Motor Lublin w sezonie 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2023

#876 Postautor: Haron90 » 28 lutego 2023, o 09:10

I wielka szkoda. Jako fan żużla, zwłaszcza w takim okresie ogórkowym, z chęcią bym oglądał codzienne raporty na social media. Nawet gdyby to było parę głupich zdjęć. O prezentacji kewlarów już nie wspomnę. Foto + video relacja z przymiarek nowych kewlarów całą drużyną - na pewno zrobiłoby szum. No ale cóż, od czasu prezentacji Cierniaka i Buczka, nie przypominam sobie żeby coś fajnego wrzucili.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#877 Postautor: Gelo » 28 lutego 2023, o 09:50

A nie miało być jakiegoś Q&A ze Zmarzlikiem?

Karamba
Kadrowicz

#878 Postautor: Karamba » 28 lutego 2023, o 13:46

Rozstrzygnęliśmy 61. Plebiscyt Sportowy Kuriera lubelskiego ...
...
Drugie miejsce zajął Dominik Kubera. Żużlowiec Motoru Lublin był współtwórcą pierwszego w historii klubu złota Drużynowych Mistrzostw Polski. Kubera był ósmym najlepiej punktującym zawodnikiem w PGE Ekstralidze. Poza tym zdobył złoty medal Drużynowych Mistrzostw Europy U23, srebrny medal Indywidualnych Mistrzostw Polski, złoty medal Mistrzostw Polski Par Klubowych i zajął drugie miejsce w finale Złotego Kasku.

- Bardzo dziękuję za otrzymaną nagrodę. Jestem aż na drugiem miejscu, to ogromny sukces. Dziękuje działaczom i trenerom naszego klubu. Wszystkim kolegom z drużyny. Mam nadzieję, że ten rok będzie jeszcze lepszy dla nas i powtórzymy sukces w mistrzostwach Polski, a ja indywidualnie będę walczył o jak najlepsze wyniki na arenie międzynarodowej – przyznał Dominik Kubera.

https://kurierlubelski.pl/rozstrzygneli ... 2-17321639

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#879 Postautor: Perez » 28 lutego 2023, o 15:57

Gelo pisze:A nie miało być jakiegoś Q&A ze Zmarzlikiem?

https://youtu.be/-TJAWo4a6Kg
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Kaman
Kadrowicz

#880 Postautor: Kaman » 28 lutego 2023, o 18:04

Gelo pisze:Ogólnie mam wrażenie, że wszystko trochę "siadło". W zasadzie gdyby nie media nic by się nie działo wokół Motoru. Marketing leży, nie ma prezentacji kevlarów, nie ma informacji o sparingach, przygotowaniu toru, treningach. Kiedy jak nie teraz.

Nawet prowadzącemu social FB ciężko odpowiedzieć kibicowi na pytanie, więc o czym tu mowa. Brakuje spontanicznych postów, informacji o kontuzjach w trakcie sezonu. Niczego się nie dowiadujemy, klub widmo.

ezbeg
Trener

#881 Postautor: ezbeg » 28 lutego 2023, o 20:36

Ważne, że wrzucili filmik jakie BMW dostali zawodnicy. Ale innych informacji brak. Mam wrażenie, że fp klubu jest prowadzony coraz słabiej. Nie wiadomo czy zawodnicy wybierają się na jazdy na tor za granicę. Nie wiadomo jak przygotowania stadionu i toru do sezonu. Ogólnie nic nie wiadomo. Zapewne prowadzenie marketingu klubu, zostało wybrane według kryterium - 100% cena. W każdym razie wyznaczamy standardy.

A i do nowych zarzutów stawianych klubowi przez różnych "mądrych" w komentarzach w mediach społecznościowych można dopisać - brak oficjalnego wsparcia dla WOŚP. Ręce opadają. A to, trzeba się wszystkim chwalić ? No chyba nie. Każdy robi to co uważa za słuszne.

