szczególnie Andrzej bedzie zdesperowany, bo Sparta na ten moment nie ma absolutnie nikogo na juniorkę. Nasze trio Bańbor, Grzeszczyk, Jaworski wygląda jak dream team przy Andrzejewskim, Paniczu, Wiatrowskim czy Rybaku. Tam pójdą oferty na poziomie mocnego seniora

Zgadzam się w 100%. Grzeszczyk + Bańbor juniorzy na lata + bardzo mocna seniorka wzmocniona strzelbą Vaculikiem.

Czarek
Trener

#259 Postautor: Czarek » 18 maja 2023, o 11:17

Flagg pisze:Co wy macie z tym Grzelakiem w przyszłym roku? To w końcu objeżdżamy Bańbora teraz, żeby w 2024 dalej grzał ławę?

Czy Klub jest wreszcie zdeterminowany, żeby postawić na naszych juniorów, czy raczej czeka ich los Kręglickiego?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#260 Postautor: Saint » 18 maja 2023, o 14:17

papi pisze:Jak to trio w 2024 będzie dużo lepsze od wrocławskiego to będę w szoku. To ciągle chłopaki na początku drogi, niewiele jeszcze potrafią, a już na pewno nie w wydaniu ligowym.
Bartula mógłby coś tam szepnąc Paluchowi, choć młody ma chyba jakiś bardzo długi kontrakt...

Ale BMW Best Auto na kewlarze jest ..;)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#261 Postautor: kdsz » 20 maja 2023, o 09:56

Jacek Ziółkowski pisze: W poniedziałek zrezygnowaliśmy z wystawienia tego zawodnika w meczu z Cellfast Wilkami Krosno, bo zależało nam na sprawdzeniu Bartosza Bańbora na tle innych naszych juniorów. Z kolei we wtorek podczas Ekstraligi U24 Antti Vuolas doznał kontuzji ręki po ostatnim wyścigu, a ten uraz wyklucza go z udziału w niedzielnym spotkaniu. Ręka na szczęście nie jest złamana, więc niewykluczone, że za tydzień żużlowiec pojawi się w składzie pierwszego zespołu. Chcemy jednak, by najpierw wyleczył obecny uraz.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10609 ... n-wyjasnia
Mało spójny przekaz płynie z klubu w kwestii zastępstwa za Kuberę. Wypowiedzi prezesa i menedżera są całkowicie sprzeczne ze sobą.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#262 Postautor: kibicLBN » 20 maja 2023, o 12:00

Kluczą po prostu, bo nie potrafią wprost powiedzieć, że mają w poważaniu karierę Fina i w niego nie wierzą :roll:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#263 Postautor: Perez » 20 maja 2023, o 12:07

No ale kiedy go nie puścić jak w takim meczu z gkm u siebie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#264 Postautor: kibicLBN » 20 maja 2023, o 12:09

Yyyy nigdy? :cool:

blajar
Trener

#265 Postautor: blajar » 20 maja 2023, o 14:23

Na niedzielę jest zbyt kontuzjowany, na wtorek do U-24 już nie, jest w awizowanym :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#266 Postautor: kibicLBN » 20 maja 2023, o 14:26

Większość z nas chciała by, żeby Fin dostal szansę ale ludzie w klubie są odmiennego zdania. Jednak wyniki, zwłaszcza z ostatnich dwóch lat ich bronią i świadcz, że byćmoże wiedzą lepiej.

blajar
Trener

#267 Postautor: blajar » 20 maja 2023, o 14:37

Mnie w zasadzie jest to już na dziś obojętne. Śmieszą mnie tylko te tłumaczenia :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#268 Postautor: Perez » 20 maja 2023, o 14:40

A mnie nie jest i dobrze ze Puka zapytał i coś napisał. Jeden raz z niego jakiś pożytek.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#269 Postautor: kibicLBN » 20 maja 2023, o 15:11

Więcej i tak mówią te występy w zawodach indywidualnych, bo skoro w tej lidze u24 Mencel wykręca średnią 2.55 :shock: to chyba faktycznie dość łatwo tam o punkty

Raf
Zawodowiec

#270 Postautor: Raf » 20 maja 2023, o 15:20

Naprawdę uważacie, że za Kubere powinien jeździć 24 letni Fin, który w przyszłym roku, przy dobrych wiatrach, zasili szeregi drugoligowego outsidera, a nie 16letni polak, z którym wiążemy nadzieję na bycie jedna z juniorskich strzelb pierwszego składu Motoru na kilka najbliższych lat, który dodatkowo robi tyle samo punktów w U24 co ten Fin? I to tylko dlatego, że jego kariera rozwinęła się zupełnie przypadkowo, bo klub mając w poważaniu rozgrywki u24 znalazł go w necie bo nikt inny nie chciał jeździć za czopke gruszek? Poważnie?!!!

Tej dyskusji tu w ogóle nie powinno być... Jest ona tak absurdalna, że aż szkoda to komentować.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#271 Postautor: kibicLBN » 20 maja 2023, o 15:28

Poważnie. Chłopak ma przebłyski i chcemy zobaczyć, czy na tle kozaków jest w stanie coś zrobić. Bańbor ma mnóstwo okazji do startów i szanse w elidze i tak dostanie. Skoro poza Lublinem wszyscy uznali za naturalną rzecz, sprawdzenie Vuolasa to co w tym dziwnego ze lubelscy kibice też są ciekawi? Przecież nie wysyłamy Dominika na ławkę...
Ta dyskusja jest i tak bardziej produktywna niż serial ,,dlaczego Michelsen odszedł?"

KrzyczącyK1b1c
Trener

#272 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 maja 2023, o 15:32

Głównym argumentem za Vuolasem jest to, że na tę chwilę jest lepszym żużlowcem niż Bańbor, ma szansę przewieźć juniorów rywali lub słabszego u24 (jak Bowes rok temu w Toruniu), a każdy punkt może być dosłownie na wagę złota.

mema
Senior

#273 Postautor: mema » 20 maja 2023, o 15:36

Bańbor za chwilę będzie startował cztery razy w tygodniu.Wiem młody szybko się zregeneruje.Ale kiedy jak nie teraz spróbować Vuolasa.Mam nadzieję że chociaż Cierniakowi odpuszcza te DMPJ bo tam o kontuzję nie trudno.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#274 Postautor: Cz@rek » 20 maja 2023, o 16:14

A czy klub w ogóle zgłosił fina do startów w Ekstralidze?? Bo słyszałem że nie było czasu wcześniej do załatwienia formalności i wniesienia opłaty... ;)

Maretzky76
Szkółkowicz

#275 Postautor: Maretzky76 » 20 maja 2023, o 16:56

Z aplikacji wynika że jest zgłoszony, więc jeździć może.