Dominik Kubera
Re: Dominik Kubera
na U-24 to chyba tylko Becker, ale wątpię, że napalony na awans Falubaz w ogóle by to rozważył. Poza tym, on zupełnie nic nie gwarantuje
Nie ma co kombinować, tylko dać szansę sympatycznemu okularnikowi. A jak nie wypali, to mamy dwa dodatkowe biegi Matiego + można kombinować z takim ustawieniem numeru, żeby jeden bieg wypadał na juniora nr. 2 rywali, gdzie mógłby jechać Grzelak/Bańbor.
Na wyjazdach mogą dochodzić taktyczne, więc jakoś ogarniemy.
Dużo ważniejsze od ściągania nowego zawodnika jest praca z Jarkiem, żeby wrócił na poziom z zeszłego sezonu. To powinno wystarczyć.
Dużo ważniejsze od ściągania nowego zawodnika jest praca z Jarkiem, żeby wrócił na poziom z zeszłego sezonu. To powinno wystarczyć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Bez paniki panie i panowie. Scisla czolowka GP u nas jezdzi, damy rade
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Flagg pisze:Nie ma co kombinować, tylko dać szansę sympatycznemu okularnikowi. A jak nie wypali, to mamy dwa dodatkowe biegi Matiego + można kombinować z takim ustawieniem numeru, żeby jeden bieg wypadał na juniora nr. 2 rywali, gdzie mógłby jechać Grzelak/Bańbor.
Podpisuję się. Antti + juniorzy + ogarnięty Jarek to duża szansa na medal (raczej nie złoty), nawet mimo braku Kubery.
Brak informacji o Dominiku bardzo mnie stresuje. I jeszcze te publiczne wsparcie od reprezentacji i Marcina Gortata... Takich rzeczy nie robi się w przypadku zwyczajnej kontuzji. Jestem zaniepokojony nie na żarty.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ludzie, ma pęknięty krąg! To nie jest złamanie obojczyka. Ale wyjdzie z tego. Nie panikujcie.
Rzecz w tym, że pęknięcia kręgu nikt oficjalnie nie potwierdził. A szkoda.
wp.sportowefakty.pl pisze:- Nie mogę potwierdzić złamania kręgosłupa, ponieważ wszystko nie jest jeszcze wiadome. Póki co czekamy na badania i dokładne wyniki - mówi w rozmowie z WP SportoweFakty Maciej Kuciapa.
No ale z tego trudno wywnioskować, że w grę wchodzi coś gorszego, np. problemy neurologiczne.
Dlaczego w przypadku zdrowia naszych zawodników zawsze musi panować jakaś dziwna cisza medialna?
Motor mocny
Janse. Mnie po prostu niepokoi tajemnicza atmosfera wokół kontuzji Dominika. Jakieś dziwne embargo informacyjne. Przecież o pękniętych kręgach Chrisa Holdera było wiadomo wkrótce po wypadku.Torsen pisze:No ale z tego trudno wywnioskować, że w grę wchodzi coś gorszego, np. problemy neurologiczne.
Trzeba czekać na jutrzejszy mecz. Dziennikarze będą przepytywać Kuciape czy Ziółka albo i obu. Zawodnicy pewnie nie chętnie będą się wypowiadać o szczegółach zdrowia Dominika.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
A może sam zainteresowany nie chce by o tym mówiono? Jak Mikkel złamał nogę, to embarga nie było.
Wątek o Dominiku, rozmowa o jego zdrowiu, a Czarek musiał zapłakać nad ruskimi, że sobie na motorku nie pojeżdżą w lewo. "Wybitni" zawodnicy, z których jeden bazuje tylko i wyłącznie na szybkim sprzęcie, więc nie wiem skąd przekonanie o jego wybitności. Jednak jest coś z Tobą nie tak, ale powstrzymam się od stawiania diagnozy.
Wracając do tematu Dominika, to weźmy pod uwagę, że jeżeli chcieli skonsultować jego stan z konkretnym specjalistą, który może być akurat nieosiągalny w weekend, to stąd też kilkudniowe opóźnienie mogłoby się pojawić w końcowej ocenie i decyzji co dalej.
