Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Przeciez jedyne co to zmieni, to że transferowa walka nie będzie odbywac się o juniorów, tylko adeptów :) Zreszta takowa już się odbywa. Teraz "transfery" takiego Karczewskiego czy Ludwiczaka będą na porządku dziennym :)
A nas to i tak chyba niespecjalnie ruszy, bo przyszły sezon i tak planowaliśmy jechać przynajmniej jednym wychowankiem (Grzeszczyk/Jaworski)
A nas to i tak chyba niespecjalnie ruszy, bo przyszły sezon i tak planowaliśmy jechać przynajmniej jednym wychowankiem (Grzeszczyk/Jaworski)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Pytanie czy wychowanek będzie musiał jednocześnie zadeklarować sympatię do partii rządzącej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Dlaczego wszystko musisz upolityczniac? Nie masz juz naprawde zadnych innych argumentow przeciwko temu PiSowi? Ja mam mnostwo, a tu sie nie rozpisuje.
Myslisz, ze Linda jada w McDonaldzie i musi ich lubic zeby ich reklamowac?
Myslisz, ze Linda jada w McDonaldzie i musi ich lubic zeby ich reklamowac?
Ale to nie ja upolityczniam przecież :)
nie mam żadnych argumentów przeciw PiS, super partia (dla każdego kto do niej wstąpi) :)
nie mam żadnych argumentów przeciw PiS, super partia (dla każdego kto do niej wstąpi) :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ciekawostka, o którą nikt nie pytał, ale każdy potrzebował: Od początku jazdy w PGE Ekstralidze, Motor tylko raz zaczynał sezon u siebie - w 2019 roku. W każdym kolejnym roku z różnych względów inaugurowaliśmy sezon ligowy na terenie rywala.
I bardzo dobrze. Te pierwsze mecze po zimie zawsze są loteryjne. W naszym przypadku, gdy zwykle na końcu wyjeżdżamy na swój tor, to wielki plus.
Każdemu jego Everest...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ermen pisze:I bardzo dobrze. Te pierwsze mecze po zimie zawsze są loteryjne. W naszym przypadku, gdy zwykle na końcu wyjeżdżamy na swój tor, to wielki plus.
Ale na trzy takie mecze wygraliśmy tylko jeden. Dwukrotnie nawet nie wyszliśmy z 40stki.
Sytuacja jest inna niż dotychczas. Zdaje się dwa razy sezon zaczynaliśmy w Gorzowie - ze Zmarzlikiem po drugiej strony barykady. W zeszłym roku nie zrobił nam większej krzywdy ale to jednak Zmarzlik. Turnieje w których pojechali nasi pokazały, że przynajmniej trójka Polaków jest w dobrej formie. Jack w Anglii jest najlepszym zawodnikiem swojej drużyny. Fred mnie jakoś nie przekonuje, ale w końcu pojedzie u siebie. Mati trochę niepokoi, w Grzelaka niestety nie wierzę.
Tyle, że to były mecze wyjazdowe. Porażki na wyjeździe są wkalkulowane. Gorzej przegrać inaugurację u siebie.
Każdemu jego Everest...
Ale de facto teraz też sezon zaczynamy na wyjeździe.
były reprezentant Polski, Jan Krzystyniak. — Skończyłem z oglądaniem. Ten sport jest brudny jak polska polityka
Tak jak zapowiadałem, że nie będę oglądał, tak nie oglądam. Nie wykupiłem żadnego pakietu. Po pierwsze w ramach protestu, w związku z powrotem Rosjan, a po drugie ze względu kierunek, w jakim podąża ta dyscyplina. Gdy jak uprawiałem "czarny sport", to była to krystalicznie czysta dyscyplina, a teraz ten sport brnie w ciemną uliczkę — stwierdził Krzystyniak.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ampaign=cb
Tak jak zapowiadałem, że nie będę oglądał, tak nie oglądam. Nie wykupiłem żadnego pakietu. Po pierwsze w ramach protestu, w związku z powrotem Rosjan, a po drugie ze względu kierunek, w jakim podąża ta dyscyplina. Gdy jak uprawiałem "czarny sport", to była to krystalicznie czysta dyscyplina, a teraz ten sport brnie w ciemną uliczkę — stwierdził Krzystyniak.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ampaign=cb
Hahaha, krystalicznie czysta :D
No ale jak sympatyczny pan Janek jeździł to tez nie ogladalem. Po prostu - poza stadionem - nie bylo gdzie ;p
No ale jak sympatyczny pan Janek jeździł to tez nie ogladalem. Po prostu - poza stadionem - nie bylo gdzie ;p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Kopanie rywala to przecież wzór norm moralnych :D
Beznadziejny jest ten żużel teraz, 3 nudne mecze na inaugurację, rozjechane wyniki, żadnych spektakularnych zdobyczy indywidualnych po 18 pkt, wszystko przewidywalne, zero walki i w dodatku wyniki przeczytałem dopiero dziś w prasie.
Nie to co za czasów Pana Janka, wtedy to było!
Nie to co za czasów Pana Janka, wtedy to było!
No i super. Może dzięki temu, przestaną się pojawiać artykuły-wywiady z jego udziałem. Niby oczywiste, ale nie do końca :D.
papi pisze:Kopanie rywala to przecież wzór norm moralnych :D
w dodatku w kontuzjowaną nogę,aż ''miły Pan Janek'' w eskorcie milicji opuszczał stadion
Nie ogląda ,ale o ''fuckach'' Jasona wiedział
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.youtube.com/watch?v=7CT8kxoFUDQ - Polonia Piła wraca do żużla z pompą (i sponsorem SSP). Co ciekawe, wzięli Hansa Nielsena do prezentacji.
Zakładam że nie ma żadnej transmisji z ZG ale jakby ktoś coś znalazł to prośba o wrzucenie :)
samba pisze:Zakładam że nie ma żadnej transmisji z ZG ale jakby ktoś coś znalazł to prośba o wrzucenie :)
Falubaz wrzuca retransmisje zazwyczaj po meczach wieczorem.
Dzięki, dobrze wiedzieć. Oby Cierniak się obudził z zimowego snu bo w Czewie jego punkty będą bardzo potrzebne
Niestety widocznie forma Cierniaka kiepska. Kolejny sparing i nic nie jedzie.
To jest jakiś dramat na razie
-
Maretzky76
- Szkółkowicz
To może być całosezonowy dramat. Grzelak to chyba do wakacji i za niego Jaworski
Serio oceniacie po dwóch sparingach, bez żadnych odjechanych meczów ligowych już Cierniaka? No jedzie na razie padakę, ale Hampel w tamtym sezonie przez pierwsze 3 kolejki chyba również jechał padakę ;)