Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
Ja tez kiedys slyszalem ze leklerk ma zaplacic kare chyba w radju a najpierw lepiej zrobic oswietlenie niz krzeselka bo jak maja robic w takim tepie jak robili trybune vip to ja dziekuje. A jeszcze jedna sprawa co z kibicami przyjezdnymi na mator czy zrobic tak jak kiedys na legi chyba bylo ze wykrecili krzeselka w sektorze kibicow przyjezdnych
Przypominam, że kiedyś miasto zrobiło na stadionie "Startu" krzesełka na jedną tylko imprezę. Forsa wyrzucona w błota, bo tam jest ciągle pusto. to jest argument by zrobić coś ze stadionem "Motoru".
Ja jednak bym wolał, by miasto przekazało stadion obu klubom (TŻ i LKP), bo pod kuratelą urzędników obiekt całkiem się zrujnuje, a kluby w swoje będą inwestować, łatwiej zdobędą pieniądze od sponsorów itd.
Ja jednak bym wolał, by miasto przekazało stadion obu klubom (TŻ i LKP), bo pod kuratelą urzędników obiekt całkiem się zrujnuje, a kluby w swoje będą inwestować, łatwiej zdobędą pieniądze od sponsorów itd.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
$korzen$ pisze:HAHAHA ! dawno sie tak nie usmialem, kluby ledwie wiaza koniec z koncem a ty jeszcze wierzysz ze byly by w stanie zmodernizowac stadion na wlasna reke !? :lol:
Przeczytaj dobrze co ja tam napisałem. Po pierwsze jesli dostały by stadion na własność zacznął o niego dbać jak o swoją rzecz, po drugie (to napisałem poprzednio) łatwiej wtedy o sponsorów, po trzecie inwestycja w stadion się zwróci, bo bedzie wiązać się z podniesieniem poziomu organizacyjnego i sportowego.
Wiecie CO?? jak oni zacznął coś robić na stadionie to ja chyba umre ze śmiechu!! miasto od ilu lat buduje hale na Globusie...weeeeeeeeee...nara!! niewierze miastu...pozatym ktos tam napisał ze jakby przekazali stadion klubom to byłoby lepiej...jasne...kto z dużych sponsorów zainwesuje w kluby bez własnego zaplecza!! Tu jest czysty marketing panowie!! Inwestycja ale i zysk!! Oświetlenie to wydatek rzędu 3mln złotych!! Krzesełka, naglośnienie i takie tam....to są sprawy miasta....one tam jush dawno powinny być!! Przeciez my się powinniśmy wstydzić!! Stadion jak go postawiono tak stal do tamtego roku kiedy to raczyli się wymienić loże vipów i kabine sędziowską!! Nara....pamiętajcie tesh że nash tor tesh nie jest najlepszy( no oczywiście nienajgorszy)!! Moim zdaniem...dopóki ten stadion niedostanie się w ręce jakiegoś z lubelskich klubów niebędzie z nim nic zajefajnego....a jak coś się na nim wydarzy to będzie to szmira i chała jakich mało....nic porządnego tylko po to żeby było i spełniało kryteria!! Oby tylko Globus zrobili porządnie!!
ps. Bójcie się Chamy!! Do Ekstraligi wracamy!! TŻ SIPMA LUBLIN 4ever!!
ps. Bójcie się Chamy!! Do Ekstraligi wracamy!! TŻ SIPMA LUBLIN 4ever!!
-
sledzio
j
jesli juz dotykamy problemu szalikowcow to na wileu stadionach jest taka zasada ze tam gdzie siedzi mlyn nie ma krzeseleknp lech poznan,co moze wielu zdziwci takie sytaucje sa tez na zachodzie .wiele razy mowilo sie z eklub musi zamontowac spechjalnie na puchary krzesleka bo nie mozna wpusici kibicow na meisjca gdzie nie ma siedzisk.druga wazna sprawa ktroa rozwiazuje problem niszczenia.wprowadza sie krzeselko do wlascicila.koles wykupuje abonament i sobie siedzi.ma sie jego pelna identyfikacje.slyszalem o tym ze w "planach" miasta ma byc budowa 4 trybuny tam gdzie jest zegar.to rozwiazaloby spraw szalikowcow.nasi siedizeliby tam gdzie jest zegar drudzy tam gdzie teraz.nawet moznaby wprowadzic specjalne wejscie miedzy startem a budynkiem motoru na 4 trybune i tylka na nia.jak czytam o tym mazaniu markerami ..........oswietlenia(slupy) to nie wiem czy kolega przede mna to jeszcze przedszkolak czy moze juz to szkola podstawowa.co do wlasnosci stadionu to wieler azy szalikowcy lubelscy mowili ze jesli motor odzyska stadion to nikt tu nic nie zepsuje.zreszta zobaczie obiektywnie.kiedy i gdzie ostanio zostaly rozwalone jakies krzeselka na pilce noznje.bo ja sobie nie przypominam.nozna sie ucywilizowala.lecz niektore osoby maja tu jedna racje.na motorze teraz nie sa problemem szlaikwocy ci prawdziwi lecz grupka 30-50 osob w wieku kolo 16-20 ktora strasznie chce sie "pokazac".to oni zrobili syf na meczu z heko czy ostanim z stalowa.osobsicie nie rozumiem czego tego bydla sie nie zamknie.a pozniej wszyscy pisza ze kibice pilki no bandziory.a nikt obiektywnie nie stwierdzi ze to 1 % calej rzeszy kibcow.jedynym slwoem nie wolno rozumowac nie wyremontuje stadionu dla miasta wojewdzowkeigo bo nie umiem sobie poradzic z 50 osobami ......to chore.to po co nam takie wladze.a moze ine jest pytanie ze gdyby ktos chcial to by to zalatwil raz na zawsze pytanie czy ktos chce ........