Czarek
Trener

#882 Postautor: Czarek » 28 lutego 2023, o 20:58

ezbeg pisze:A i do nowych zarzutów stawianych klubowi przez różnych "mądrych" w komentarzach w mediach społecznościowych można dopisać - brak oficjalnego wsparcia dla WOŚP.

Brawo dla Klubu!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#883 Postautor: Flagg » 1 marca 2023, o 09:26

Perez pisze:
Gelo pisze:A nie miało być jakiegoś Q&A ze Zmarzlikiem?

https://youtu.be/-TJAWo4a6Kg
Do klubu przychodzi 3-krotny mistrz świata i gość, który zapisze się w historii tej dyscypliny jako najwybitniejszy albo jeden z najwybitniejszych jej reprezentantów a jedyne na co potrafią się wysilić kibice to standardowe pytania o cebularza i trolejbus. Ręce opadają.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#884 Postautor: Gelo » 1 marca 2023, o 10:05

Dla mnie też jest to nie do uwierzenia. Wychodzi na to że prawdziwą jest teza, że żużel w Lublinie stał się modny. A to oznacza, że zaczęli się nim interesować koniunkturaliści, gnojstwo z glutem i wszelkiej maści janusze. Póki 7,5 tysiąca karnetów rozchodzi się w 30 sekund trudno robić z tego zarzut mając w perspektywie zapotrzebowanie na nowy stadion. Ale nie dziwmy się taśmowaniu sektorów, żółtym kapelutkom, ruskiej fladze na wejściu w łuk i kolejce po piwo w której traci sie dwie serie.

Czarek
Trener

#885 Postautor: Czarek » 1 marca 2023, o 11:45

Gelo pisze:Dla mnie też jest to nie do uwierzenia. Wychodzi na to że prawdziwą jest teza, że żużel w Lublinie stał się modny. A to oznacza, że zaczęli się nim interesować koniunkturaliści, gnojstwo z glutem i wszelkiej maści janusze.

Bo taka jest większość. Czym może interesować się osobnik oglądający głupie seriale, reality show i Martyniuka na Sylwestra (swoją drogą jakim trzeba być człowiekiem, żeby pójść na taką imprezę pod gołym niebem, na mrozie...)?
Lubelski przykład to spotkanie w CSK, kończące mistrzowski sezon. Pytania od publiczności były na takim poziomie, że człowiek nie wiedział gdzie się schować. Ci ludzie na pewno nie rozumieją niuansów dotyczących stosowania rezerw w meczu ligowym, nie do końca interesuje ich wynik skoro podczas biegów stoją w kolejce po piwo i na pewno z tego grona rekrutują się niemoty, które rzucają szaliki na tor.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#886 Postautor: Perez » 1 marca 2023, o 12:07

Fenomenu kupowania tych sikow podczas meczu o zgrozo podczas biegów i ja nie rozumiem i to jeszcze za zawyzona cenę.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

ezbeg
Trener

#887 Postautor: ezbeg » 1 marca 2023, o 12:15

Do tego niektórzy biorą od razu po 12 sztuk. W Częstochowie miałem miejsce na sektorze obok kolejki po piwo, to w sumie kolejka cały czas stała.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#888 Postautor: istred » 1 marca 2023, o 12:27

Nie każdy musi być koneserem tego sportu i ekscytować się niuansami. Niektórzy po prostu chcą miło spędzić czas ze znajomymi, napić się piwa, zjeść kiełbasę, a akurat maja szanse pójść na żużel, albo złapali chwilową zajawkę, którą minie im tak jak 10 poprzednich, albo i nie...
Jednemu zależy na wypicu 10 piw, drugi nie pójdzie do łazienki żeby nie przegapić wyścigu.
Każdy jest inny, ma inne potrzeby i inną motywację. Nie ma sensu robić komukolwiek z tego zarzutu.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#889 Postautor: Kargolo » 1 marca 2023, o 12:29

Jak żar leje się z nieba w środku lata to dobre i to rozcieńczone piwopodobne coś.
Ale biegu bym w życiu nie odpuścił żeby to kupić :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#890 Postautor: Flagg » 1 marca 2023, o 13:18

Żeby nie było. Ja nigdy nie miałem nic przeciwko tzw. "piknikom", bo mają oni takie same prawo kibicować i chodzić na mecze jak kazdy z nas. Co wiecej, są oni nieodłacznym elementem sukcesu Motoru, bo gdyby nie oni, to mecze przy Z5 ogladałoby 2 tys ludzi, a nie 10 tys i prawdopodobnie klub nie byłby w miejscu, w który obecnie jest.

