Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
samba
Senior

Re: Żużel w TV

#16576 Postautor: samba » 23 kwietnia 2023, o 22:46

Świetny magazyn dzisiaj - inteligentni eksperci i dobra prowadząca

blajar
Trener

#16577 Postautor: blajar » 23 kwietnia 2023, o 22:51

samba pisze:Świetny magazyn dzisiaj - inteligentni eksperci i dobra prowadząca

Tylko ten jeden dyletant z kijem w tyłku. W tej samej stacji (C+) jest magazyn NBA, gdzie ekspertem od sytuacji związanych z sędziowaniem jest były sędzia, p. Janusz Calik. Potrafi dokładnie wszystko rozpracować z humorem, luzem i bardzo merytorycznie. Marzy mi siuę taki p. Calik w Magazynie Ekstraligi. Dziwne, że w jednej stacji nie widzą (może nie mogą zauważyć?) różnicy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16578 Postautor: papi » 23 kwietnia 2023, o 22:51

to ja trochę będę w opozycji. Nie mam nic do Darii ogółem, ale dziś za dużo się wcinała, zwłaszcza Gajewskiemu, były momenty, że na siłę próbowała coś dodać od siebie.
Natomiast wywiad z Chomskim poprowadzony bardzo słabo, dostał 2 pytania, na które nawijał i nawijał, pozostali goście nie dostali możliwości porozmawiania, a przerwanie rozmowy nastąpiło niemal w pół zdania. Nie mówię, że było fatalnie, ale widać było przerwę i w moim odczuciu takie idealne wejście z buta to to nie było.
Oczywiście, nie porównuje do zeszłego tygodnia, bo to był poziom Nocy Kabaretowej, ale może być dużo lepiej ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16579 Postautor: Torsen » 23 kwietnia 2023, o 22:52

Gelo pisze:Dzisiaj Motor to Kuba Kępa

Motor to Motor, a jego prezes Kuba Kępa to Kuba Kępa. Nie można wykluczyć, że interesy tych dwóch podmiotów w niektórych sytuacjach nie będą zgodne - to jedna z nich.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16580 Postautor: Saint » 23 kwietnia 2023, o 22:53

papi pisze:to ja trochę będę w opozycji. Nie mam nic do Darii ogółem, ale dziś za dużo się wcinała, zwłaszcza Gajewskiemu, były momenty, że na siłę próbowała coś dodać od siebie.
Natomiast wywiad z Chomskim poprowadzony bardzo słabo, dostał 2 pytania, na które nawijał i nawijał, pozostali goście nie dostali możliwości porozmawiania, a przerwanie rozmowy nastąpiło niemal w pół zdania. Nie mówię, że było fatalnie, ale widać było przerwę i w moim odczuciu takie idealne wejście z buta to to nie było.
Oczywiście, nie porównuje do zeszłego tygodnia, bo to był poziom Nocy Kabaretowej, ale może być dużo lepiej ;)

Ale za to spinke ze „Sztywnym” rozładowała perfekcyjnie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16581 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2023, o 22:58

Torsen pisze:
Gelo pisze:Dzisiaj Motor to Kuba Kępa

Motor to Motor, a jego prezes Kuba Kępa to Kuba Kępa. Nie można wykluczyć, że interesy tych dwóch podmiotów w niektórych sytuacjach nie będą zgodne - to jedna z nich.

Ja oceniam fakty. Prezesem Motoru jest Kuba a Mikkela w Motorze nie ma.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16582 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2023, o 23:00

niespokojny pisze:
Perez pisze:
Blinki pisze:Ja tez chce MM w Lublinie

A ja Thomsena.

A ja Bewleya.

A ja wychowanka. Bo tak poza tym mam wszystko. Kosmitę- Zmarzlika, błyskotliwego Kubere i idola z dzieciństwa, który przełamywał hegemonię Golloba- czyli Jarka Hampela. Mamy złoto i srebro. Brakuje tylko takiego chłopaka jak chociażby Hubert Jabłoński.
A co do kuchni meczu to porównaliście sobie klimat w Gorzowie i Czewie? Przepaść. Chomski ma jednak autorytet. Nie że jest wszechwiedzący i słuchają go jak świnia grzmotów, tylko konsoliduje drużynę. Staszek udzielił też bardzo wartościowego wywiadu.
Wybujałe ego Madsena zaczyna i mnie razić w oczy. Nie wkurzało mnie to ze notuje dobre wyniki, mimo braku polotu w jeździe, ale ostatnie zachowania są poniżej poziomu sportowca klasowego.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16583 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2023, o 23:01