Hehehe niektorym sie chyba cos pomylilo. Prezydent nie moze o tak poprostu powiedziec beda lampy i krzeselka. Decyzja nalezy do Rady Miasta, a radni jacy sa kazdy widzi
Wiadomo ze kasy nie ma na nic. Chyba bardziej reprezentatywne dla miasta sa drogi bez dziur i np. nowe autobusy niz oswietlenie na stadionie. Przy swietle calkiem inny klimat wiem, ale i dodatkowe koszty np. za prad
Na remont stadionu Startu mniejsza czesc poszla od miasta. Ja bym wolal zeby miasto dalo kase na nowy sprzet dla naszych mistrzow a na betonie siedze od 8 lat i jakos mi to nie przeszkadza 
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
sledzio
Re: j
[quote="rks"]jak czytam o tym mazaniu markerami ..........oswietlenia(slupy) to nie wiem czy kolega przede mna to jeszcze przedszkolak czy moze juz to szkola podstawowaquote]
weż czleniu o co ci chodzi ?? taka jest prawda oświetlenia nie popsuja najwyzej to pomarzą i na tym konie chyba nie wejdą po słupie na góre i nie rozwalą !!! a co przedszkola czy podstawówki to typku starszy jestem od Ciebie jak chcesz wiedzieć !!! pozdro dla Ciebie
weż czleniu o co ci chodzi ?? taka jest prawda oświetlenia nie popsuja najwyzej to pomarzą i na tym konie chyba nie wejdą po słupie na góre i nie rozwalą !!! a co przedszkola czy podstawówki to typku starszy jestem od Ciebie jak chcesz wiedzieć !!! pozdro dla Ciebie
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
zuzel.interia.pl pisze:Miejski stadion żużlowy CKM Włókniarz w Częstochowie uzyska oświetlenie i zadaszenie trybun. Architekci z Warszawskiego Studia Projektowego SPAK przedstawili władzom miasta i działaczom sportowym projekt generalnej przebudowy i modernizacji obiektu.
"Są pieniądze na realizację tej inwestycji" - poinformował w czwartek rzecznik prasowy Urzędu Miasta w Częstochowie, Ireneusz Leśnikowski.
Remont stadionu rozpocznie się wiosną 2004 roku. Najpierw przebudowane zostaną sektory centralne i wieża sędziowska.
Przebudowa stadionu częstochowskiego Włókniarza, czołowego krajowego klubu żużlowego, to wymóg, jaki stawia Polski Związek Motorowy i organizacje międzynarodowe. "Zainstalowanie oświetlenia jest wręcz konieczne. Taki warunek stawia nam telewizja przy transmisjach poważnych zawodów" - mówi dyrektor Włókniarza Lech Małagowski, który właśnie zapoznaje się z projektem.
"Projekt wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Jestem zbudowany działaniem władz miejskich, które znalazły środki na modernizację stadionu żużlowego" - dodaje zadowolony dyrektor Małagowski.
Na stadionie będzie 18 791 miejsc siedzących (na krzesełkach plastikowych z oparciami) w tym 2200 na trybunach krytych.
Zamiast tradycyjnych masztów projektanci zaproponowali umieszczenie jupiterów na koronie stadionu. Taka realizacja pozwoliłaby na kilkakrotne obniżenie kosztów instalacji oświetlenia. Na koronie obiektu ma stanąć 26 słupów o wysokości 12 metrów. Na nich umieszczono by reflektory o mocy wymaganej przez stacje telewizyjne dla transmisji obrazu w najwyższej rozdzielczości.
Architekci proponują również, aby trybuny w części przykryć tzw. zadaszeniem membranowym, często stosowanym na europejskich stadionach. Jest ono wykonane ze specjalnej tkaniny rozpostartej na stalowej konstrukcji. Zastosowanie specjalnych tkanin z tworzywa pozwala na łatwe kształtowanie powierzchni dachu.
Pierwszy etap inwestycji - nowe trybuny i oświetlenie ma kosztować blisko 7 mln złotych. "To nie będzie problem finansowy dla miasta, bo takie środki zapisaliśmy w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym dla Częstochowy i te pieniądze będą w budżecie" - zapowiedział prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona.