Przejrzałem sobie na szybko wątek na FB, w który zbierano pytania i szczerze mówiąc nie było specjalnie z czego wybierać. Samych pytań nie było zbyt dużo, a do tego kilka się powtarzało. I niemal wszystkie było strasznie sztampowe. Więc i klub nie miał za bardzo z czego wybierać. To też pewnie i poniekąd wina tych bardziej zatwardziałych kibiców, którzy nie wykorzystali szansy, żeby spytać Bartka o coś ambitniejszego. Sam bym skorzytał, ale przegapiłem akurat tego posta.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

meesha
Trener
Kontakt:

#891 Postautor: meesha » 1 marca 2023, o 15:00

Ok, to o co byscie zapytali? Jak wyregulowac zaplon i dysze do zebatki 42 na srednio przyczepny tor w Lublinie po opadzie 2mm i zachmurzeniu 87%?
Jaki jest najlepszy kat do zlozenia sie w drugi luk tak by nie trzeba sie drugi raz lamac "pod zegarem"?
Czy o co niby? :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#892 Postautor: papi » 1 marca 2023, o 15:17

O to czy w Lublinie jest Stare Miasto czy Starówka :)

Haron90
Kadrowicz

#893 Postautor: Haron90 » 1 marca 2023, o 15:23

To jazda z tymi ku***mi czy nie?

Czarek
Trener

#894 Postautor: Czarek » 1 marca 2023, o 15:24

meesha pisze:Ok, to o co byscie zapytali? Jak wyregulowac zaplon i dysze do zebatki 42 na srednio przyczepny tor w Lublinie po opadzie 2mm i zachmurzeniu 87%?
Jaki jest najlepszy kat do zlozenia sie w drugi luk tak by nie trzeba sie drugi raz lamac "pod zegarem"?
Czy o co niby? :D

Czy konsultowano z nim kwestie przygotowania toru w Lublinie na tegoroczny sezon i ewentualnie jakie miał sugestie.

Flagg
Trener

#895 Postautor: Flagg » 1 marca 2023, o 16:46

Choćby o rozwinięcie myśli, która wypowiedział w finale na temat lubelskiego toru. Dlaczego jest on tak trudny do regulacji.

Jeżdżąc dla Gorzowa miał domowy tor kilkanaście czy tam ile minut jazdy od domu. Jak chciał np. coś szybko przetestować to wsiadał w busa i jechał. Czy często zdarzało mu się to robić? Jeśli tak, to czy brak takiej opcji będzie mniejszym/większym problemem.

To nie są żadne górnolotne pytania, ale przynajmniej dla mnie, ciekawsze niż jazda trolejbusem czy wpierdzielanie cebularzy.

A już pytanie, które na szczęście na filmiku nie padło, czy czuje wsparcie kibiców, mnie rozwaliło. Chłopak nawet na tor w kevlarze Motoru nie wyjechał.

ezbeg
Trener

#896 Postautor: ezbeg » 1 marca 2023, o 18:33

Może chodziło o wsparcie modlitewne.

