Mateusz Cierniak
Re: Mateusz Cierniak
Proponuje nie nakręcać gównoburzy i siać plotek, w dodatku przed pierwszym meczem jeszcze :D Ktoś puścił pierda i się robi niepotrzebna afera. Zrobi Mati śliwkę w meczu i od razu będzie "oho, dupy mu w głowie tylko" ... I to jest tworzenie problemu który nie istnieje, bo w samym 2022 Mati było ostatni 25 razy w lidze a pierwszy tylko 12 razy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Poza tym jechał dotychczas tylko w Toruniu, gdzie zawsze mu szło średnio.
Cooper pisze:bo w samym 2022 Mati było ostatni 25 razy w lidze a pierwszy tylko 12 razy.
Odnośnie Mateusza to od dłuższego czasu mam uczucie niedosytu. Mam takie wrażenie, i wydaje mi się, że część kibiców również je ma, że Cierniak w lidze (podkreślam, chodzi tylko o ligę) tak trochę nie do końca jeździ na poziomie, którego się spodziewaliśmy i na którym powinien jeździć biorąc pod uwagę potencjał jaki został mu przypisany. OK, w tarciach z juniorami jest niemal wzorowo, poza pojedynczymi wpadkami które każdemu mogą się zdarzyć. Ale już pojedynki ze starszymi żuzlowcami wypadają, powiedzmy mocno przeciętnie. Tutaj w poprzednim sezonie wypadał gorzej od Świdnickiego czy Kowalskiego, o Miskowiaku nie wspominając.
Mam wrażenie, że to było trochę tuszowane przez obecność Lamparta, który zdejmował i odpowiedzialność, jak i uwage z Mateusza. Przecież Cierniak przychodził do nas z łatka największego talentu w polskim żużlu. To miał być poziom Kubery, czy Smektały. Ok, pierwszy sezon to pierwszy sezon. Nowe tory, inny poziom. Trzeba było się uczyć. Choć Lampart na dzień dobry (2019) wykręcił w Elidze średnia lepsza o 0.2 pkt/bieg od Mateusza(2021). W zeszłym roku mieliśmy już progres mniej więcej do poziomu Lamparta z 2019. Ale tą średnią nabił jednak głównie w starciach z juniorami. Lampart miał wieksza liczbę pokonanych seniorów w debiutanckim sezonie, niż Cierniak w w latach 2021-2022 łącznie.
W tym roku ostatni sezon na juniorce. Już bez poduszki w postaci Lamparta. Będzie niekwestionowanym liderem naszej formacji młodzieżowej, a i w starciach z seniorami oczekiwania będą większe. Czy udzwignie? A może przeszacowaliśmy jego talent juz na początku? Średnią w okolicach 1.7 przyjałbym z pocałowaniem ręki, choć Lampart (2021) czy MIśkowiak mieli dużo lepsze. Nie wspominajać o Kuberze, Smyku czy Drabiku.
I tak, pamietam o rewanżu z Toruniem. Tylko to był jak dotąd jedyny mecz Mateusza z dwucyfrówka w Elidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mam podobnie, być może wynika to z tego, że Mateusz umie jeździć bardzo mądrze, w przeciwieństwie do Wiktora. Zdaje się, że potrafił pokonywać Doyle czy Kołodzieja będąc ostro nękanym i ustrzegł się błędów. Natomiast faktycznie brak mu stabilizacji na chociaż względnie wysokim poziomie. Są łatwo wygrane biegi juniorskie i często zera lub jedynki w dalszej części zawodów. Najwyższa pora podnieść poprzeczkę, poza Matim i Kowalskim nie ma juniorów, którzy w tym momencie dają realna szanse na regularne pokonywanie seniorów, wypadałoby żeby jako IMŚJ pokazał coś więcej.
Miświata juniorów dojechał na sparring do Zielonej? :(
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
ravajas pisze:Miświata juniorów dojechał na sparring do Zielonej? :(
Wiele wskazuje na to, że nie, bo na miejscu nikt go nie rozpoznał.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Szkoda ze go nie poznał nawet Curzytek...
Jak nic Firmuga z Rachubikiem dziś.
Czy Cierniak nie jeździ przypadkiem na silnikach Kowalskiego?
Bo te nowe to podobno złom, nawet Zmarzlik na nie narzeka i musi na starych jechać, tak czytałem w którymś artykule.
Bo te nowe to podobno złom, nawet Zmarzlik na nie narzeka i musi na starych jechać, tak czytałem w którymś artykule.
To dlatego tak do dziennikarza wypalił na mppk?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Podobno tak ;)
To by się mogło zgadzać. Bartek na Protasiewiczu i kryterium też nie był rewelacyjnie szybki
Ratajczak w Unii też jeździ na Kowalskim i w meczu z Wilkami szału nie zrobił. Juniorzy Wilków byli lepsi.
