Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
No, dokładnie, a jak jesteś kumatym najemnikiem i masz w dodatku co raz lepsze wyniki, a Twoja cena rośnie, to czekasz do końca sezonu i podbijasz stawkę, a nie w czerwcu mówisz Kępie tusind tak tak tak.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Flagg pisze:A o co mieliby sie niby wykłócać? Chyba że sugerujesz, że podobnie jak MM, obaj mają zaniżone stawki w stosunku do rynku. Ale jakoś cieżko mi uwierzyć, że przedlużyli w Motorze po promocyjnych cenach.Cooper pisze: Hampel i Kubera nie siedzieliby też wtedy cicho, chyba nikt nie ma złudzeń.
Mikuś też był dogadany i zadowolony a jednak przyszedł po więcej
a teraz hipotetycznie potem by przyszedł Jarek z Dominem a na końcu Bartula kiwając głową do Kuby ,żeby odszedł na stronę Kuba co tu się odwala ja też ja też i na końcu spółki SP by zbankrutowały bo tam już pogotowie strajkowe im dajeta dajta nam i tak by spadła rentowność SSP brak podatków odprowadzanych do budżetu spowodowałby upadek Państwa także może i dobrze Kuba zrobił bardzo odpowiedzialnie za cały kraj .
Analizowaliśmy to już i nie ma po co powtarzać. Można tylko przypomnieć, że gwiazdą zespołu z gwiazdorskim kontraktem był Łaguta, ale ze swej roli wywiązywał się średnio, szczególnie w porównaniu do Michelsena - to raz. Po drugie, negocjując w lecie Kępa wiedział, że za chwilę na rynku nastąpi trzęsienie ziemi, bo wyjął z samego dołu największy kamień; Michelsen o tym nie miał pojęcia. To, co nastało później, mogło spowodować, że warunki, które wydawały się korzystne jeszcze chwilę temu, teraz sugerowały, że zawodnik znów nie jest doceniony. Warto dodać, że na tym etapie Michelsen jechał ponad 2,2 na bieg i był to piąty z rzędu sezon lepszy od poprzedniego.
Ja jestem ciekaw, czy jest prawdą, że na mecz w Częstochowie Kępa udał się dzień wcześniej, aby wyrównać ofertę Włókniarza. Takie zachowanie można by uznać za przyznanie się do "błędu" i podsumowanie dyskusji.
Ja jestem ciekaw, czy jest prawdą, że na mecz w Częstochowie Kępa udał się dzień wcześniej, aby wyrównać ofertę Włókniarza. Takie zachowanie można by uznać za przyznanie się do "błędu" i podsumowanie dyskusji.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Było minęło. Mamy kozaka, spokojnego Szweda, wariata z Australii, opanowanego tatusia i dwóch młodych gniewnych. Bedzie dobrze.
- niespokojny
- Trener
Bawia mnie pierdy jak te od Puki ze zawodnik przypadkiem dowiedzial sie od kolegi ile mozna wyciagnac na rynku. To po co on ma menedzera jak go kolega o podstawowych rzeczach musi informowac? A te znajomości Momota ze Swiacikiem, wrecz na stopie kolezenskiej jak to sie wypowiedzial to oczywiscie nic nieznaczacy przypadek i szczegol.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Żaden żużlowy menedżer nie wiedział w lecie, że po sezonie klub zmienia największa gwiazda tego sportu. Z wyjątkiem Jakuba Kępy oczywiście. Więc od kogo MM dowiedział się, jakie stawki zaczynają latać, nie ma chyba znaczenia.
- niespokojny
- Trener
Nie widze zwiazku.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Chodzi mi o to, że zmiana na rynku została spowodowana ruchem utrzymywanym w ścisłej tajemnicy. Co za różnica, od kogo dowiedział sie poniewczasie?
