Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
mema
Senior

Re: Żużlowe różności

#16876 Postautor: mema » 30 kwietnia 2023, o 23:03

Koerber z Jabłońskim od pewnego czasu mają nie po drodze.Jeszcze za czasów jak Koerber pisał dla portalu Po Bandzie musiał pisać sprostowania bo Mirek groził sądem.Ktoś tu kogoś nieźle wypuścił z tą informacją o złamanym kręgosłupie.

Haron90
Kadrowicz

#16877 Postautor: Haron90 » 30 kwietnia 2023, o 23:05

<komu potrzebne weryfikowanie źródła>
W czasach, gdzie nie liczy się rzetelność ani prawda, każdy może być "dziennikarzem". Aż dziwne, że jeszcze nie ma pierdyliont artykułów o ostatnich przygodach Zagara.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#16878 Postautor: Speedway » 1 maja 2023, o 00:13

Koerbera wszyscy od dawna chwala za merytoryke i solidne dziennikarstwo i nie moge uwierzyc ze palnal glupote ot tak dla fejmu bez weryfikacji. Mnie doszly sluchy ze faktycznie cos bylo na rzeczy i mlody pare miesiecy ma z glowy. Pozyjom, uwidim.
Obrazek

Klops1
Senior

#16879 Postautor: Klops1 » 1 maja 2023, o 08:48

Koerber od zawsze miał coś nie tak z głową.

Chłop przed każdym swoim felietonem ma wstępniak, że zdobył taką i taką nagrodę i że jest dziennikarskim mega sztosem. Za każdym razem jak to czytam czuję wdzięczność że Pan Wojciech zaszczycił nas swoimi przemyśleniami. Mega bufon.

Nie zdziwiłbym się, gdyby Mirek go wsadził na konia puszczając fejka, bo chyba panowie się nie znoszą.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16880 Postautor: kdsz » 1 maja 2023, o 09:07

Mirek, żeby zażartować z Koerbera, puścił plotkę, że syn złamał kręgosłup? Serio?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16881 Postautor: kibicLBN » 1 maja 2023, o 09:39

Aha. Jak zwykle Twitter. Nigdy nie kumałem fenomenu tego ustrojstwa, ale od pewnego czasu widzę, że służy ludziom mediów, do puszczania pierdów bez konsekwencji. Powinien zmienić nazwę na farter. Czy coś koło tego.
Piszesz artykuł, udzielasz wywiadu, czy nawet durne oświadczenie na fejsbuniu powoduje, że twoje słowa mają znaczenie, na tt piszesz i niech się inni martwią ile w tym prawdy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#16882 Postautor: Saeyl » 1 maja 2023, o 11:33

Co ciekawe dzisiaj znowu wrzucił info, że informacja o kręgosłupie jest prawdziwa.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16883 Postautor: kibicLBN » 1 maja 2023, o 15:57

Cieślak jedzie po Pedersenie jak po burej suce:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10580 ... otowany-do
-
Widzieliśmy, że młodzi chłopcy nie mieli żadnych problemów z płynną jazdą, więc o jakim trudnym torze my w ogóle mówimy. Pedersen po prostu nie miał siły, dlatego przymykał gaz i na wejściu w łuk szybko zjeżdżał do krawężnika. Przez całą zimę się rehabilitował, więc nie ma się co dziwić, że nie jest przygotowany perfekcyjnie. Słaba dyspozycja to jego problem, a nie Cellfast Wilków Krosno - kontynuuje szkoleniowiec.

- Mogę nawet powiedzieć, że cieszę się, że mamy taki tor w elicie, bo w końcu będzie można zobaczyć rywalizację na obiekcie, na którym liczy się coś więcej niż szybki silnik. Jeśli chcemy mieć kadrę na wysokim poziomie, to Polacy też muszą jeździć na takich torach. Potem przychodzi Grand Prix w Chorwacji i okazuje się, że z naszych tylko Bartosz Zmarzlik potrafi jeździć na torach innych niż twarde - dodaje Cieślak.

Zielak86ms

#16884 Postautor: Zielak86ms » 7 maja 2023, o 23:48

Witam Wszystkich,

Co do składu na kolejny sezon czyli 2024.

1. Kubera kończy wiek U24 więc zostanie "zwykłym seniorem" na jego miejsce wejdzie kończący w tym roku wiek juniora Cierniak lub wróci z wypożyczenia Lampart (decydujące będą wyniki obu chłopaków - jednak ze wskazaniem na Matiego).

2. Biorąc pod uwagę pkt 1, to ten sezon jest ostatnim w naszych barwach Jarka Hampela - niestety dla Jarka, to wina jego zdobyczy punktowych.