No to Mati wyciąga furki z meczu z Apatorem. Nie ma wyjścia
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:No to Mati wyciąga furki z meczu z Apatorem. Nie ma wyjścia
Albo niech Hampel da kontakt do FGM. Te u nas dobrze się spisują.
Zawodnik o umiejętnościach Cierniaka nie zaczyna przegrywać nagle z Rempała i Curzytkiem, bo "się zakochał". Nawet jakby miał głowę gdzie indziej i jakieś zalegości treningowe (a wątpię, że ma), to samymi ekstraligowymi furami powinien ich porobić. On, przy gorszej formie, może przegrywać z Paluchem, Pludrą czy nawet Lewandowskim, ale nie z Curzytkiem.
Jak nic wygląda to na spory kryzys sprzętowy. A taki może się ciagnąć tygodnie, a można go rozwiazać w kilka dni.
Jak nic wygląda to na spory kryzys sprzętowy. A taki może się ciagnąć tygodnie, a można go rozwiazać w kilka dni.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
https://youtu.be/R6dorqTIyeg
Oto wyścig 7 z dziś. Widać brak prędkości u Mateusza.
Oto wyścig 7 z dziś. Widać brak prędkości u Mateusza.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
CKM1946
- Zawodowiec
Czyli pewnie dostał tą samą partie co Miśkowiak. Stoi wręcz w miejscu
Kowalski sie popsuł a co najlepsze u Fleminga też jest odpływ klientów
Kowalski sie popsuł a co najlepsze u Fleminga też jest odpływ klientów
A Marmuszewski nie jest jakby "filią" Flemminga? Nie orientuje się dobrze w tych zawiłościach trenerskich, ale gdzieś czytałem wywiad, ze właśnie Marmuszewski mi umowę z jednym z tunerów (chyba FGM) i oficjalnie moze serwisować jego silniki, korzystać z technologi itd, itp.
Jak ktoś siedzi w temacie i mógłby to wyjasnić to byłbym wdzięczny
Jak ktoś siedzi w temacie i mógłby to wyjasnić to byłbym wdzięczny
Z silnikami od Kowalskiego też był rok temu problem, bo w trakcie sezonu stracił kilku klientów. A i Holder też jeździ na sprzęcie spod Torunia.
- niespokojny
- Trener
Ja tam widze w tym biegu 7 ze popelnil przynajmniej kilka wielbladow. Mam nadzieje ze ten bieg nie jest reprezentatywny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Hampel o tym mówił w serialu C+. Jak sprzęt nie niesie, jak go nie czujesz, to z autmatu jedziesz niemal jak amator i mnożą sie błedy.niespokojny pisze:Ja tam widze w tym biegu 7 ze popelnil przynajmniej kilka wielbladow. Mam nadzieje ze ten bieg nie jest reprezentatywny.
Dominik też jeździ na Kowalskim. Tylko w przeciwieństwie do reszty, on na pocżatku sezonu wygląda jakby miał armaty niewiele wolniejsze od tych Zmarzlikowych.ezbeg pisze:A i Holder też jeździ na sprzęcie spod Torunia.
Domin mógł trafić na lepszą partię, co uwzględniając to że produkcja silników żużlowych i ich tuning jest zbliżony bardziej do rzemieślniczej pracy a nie wielkiej manufaktury jest bardzo możliwe. Kiedyś kiedyś Jonsson, bodajże za czasów Polonii Bydgoszcz trafił na całą partię felernych silników które szybko skończyły na szrocie.
Cierniak chyba miał po prostu pecha z tym co dostał w przesyłce od Kowalskiego. A i ktoś kiedyś na forum wspominał, że silniki od Kowalskiego są trudne w regulacji. To też może mieć wpływ na występy niektórych.
Cierniak chyba miał po prostu pecha z tym co dostał w przesyłce od Kowalskiego. A i ktoś kiedyś na forum wspominał, że silniki od Kowalskiego są trudne w regulacji. To też może mieć wpływ na występy niektórych.
Pewnie zależy od tego, czy jesteś klientem "premium", czy masz zwykły abonament ;) Chociaż skoro nawet Zmarzlik narzeka, to mętlik robi sie niezły.
Ogólnie Kowalski stracił na reputacji po tym, jak zniósł limity i otworzył sie na wszystkich, a to miało właśnie miejsce w poprzednim sezonie. Miśkowiak tez wtedy trafił na jakąś lewą partię. Wygląda to trochę tak, jakby większości wysyłał silniki robione seryjnie, a Ci wybrani dostawali dopieszczone modele.
Ogólnie Kowalski stracił na reputacji po tym, jak zniósł limity i otworzył sie na wszystkich, a to miało właśnie miejsce w poprzednim sezonie. Miśkowiak tez wtedy trafił na jakąś lewą partię. Wygląda to trochę tak, jakby większości wysyłał silniki robione seryjnie, a Ci wybrani dostawali dopieszczone modele.