Mateusz Cierniak

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

Re: Mateusz Cierniak

#76 Postautor: Rusek » 19 października 2022, o 20:39

https://youtu.be/2CS5aKOYcKE
Wywiad podsumowujący sezon naszego Mistrza :-)
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

blajar
Trener

#77 Postautor: blajar » 20 października 2022, o 18:44

Mateusz w Lejonen na 2023. Będziemy mieć Motor w Szwecji? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#78 Postautor: kdsz » 20 października 2022, o 19:02

BTW, w Gislaved odbędzie się przyszłoroczny SGP Challenge. Jeśli Dominik dojdzie do tej fazy, to będzie jednym z faworytów do awansu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Kaman
Kadrowicz

#79 Postautor: Kaman » 6 kwietnia 2023, o 15:04

Kolejny po Bartoszu Zmarzliku żużlowiec w stajni Orlenu. Mistrz świata juniorów Mateusz Cierniak już pokazał się w czapeczce z logo nowego sponsora. Orlen pojawi się także na kevlarze zawodnika. Dla Cierniaka ta umowa to ogromne wyróżnienie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#80 Postautor: Cooper » 7 kwietnia 2023, o 10:19

W całym 2022 r. Grupa Orlen osiągnęła przychody na poziomie 278,5 mld zł i zysk netto w wysokości 21,5 mld zł. A tylko w czwartym kwartale 2022 r. Grupa Orlen wypracowała przychody na poziomie 102,3 mld zł i zysk netto w wysokości 8,1 mld zł. (to wtedy gdy ceny nie spadały dla naszego dobra :cool: )

W porównaniu do 2021 roku przychody zwiększyły się o 170 proc., natomiast zysk wzrósł o 220 proc.

Przychody budżetu państwa na 2022 to jakieś 580 mld zł. Orlenowe po przyłączeniu PGNiG jest szansa że będą stanowić jakieś 75% budżetu państwa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#81 Postautor: go! » 7 kwietnia 2023, o 12:30

To wreszcie maja jakies zyski? Czy nasze podatki rozpieprzaja na Motor?
A jesli maja to dobrze, czy zle? Bo mam wrazenie, ze zawsze zle.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#82 Postautor: Gelo » 7 kwietnia 2023, o 12:40

Też mam takie wrażenie. A podobno pecunia non olet. Zalatuje mi to trochę Rzeszowem kiedy za czasów Marty kibice walili w nią ile wlezie chociaż mieli Crumpa, Pedersena i bili się o medale a u nas była dziadownia. Pukałem im się w czoło jak po każdym meczu nawoływali żeby zabrała swoje zabawki. No i zabrała :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#83 Postautor: Cooper » 7 kwietnia 2023, o 12:46

Biorąc pod uwagę, że jesteś de facto monopolistą i w trudnych czasach inflacyjnych podwajasz swoje zyski (ciekawe w jaki sposób, nie?) można się zastanowić czy "kompensata" w postaci rzucenia paru milionów na sport jest satysfakcjonująca dla obywateli :) Cóż, dla wielu widocznie tak :)

Ja tu nie uderzam w klub, że z tego korzysta, absolutnie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#84 Postautor: Gelo » 7 kwietnia 2023, o 12:53

Pośrednio ale uderzasz niestety. Wkomponowujesz się w kretyńską retorykę błaznów z Torunia, Gorzowa i Zielonej Góry, którzy po podpisaniu umowy Motoru z Orlenem ogłosili radośnie, że od dzisiaj nie tankują na Orlenie i przestają jeść hot-dogi. Ja tam nie mam z tym problemu ze świadomością, że część zysków firmy (wygenerowanych również na mnie) idzie na mój ukochany klub. Ale rozumiem - dzisiaj być jednocześnie kibicem Motoru i antypisowcem to bardzo bolesny rozkrok.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#85 Postautor: Cooper » 7 kwietnia 2023, o 12:58

Gelo pisze:Ja tam nie mam z tym problemu ze świadomością, że część zysków firmy (wygenerowanych również na mnie) idzie na mój ukochany klub.

Ale to są dwie różne kwestie.