A ja chcę obrony mistrza Polski. I mam w ogonie wychowanków I źródło finansowania.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16584 Postautor: Torsen » 23 kwietnia 2023, o 23:25

Gelo pisze:Ja oceniam fakty.
Jak oceniasz fakty, to zważ, że Motor się na nikogo nie obraził, co najwyżej Kuba Kępa.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16585 Postautor: Saint » 23 kwietnia 2023, o 23:26

Jeśli MM by rozpoczął rozmowy z Kuba i troche się pokajał, a Kuba „litościwie” by go przyjął z powrotem, to nie tylko nie straciłby honoru ale wykazał się daleko idącą dojrzałością - jeśli lepszej opcji nie będzie. Ponadto mogłby zyskać lojalnego zawodnika bo MM zastanowiłby się 5 razy zanim pokusiłby się o drugiego „babola”.
Jeśli natomiast wybór jest między Motorem z Kubą a Motorem z MM to mimo całej sympatii dla Mikkela .. to bez Mikkela obrona złota nadal jest możliwa, ale bez Kuby i tego co zbudował ? Mam wątpliwości.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16586 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2023, o 23:27

Jeżeli wierzyć Dryle to Kuba pojechał do niego. A to jest honor na szali

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16587 Postautor: Torsen » 23 kwietnia 2023, o 23:31

To jest honor na szali, ale nie honor Motoru. Prezes (zarząd) spółki ma się kierować dobrem spółki, a nie swoimi fobiami, choćby były uzasadnione.
Dla porządku, również uważam, że dla Motoru ważniejszy jest Kępa niż Michelsen. Ale to tylko dla porządku.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16588 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2023, o 23:33

Panowie, Michelsen ma swój wątek. Nie wiem jak inni ale mi się niedobrze robi jak wraca temat odejścia Dunczyka

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16589 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2023, o 23:34

Dzisiaj Motor to Kuba. Nie Mikkel. Mikkel może wrócić ale z podkulonym ogonem. Dziękuję

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#16590 Postautor: Saint » 23 kwietnia 2023, o 23:35

kibicLBN pisze:Panowie, Michelsen ma swój wątek. Nie wiem jak inni ale mi się niedobrze robi jak wraca temat odejścia Dunczyka

Teraz mowa o powrocie ;) z odejsciem wszyscy pogodzeni ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16591 Postautor: Torsen » 23 kwietnia 2023, o 23:40

Ale my dyskutujemy jego powrót, a nie odejście :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#16592 Postautor: niespokojny » 24 kwietnia 2023, o 00:08

Torsen pisze:To jest honor na szali, ale nie honor Motoru. Prezes (zarząd) spółki ma się kierować dobrem spółki, a nie swoimi fobiami, choćby były uzasadnione.
Dla porządku, również uważam, że dla Motoru ważniejszy jest Kępa niż Michelsen. Ale to tylko dla porządku.

Ale jak robisz z kims biznes a ten po latach wspolpracy Cie wystawia i nie przychodzi na spotkanie, na ktore tarabaniles sie pol Polski, to chyba mozesz nie miec ochoty z kims takim juz wchodzic w spolke. Raz, ze zachowanie niepowazne a dwa ze nielojalne. A za te pieniadze ktore sie pojawialy w przeciekach to mozna prawie kazdego namawiac. Ja tam sie nie ludze, show must go on i trzeba patrzec w przyszlosc. Swoja droga i tak nas czeka przemeblowanie skladu w przyszlym sezonie a Michelsen zdaje sie ma 2 lata kontraktu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
papi
Trener

#16593 Postautor: papi » 24 kwietnia 2023, o 00:11

Nie ma, on od lat podpisuje na rok

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16594 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2023, o 00:12

