Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin 16.04 g.19:15

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Włókniarz Częstochowa - Motor Lublin 16.04 g.19:15

#26 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2023, o 09:13

Dlatego para Hampel - Zmarzlik nie jest od rzeczy... Martwi mnie to co piszecie o Matim. Jeżeli dupy mu w głowie a nie sport - to przerąbane...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: dannie » 11 kwietnia 2023, o 09:14

Ja największe obawy mam o Cierniaka. Jak zrobi ponad 3 pkt to będę właściwie zadowolony.
Obrazek

Flagg
Trener

#28 Postautor: Flagg » 11 kwietnia 2023, o 09:17

Karczewski od kilku lat uchodzi za gigantyczny talent. Chyba Dobrucki mówił już 2-3 lata temu, że to chłopak z potencjałem na TOP 5 SGP. Ale nie spodziewałem się, że wejdzie do Eligi od razu z takim przytupem. Bardziej oczekiwałem występów w przedziale 1-4 pkt w pierwszej części sezonu i stabilny progres im dalej w las. Wciąż trzeba brac poprawkę, ze to dopiero jeden mecz, a jak już Grudziądz mniej wiecej ogarnał się z ustawieniami, to skończyly sie punkty juniorów Czewy. Do tego nasi seniorzy sa jednak trochę lepsi od tych z Grudziądza, ale trzeba liczyć się z tym, że łatwo z nim mięc nie będziemy.

Martwi mnie to co piszecie o Matim. Jeżeli dupy mu w głowie a nie sport - to przerąbane...
Ae to już sportowiec nie może miec dziewczyny? Do tej pory raczej nie było jakichkolwiek sygnałów, by kwestionowac profesjonalizm Cierniaka.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#29 Postautor: luCas » 11 kwietnia 2023, o 09:17

No jak mistrz swiata juniorow ma sie obawiac (z calym szacunkiem) Kupca i Karczewskiego to raczej z 40 pkt to my tam nie wyjdziemy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#30 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2023, o 09:18

Może. Ale nie każdy jest Zmarzlikiem, że potrafi to rozdzielić.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#31 Postautor: Perez » 11 kwietnia 2023, o 09:20

Mati jest mistrzem. Ale pewniakiem wśród juniorów jak mistrz Zmarzlik wśród seniorów to to nie jest. Nie jest to taki kozak jak np. Drabik imśj czy Smyk.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#32 Postautor: Flagg » 11 kwietnia 2023, o 09:20

Gelo pisze:Może. Ale nie każdy jest Zmarzlikiem, że potrafi to rozdzielić.

Myslę, że Zmarzlik nie jest jedynym zuzlowcem z PGE Ekstraligi, który ma żonę/narzeczoną/dziewczynę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#33 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2023, o 09:27

Zapewne. Ja tylko zestawiam sobie jazdę Matiego na sparingu w Toruniu. Może to tylko bierze się z tego, że nie jest to jego ulubiony tor. Ale tylko może...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#34 Postautor: Kargolo » 11 kwietnia 2023, o 09:28

Już bez przesady. Jak chłopak ma dziewczynę to znaczy, że wszystko z nim w porządku i nie jest to żaden powód do obaw :lol:
Częstochowa wydaje się mocna, ale cholernie ciężko przewidzieć ten mecz. Podobnie jak w zeszłym roku żaden wynik od +8 do -8 nie będzie dla mnie zaskoczeniem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

CKM1946
Zawodowiec

#35 Postautor: CKM1946 » 11 kwietnia 2023, o 16:26

Gelo pisze:Świącik podobno rzucił sporym groszem żeby młodych dozbroić. Mikkel w Grudziądzu pojechał "na swoim poziomie" i dalej uważam, że w zeszłym roku to był jego sufit. Do tego liczę, że na czwartek i piątek nakażą im plandekę więc sobie nie potrenują. Ale i tak jest to jeden z trudniejszych wyjazdów w sezonie.

