Motor Lublin - Wilki Krosno 15.05.2023 19:15
Re: Motor Lublin - Wilki Krosno 21.04.2023 18:00
Taki mamy klimat i tyle. Ze Sparta też raczej bez szans wody gruntowe tak szybko nie opadną. I jeszcze idą deszcze i ochłodzenie:-) golimy wszystkich na wyjazdach. Gorzow nadjezdzamy!
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:To trąci amatorką. Nowy stadion dla Lublina natychmiast!!! Do roboty zamiast robić fotki
Bardziej by się przydało lekko odświeżyć Arenę Lublin i stadion Startu. A nie patrzeć tylko na czubek własnego nosa! Kibice piłki i lekkiej atletyki - o nich trzeba zadbać, a nie garstkę fanów jazdy w lewo 15 razy! Curling i futbol amerykański zyskują na popularności, fanów tych sportów tez nie wolno pomijać!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Nie odparują wody pod murawą. Będzie jej jeszcze więcej i znowu odwołają a potem festiwal żenady w socjalach. Aczkolwiek mecz ze Spartą mogliby odwołać, bo termin kiepski
.
W tym roku klimat mocno nie sprzyja. Dobrze, że wyjechali na tor chociaż pojedynczo bo na jazdę spod taśmy było zbyt niebezpiecznie. Szarpało zawodników na łukach i prostej startowej. Przynajmniej odniosłem takie wrażenie. Do tego telewizja mocno dyktuje warunki (no cóż czwarta władza) i wymaga w jakości a nie jazdy przez łuki na prostym motocyklu od drugiej serii.
W tym roku klimat mocno nie sprzyja. Dobrze, że wyjechali na tor chociaż pojedynczo bo na jazdę spod taśmy było zbyt niebezpiecznie. Szarpało zawodników na łukach i prostej startowej. Przynajmniej odniosłem takie wrażenie. Do tego telewizja mocno dyktuje warunki (no cóż czwarta władza) i wymaga w jakości a nie jazdy przez łuki na prostym motocyklu od drugiej serii.
Ok, zapytam inaczej: myślicie, że pojedziemy w czwartek z Wrocławiem?
Motor mocnyj!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kshyhu pisze:Ok, zapytam inaczej: myślicie, że pojedziemy w czwartek z Wrocławiem?
Nie wiem, ale oby ku*wa tak. Mam już dosyć czekania na pierwszy mecz domowy. Zaraz maj.
Kshyhu pisze:Ok, zapytam inaczej: myślicie, że pojedziemy w czwartek z Wrocławiem?
Nie.
Jeśli tor jest niejednorodny, stoi woda pod nim, a na horyzoncie dwa dni mocnej ulewy to ta woda tak prędko nie zejdzie.
Tu trzeba zadać pytanie czy na 7 maja opadnie ta woda ;)
Jak na moje "wydaje mi się" to raczej nie. Znowu pogoda się pogorszy po weekendzie. Z fizyki biegły nie byłem ale jak jest chłodno i wilgotno to proces parowania raczej odbywa się wolniej.
Stąd moje rozgoryczenie, sorki, jeśli kogoś uraziłem. Dziś cieplutko i sporo wiatru, jutro podobna pogoda cały dzień. Zimy bywały różne - cieplejsze, chłodniejsze, krótsze i dłuższe. Ale takiego cyrku sobie nie przypominam...
Motor mocnyj!
Jak dla mnie nie pojedziemy. Straszny wstyd. Sesja zdjęciowa wrzucona na fejsa a Mistrz Polski nie ma gdzie jeździć prawie w maju...
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2023, o 06:50 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Oby ktoś pociągnął temat w mediach. Więcej pytań niż odpowiedzi. Chciałbym się dowiedzieć czy przy robieniu drenażu i odwodnienia liniowego nie popełnili błędu? Czy na wniosek komisarza czy samego klubu zaczęto pomiary i dlaczego tak późno decyzja o odwołaniu? Kuciapa zapewniał na konferencji, że mecz nie jest zagrożony. Skoro boisko przyczynia się do pochłaniania sporej ilośći wody czy zamierzają je zlikwidować na przyszły sezon, aby uniknąć podobnej sytuacji?
Wektor pretensji jest skierowany nie tam gdzie trzeba. To nie media powinny ciągnąć temat tylko kibice. Adresat przy Placu Łokietka.
