Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Żużlowe różności

#16476 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 09:09

Jest jeszcze cos takiego jak odpowiedzialność za słowo. Spokojnie może wyjść z tej całej sytuacji z twarzą. Pytanie czy stać go na to?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16477 Postautor: Gelo » 27 stycznia 2023, o 09:10

Cooper pisze:
Gelo pisze: Chociaż kacapia jest w prawie ja bym ich nie dopuścił do jazdy,

Bo problem leży gdzie indziej - to, że można zatrudniać Rosjan z polskim obywatelstwem nie znaczy, że trzeba ;]

Otóż to - dlatego nie podoba mi się to, że Rusko z Termińskim byli w stanie użyć swoich wpływów i przepchnąć tą głupią decyzję.
Jest jeszcze cos takiego jak odpowiedzialność za słowo. Spokojnie może wyjść z tej całej sytuacji z twarzą. Pytanie czy stać go na to?

Ale jaki grzech popełnił? Z czego ma się wycofać i po co? Jedyne co można mu w tej sytuacji zarzucić, to pomylenie funkcji i wyjście przed szereg. Ale jako człowiek ma prawo do wszelkich opinii. A że jest sportowym komentatorem jego głos jest po prostu bardziej słyszalny niż zwykłego szaraczka z ulicy. Komarnicki powiedział, że nie będzie chodził na mecze z udziałem ruskich - ok. Dryła nigdy nie powiedział (ja przynajmniej tego nie słyszałem), że jak dopuszczą ruskich do startów to on odchodzi z pracy.

Flagg
Trener

#16478 Postautor: Flagg » 27 stycznia 2023, o 09:17

Sebekmotor pisze:Jest jeszcze cos takiego jak odpowiedzialność za słowo. Spokojnie może wyjść z tej całej sytuacji z twarzą. Pytanie czy stać go na to?

xD Dziennikarze, "esksperci", zawodnicy, o politykach nawet nie wspomnę, potrafią po tygodniu zapomnieć co mówili wcześniej i pierdolić coś dokładnie przeciwnego, ale ludzkośc nagle teraz weźmie się za rozliczanie jednego komentatora telewizyjnego xD

Nie wiem co zrobi Dryła i jak się zachowa. Ja na jego miejscu miałbym centralnie wy****bane i po prostu robil swoje.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#16479 Postautor: Gelo » 27 stycznia 2023, o 09:19

I na 100% tak po prostu zrobi

Kaman
Kadrowicz

#16480 Postautor: Kaman » 27 stycznia 2023, o 09:21

"Krzystyniak zapowiedział, że jeśli ostatecznie któryś z Rosjan dostanie zgodę na starty jako Polak, to zdecyduje się na akt obywatelskiego nieposłuszeństwa. - Jeśli tak się stanie, to nie będę oglądał PGE Ekstraligi w telewizji. Wypowiem wtedy umowę platformie cyfrowej i oddam dekoder. Nie będę płacił mordercom. Kibiców też wzywam do takiej postawy, jeśli ten czy inny prezes wywalczy sobie furtkę dla startów Rosjanina w swoim klubie - dodaje."

Czekamy na dotrzymanie słowa ;)

Czarek
Trener

#16481 Postautor: Czarek » 27 stycznia 2023, o 09:27

Cooper pisze:
Gelo pisze: Chociaż kacapia jest w prawie ja bym ich nie dopuścił do jazdy,

Bo problem leży gdzie indziej - to, że można zatrudniać Rosjan z polskim obywatelstwem nie znaczy, że trzeba ;]

Na świecie trwa obecnie kilkadziesiąt konfliktów zbrojnych. Poproszę o listę tych prawilnych, bo nie wiem komu mogę podać rękę i od kogo coś kupić.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sebekmotor
Kadrowicz

#16482 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 09:29

Gelo pisze:I na 100% tak po prostu zrobi

Jego sprawa. Tylko szkoda tych wszystkich lat w trakcie których ciężko zapracował na swoją pozycję, ludzie go słuchali, lubili, aż tu nagle może się okazać, że słowo tego gościa nie jest nic warte. Spektakularny upadek. Ale ja mam nadzieję, że stać go będzie na kilka słów w tym temacie, bo chłopak jest naprawdę dobry w tym co robi.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16483 Postautor: Torsen » 27 stycznia 2023, o 09:49