Serio przy 6-cio zespołowych play offach jesteś tak najarany na zwycięstwa że "życzysz" innym braku treningu itd ? Może ja mam inne podejście ale w tym meczu licze na kawał dobrego ścigania bo składy obu ekip powinny dać mega show przy torze do ścigania a plandeka mocno zaburzy ten plan. Tak czy siak i my i wy wejdziemy do PO z wysokich miejsc i tam to bym zrozumiał taką napinke.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#36 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 11 kwietnia 2023, o 16:40

CKM1946 pisze:
Gelo pisze:Świącik podobno rzucił sporym groszem żeby młodych dozbroić. Mikkel w Grudziądzu pojechał "na swoim poziomie" i dalej uważam, że w zeszłym roku to był jego sufit. Do tego liczę, że na czwartek i piątek nakażą im plandekę więc sobie nie potrenują. Ale i tak jest to jeden z trudniejszych wyjazdów w sezonie.

Serio przy 6-cio zespołowych play offach jesteś tak najarany na zwycięstwa że "życzysz" innym braku treningu itd ? Może ja mam inne podejście ale w tym meczu licze na kawał dobrego ścigania bo składy obu ekip powinny dać mega show przy torze do ścigania a plandeka mocno zaburzy ten plan. Tak czy siak i my i wy wejdziemy do PO z wysokich miejsc i tam to bym zrozumiał taką napinke.

I tak i nie z tymi 6-drużuynowymi PO. Stawka drużyn walczących o złoto jest mega wyrównana i raczej w 1/4 nikt nie chciałby pojedynku Motoru z Włókniarzem/Spartą, bo to by mogło grozić tym, że jedna z tych dwóch drużyn nawet nie zawalczy o medal. Dlatego też walka o 1 miejsce będzie imo istotna dla nas, dla Was i dla Sparty. No a poza tym - im wyżej, tym korzystniejsza sytuacja w PO (remis daje awans).

CKM1946
Zawodowiec

#37 Postautor: CKM1946 » 11 kwietnia 2023, o 17:30

KrzyczącyK1b1c pisze:
CKM1946 pisze:

I tak i nie z tymi 6-drużuynowymi PO. Stawka drużyn walczących o złoto jest mega wyrównana i raczej w 1/4 nikt nie chciałby pojedynku Motoru z Włókniarzem/Spartą, bo to by mogło grozić tym, że jedna z tych dwóch drużyn nawet nie zawalczy o medal. Dlatego też walka o 1 miejsce będzie imo istotna dla nas, dla Was i dla Sparty. No a poza tym - im wyżej, tym korzystniejsza sytuacja w PO (remis daje awans).

To z innej perspektywy patrzymy. Dla mnie Włókniarz to 3/4 siła razem z Apatorem z nieco mniejszym potencjałem jak Motor i Sparta.
I takie miejsce przed PO pewnie będizemy mieli bo Włókniarz lubi mieć wpadke w mało oczekiwanym momencie. w RZ to ja mam w zasadzie oczekiwania że bedzie troche fajnego scigania i nasze młokosy pouczą sie ekstraligowych torów. A co będzie dalej bedziemy myśleć w sierpniu.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#38 Postautor: tezetomaniak » 11 kwietnia 2023, o 17:33

CKM1946 pisze:

To o plandece i braku treningu to tylko tak kurtuazyjnie przecież. Najlepiej jakby Madsenowi ukradli busa, a Michelsen sobie głupi ryj rozwalił. Nie ma półśrodków, żadnego ścigania, tylko Motor :-x

Karamba
Kadrowicz

#39 Postautor: Karamba » 12 kwietnia 2023, o 09:35

CKM1946 pisze:

O nie kolego w tym meczu jest tyle podtekstów , kontekstów , pretekstów itp itd Max przecież przeszedł z jednego do drugiego klubu , Fred jeszcze w tamtym sezonie u was też jeździł niechciany ma coś do udowodnienia a już telenowela brazylijsko-duńska Mikkela odchodzi zostaje obraził się ratują sytuacje nie ma szans pokazał serduszko Kubie nie to nie było serduszko stawia ten mecz w kontekście ( pomijam forum ,że w zależności od wyniku trzeba było żeby został albo o już dołuje tylko klub zmienił ) to przynajmniej do rewanżu w Lublinie Kuba albo Misio powiedzą i co k... tere fere kto tu jest thebeściak .