CKM1946 pisze:Na następnej odprawie już gadali xD

Ale warto sobie mimo wszystko uzmysłowić, co widać w tej pierwszej scenie. To nie są dwa koguciki w walce o to, kto ma większego, tylko sytuacja, w której jeden zawodnik, w imieniu drużyny, podważa sens jakichkolwiek wspólnych ustaleń (skoro i tak decyduje jeden człowiek); w której ten jeden człowiek reaguje na to agresją słowną, a następnie wychodzi. Madsen opuszcza naradę, bo nie znosi sprzeciwu, a Michelsen, przynajmniej w tej scenie, nawet go nie wyartykułował. Na tę sytuację nie ma dobrego lekarstwa, bo albo musisz wykastrować samca alfa, albo pozwolić mu nadal rządzić drużyną, mimo że nigdy nie dało dobrych skutków.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16595 Postautor: kibicLBN » 24 kwietnia 2023, o 00:17

40-sto kilogramowy samiec alfa. O ironio :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16596 Postautor: Torsen » 24 kwietnia 2023, o 00:20

niespokojny pisze:Ale jak robisz z kims biznes a ten po latach wspolpracy Cie wystawia i nie przychodzi na spotkanie, na ktore tarabaniles sie pol Polski, to chyba mozesz nie miec ochoty z kims takim juz wchodzic w spolke.

Ochoty możesz nie mieć, ale masz obowiązek wobec Klubu rozważyć taką ewentualność, jeśli jest to dla niego dobre. Dla Klubu, a nie dla prezesa, Michelsen zdobył setki punktów, jeździł ze złamaną nogą i dał z siebie absolutnie wszystko, by zdobyć mistrzostwo. To wyczerpuje relacje Klubu z zawodnikiem. Reszta to emocje prezesa.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#16597 Postautor: tezetomaniak » 24 kwietnia 2023, o 00:38

kibicLBN pisze:40-sto kilogramowy samiec alfa. O ironio :lol:

A od ilu kg zaczyna się samiec alfa?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#16598 Postautor: kibicLBN » 24 kwietnia 2023, o 00:45

Ło masz. Nie wiem, ale raczej wśród zwierząt to ten najsilniejszy i jeden z większych

Flagg
Trener

#16599 Postautor: Flagg » 24 kwietnia 2023, o 00:48

Juz pisałem, ze czas leczy rany, ale jesli Dryła faktycznie powiedział, że nie ma szans na powrót Mikkela, to chyba nie ma sensu się nad tym rozwodzić. Myśle, że przynajmniej w ciagu nabliższych 2-3 lat takiego tematu nie będzie. Oczywiscie, zawsze moga zajść okoliczności, które sytuację zmienia, np. niepowodzenia sportowe, brak medalu itp. ale na ten moment Motor zaczął budować zespół bez MM i tej koncepcji pewnie będzie się trzymał.

Kolejne 10 stron dywagacji o honorze, kto komu podal rękę jest bez sensu, bo nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Kępa ma swoje za uszami, MIkkel swoje. Pozostaje jedynie żałować, że tak się skończyło, bo punkt wyjściowy był zupełnie inny. Obaj Panowie chcieli dalej współpracować, a Motor miec zespół, z którego kazdy kibic byłby zadowolony.Jednak teraz priorytety są zupełnie inne. Mieliśmy twardy reset w 2023 i kolejnego nikt nie chce, choć nie mozna go wykluczć w 2025, jeśli wejdzie KSM. Dlatego w tym momencie klub powinien skupić sie na dwóch kwestiach. Raz, zatrzymanie w klubie Bartka i Dominika, a dwa - wychowankowie. ten drugi aspekt moze być kluczowy w najbliższych latach. Raz, ze w przypadku KSM, wychowankowie mają liczyć sie za minimum (czyli 2.5 KSM, bez względu na to, ile pkt faktycznie robią), a dwa, mówi się o wprowadzeniu obowiązku jednego wychowanka na juniorce juz od przyszłego sezonu. Wiec posiadanie swoich na juniorce znacznie ułatwi budowanie mocnego składu seniorskiego.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#16600 Postautor: kdsz » 24 kwietnia 2023, o 07:51

Torsen pisze: jeździł ze złamaną nogą

Którą sam sobie złamał.

To Dominik powinien być priorytetem klubu i na niego trzeba chuchać i dmuchać, nawet przepłacać. Michelsen w naszych barwach to byłaby fajna sprawa, ale nie za wszelką cenę. Po obejrzeniu zajawki kuchni meczu wyobraziłem sobie jęczenie "no bo wszystko jest pod Zmarzlika". Jeśli musi być niekwestionowanym liderem drużyny, to niech idzie do Leszna czy Grudziądza, albo wywalczy sobie pozycję na torze, a nie w parku maszyn.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"