Kaman pisze:Chciałbym się dowiedzieć czy przy robieniu drenażu i odwodnienia liniowego nie popełnili błędu?
Jakiego drenażu? odwodnienie liniowe to jest takie jak masz przy podjeździe do domu a odpływ z tego pewnie do kanalizacji. Reszta terenu "wokół" odwodnienia głębokości kilkunastu cm jest wypełniona wodą i tej wody w żaden sposób nie odessiesz, bo jest w torze, w gruncie itd.
Także trzeba czekać aż tor zwyczajnie wyschnie i nic się z tym na obecną chwilę nie zrobi...
Ale jak woda podeszła? Ocieplenie klimatu i susza hydrologiczna przecież :)
ja to myślę że klub powinien już dawno pójść po rozum do głowy i w okresie przejściowym na boisku w środku toru zacząć hodować pieczarki :)
Też się nie da, bo kopacze Motoru II muszą mieć gdzie kopać.
mało boisk przy Arenie, orlik nie wystarczy?
Też zachodzę w głowę jak to możliwe.
Kaman pisze:Oby ktoś pociągnął temat w mediach. Więcej pytań niż odpowiedzi. Chciałbym się dowiedzieć czy przy robieniu drenażu i odwodnienia liniowego nie popełnili błędu? Czy na wniosek komisarza czy samego klubu zaczęto pomiary i dlaczego tak późno decyzja o odwołaniu? Kuciapa zapewniał na konferencji, że mecz nie jest zagrożony. Skoro boisko przyczynia się do pochłaniania sporej ilośći wody czy zamierzają je zlikwidować na przyszły sezon, aby uniknąć podobnej sytuacji?
Mowil, ze mecz nie ma statusu meczu zagrozonego, a nie, ze nie jest zagrozony. A to nie to samo :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
A nie jest też tak, że plandeka ten proces odparowania wody jesli nie wstrzymuje to znacznie spowalnia? Nie znam się, dlatego pytam, może ktoś głębiej siedzi w temacie gruntów :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No jacha że spowalnia. Przykryj folią kubek i postaw w cieple to zobaczysz co się będzie działo na samej foli od spodu
No oczywiście, że uniemożliwia, chyba że jest zrobiona z gore texu :) Wszystko pod nią się kisi. Tylko, że w sytuacji zagrożenia opadami trzeba było tor zabezpieczyć przede wszystkim przed dolaniem jeszcze większej ilości wody z góry. To niebezpieczeństwo zostało zażegnane, ale kosztem zwiększonego nawilżania nawierzchni od spodu, bo wszystko, co próbowało wyparować, zostało zatrzymane na powierzchni.
Trochę to pachnie kompromitacją niestety, ale chyba nie trzeba być fachowcem, aby rozumieć, że osuszenie nawierzchni podlewanej z góry i z dołu jest niemożliwe.
Trochę to pachnie kompromitacją niestety, ale chyba nie trzeba być fachowcem, aby rozumieć, że osuszenie nawierzchni podlewanej z góry i z dołu jest niemożliwe.
Ktoś kiedyś wyjaśniał, że plandeka ogranicza odparowanie wody. Nawierzchnia się "zaparza" i odrywa płatami podczas jazdy. U nas dodatkowo robi się plastelina. Podczas pierwszego treningu na drugim polu startowym porobiły się fale jak na Bałtyku podczas sztormu. Żaden walec nie był w stanie tego ruszyć. Nie pomogło nawet grube bronowanie i walcowanie.
Gelo pisze:Też się nie da, bo kopacze Motoru II muszą mieć gdzie kopać.
Tak właśnie po raz kolejny ratusz pokazuje jak kocha lubelski żużel.
PS. Naturalnie nie liczę na to, że żużlowa gawiedź to zrozumie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Juz dawno powinien byc po srodkuwykopany staw
Czarek pisze:Gelo pisze:Też się nie da, bo kopacze Motoru II muszą mieć gdzie kopać.
Tak właśnie po raz kolejny ratusz pokazuje jak kocha lubelski żużel.
PS. Naturalnie nie liczę na to, że żużlowa gawiedź to zrozumie.
Przecież kocha - nie dalej jak dwa dni temu sesja zdjęciowa na TYMŻE stadionie w towarzystwie całej drużyny - dumy miasta - Mistrza Polski ;)