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#40 Postautor: Saeyl » 12 kwietnia 2023, o 09:44

Tak tylko informacyjnie napiszę osobom, które wybierają się na ten mecz, że ten mecz dostał status podwyższonego ryzyka z powodu meczu Raków- Widzew. Jest kategoryczny zakaz noszenia barw Motoru i obnoszenia się komu kibicujemy na całej trasie przejazdu. W barwy można ubrać się dopiero po wejściu na sektor, gdyż kibice z Łodzi mogą robić zasadzkę na kibiców Motoru.

Flagg
Trener

#41 Postautor: Flagg » 12 kwietnia 2023, o 09:53

Karamba pisze:O nie kolego w tym meczu jest tyle podtekstów , kontekstów , pretekstów itp itd Max przecież przeszedł z jednego do drugiego klubu , Fred jeszcze w tamtym sezonie u was też jeździł niechciany ma coś do udowodnienia a już telenowela brazylijsko-duńska Mikkela odchodzi zostaje obraził się ratują sytuacje nie ma szans pokazał serduszko Kubie nie to nie było serduszko stawia ten mecz w kontekście ( pomijam forum ,że w zależności od wyniku trzeba było żeby został albo o już dołuje tylko klub zmienił ) to przynajmniej do rewanżu w Lublinie Kuba albo Misio powiedzą i co k... tere fere kto tu jest thebeściak .

Te podteksty są raczej tylko w głowach kibiców. Drabika sami puściliśmy z klubu, tak jak Czewa sama puściła Lindgrena. Tu nie było żadnych dram, awantur, a normalne ruchy transferowe, które zdarzają sie co sezon. Odnośnie MIkkela, to raczej mamy już jasny obraz, że priorytetem zarówno dla zawodnika, jak i prezesa, byla dalsza jazda Duna w Motorze. Poprztykali się o pieniądze co wykorzystał Świącik. Gdyby nie oferta z Czewy, to i tak można śmiało zakładać, że Mikkel trafiłby do innego klubu, ale na pewno nie zostałby w Motorze.

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że Kępa ze Świącikiem nie mają wcale złych relacji, a wręcz jedne z lepszych. Ale to tylko moje subiektywne odczucie. Rzeczywistość może być inna :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#42 Postautor: Saint » 12 kwietnia 2023, o 10:07

Saeyl pisze:Tak tylko informacyjnie napiszę osobom, które wybierają się na ten mecz, że ten mecz dostał status podwyższonego ryzyka z powodu meczu Raków- Widzew. Jest kategoryczny zakaz noszenia barw Motoru i obnoszenia się komu kibicujemy na całej trasie przejazdu. W barwy można ubrać się dopiero po wejściu na sektor, gdyż kibice z Łodzi mogą robić zasadzkę na kibiców Motoru.

A może im ktoś po prostu to rozrysuje jak to jest zbyt skomplikowane? Że żużlowy Motor z piłkarskim to ma tyle wspólnego co dorożkarstwo i loty na Marsa ?

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#43 Postautor: Saeyl » 12 kwietnia 2023, o 10:12

Saint pisze:
Saeyl pisze:Tak tylko informacyjnie napiszę osobom, które wybierają się na ten mecz, że ten mecz dostał status podwyższonego ryzyka z powodu meczu Raków- Widzew. Jest kategoryczny zakaz noszenia barw Motoru i obnoszenia się komu kibicujemy na całej trasie przejazdu. W barwy można ubrać się dopiero po wejściu na sektor, gdyż kibice z Łodzi mogą robić zasadzkę na kibiców Motoru.