Przekazanie część zysków na sport, kulturę itd. - to jest oczywiste i poniekąd obowiązkowe jeśli jesteś SSP lub spółką zależną od państwa.

Podwajanie zysków wynikających z utrzymywanie wysokich marż na strategicznych produktach wykorzystując przy tym pozycję monopolisty. Przyczyniając się przy tym do podtrzymania wzrostu inflacji (jak również do zwiększenia wpływów podatkowych). No to jest trochę kontrowersyjne co najmniej.

I nie trzeba być tu antypisowcem by się na to nie godzić moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#86 Postautor: Gelo » 7 kwietnia 2023, o 13:06

Nie no pewnie - celnie trafiony to i "dwie rozne kwestie" :) jakbym sluchal podawacza marynarki z Brukseli.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#87 Postautor: Cooper » 7 kwietnia 2023, o 13:19

W ostatnim kwartale 2022 za każe przejechane 100 km przepłacaliśmy szacunkowo ok. 6-7 zł, niech sobie każdy przeliczy względem własnego przebiegu. Podkreślam, to są te "nadmiarowe" zyski i bez tego klub, F1 i lekkoatleci też dostaliby swoje.

Oczywiście w styczniu nie nastąpił dobrodusznie wzrost cen paliw, zmienił się tylko beneficjent tej ekstra marży (skarb państwa zamiast Orlenu).

Dla jednych to powód do radości, dla innych nie, cóż.

Ge(L)o
Trener

#88 Postautor: Ge(L)o » 7 kwietnia 2023, o 13:21

Gelo pisze:Ale rozumiem - dzisiaj być jednocześnie kibicem Motoru i antypisowcem to bardzo bolesny rozkrok.

Tssso ?
Ja jestem jednocześnie antypisowcem (jak również antyplatfusem, antyludowcem i antykomunistą) i zagorzałym kibicem Motoru z 30 letnim stażem i żadnych bólów w kroku z tym związanych nie czuję.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#89 Postautor: Cooper » 7 kwietnia 2023, o 13:22

Jedna partia jeden klub. Historia zna już takie przypadki.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#90 Postautor: Kargolo » 7 kwietnia 2023, o 13:25

Ge(L)o pisze:
Gelo pisze:Ale rozumiem - dzisiaj być jednocześnie kibicem Motoru i antypisowcem to bardzo bolesny rozkrok.

Tssso ?
Ja jestem jednocześnie antypisowcem (jak również antyplatfusem, antyludowcem i antykomunistą) i zagorzałym kibicem Motoru z 30 letnim stażem i żadnych bólów w kroku z tym związanych nie czuję.

Same here. No, staż nieco krótszy ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#91 Postautor: Flagg » 7 kwietnia 2023, o 13:27

Gelo pisze: Ale rozumiem - dzisiaj być jednocześnie kibicem Motoru i antypisowcem to bardzo bolesny rozkrok.

Ale że co? Ze to dzieki jaśnie nam panującym Motor jest mistrzem Polski? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#92 Postautor: blajar » 7 kwietnia 2023, o 13:27

Kargolo pisze:
Ge(L)o pisze:

Tssso ?

Same here. No, staż nieco krótszy ;)

Podpisuję się :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#93 Postautor: grzesieck » 7 kwietnia 2023, o 13:33

to i ja skoro juz sie tak wszyscy podpisujemy :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#94 Postautor: Gelo » 7 kwietnia 2023, o 13:47

Flagg pisze:
Gelo pisze: Ale rozumiem - dzisiaj być jednocześnie kibicem Motoru i antypisowcem to bardzo bolesny rozkrok.

Ale że co? Ze to dzieki jaśnie nam panującym Motor jest mistrzem Polski? :D

To byłby zbyt duży skrót myślowy. Motor jest mistrzem Polski, bo był najlepszą drużyną i sobie to wywalczył ciężką pracą. Nikt nam nie dał mistrza w prezencie nikt też nie kupił sobie tego tytułu. Z tym, że jaki jest koń każdy widzi. I należy stwierdzić, że jaśnie panujący bynajmniej nie utrudnili Motorowi walki o tytuł czy zbudowania solidnego budżetu. Mówiąc najdelikatniej...