Czekaj, chcesz powiedzieć, że zmiana cen na rynku została spowodowana przez transfer Zmarzlika? Ten transfer, o którym wiedział tylko Kępa, nie wiedział Michelsen, nie wiedział Momot i Swiącik i nie wiedzieli inni prezesi i zawodnicy? A skoro nie wiedzieli, to dlaczego oferowali zawodnikom kontrakty po nowych stawkach?
Przypomnę, że płoty o transferach Zmarzlika i MM pojawiły się praktycznie tego samego dnia.
Przypomnę, że płoty o transferach Zmarzlika i MM pojawiły się praktycznie tego samego dnia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
o Zmarzliku w Motorze pierwszy powiedział Puka w Magazynie Eleven (ocenił, ze jest ponad 50% szans), to było długo przed tym facebookowym info o odejściu MM.
Oczywiście >50% to jeszcze nie pewniak, ale ci co mieli wiedzieć, zapewne już wiedzieli że "here we go"
Oczywiście >50% to jeszcze nie pewniak, ale ci co mieli wiedzieć, zapewne już wiedzieli że "here we go"
W Gorzowie mówili o odejściu Zmarzlika do nas już w kwietniu... Tajemnica poliszynela
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
papi pisze:o Zmarzliku w Motorze pierwszy powiedział Puka w Magazynie Eleven (ocenił, ze jest ponad 50% szans), to było długo przed tym facebookowym info o odejściu MM.
Dokładnie. Zdaje się w tym samym programie padło stwierdzenie, że Zmarzlik zrobił objazd po swoich sponsorach z zapytaniem czy z nim zostaną w przypadku odejścia. O tym że Maszoński zablokował odejście słyszałem rok jak nie dwa wcześniej.
A do tego po zatrzymaniu Grzyba, to już raczej było pewne że Zmarzlik odejdzie z Gorzowa.
Gdyby Zmarzlik nie odszedł z Gorzowa, to większości zeszłorocznych transferów w lidze w ogóle by nie było. Karuzela by się nie rozkręciła, więc i stawki by nie szybowały, bo licytacji byłoby mniej - to chyba logiczne.
Ale stawki nie rozkręciły się gdy Zmarzlik ogłosił transfer (czy nawet były to zaawansowane plotki).
Taki Lambert np. został już na początku lipca ogłoszony w Toruniu, a dogadany był już wcześniej.
A te licytacje to głównie Krosno urządziło, bo reszta w miarę sprawnie poprzechodziła tam gdzie miała być (poza Mikkelem
).
Taki Lambert np. został już na początku lipca ogłoszony w Toruniu, a dogadany był już wcześniej.
A te licytacje to głównie Krosno urządziło, bo reszta w miarę sprawnie poprzechodziła tam gdzie miała być (poza Mikkelem
Cooper pisze:Ale stawki nie rozkręciły się gdy Zmarzlik ogłosił transfer (czy nawet były to zaawansowane plotki).
No tylko pytanie brzmi czy był dogadamy aż tak wcześnie jak Zmarzlik, czyli w lutym. Moim zdaniem środowisko już przed startem sezonu wiedziało.
Nawet jak był dogadany w lutym i potem stawki wystrzeliły i wszystkie Lamberty podpisały kontrakt życia, to tylko jeden Mikkel biedny się do czerwca nie jorgnął, że mógł Kępie powiedzieć więcej? ;]
Wzrost stawek ma też związek z tym co mówi choćby Termiński:
Więc Termos nie miał raczej problemu ze zrozumieniem, że musi podnieść i nic tu Zmarzlik nie miał do rzeczy. Inna kwestia z jakiego pułapu startował Lambert a z jakiego Mikkel, bo moze obaj dostali po 30% podwyżki, tylko banknoty inne :)
Inna kwestia, że ten przykładowy Lambo podpisał na dwa lata, a z Mikkelem co roku do stołu.
Wzrost stawek ma też związek z tym co mówi choćby Termiński:
Po stronie przychodowej aż tak źle więc nie jest. Absolutny dramat jest natomiast po stronie kosztowej. Wszystko jest zdecydowanie droższe. Jak ja zaczynałem prowadzić klub, to kompletny motocykl z silnikiem od tunera kosztował 35 tysięcy złotych. Teraz trudno się zmieścić w „stówie”.