A może im ktoś po prostu to rozrysuje jak to jest zbyt skomplikowane? Że żużlowy Motor z piłkarskim to ma tyle wspólnego co dorożkarstwo i loty na Marsa ?

Nie wymagaj od kiboli rozróżniania żużla od piłki nożnej ;) Słyszą Motor i to im wystarczy. Już kiedyś pod Łodzią napadli na naszych, bo ktoś w barwach jechał.

ezbeg
Trener

#44 Postautor: ezbeg » 12 kwietnia 2023, o 10:14

Tak. Pochwalili się zdobyczą w internecie i wskazali że dyscyplina nie ma dla nich znaczenia bo wystarczy że w nazwie jest Motor.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#45 Postautor: Saint » 12 kwietnia 2023, o 10:16

To jest jednak „stan umysłu”… „Najśmieszniejsze” że „Motorowcy” piłkarscy też dość otwarcie prezentowali „wrogą obojętność” kibicom żużla swojego czasu .. ale tu chyba decydowały kwestie „stadionowe”
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2023, o 10:35 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#46 Postautor: kibicLBN » 12 kwietnia 2023, o 10:33

Kiedyś niemal całą zimę przechodziłem w naszym szaliku. Nikt nie miał problemów np. w Warszawie ale w Lublinie Motorowcy dwukrotnie mieli z nim problem. Jednak byli w pojedynkę, więc wystarczyło dać gościowi do zrozumienia, że szalika się nie odda i delikwent zawiedziony oddalał się...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

asid73
Szkółkowicz

#47 Postautor: asid73 » 12 kwietnia 2023, o 11:41

W Warszawie zółto-biało-niebieskie barwy są popularne, to barwy Olimpii Elbląg.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#48 Postautor: Blinki » 12 kwietnia 2023, o 11:55

Saeyl pisze:
Saint pisze:

Nie wymagaj od kiboli rozróżniania żużla od piłki nożnej ;) Słyszą Motor i to im wystarczy. Już kiedyś pod Łodzią napadli na naszych, bo ktoś w barwach jechał.

Ja nie rozumiem, po kiego czorta obnosić się z barwami klubowymi na trasie przejazdu. Zwłaszcza jak jedzie się w pojedynkę a nie grupą czy zorganizowanym transportem.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

mema
Senior

#49 Postautor: mema » 12 kwietnia 2023, o 11:59

ezbeg pisze:Tak. Pochwalili się zdobyczą w internecie i wskazali że dyscyplina nie ma dla nich znaczenia bo wystarczy że w nazwie jest Motor.

Dla nich bez znaczenia czy na płocie płonie szalik piłkarskiego czy żużlowego Motoru.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#50 Postautor: Cooper » 12 kwietnia 2023, o 12:36

CKM1946 pisze:Dla mnie Włókniarz to 3/4 siła razem z Apatorem z nieco mniejszym potencjałem jak Motor i Sparta.
I takie miejsce przed PO pewnie będizemy mieli bo Włókniarz lubi mieć wpadke w mało oczekiwanym momencie.

Etam, od Apatora to jesteście sporo lepsi. Ale z tym niefartem to fakt, ja myślę, że to wina Świącika :D

Blinki pisze:Ja nie rozumiem, po kiego czorta obnosić się z barwami klubowymi na trasie przejazdu. Zwłaszcza jak jedzie się w pojedynkę a nie grupą czy zorganizowanym transportem.

Generalnie standard, niestety. Często powiązany niestety z dosyć solidną oborą na stacjach czy w zajazdach. Choć trzeba przyznać, że raczej bez agresji typowej dla innych ośrodków.

To obnoszenie się z barwami nasiliło się za czasów "nowego Motoru", i nowych organizatorów wyjazdów autokarowych. Nikt tego nie pilnował itd, a wręcz zachęcał, a na komentarze o tym, że to średnio rozsądne często reakcją było wielkie oburzenie. W sumie to dziwie się trochę, że dotąd nie skończyło się to jakąś większą aferą.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]