Etam. List był wyrazem emocji, a nie przemyśleń - i tak miał być. A emocje mają to do siebie, że z czasem przygasają. Niemal cały sportowy świat (niestety) zareagował inaczej niż Eliga i Rosjanie w sporcie, przez ten rok, mogli się trochę opatrzeć i oswoić. Ja, co prawda, zdania nie zmieniam i nadal uważam, że wszelka współpraca z Ruskimi na polu szeroko pojętej kultury jest niemoralna i obrzydliwa, ale rozumiem, że niektórzy pod wpływem ich udziału w niemal wszystkich rozgrywkach sportowych, czyli pod wpływem postawy większości, z zeszłoroczną decyzją Eligi mogą się czuć nieswojo.
Nie wiem, czy u Dryły coś takiego wywołuje efekt psychologiczny, czy nie. Zobaczymy. Jeśli występuje, na co poniekąd wywiad z Czugunowem, to Dryła może zmiękczyć swoje stanowisko z listu i się z niego wycofać. Jeśli nie występuje, czyli podtrzymuje swoje stanowisko, to ma wybór:
- odejść z pracy
- udawać, że emocje opadły i zmienił stanowisko
- komentować i nie wymieniać ruskich nazwisk lub wręcz całkowicie ignorować ich udział w meczu.
To ostatnie byłoby chyba najlepsze. Ostatecznie też zawsze można mówić "Zawodnik w kasku żółtym", jak pan Leszek.

Ge(L)o
Trener

#16484 Postautor: Ge(L)o » 27 stycznia 2023, o 09:55

Czarek pisze:Bo taka jest moralność dziennikarzy. Jeszcze niedawno ci sami ludzie opowiadali ludziom kompletne głupoty na temat pandemii, a gdy teraz rzeczywistość pokazała, że były to opłacone kłamstwa to żaden z nich nie przeprosił. Przerzucili się na temat Ukrainy. Dostali zgodę na hejtowanie Rosjan (niby wszyscy są teraz antyrasistami i wrogami ksenofobii...) i traktują ich jak zwierzęta. Skończy się wojna i zmienią retorykę o 180 stopni.

Zaraz będą promować jedzenie robaków i zielone ekostrefy w miastach. Zwykłe prostytutki.
Czasem emocje, zwykle głupota, najczęściej pogoń za łatwym pieniądzem.

Sebekmotor
Kadrowicz

#16485 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 09:59

Zapomniałeś o likwidacji gotówki i paszportach węglowych.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#16486 Postautor: RadeKas » 27 stycznia 2023, o 10:10

I lądowaniu na Księżycu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Sebekmotor
Kadrowicz

#16487 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 10:20

Jeszcze w 2019 roku też bym się śmiał jakby mi ktoś powiedział, że kilka miesięcy później nie wolno będzie mi wyjść na dwór i pójść do lasu. Już nie mówię o paszportach covidowych. I to wszystko dla mojego dobra :)

Ge(L)o
Trener

#16488 Postautor: Ge(L)o » 27 stycznia 2023, o 10:26

RadeKas pisze:I lądowaniu na Księżycu.

Przelot na księżyc (384 tys km w jedną stronę), bezpieczne lądowanie na nim, następnie odlot i lądowanie bez szwanku na Ziemi. I to wszystko w 1969 roku. Wciąż bawi.

go!
Trener

#16489 Postautor: go! » 27 stycznia 2023, o 10:30

Sebekmotor pisze:Zapomniałeś o likwidacji gotówki i paszportach węglowych.

Ah, czyli to sciema? I nic takiego nie bedzie mialo miejsca?
Uffff, co za ulga. Dzieki

Sebekmotor
Kadrowicz

#16490 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 10:35

Bardzo bym chciał żeby to była ściema. Niewolnictwo wejdzie na zupełnie inny nieosiągalny wcześniej poziom. Mnie to przeraża.

Swoją droga ciekawe ile co2 emitują zawody żużlowe :)

Czarek
Trener

#16491 Postautor: Czarek » 27 stycznia 2023, o 10:40

Sebekmotor pisze:Jeszcze w 2019 roku też bym się śmiał jakby mi ktoś powiedział, że kilka miesięcy później nie wolno będzie mi wyjść na dwór i pójść do lasu. Już nie mówię o paszportach covidowych. I to wszystko dla mojego dobra :)

Żadna z tych dziennikarskich k... nawet się nie zająknęła, gdy żużlowcom kazano zakładać maski po biegu, w sytuacji skrajnego zmęczenia, czasem w pełnym słońcu, kiedy potrzebowali oddechu po zdjęciu kasku. Absurd tej sytuacji aż bił po oczach, ale trzeba słuchać władzy, trzeba się przed nią płaszczyć, nawet kosztem niszczenia innych. Tzw. ogół też nie jest bez winy. Pozwoliliśmy robić z siebie niewolników, zamknięcie stadionów przyjęliśmy ze zrozumieniem, dyskryminowanie Rosjan z entuzjazmem, plany likwidacji żużla pod szyldem ekologicznym w ciszy, więc teraz mogą z nami zrobić wszystko.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16492 Postautor: Torsen » 27 stycznia 2023, o 10:44

Może ktoś wreszcie zrobić coś z tym pierdoleniem? Nie da się tego czytać. Chciałoby się odpowiedzieć, ale zaraz będzie trudno odróżnić prowodyrów od sprowokowanych i wszyscy dostaną po łapach.

Sebekmotor
Kadrowicz

#16493 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 10:47

Sezon ogórkowy daje się we znaki ;) a gdzie tu jeszcze do kwietnia :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#16494 Postautor: Cooper » 27 stycznia 2023, o 11:32

Sebekmotor pisze:

Jego sprawa. Tylko szkoda tych wszystkich lat w trakcie których ciężko zapracował na swoją pozycję, ludzie go słuchali, lubili, aż tu nagle może się okazać, że słowo tego gościa nie jest nic warte. Spektakularny upadek.

Bez przesady, określenie mocno na wyrost o ile w ogóle trafne. Nie do końca potrzebnie zabrał głos wtedy (upraszczając - nikt akurat jego o zdanie nie pytał), ale nie róbmy z niego teraz jakiegoś moralnego przegrywa itp.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#16495 Postautor: GIGI » 27 stycznia 2023, o 11:55

Czarek pisze:
Sebekmotor pisze:
Flagg pisze:Dopiero co banowaliśmy Rosjan z życia publicznego, a teraz mamy ich oklaskiwać, a nawet dajemy obywatelstwa. To co, cała żużlowa centrala i pół żużlowego środowiska mogło sobie zmienić zdanie, a jeden komentator TV nie moze?

Może ,tylko trochę głupio wyszło. Dziwi mnie, że tak inteligentny gość wpuścił się tym debilnym listem w takie maliny. Trudno mu będzie tak po prostu przyjść na stadion i komentować mecze.

Bo taka jest moralność dziennikarzy. Jeszcze niedawno ci sami ludzie opowiadali ludziom kompletne głupoty na temat pandemii, a gdy teraz rzeczywistość pokazała, że były to opłacone kłamstwa to żaden z nich nie przeprosił. Przerzucili się na temat Ukrainy. Dostali zgodę na hejtowanie Rosjan (niby wszyscy są teraz antyrasistami i wrogami ksenofobii...) i traktują ich jak zwierzęta. Skończy się wojna i zmienią retorykę o 180 stopni.

W punkt Czarek. Tyle tylko ze wojna tak szybko sie nie skonczy.

Sebekmotor
Kadrowicz

#16496 Postautor: Sebekmotor » 27 stycznia 2023, o 12:00

Cooper pisze:
Sebekmotor pisze:

Jego sprawa. Tylko szkoda tych wszystkich lat w trakcie których ciężko zapracował na swoją pozycję, ludzie go słuchali, lubili, aż tu nagle może się okazać, że słowo tego gościa nie jest nic warte. Spektakularny upadek.

Bez przesady, określenie mocno na wyrost o ile w ogóle trafne. Nie do końca potrzebnie zabrał głos wtedy (upraszczając - nikt akurat jego o zdanie nie pytał), ale nie róbmy z niego teraz jakiegoś moralnego przegrywa itp.

Okaże się za jakiś czas. Obyś to Ty miał rację, bo szkoda byłoby żeby tak utalentowany gość musiał szukać innej roboty.
Pismaki mu żyć teraz nie dadzą , im bliżej sezonu tym mocniejszy będzie atak.

Czarek
Trener

#16497 Postautor: Czarek » 27 stycznia 2023, o 12:48

Torsen pisze:Może ktoś wreszcie zrobić coś z tym pierdoleniem? Nie da się tego czytać. Chciałoby się odpowiedzieć, ale zaraz będzie trudno odróżnić prowodyrów od sprowokowanych i wszyscy dostaną po łapach.

Może po prostu sam skasuj swoje wpisy?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#16498 Postautor: luCas » 27 stycznia 2023, o 13:13

Torsen pisze:Może ktoś wreszcie zrobić coś z tym pierdoleniem? Nie da się tego czytać. Chciałoby się odpowiedzieć, ale zaraz będzie trudno odróżnić prowodyrów od sprowokowanych i wszyscy dostaną po łapach.

Wystarczy zignorowac. Z ludzmi tego pokroju to troche jak z dzieckiem. Pokrzyczy chwile sam w kącie i zaraz sie zamknie. A jak widzi, ze kogos jego placz interesuje, to drze jape glosniej i dluzej.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Czarek
Trener

#16499 Postautor: Czarek » 27 stycznia 2023, o 13:48

luCas pisze:

Wystarczy zignorowac. Z ludzmi tego pokroju to troche jak z dzieckiem. Pokrzyczy chwile sam w kącie i zaraz sie zamknie. A jak widzi, ze kogos jego placz interesuje, to drze jape glosniej i dluzej.

Dokładnie tak Dryła wydzierał się, że teraz nie będzie już traktował rosyjskich zawodników jak wcześniej. "Pokrzyczał chwilę sam w kącie" i zaraz się zamknął, a teraz będzie musiał traktować ich jak innych i nawet uśmiechnie się do nich.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#16500 Postautor: Torsen » 27 stycznia 2023, o 13:59

Bardziej niż o Dryłę chodziło o debilizmy dotyczące pandemii i lądowania na Księżycu.