Flagg
Trener

#95 Postautor: Flagg » 7 kwietnia 2023, o 13:54

Gelo pisze:To byłby zbyt duży skrót myślowy. Motor jest mistrzem Polski, bo był najlepszą drużyną i sobie to wywalczył ciężką pracą. Nikt nam nie dał mistrza w prezencie nikt też nie kupił sobie tego tytułu. Z tym, że jaki jest koń każdy widzi. I należy stwierdzić, że jaśnie panujący bynajmniej nie utrudnili Motorowi walki o tytuł czy zbudowania solidnego budżetu.

I to, że nie utrudniali to jest jakaś forma zasługi? Czyi co? Lata dziadostwa Motoru to wina SLD? PO? Tamci utrudniali?

A innym klubom PiS pomaga? Utrudnia? Nie przeszkadza?

SSP sponsorują sport i kluby indywidualnie od lat 90-tych. Bez względu na to, kto siedzi przy korycie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#96 Postautor: Gelo » 7 kwietnia 2023, o 14:05

1. I to, że nie utrudniali to jest jakaś forma zasługi? Czyi co? Lata dziadostwa Motoru to wina SLD? PO? Tamci utrudniali?
2. A innym klubom PiS pomaga? Utrudnia? Nie przeszkadza?
3. SSP sponsorują sport i kluby indywidualnie od lat 90-tych. Bez względu na to, kto siedzi przy korycie.

1. nie spodziewałbym się szacunku. ale radość z tego, że po tylu latach dziadostwa jest fajnie to chyba nie jest coś nieosiągalnego. Tak utrudniali - doprowadzili nawet do tego, żeby klub z Lublina zniknął z mapy Polski.
2. nie wiem co robią w innych klubach czy jest to Sasin, Mejza czy Czarnecki. Mnie interesuje wyłącznie Motor.
3. chodzi o skalę. Przy wsparciu SSP za poprzedników przy korycie zobaczyłbyś Zmarzlika w Motorze i Platinum w nazwie jak świnia niebo...

Flagg
Trener

#97 Postautor: Flagg » 7 kwietnia 2023, o 14:08

Gelo pisze:3. chodzi o skalę. Przy wsparciu SSP za poprzedników przy korycie zobaczyłbyś Zmarzlika w Motorze i Platinum w nazwie jak świnia niebo...
A ja głupi myślałem, ze to zasługa Kępy, a nie partii rządzącej...

Jakoś Skra Bełchatów, Anwil Włocławek, Wisła Płock, czy Jastrzębski Wegiel potrafiły zorganizować sobie zacny sponsoring SSP również za poprzedników

Czyi jednak internet ma rację. skończy się PiS, skończy się Motor.

ezbeg
Trener

#98 Postautor: ezbeg » 7 kwietnia 2023, o 14:09

Ge(L)o pisze:

Tssso ?

A też się podpiszę, chociaż staż krótszy bo 20-kilka lat z Motorem. Z lubelskim żużlem byłem na dobre i na złe, niezależnie od tego kto był u sterów klubu, miasta czy państwa. Zresztą osobiście znam ludzi, którzy wspierają tzw. szeroko rozumianą "demokratyczną opozycję" i śmieją się z tych wrzutów na Motor. Sami są świadomi, że u nas w województwie bez wsparcia takich sponsorów -Bogdanka, Azoty - jest ciężko.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#99 Postautor: papi » 7 kwietnia 2023, o 14:20

nadmiar telewizji (zwłaszcza bez zmiany kanału) bardzo mocno szkodzi na głowę

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#100 Postautor: ravajas » 7 kwietnia 2023, o 14:30

Jest takie powiedzenie: korzystajmy z wojny, bo pokój będzie straszny. Szkoda więc, że nie wyciągnęliśmy od Żeleńskiego trochę kasy na Motor, bo w końcu to jedyny poważny Klub, który pożegnał się ze swoim Rosjaninem. Frajerstwo stulecia. Ale takich mamy przywódców.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks