Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Żużel w TV

#16601 Postautor: kibicLBN » 24 kwietnia 2023, o 08:26

Nie wiem czy wszyscy słyszeli, a sprawa mnie oburzyła:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10568 ... ie-ukarany
Moim zdaniem kartka dla Słoweńca to kpina. Jest chamowaty, ale tutaj gest byl chyba najlepszy z możliwych i zachował moim zdaniem klasę. Wychodzi na to, że kibic może obrażać i deprymować zawodnika, a ten nie ma prawa odpowiedzieć nawet najbardziej wyważonym gestem, może mial się dostosować do gwizdów i audi przywieźć skoro bydgoszczanie tak chcieli ?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#16602 Postautor: tezetomaniak » 24 kwietnia 2023, o 08:54

Tak to jest, jak na sędziów biorą życiowe miernoty, które chcą mieć 5 minut rozgłosu i "sławy".

Karamba
Kadrowicz

#16603 Postautor: Karamba » 24 kwietnia 2023, o 09:16

kibicLBN pisze:Nie wiem czy wszyscy słyszeli, a sprawa mnie oburzyła:
Moim zdaniem kartka dla Słoweńca to kpina. Jest chamowaty, ale tutaj gest byl chyba najlepszy z możliwych i zachował moim zdaniem klasę. Wychodzi na to, że kibic może obrażać i deprymować zawodnika, a ten nie ma prawa odpowiedzieć nawet najbardziej wyważonym gestem, może mial się dostosować do gwizdów i audi przywieźć skoro bydgoszczanie tak chcieli ?

Przypomniała mi się sytuacja z Griszą jak już samo oglądanie się za siebie było karygodne ha ha

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16604 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2023, o 09:23

Torsen pisze:
niespokojny pisze:Ale jak robisz z kims biznes a ten po latach wspolpracy Cie wystawia i nie przychodzi na spotkanie, na ktore tarabaniles sie pol Polski, to chyba mozesz nie miec ochoty z kims takim juz wchodzic w spolke.

Ochoty możesz nie mieć, ale masz obowiązek wobec Klubu rozważyć taką ewentualność, jeśli jest to dla niego dobre. Dla Klubu, a nie dla prezesa, Michelsen zdobył setki punktów, jeździł ze złamaną nogą i dał z siebie absolutnie wszystko, by zdobyć mistrzostwo. To wyczerpuje relacje Klubu z zawodnikiem. Reszta to emocje prezesa.

Skoro Cię zawodnik zlewa na (kluczowym) spotkaniu, to jaką masz pewność, że nie zleje Cię przed ważnym meczem np.? Co byś jeszcze zrobił w tamtej sytuacji? Koczował pod hotelem w którym był MM? Utrata zaufania to chyba spory argument na zerwanie relacji pracownik-pracodawca? Patrząc tylko na dobro klubu to Kuba i tak poszedł dalej w poszukiwaniu porozumienia z MM niż powinien. I pewnie teraz żałuje, bo sympatyczny Duńczyk miał wtedy te starania zdecydowanie w pompce. Ja wiem, że niektórzy wciąż ronią łzy na wspomnienie odejścia MM, niemniej sprowadzanie przyczyny tego faktu do "emocji prezesa" jest trochę nie fair, bo wina leży tutaj gdzie indziej, o czym mówione było i na forum, a coraz częściej przebąkują o tym Dryły itp.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16605 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2023, o 09:33

Mikkel nie ukrywa, że to jest biznes - mówi to wprost. Zawsze w układach klub - zawodnik będę trzymał stronę klubu. Chociażby z racji tego, że bliższa koszula ciału i prezes jest rzeczywistością a były zawodnik - przeszłością - jakby nie była ona miła a zawodnik zasłużony. To my - kibice cierpimy najbardziej. Stąd neverending story na forum, wykrzyczane nazwisko po meczu w Czewie bardziej niż naszych obecnych zawodników. Trochę daliśmy się nabrać na serduszka i słodkopierdzące słowa o najlepszych kibicach na świecie. Dla Mikkela to biznes. Jeżeli Kuba do niego pojechał a ten nie przyszedł na rozmowę - to dla Kuby sprawa honorowa.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16606 Postautor: papi » 24 kwietnia 2023, o 09:34

kibicLBN pisze:Nie wiem czy wszyscy słyszeli, a sprawa mnie oburzyła:

A mnie zastanawia bardziej, że zarówno do gestów słuchania, jak i bicia brawa, Matej musiał wyjść rękę z linki odcinającej zapłon. Ktoś od nas (chyba Mikkel) zrobił to w zeszłym sezonie i Leszko wskazał jako kontrowersje, że powinien dostać upomnienie, bo w razie zderzenia motocykl jechałby dalej i mógłby tworzyć zagrożenie. Chyba że w 1 lidze jest inny przepis, ale nie sądzę

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16607 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2023, o 09:34

blajar pisze:

Tylko ten jeden dyletant z kijem w tyłku. W tej samej stacji (C+) jest magazyn NBA, gdzie ekspertem od sytuacji związanych z sędziowaniem jest były sędzia, p. Janusz Calik. Potrafi dokładnie wszystko rozpracować z humorem, luzem i bardzo merytorycznie. Marzy mi siuę taki p. Calik w Magazynie Ekstraligi. Dziwne, że w jednej stacji nie widzą (może nie mogą zauważyć?) różnicy.

Nie wiem jak to możliwe, że pan Leszek ciągle siedzi w swojej dziupli. Jest to dla mnie abstrakcyjne, że ktoś wyżej w C+ nie wyciąga wniosków po obejrzeniu choćby jednego magazynu.

Pomijam już patologię, że sędziów na wizji ocenia ich szef, bo o tym już było wiele razy. Drugim problemem jest to, że pan Leszek bardzo źle znosi trudne pytania, a ostatnio to właściwie każde pytania. Bucowato odpowiada, nawet do Darii, do tego opowiada jakieś bajki o wietrze i taśmie, nie rozumiejąc zadawanych pytań. Bardzo to słabo wygląda.

Magazyn wczoraj dużo lepszy, Gajewski robi robotę.

Haron90
Kadrowicz

#16608 Postautor: Haron90 » 24 kwietnia 2023, o 09:36

Matej to ma chyba poważniejsze problemy teraz, niż żółta kartka :P.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#16609 Postautor: RadeKas » 24 kwietnia 2023, o 09:42

Ta. Chyba skończy szybko karierę eksperta w C+.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

ezbeg
Trener

#16610 Postautor: ezbeg » 24 kwietnia 2023, o 10:04

I chyba jakąkolwiek karierę.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#16611 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2023, o 10:04

ezbeg pisze:I chyba jakąkolwiek karierę.

oby
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16612 Postautor: Saint » 24 kwietnia 2023, o 10:04

Cooper pisze:Skoro Cię zawodnik zlewa na (kluczowym) spotkaniu, to jaką masz pewność, że nie zleje Cię przed ważnym meczem np.? Co byś jeszcze zrobił w tamtej sytuacji?

Cooper w świetle wydarzeń - czyli jazdy w najważniejszych meczach z kontuzją ( co prawda przez niego zawinionej) to chyba troche nieuzasadnione dywagacje - juz wiedział że odchodzi ale jak jechał to jechał na maxa. Cały czas mowie, że wyglada że Kuba nie mogł więcej za dużo zrobić i nie wracam do tego - mowie o przyszlości. Zrozumiem jak nie bedzie chciał gadać z MM ale nie uważam, że straciłby honor i musiał popełnić publiczne seppuku jakby Mikkel przeprosił a Kuba by go przyjął pod określonymi warunkami. Jeśli jego wartość sportowa bedzie najlepszą alternatywą to dla mnie wręcz wykazałby się dojrzałoscia. Moglby wrzucić dodatkowe warunki, moglby go troche „docisnąć” ale na pewno nie bylaby to ujma na honorze jak probuje przedstawić Gelo. Wobec klubu MM wykonał robotę bardzo dobrze - to co slychać od piekarni zawodników - to wiekszość uważa, że MM spieprzyl sprawę wobec Kuby. Ale dla mnie „wybaczenie” zwlaszcza bedac w pozycji siły to zadna „slabość” i utrata honoru a wrecz odwrotnie - niewielu ludzi na to stac - wygrywa malostkowosc nad zimna ocena.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16613 Postautor: Saint » 24 kwietnia 2023, o 10:05