3. Jeśli prawdą jest, że Vaculik już jest praktycznie klepnięty (zostały do dogadania detale w stylu czy u nas też będzie dostawał paczkę żelków na mecz;), to Odchodzi od nas też ktoś z dwójki Holder/Lindgren.

4. Zostaje niewiadoma w postaci juniorów. Dokładnie jedna niewiadoma bo jednym juniorem będzie Bańbor, drugi narazie znak zapytania zza którego przejawia się postać Przyjemskiego (żeby doszło do transferu, Bydgoszcz musi zostać w 1 lidze).

SKŁAD 2024
1. ZMARZLIK
2. KUBERA
3. CIERNIAK (U24)
4. LINDGREN / HOLDER
5. VACULIK
6. BAŃBOR
7. ? / PRZYJEMSKI

Wiem wiem... zepsułem emocje związane z transferami już na początku sezonu ;)

Flagg
Trener

#16885 Postautor: Flagg » 8 maja 2023, o 00:13

Mogę się założyć, że Przyjemskiego w Motorze nie będzie. Bez względu na to, czy Polonia awansuje, czy nie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16886 Postautor: papi » 8 maja 2023, o 00:21

zdecydowanie zepsułeś nam emocje transferowe, pierwszy wpis nowego użytkownika to zazwyczaj prawdziwa kopalnia wiedzy.

Nie wiem czy będzie Przyjemski, ale póki co Grzelak daje powody do wykupienia i otrzymania szansy w ostatnim wieku juniorki. A czy byłby do pary z Przyjemskim, Bańborem, czy którymś naszym - zobaczymy

KrzyczącyK1b1c
Trener

#16887 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 maja 2023, o 00:22

Zielak86ms pisze:Wiem wiem... zepsułem emocje związane z transferami już na początku sezonu ;)

Nie zepsułeś, bo podałeś dość oczywiste w teorii opcje :D. O Vaculiku od dawna huczy Ostaf (a sam piszesz "jeśli prawdą jest..."), a Przyjemski to jedyny w Polsce dobry junior do wyciągnięcia. Ale mam wrażenie, że on jednak pójdzie do Sparty.

Flagg
Trener

#16888 Postautor: Flagg » 8 maja 2023, o 00:52

A decyzję o odstrzelenie Hampela podjęto po pierwszym, drugim czy trzecim meczu w sezonie? Czy może Kuba Kępa sprzedał Ci info po dzisiejszym spotkaniu?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Zielak86ms

#16889 Postautor: Zielak86ms » 8 maja 2023, o 00:56

KrzyczącyK1b1c pisze:
Zielak86ms pisze:Wiem wiem... zepsułem emocje związane z transferami już na początku sezonu ;)

Nie zepsułeś, bo podałeś dość oczywiste w teorii opcje :D. O Vaculiku od dawna huczy Ostaf (a sam piszesz "jeśli prawdą jest..."), a Przyjemski to jedyny w Polsce dobry junior do wyciągnięcia. Ale mam wrażenie, że on jednak pójdzie do Sparty.

Sportowefakty chyba artykuły piszą z info na fotach;) kilka dno temu dokładnie to samo napisałem;)

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10596 ... -pawlickie

Co do Sparty, to u nich jest podobna sytuacja kadrowa
Wiek juniora kończy Kowalski, który wejdzie zapewne za Bewleja, który kończy U24. Pytanie dla kogo u nich zabraknie miejsca w seniorce... Dana raczej na bank zostawią więc odejdzie Pawlickic lub legenda klubu Tajski.
Tak czy siak będą słabsi niż w tym sezonie.

Ostatnio zmieniony 16 maja 2023, o 16:33 przez Zielak86ms, łącznie zmieniany 1 raz.

Haron90
Kadrowicz

#16890 Postautor: Haron90 » 8 maja 2023, o 01:07

Nie byłbym pewny tego, że Hampel, nawet mimo słabego sezonu, byłby pierwszym do odstrzału.

Zielak86ms

#16891 Postautor: Zielak86ms » 8 maja 2023, o 01:09

Flagg pisze:A decyzję o odstrzelenie Hampela podjęto po pierwszym, drugim czy trzecim meczu w sezonie? Czy może Kuba Kępa sprzedał Ci info po dzisiejszym spotkaniu?