Częstochowa ma ambicję kandydowania do organizacji turniejów Grand Prix na żużlu. Organizatorzy cyklu mistrzostw świata wymagają jednak, aby oprócz odpowiedniego oświetlenia stadion posiadał co najmniej 20 procent zadaszonych miejsc na trybunach. Żeby spełnić ten wymóg miasto zamierza wystąpić o fundusze unijne na kolejny etap modernizacji stadionu.
Jak widać są w tym kraju miejsca, gdzie potrafią. Tam jest jeszcze kwestia zbiżających się wyborów, ale korzyści dla kibiców są wymierne.
Pozdr.
d
nie robice z kibicow pilkarskich niewiadomo czego.dzieci maluja markerami autobusy,sciany itd wsyztsko w polsce jest niszczone i pomazane ale robienie atmosfery ze kibice pilki noznej niszcza caly kraj i sa odpowiedzilani za cale zlo to juz chora fobia z ktora wielu z was nie umie sobie poradzic.naczytacie sie gazet i naogladacie tv ktore pokazuja material tak aby byl on najbardzije skandaliczny co zressztasami dziennikarze przyznaja aby naklad czy program najlepeij sie sprzedaal bo ludzie lubia sensjae i skandale.a ze niektorzy wierza we wszytsko to juz inna sprawa.co do tematu to swiatlo to nie jest droga inwestycja i mowienie ze nie ma ciagle kasy jest zwkla wymowka bo w miastach o polowe mniejszych sa remontowane stadiony .miasto ma sport daleko a ze za rok wybory to trzeba sie pokazac.gdyby globus zrobili szybciej jak tu jeden koles pisal to montex moglby drastycznie obiznizyc bilety i za sama lige mistrzyn brac kilkaset tysiecy zlotych przy 5 tysiecznej widowni robic show ala liga swiatowa w siatkowce.do tego w obecnym ratuszu kos dostal w lape i cale miasto buduje mitex-rolnicz,globus,obi ...a montex padl
Z wywiadu z prezydentem nie wynika nic, żadnych konkretów.
Można wydać forsę na jakiś kretyński dzwon, 30 tys. na gadżety z okazji akcesji, wziąźć na kredyt insygnia władzy itd., ale na stadion, który jakby nie patrzeć jest sportową wizytówką tego miasta, nie bardzo.
Można wydać forsę na jakiś kretyński dzwon, 30 tys. na gadżety z okazji akcesji, wziąźć na kredyt insygnia władzy itd., ale na stadion, który jakby nie patrzeć jest sportową wizytówką tego miasta, nie bardzo.
zwykle paplanie polityka... zrobimy wiele ale jeszcze nie wiadomo kiedy. tak wlasnei ludziom mydli sie oczy
a co do samego problemu to warto sie zastanowic nad jeszcze jedna sprawa. dlaczego niby miasto ma ladowac kase w stadion? kase ktora pochodzi od ludzi. rownie dobrze te pianiadze mozna zainwestowac w budowe opery, teatru czy cholera wie czego, bo "fani" takich rozrywek rowniez placa podatki.
czas chyba przestac ogladac sie na panstwo i czekac az panstwo da kase. wg. mnie wazniejsze jest aby ten stadion zostal komus przekazany, zeby ktos bogaty wiedzial ze jak zainwestuje w ta budowle to np. przez nastepne 30lat bedzie mogl czerpac zyski.
na calym swiecie w budowe stadionow kase daja firmy... w anglii nawet obawiano sie ze nowe wembley bedzie nosilo nazwe mcdonalds stadium (czy jakis inny sponsor).
a co do samego problemu to warto sie zastanowic nad jeszcze jedna sprawa. dlaczego niby miasto ma ladowac kase w stadion? kase ktora pochodzi od ludzi. rownie dobrze te pianiadze mozna zainwestowac w budowe opery, teatru czy cholera wie czego, bo "fani" takich rozrywek rowniez placa podatki.
czas chyba przestac ogladac sie na panstwo i czekac az panstwo da kase. wg. mnie wazniejsze jest aby ten stadion zostal komus przekazany, zeby ktos bogaty wiedzial ze jak zainwestuje w ta budowle to np. przez nastepne 30lat bedzie mogl czerpac zyski.
na calym swiecie w budowe stadionow kase daja firmy... w anglii nawet obawiano sie ze nowe wembley bedzie nosilo nazwe mcdonalds stadium (czy jakis inny sponsor).

...ale wyłącznie za reklamę. W USA obiekty sportowe noszą nazwy sponsorów, ale należą do miast.
i takim tropem trzeba tez isc u nas. niech kase na remont wylozy* jakas firma i dzieki temu niech ma zagwarantowane ze przez nascie lat bedzie mogla na tym stadionei zarabiac. ze jak kase da coca-cola to pepsi tam nei zobaczysz
*wiem ze to tylko tak latwo sie mowi

Ja jestem za tym by Państwo przestało dotować sport, kulturę, słuzbę zdrowia, gospodarkę i parę innych dziedzin. Za to radykalnie obniżyło podatki - efekt: więcej kasy w rękach ludzi, spadek bezrobocia, więcej firm, więcej bogatych sponsorów.