ezbeg pisze:Tak jak mówiłem. Oni dostają tylko na wodę dla zawodników.
I to do podziału z Gorzowem!
ezbeg pisze:Tak jak mówiłem. Oni dostają tylko na wodę dla zawodników.
W ostatnim czasie w żużlowym środowisku jest bardzo głośno na temat Spółek Skarbu Państwa, które ochoczo rozpoczynają współpracę z klubami. Nie inaczej jest w Gorzowie, gdzie już od kilku lat partnerem Stali jest Enea, która w sezonie 2022 sponsorowała głównie gorzowskich młodzieżowców. Wkrótce do klubu ma dołączyć kolejna Spółka Skarbu Państwa.
Umowa ebut.pl Stali Gorzów z KGHM Polska Miedź ma obowiązywać przez trzy najbliższe sezony. Gorzowianie za każdy rok współpracy otrzymają aż 500 tys. zł.
To naprawdę potężny zastrzyk gotówki dla Stali Gorzów. Jak się okazuje, to być może nie koniec dobrych wieści z Gorzowa, bo działacze negocjują umowę z Grupą Azoty Police.
Hayden pisze:Czas na narrację "myśmy nie chcieli, my są uczciwe, to Motor zaczął brudną grę"
Czarek pisze:Hayden pisze:Czas na narrację "myśmy nie chcieli, my są uczciwe, to Motor zaczął brudną grę"
Motor zaczął? Zagadka: Klub powstał w 1947 roku z inicjatywy Państwowych Zakładów Inżynieryjnych-3. Nie pozyskał państwowego sponsora, ale został przez niego założony. Kto zgadnie o jaki klub chodzi?
Kaman pisze:Czarek pisze:Hayden pisze:Czas na narrację "myśmy nie chcieli, my są uczciwe, to Motor zaczął brudną grę"
Motor zaczął? Zagadka: Klub powstał w 1947 roku z inicjatywy Państwowych Zakładów Inżynieryjnych-3. Nie pozyskał państwowego sponsora, ale został przez niego założony. Kto zgadnie o jaki klub chodzi?
Gorzów
Czarek pisze:Karamba pisze:a mnie jedno wpadło w oko ( chyba ,że nie zauważyłem ) kompletna cisza na temat zaorania żużla do 2040 roku u Pana redaktora zawsze czujny i chętny w poszukiwaniu sensacji a tu jak makie zasiał?
Nie mam zamiaru bronić tego człowieka, ale czy ktokolwiek ze środowiska dziennikarskiego bije na alarm w tej sprawie?
Prostozautu pisze:Czarek pisze:Karamba pisze:a mnie jedno wpadło w oko ( chyba ,że nie zauważyłem ) kompletna cisza na temat zaorania żużla do 2040 roku u Pana redaktora zawsze czujny i chętny w poszukiwaniu sensacji a tu jak makie zasiał?
Nie mam zamiaru bronić tego człowieka, ale czy ktokolwiek ze środowiska dziennikarskiego bije na alarm w tej sprawie?
My pisaliśmy o tym 12 lutego. Niestety w odróżnieniu od tekstów w obronie Dryły czy na temat chorych oskarżeń w kwestii SSP, ten artykuł nie odbił się większym echem wśród kibiców. My możemy pisać i nagłaśniać, ale ze względu na małe jeszcze zasięgi, jeśli kibice nie będą lajkować i dalej rozpowszechniać, to nic to nie da.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0&sfnsn=mo
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Czarek pisze:Prostozautu pisze:Czarek pisze:Nie mam zamiaru bronić tego człowieka, ale czy ktokolwiek ze środowiska dziennikarskiego bije na alarm w tej sprawie?
My pisaliśmy o tym 12 lutego. Niestety w odróżnieniu od tekstów w obronie Dryły czy na temat chorych oskarżeń w kwestii SSP, ten artykuł nie odbił się większym echem wśród kibiców. My możemy pisać i nagłaśniać, ale ze względu na małe jeszcze zasięgi, jeśli kibice nie będą lajkować i dalej rozpowszechniać, to nic to nie da.
Fajnie, ale szkoda, że przyjęliście dogmat ekowariatów o tym, że emisja CO2 przez człowieka negatywnie wpływa na zmiany klimatu.
Prostozautu pisze:Czarek pisze:Prostozautu pisze:My pisaliśmy o tym 12 lutego. Niestety w odróżnieniu od tekstów w obronie Dryły czy na temat chorych oskarżeń w kwestii SSP, ten artykuł nie odbił się większym echem wśród kibiców. My możemy pisać i nagłaśniać, ale ze względu na małe jeszcze zasięgi, jeśli kibice nie będą lajkować i dalej rozpowszechniać, to nic to nie da.
Fajnie, ale szkoda, że przyjęliście dogmat ekowariatów o tym, że emisja CO2 przez człowieka negatywnie wpływa na zmiany klimatu.
To jest kwestia dyskusyjna, bezpieczniej więc walczyć na ich własnym poletku.
Cooper pisze:Oczywiście, a spaliny samochodowe to pokarm dla roślin, bez którego by umarły [*]
Czarek pisze:Prostozautu pisze:Czarek pisze:Fajnie, ale szkoda, że przyjęliście dogmat ekowariatów o tym, że emisja CO2 przez człowieka negatywnie wpływa na zmiany klimatu.
To jest kwestia dyskusyjna, bezpieczniej więc walczyć na ich własnym poletku.
Nie. Jeśli przyjmiecie ich koronne, ale fałszywe argumenty to już przegraliście, bo gracie bardzo słabą kartą - żużlem.
Antonik pisze:Czarek pisze:Prostozautu pisze:To jest kwestia dyskusyjna, bezpieczniej więc walczyć na ich własnym poletku.
Nie. Jeśli przyjmiecie ich koronne, ale fałszywe argumenty to już przegraliście, bo gracie bardzo słabą kartą - żużlem.
przede wszystkim kartą jest logika, do fanatyków nie przemówi, ale normalni ludzie powinni poprzeć tezy, że żużlowcy mają znikomy wpływ na światową produkcję CO2, że silniki elektryczne działają na prąd, który wytwarza się m.in. spalając węgiel. Pokazując absurdalność ich założeń nawet z perspektywy dogmatów klimatycznych da się fanatyków ośmieszyć w oczach zwykłych ludzi