[...]
Jest drożej, to prawda. Inna kwestia dotyczy tego, jak poszczególni zawodnicy do tego tematu podchodzą. Jak są profesjonalni i nie oszczędzają na sprzęcie, to faktycznie to odczuwają.
Więc Termos nie miał raczej problemu ze zrozumieniem, że musi podnieść i nic tu Zmarzlik nie miał do rzeczy. Inna kwestia z jakiego pułapu startował Lambert a z jakiego Mikkel, bo moze obaj dostali po 30% podwyżki, tylko banknoty inne :)
Inna kwestia, że ten przykładowy Lambo podpisał na dwa lata, a z Mikkelem co roku do stołu.
Tak, tak, nawet Holder i Lindgren wiedzieli już w lipcu, za ile będą jeździć w Lublinie... 
Ich to akurat nikt szczególnie nie licytował raczej, Lublin z hajsem to im z nieba spadł jak kiedyś Buczkowi :)
Swoją drogą to te żużlowce dziwne są. Przecież widząc sytuację Motoru, bliską desperacji mogli poczekać na finały I ligi i powalczyć o naprawdę fajne kontrakty. Na przykładzie Doyla i Kasprzaka widać, że się opłaca. Szczególnie Jack, który bardzo prawdopodobne, że trafił tu na jedynie rok.
Po takim sezonie to Jack chyba za bardzo nie miał w czym wybierać i złapał Pana Boga za nogi z resztą Fred też pupy nie urywał . Wiadomo ,ze przy Bartuli to będzie chodził ino dym będzie szedł .
A myślisz, że Krosno nie wyłożyło by ostatnich złotówek żeby zamienić Milika na Jacka, nie wspominając o Lindgrenie. Przecież Milik jak wykręci średnią powyżej 1.2 będzie niespodzianka. Nawet odliczając Play offy to byli w stanie zarobić u beniaminka więcej. A przecież Motor by nie uciekł, bo kogo byśmy wzięli? Szczepaniaka? Albo może Lyagera?
Jack ma szanse zostać dłużej niż na rok. Pytanie tylko czy ja wykorzysta? Ja mam głęboką nadzieję że tak.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Czugunova? Zostawilibysmy Lamparta? Policytowali sie o kogoś innego?kibicLBN pisze:A myślisz, że Krosno nie wyłożyło by ostatnich złotówek żeby zamienić Milika na Jacka, nie wspominając o Lindgrenie. Przecież Milik jak wykręci średnią powyżej 1.2 będzie niespodzianka. Nawet odliczając Play offy to byli w stanie zarobić u beniaminka więcej. A przecież Motor by nie uciekł, bo kogo byśmy wzięli? Szczepaniaka? Albo może Lyagera?
Poza tym z doświadczenia chyba wiemy, że w przypadku nowych ośrodków hajs to nie wszystko. Krosno, podobnie jak my w 2019, nie ma jeszcze renomy u zawodników. Czasem lepsze pewne 2 mln w pewnym i stabilnym klubie, niż potencjanie wirtualne 2,5 mln gdzie indziej. No i przecież negocjacje kontraktowe nie rozbijają się tylko o same kwoty. Klub może zapewniać zawodnikowi rónież inne benefity.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Takie alternatywy to żadne alternatywy. Byliśmy totalnie bez wyjścia. Może jestem dziwny, ale w każdym biznesie jak się wie że kontrahent ma nóż na gardle, to zbieram oferty aby mieć argument by wycisnąć z niego jak najwięcej. Wszyscy z elgi poza gołodupcami z Leszna mieli dopięte składy, więc dziwię się, że żużlowcy w takiej sytuacji nie włączają do gry beniaminków. Może Doyle pokaże kierunek innym, że zamiast ustalać warunki w lecie, warto dać szansę nowym.