ezbeg pisze:I chyba jakąkolwiek karierę.

Chyba mnie coś ominęło ? Możecie przybliżyć ?

ezbeg
Trener

#16614 Postautor: ezbeg » 24 kwietnia 2023, o 10:06

Wyciekły screeny z rozmów Mateja (bodajże z Instagrama) gdzie pisał do nastolatek o wysyłanie zdjęć.

Flagg
Trener

#16615 Postautor: Flagg » 24 kwietnia 2023, o 10:08

Po Twitterze latają screeny jego rozmów z "15-latką". Nie musze chyba dodawać o jakim charakterze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16616 Postautor: Cooper » 24 kwietnia 2023, o 10:26

Saint pisze:
Cooper pisze:Skoro Cię zawodnik zlewa na (kluczowym) spotkaniu, to jaką masz pewność, że nie zleje Cię przed ważnym meczem np.? Co byś jeszcze zrobił w tamtej sytuacji?

Cooper w świetle wydarzeń - czyli jazdy w najważniejszych meczach z kontuzją ( co prawda przez niego zawinionej) to chyba troche nieuzasadnione dywagacje - juz wiedział że odchodzi ale jak jechał to jechał na maxa. Cały czas mowie, że wyglada że Kuba nie mogł więcej za dużo zrobić i nie wracam do tego - mowie o przyszlości. Zrozumiem jak nie bedzie chciał gadać z MM ale nie uważam, że straciłby honor i musiał popełnić publiczne seppuku jakby Mikkel przeprosił a Kuba by go przyjął pod określonymi warunkami. Jeśli jego wartość sportowa bedzie najlepszą alternatywą to dla mnie wręcz wykazałby się dojrzałoscia. Moglby wrzucić dodatkowe warunki, moglby go troche „docisnąć” ale na pewno nie bylaby to ujma na honorze jak probuje przedstawić Gelo. Wobec klubu MM wykonał robotę bardzo dobrze - to co slychać od piekarni zawodników - to wiekszość uważa, że MM spieprzyl sprawę wobec Kuby. Ale dla mnie „wybaczenie” zwlaszcza bedac w pozycji siły to zadna „slabość” i utrata honoru a wrecz odwrotnie - niewielu ludzi na to stac - wygrywa malostkowosc nad zimna ocena.

No tak, jak już tutaj chyba Gelo napisał - najpierw Mikkel musi podkulić ogon i wtedy można zacząć mówić o powrocie. Za parę miesięcy inaczej będziemy na to patrzeć niż teraz.

Ja na dziś obstawiam, że Mikkel pojedzie tylko jeden sezon w Częstochowie, natomiast nie wróci do nas.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16617 Postautor: Saint » 24 kwietnia 2023, o 10:45

Gorzów za Thomsena albo Vaculika ;) bo tam bedzie dziura ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16618 Postautor: Kargolo » 24 kwietnia 2023, o 10:55

Żółta kartka dla Zagara była słaba. Sport to emocje, poza tym nic złego nie pokazał.

Za te pedofilskie ciągoty jednak powinien dostać absolutnego bana na jazdę, czerwoną kartkę na amen. Zero tolerancji dla oblecha.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16619 Postautor: kibicLBN » 24 kwietnia 2023, o 10:59

Górale mówią: ,,albo będzie lało, albo będzie grzało. "
I tutaj jest podobnie, albo się zaczną dogadywać albo konflikt się rozwinie. Zuzel to jednak sport dość indywidualny, nawet w wydaniu ligowym. Klub żeby pozbyć się zawodnika pokroju Michelsena, z przyczyn atmosfery w zespole, to musiało by tam naprawde się gotować. Zobaczcie jakim kiedyś kompanem był Nicki, a bez większych problemów znajdował zatrudnienie w klubach w potrzebie.
Chyba, że konflikt się rozwinie, a w międzyczasie klub dogada się z kimś o podobnym potencjale. Tylko z kim? Zawodników pokroju Michelsena jest 8-10, z czego odpada Michelsen, Madsen, Zmarzlik, Kołodziej etc. i zostanie nikt albo jeden niedobitek o którego walczyć będzie pół ligi.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#16620 Postautor: tezetomaniak » 24 kwietnia 2023, o 11:09

Kargolo pisze:Za te pedofilskie ciągoty jednak powinien dostać absolutnego bana na jazdę, czerwoną kartkę na amen. Zero tolerancji dla oblecha.

Zanim zostanie zaszczuty jak w przeszłości paru żużlowców to może warto poczekać na oficjalne potwierdzenie tych informacji, a nie randomowe screeny z internetu? ;) Środowisko żużlowe akurat jest w stanie uwierzyć nawet w Woffindena w Lublinie, to chyba też był instagram ;)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#16621 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 kwietnia 2023, o 11:11

Kargolo pisze:Za te pedofilskie ciągoty jednak powinien dostać absolutnego bana na jazdę, czerwoną kartkę na amen. Zero tolerancji dla oblecha.

Sprawa jednak wydaje się być trochę bardziej skomplikowana. Screeny są faktycznie obrzydliwe i paskudne, ALE sama dziewczyna mówi, że miała wtedy 15 lat. To w Polsce granica wieku, gdzie oddziela się pedofilię. Poza tym, jak kolega wyżej pisał - poczekajmy na wyjaśnienia, zanim do końca zlinczujemy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#16622 Postautor: Kargolo » 24 kwietnia 2023, o 11:13

tezetomaniak pisze:

Zanim zostanie zaszczuty jak w przeszłości paru żużlowców to może warto poczekać na oficjalne potwierdzenie tych informacji, a nie randomowe screeny z internetu? ;)

Masz rację, trochę za szybko się zagotowałem. Poczekajmy, mam nadzieję, że "centrala" to zweryfikuje i nie zamiecie pod dywan.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16623 Postautor: Saint » 24 kwietnia 2023, o 11:31

Zareagują jak ktoś stwierdzi przestępstwo. Jeśli nie, to jakkolwiek to niemoralne i nieetyczne to nie bardzo mogą go za takie rzeczy karać. Jakby centrala zaczęła pilnować „łóżek” żużlowców to już przesada. Chyba, że coś zaczną kombinować z kwestiami wizerunkowymi.

ezbeg
Trener

#16624 Postautor: ezbeg » 24 kwietnia 2023, o 11:35

A stwierdzić przestępstwo na podstawie screenów z komunikatora może być ciężko. Po pierwsze, czy była to rzeczywiście 15- latka czy ktoś po prostu podawał się patrz łowcy pedofili. No i czy nie był to po włam na konto co podobno na Instagramie jest proste zwłaszcza jeśli używasz publicznych sieci wifi. Ale zostawmy to prawnikom.
Na pewno tymczasowo nie będzie zapraszany do magazynu.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#16625 Postautor: Saeyl » 24 kwietnia 2023, o 11:37

No ja też uważam, że skoro ta dziewczyna miała 15 lat (ktoś to w ogóle potwierdził czy od tak rzuciła ten wiek? Bo już za dużo afer mocno naciąganych widziałem i nic mnie chyba już nie zdziwi) to nic się nie stanie mu, będzie miał plamę wizerunkową i problemy z żoną, ale wiek przyzwolenia w Polsce to 15 lat właśnie.