Nazwałbym to jako naturalna kolej rzeczy. Można powiedzieć, że Jarek odstrzelił się sam. Przy całej sympatii jaką darze Hampela, to też wątpliwie jest żeby został. Bo jeśli tak, to kto odchodzi za niego? Zmarzlik, Kubera czy Lindgren? No chyba, że założymy, że Vaculik nie przyjdzie to teoretycznie jest wolne miejsce w składzie. Tylko na to miejsce dalej dwóch chętnych czyli Hampel i Holder.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#16892 Postautor: Perez » 8 maja 2023, o 06:54

Flagg pisze:Mogę się założyć, że Przyjemskiego w Motorze nie będzie. Bez względu na to, czy Polonia awansuje, czy nie

Ej no nie psuj marzeń.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#16893 Postautor: Flagg » 8 maja 2023, o 08:32

Zielak86ms pisze:Nazwałbym to jako naturalna kolej rzeczy. Można powiedzieć, że Jarek odstrzelił się sam. Przy całej sympatii jaką darze Hampela, to też wątpliwie jest żeby został. Bo jeśli tak, to kto odchodzi za niego? Zmarzlik, Kubera czy Lindgren? No chyba, że założymy, że Vaculik nie przyjdzie to teoretycznie jest wolne miejsce w składzie. Tylko na to miejsce dalej dwóch chętnych czyli Hampel i Holder.
Rok temu po trzech kolejkach Hampel "szukał" klubu w pierwszej lidze, a Drabik był lubelskim bogiem. Rok później, Jarek jedzie z kapitańską opaską, a Drabik hula w Częstochowskim kevlarze.
Perez pisze:Ej no nie psuj marzeń.

Ale to nie są żadne bułki z piekarni czy insajderskie newsy, tylko moje osobiste "przeczucie" w tym temacie. Może sie sprawdzić albo nie. Po prostu wydaje mi się (albo bardziej mam taka nadzieję), że klub bedzie powoli zmieniać "poitykę" juniorską z kupowania na stawianie na swoich. Jest Bańbor, dojdą Grzeszczyk i Jaworski. Fajnie jakby ta trójka walczyła o 2 miejsca w przyszym sezonie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16894 Postautor: Gelo » 8 maja 2023, o 08:38

Z Hampelem jest trochę tak, że wygraną u Protasa wysłał sygnał, że jest w wielkiej formie. Świetnie pojechał w drużynówce w Niemczech. Ale liga trochę go weryfikuje - na razie. Start wychodzi mu... jeden w meczu, po trasie w swoim normalnym stylu nie podejmuje większego ryzyka. Na szczęście to na razie wystarcza, bo reszta daje radę. Ale we Wrocławiu przyda się dobry Jarek.

Kaman
Kadrowicz

#16895 Postautor: Kaman » 8 maja 2023, o 08:47

papi pisze:zdecydowanie zepsułeś nam emocje transferowe, pierwszy wpis nowego użytkownika to zazwyczaj prawdziwa kopalnia wiedzy.

Nie wiem czy będzie Przyjemski, ale póki co Grzelak daje powody do wykupienia i otrzymania szansy w ostatnim wieku juniorki. A czy byłby do pary z Przyjemskim, Bańborem, czy którymś naszym - zobaczymy

Wprowadzą wychowanka w składzie, także Grzeszczyk - Bańbor/Grzelak/Jaworski. Z Hampelem prawdopodobnie się pożegnamy, zamiast Jacka/Holdera tylko strzelba. Najlepsze, że nie dają powodu do wymiany póki co, sezon długi zobaczymy jak dalej będą punktować.

Leniu
Szkółkowicz

#16896 Postautor: Leniu » 8 maja 2023, o 16:30

A może Jarek zostałby do trenowania młodzieży za jakieś dobre pieniądze? Odszedłby z kolejnym medalem (może złotym) w blasku i chwale.

Mnie to ciągle boli, że nie było u nas godnego pożegnania AJ'a, ale mogliby zrobić jakiś memoriał.

Kaman
Kadrowicz

#16897 Postautor: Kaman » 8 maja 2023, o 16:42

Leniu pisze:A może Jarek zostałby do trenowania młodzieży za jakieś dobre pieniądze? Odszedłby z kolejnym medalem (może złotym) w blasku i chwale.
.
Jarek jeszcze nie jest Holtą :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16898 Postautor: kibicLBN » 8 maja 2023, o 16:47

Leniu pisze:Mnie to ciągle boli, że nie było u nas godnego pożegnania AJ'a, ale mogliby zrobić jakiś memoriał.

Nie umniejszam zasług AJ, wprowadził nas do eligi jako kapitan i najskuteczniejszy zawodnik ligi, ale nie róbmy z niego nie wiadomo jakiej legendy Motoru. Przejeździł u nas raptem 1.5 sezonu...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16899 Postautor: Kargolo » 8 maja 2023, o 16:58

Memoriał? AJ ma się dobrze z tego co mi wiadomo.

Był już czas na podziękowania dla Szweda i został niestety zmarnowany podobnie jak czas na fetę po historycznym sukcesie we wrześniu ubiegłego roku.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Leniu
Szkółkowicz

#16900 Postautor: Leniu » 8 maja 2023, o 17:21

Z tym "memoriałem", to faktycznie dowaliłem ;) ale jakieś zawody nie byłyby głupie, tylko już sporo czasu minęło.