Perez pisze:Na tym forum jest zakaz krytykowania jedynej słusznej rządzącej władzy.
Której? Do tej pory dostałem bana za krytykowania władzy miejskiej, ale nigdy państwowej, choć krytykowałem obie.
Perez pisze:Na tym forum jest zakaz krytykowania jedynej słusznej rządzącej władzy.
Gelo pisze:Powiedzmy inaczej. Ten co uderza we własny klub jest idiotą niemającym legitymacji do nazywania się kibicem tego klubu
tezetomaniak pisze:kibicLBN pisze:Nie kumam tego, dlaczego robić ze sponsoringu przez SSP taki szum.
SSP funkcjonują globalnie, nie są lokalnymi biznesami. Są związane z pieniędzmi wszystkich podatników. Dotowanie wybranych drużyn ligowych jest decyzją czysto polityczną, a stąd bardzo blisko do szumu. Tym bardziej jeżeli dotyczy klubu, który z buta wchodzi do ligi, a rząd komuchów chce na tym wzmocnić poparcie w regionie.
SSP powinny sponsorować sport (jeśli już muszą) globalnie, wspierać reprezentacje narodowe i szkolenie, ewentualnie całe rozgrywki.
Gelo pisze:Kto najgłośniej krzyczy o spółkach skarbu w kontekście Motoru? Komuch z Gorzowa. Być kibicem Motoru i wypisywać brednie jednym głosem z zazdrosnym komuszkiem to trzeba mieć talent.
ravajas pisze:Ja jako podatnik też nie mam problemu z tym, aby państwowa firma sponsorowała drużynę, której kibicuję.
Perez pisze:CKM tez nie ma z tym problemu ze jego klub zyskał awans przy zielonym stoliczku. A teraz jeszcze twierdzi ze to my mamy panskich sponsorow co moze spoleczenstwu przeszkadzac.
Gelo pisze:Jak przez lata żyło się w mateczniku platformy a wschód Polski był dla władzy zbędnym zadupiem bez dróg to było w porządku.
Ja natomiast nie wiem jak można być wypranym przez tvn i wyborczą żeby pisać brednie o partii na wzór pzpr. Co do dróg - kiedy ostatni raz jechałeś do Rzeszowa drogą podpisaną przez PO?niespokojny pisze: Ja nie wiem jak trzeba byc wypranym tvp info, zeby publicznie glosic peany na temat partii na wzor pzpr.
Gelo pisze:Powiedzmy inaczej. Ten co uderza we własny klub jest idiotą niemającym legitymacji do nazywania się kibicem tego klubu
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
CKM1946 pisze:ravajas pisze:Ja jako podatnik też nie mam problemu z tym, aby państwowa firma sponsorowała drużynę, której kibicuję.
Ale np. podatnik z Białegostoku już może mieć problem że państwowa firma sponsoruje prywatny klub. I moim zdaniem jest to dość zrozumiałe.
Ja ogólnie jestem za tym żeby SSP w ogóle nie sponsorowały prywatnych klubów a jak już gdzieś chcą ładować kase to w lige jako tytularny np.