Wracając do tematu Dominika, to weźmy pod uwagę, że jeżeli chcieli skonsultować jego stan z konkretnym specjalistą, który może być akurat nieosiągalny w weekend, to stąd też kilkudniowe opóźnienie mogłoby się pojawić w końcowej ocenie i decyzji co dalej.
https://www.youtube.com/watch?v=TjCZKkikBpk od 4:00 Gortat mówi o Kuberze. Możliwe że nie wróci w tym sezonie
Otóż to. Też tak myślę że w weekend mogą nie zdziałać ze wszystkim. W ciągu najbliższego tygodnia wszystko powinno wyjść na światło dzienne.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
To jest profesjonalny sportowiec i profesjonalny klub sportowy, jak mieli skonsultować sprawę zdrowia kluczowego zawodnika mistrza Polski, to już dawno zostało to załatwione. Upadek miał miejsce w piątek, dziś mamy niedzielę, w klubie muszą już mieć pełny obraz sytuacji a jako kibice chcemy po prostu wiedzieć co z naszym zawodnikiem
Motor mocny
A gdzie jest napisane, że klub czy zawodnik mają obowiązek informowania o stanie zdrowia?
Nigdzie, ale w innych klubach nie ma jakoś takiego problemu, a u nas cały czas robią z tego tajemnice...
No i?
w innych klubach zawodnicy po 2-3 nieudanych meczach są naciskani na wzięcie się do roboty, bez próby zrozumienia i braku pomocy ze strony klubu, co nie tak dawno powiedział Hampel. W tym też Kępa powinien brać przykład?
Ja też martwię się o Dominika, trzymam kciuki i mam nadzieję, że jakaś oficjalna informacja się pojawi. Ale ani od klubu, ani od niego tego nie wymagam. To jest jego zdrowie i jego decyzja
Ja też martwię się o Dominika, trzymam kciuki i mam nadzieję, że jakaś oficjalna informacja się pojawi. Ale ani od klubu, ani od niego tego nie wymagam. To jest jego zdrowie i jego decyzja
Gortat w wywiadzie dla weszło mówił że być może Domin wypada do końca sezonu. Tak samo na sb napisano że na 99% koniec sezonu, ale najważniejsze że ma czucie w nogach, po tych informacjach które krążyły wczoraj to jednak są mocno pozytywne wieści, mimo że kontuzja koszmarna. Tak czy inaczej pewnie Domina w tym sezonie w poważnych zawodach już nie zobaczymy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
No niestety. Musimy przestawić trochę myślenie. Z takim Hampelem i dziurą w składzie po Dominie, jesteśmy na papierku chyba nawet słabsi od Włókniarza.
Ramian1 pisze:Nigdzie, ale w innych klubach nie ma jakoś takiego problemu, a u nas cały czas robią z tego tajemnice...
Tak zwłaszcza Częstochowa jest wzorem do naśladowania w tym zakresie. Z calym szacunkiem dla kibica - możemy sie „dąsać” o warunki na stadionie, o słabsza infrastrukture … itd. Ale zdrowie zawodnika ? Wyniki jego badań? Poza naszą „chorą” ciekawością to kibic w tym zakresie ma prawa zerowe - jeśli Dominik i jego otoczenie nie ma ochoty nikogo informiwać to pozostaje przestać klepać w klawiature i iszanować czyjąś wole. Tym bardziej, że informacja lub jej brak niczego nie zmieni poza zaspokojeniem chorej ciekawochy tozpalobych głów ….
Przecież nikt się od klubu nie domaga historii choroby i codziennego raportu z obchodu szpitalnego. Chodzi o zwykła informacje typu "zawodnik A jest kontuzjowany, szacowany czas powrotu na tor tydzień/dwa/ miesiąc lub że na ten moment nie wiadomo ile potrwa przerwa w startach". To chyba niewiele?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Saint pisze:Ramian1 pisze:Nigdzie, ale w innych klubach nie ma jakoś takiego problemu, a u nas cały czas robią z tego tajemnice...
Tak zwłaszcza Częstochowa jest wzorem do naśladowania w tym zakresie. Z calym szacunkiem dla kibica - możemy sie „dąsać” o warunki na stadionie, o słabsza infrastrukture … itd. Ale zdrowie zawodnika ? Wyniki jego badań? Poza naszą „chorą” ciekawością to kibic w tym zakresie ma prawa zerowe - jeśli Dominik i jego otoczenie nie ma ochoty nikogo informiwać to pozostaje przestać klepać w klawiature i iszanować czyjąś wole. Tym bardziej, że informacja lub jej brak niczego nie zmieni poza zaspokojeniem chorej ciekawochy tozpalobych głów ….
Bardzo dobrze, że Klub o tym głośno nie mówi. Tym łatwiej będzie o ewentualny szybszy powrót na tor.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
no to przecież 1) wiesz że jest kontuzjowany, 2) nie wiesz ile potrwa przerwa. Co da taka informacja ze strony klubu? Skąd to przekonanie, że oni muszą/powinni takie komunikaty wydawać?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2023, o 13:37 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.