A co do kibiców na stadionie. Nie można ich dzielić na lepszych i gorszych. Wiadomo, wyniki sprawiły że na trybunach pojawiło się nowe twarze. Zresztą, przynajmniej na początku zawsze za poziomem sportowym idą kibice. Marketing swego czasu też zrobił robotę.Wiele znajomych mi osób, które kiedyś gardziły tym sportem teraz nie opuszczają żadnego spotkania. Fakt, jakby zapytać część stadionu o to kim był Jerzy Mordel czy Robert Dados to nie uzyskalibyśmy odpowiedzi. Tu też jest pole do popisu dla klubu, aby uświadamiać nowych fanów o historii lubelskiego żużla i związanymi z tym postaciami. Aczkolwiek klub ogranicza się głównie do czasów srebrnego Motoru oraz okresu od 2017. To co było pomiędzy nie istnieje. Racja, więcej było wstydliwych momentów - składy oszczędnościowe, lubelskie taktyki, walkowery za tor, rekordowe porażki, darczyńcy, vip speedway cluby ale były i dobre chwile - baraże z ZG, walka o awans z Gnieznem, cudy w Ostrowie Wielkopolskim (2002, 2011 i 2013) itd. W programach z Częstochowy jest zawsze kącik retro. Tak samo na fp klubu wspominają historyczne spotkania. Aczkolwiek niezależnie od stażu na trybunach kibic jest warty tyle samo. Każdy spędza czas na stadionie jak chce. Jeden analizuje program na 5 biegów do przodu, inny popija produkt piwopodobny, a trzeci śpiewa razem z Euphorią. Aczkolwiek z tym rzucaniem szalików to średni pomysł, ale to tylko moje zdanie. Zresztą zawodnik po meczu schowa szalik do busa, wyjmie po sezonie i rzuci w piwnicy, zaś następnie podpisze kontrakt w innym zespole. Tyle z przywiązania do barw.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#897 Postautor: Kargolo » 1 marca 2023, o 20:20

Teraz wsparcie i nienawiść można poczuć w social mediach przez cały rok. Nie trzeba wcale wyjeżdżać na tor ;)

10-15 lat temu dalibyśmy się pokroić, żeby tyle ludzi przyszło na stadion. Sukces i moda przyciąga januszy, tak to już jest w sporcie.

Dla mnie kibic gorszy to taki, który nie wychodzi z sektora kiedy ma zamiar podpalić tego obrzydliwie śmierdzącego biało-żółtego paluszka. Serio nie wiem jak można truć się tym ścierwem nie przynoszącym żadnego pozytywnego skutku. Żółte zęby, mdlący smród, oddech ogra, gorsza kondycja, rozpieprzone płuca. Spoko, sami siebie to niech się trują. Ale dymienie innym ludziom to skurwysyństwo i samolubność najgorszego sortu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

ezbeg
Trener

#898 Postautor: ezbeg » 1 marca 2023, o 20:32

Palący to osobny temat, który niestety trzeba tępić. Jeszcze jak ktoś wyjmie jakieś smierdziuchy niby zza Buga a skręcane w szopie pod Lublinem. Gonić takich jak najdalej.

Czarek
Trener

#899 Postautor: Czarek » 2 marca 2023, o 08:39

Kargolo pisze:Dla mnie kibic gorszy to taki, który nie wychodzi z sektora kiedy ma zamiar podpalić tego obrzydliwie śmierdzącego biało-żółtego paluszka. Serio nie wiem jak można truć się tym ścierwem nie przynoszącym żadnego pozytywnego skutku. Żółte zęby, mdlący smród, oddech ogra, gorsza kondycja, rozpieprzone płuca. Spoko, sami siebie to niech się trują. Ale dymienie innym ludziom to skurwysyństwo i samolubność najgorszego sortu.

Zgadza się. Klub dostał już tyle skarg z tego tytułu i nic nie zrobił, że sprawa wydaje się być zamknięta.

Flagg
Trener

#900 Postautor: Flagg » 2 marca 2023, o 08:54

W obecnych warunkach stadionowych interwencje stewardów czy ochrony są praktycznie nie do zrealizowania. I zapewne spowodowałoby to jeszcze większy chaos niż jest obecnie.

Oczywiście nie bronię w ten sposób klubu, bo sam sie do tego przyczynia wpuszczając na stadion wiecej ludzi niz powinno być. Zwracam jedynie uwagę na realia. Wszyscy wiemy, że pod tym kątem klubu balansuje na bardzo cienkiej linii, bo nie chcę sobie nawet wyobrażać, jak wyglądałaby ewakuacja Z5 w przypadku realnego zagrożenia.