Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
Moim zdaniem atencjusz uderza głównie w Spartę za brak wsparcia w okresie zawieszenia, a Motor obrywa przy okazji.
Co do rzecznika prasowego - pełna zgoda. Trzeba publicznie kontrować Ostafińskich, Synowców i innych Krzystyniaków, a klub tego nie robi.
Co do rzecznika prasowego - pełna zgoda. Trzeba publicznie kontrować Ostafińskich, Synowców i innych Krzystyniaków, a klub tego nie robi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
To też. Zwłaszcza, że do Wrocławia trafił jego ojciec.
Ale na dobrą sprawę Swiącik powołując się na Michelsena skontrował swoją wypowiedź. Przecież według MM wszystko było z Maksem w Lublinie tip top. To gdzie problem? :)ezbeg pisze:Wiadomo, że będą chcieli udowodnić że w przypadku Maksa był problemem Motor a nie on sam. I to Motor szuka dziury w całym, a atmosfera w Lublinie nie jest taka super jak wszyscy myślą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jedno jest fajne w charakterze Kuby Kępy. Albo milczy, albo mówi prawdę. Nie łże w żywe oczy i nie pali głupa. Może być z kimś pokłócony, ale w mediach nigdy nie zrobił z siebie ani pajaca, ani łgarza jak Świącik. Nigdy też nie dyskredytował rywali bez klasy jak Pan G. czy Komarnicki z Landsberga. Ewidentnie pod tym względem Kępa jest w czubie. Ruski w mediach właściwie nie ma (chyba unika pytań o machloje), Rusiecki też ma w miarę dobry PR mimo że wiadomo, że w kasie bieda.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Flagg pisze:Ale na dobrą sprawę Swiącik powołując się na Michelsena skontrował swoją wypowiedź. Przecież według MM wszystko było z Maksem w Lublinie tip top. To gdzie problem? :)ezbeg pisze:Wiadomo, że będą chcieli udowodnić że w przypadku Maksa był problemem Motor a nie on sam. I to Motor szuka dziury w całym, a atmosfera w Lublinie nie jest taka super jak wszyscy myślą.
Po przeczytaniu artykułu tak zinterpretowałem, że wedle tego co przekazał Świącikowi MM to wszelkie wypowiedzi (w tym Ziółkowskiego czy Kępy) o tym jak z Drabikiem było ciężko to bajki. Czyli to klub szukał na siłę problemu, a nie zawodnicy. Aczkolwiek to tylko moja własna wykładnia słów Świącika. Zresztą teraz będzie coraz więcej wypowiedzi ze strony Świącika, aby pokazać że jak to u niego Drabik i Mikkel mają dobrze a w Lublinie nie mogli doprosić się butelki wody. Szukanie atencji i sensacji co by tylko zapełnić sezon ogórkowy.
A moim zdaniem przesadzacie. W internetach piszą, że Drabik to dziwak i rozwydrzony bachor, a nie zawodnik. Kibice w Częstochowie też się obawiają, że będą problemy z Maksymem. Dlatego Świącik podkłada narrację, że w Motorze i Sparcie nie mieli do Drabika odpowiedniego podejścia, a sam Maks nie jest taki zły. Za rok będzie mówić to samo co Ziółkowski, a obecną narrację Świącika przejmą działacze z Torunia czy Krosna, chociaż ja obstawiam że w 2024 Drabik wystartuje w ... Grudziądzu jeśli ten utrzyma się w lidze. I o dziwo to może być miejsce dla niego
kibicLBN pisze:A moim zdaniem przesadzacie. W internetach piszą, że Drabik to dziwak i rozwydrzony bachor, a nie zawodnik. Kibice w Częstochowie też się obawiają, że będą problemy z Maksymem. Dlatego Świącik podkłada narrację, że w Motorze i Sparcie nie mieli do Drabika odpowiedniego podejścia, a sam Maks nie jest taki zły. Za rok będzie mówić to samo co Ziółkowski, a obecną narrację Świącika przejmą działacze z Torunia czy Krosna, chociaż ja obstawiam że w 2024 Drabik wystartuje w ... Grudziądzu jeśli ten utrzyma się w lidze. I o dziwo to może być miejsce dla niego
Jak może już teraz mówić o podejściu skoro cyrki odstawiał w trakcie sezonu? Jemu się dopiero wydaje, że wszystko jest cacy i zdecydowanie za wcześnie na deklaracje. Jeszcze będzie miał konfrontacje ze swoimi kibicami po odejściu Slammera. Niech tylko zacznie ogony wozić z początku...
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Nie bedzie ogonów wozić
A może pomysł jest inny, taka taktyka Świącika pod Drabika. Typ może myśli, że jak będzie na Maksa chuchał i dmuchał, poklepywał po plecach, bronił przed wyimaginowanymi wrogami, robił z siebie opiekuńczego ojca to zawodnik odpłaci mu się punktami ;)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Na prezentacje za niego nie wyjdzie, do wywiadu nie stanie itd. Jak będą pkt to będzie w miarę ok, ale jak np w 2 kolejce Motor wygra w Częstochowie, a Drabik zrobi 3 pkt to zacznie się jazda. Włókniarz co rok "dobrze" zaczyna, więc nasza wygrana tam jest bardzo realna.
Zmarzlik i Lindgren powinni tam polatać. Kubera i reszta też nie stoi na straconej pozycji plus Cierniaczek :-) Ciekawe co z drugim juniorem. Czy uda się kogoś wypożyczyć?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
a gigantyczne pieniądze z miasta może liczyć Stelmet Falubaz. Klub żużlowy otrzymał rekordowe trzy miliony złotych w ramach dotacji
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10413 ... lub-to-za-
przyjęte zapewne z ogromną niechęcią i grymasem na twarzy
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10413 ... lub-to-za-
przyjęte zapewne z ogromną niechęcią i grymasem na twarzy
Prezydent Leszna narzeka na wymagania ekstraligi w zakresie natężenia oświetlenia na stadionie. By je spełnić muszą zbudować nowe maszty, a łączny koszt inwestycji wyniesie ~9 mln złotych.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-prezyde ... amorzadow/
Może faktycznie jest tam wyjątkowo ciemno - nie wiem, nie byłem nigdy w Lesznie. Absolutnie nie odniosłem takiego wrażenia oglądając transmisje telewizyjne. Wymagania ekstraligi przewyższają te dla ekstraklasy piłkarskiej (1800 lx dla żużla, 1400 lx dla piłki). Dlatego trochę mnie to wszystko dziwi. Odwodnienia liniowe i plandeki, dwie maszyny startowe, wielkość parku maszyn - ok, ma to wszystko sens. Ale z tymi światłami chyba popłynęli. Może się okazać, że dla Unii Leszno najlepszym wyjściem będzie spadek do I ligi. Obecnie i tak mało kto chodzi tam na żużel, więc nie ma sensu wypruwać sobie żył.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-prezyde ... amorzadow/
Może faktycznie jest tam wyjątkowo ciemno - nie wiem, nie byłem nigdy w Lesznie. Absolutnie nie odniosłem takiego wrażenia oglądając transmisje telewizyjne. Wymagania ekstraligi przewyższają te dla ekstraklasy piłkarskiej (1800 lx dla żużla, 1400 lx dla piłki). Dlatego trochę mnie to wszystko dziwi. Odwodnienia liniowe i plandeki, dwie maszyny startowe, wielkość parku maszyn - ok, ma to wszystko sens. Ale z tymi światłami chyba popłynęli. Może się okazać, że dla Unii Leszno najlepszym wyjściem będzie spadek do I ligi. Obecnie i tak mało kto chodzi tam na żużel, więc nie ma sensu wypruwać sobie żył.
Tutaj jednak nie do końca chodzi tylko o Unię. Wymagania Elipy robią się momentami absurdalne i nie zdziwię się, gdy przyjdzie moment, w którym więcej włodarzy miast powie pas. Przecież nawet Toruń ze swoją Motoareną dotaję często licencje tymczasowe, bo coś marynarkom nie pasi. I z jednej strony mamy boksy zawodników, gdzie wisza sobie dwa wypasione TV, zeby zawodnik mial gdzie ogladac powtórkę wysigu, a z drugiej strony sędzia w swojej kabinie meczy się z jakimś 17-calowym monitorem rodem z PRLu :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To prawda, że w Lesznie jest nieco ciemno, ale podobnie jak i u nas. Na naszym stadionie też pewnie trochę brakuje do tych 1800 lx.
U nas to podobno instalacja przy masztach oświetleniowych ledwo wyrabia. Swoją drogą, jak montowali maszty te 10 lat temu to nie spodziewali się że wymogi pójdą w górę a Motor będzie w Ekstralidze. Zwłaszcza, że to były czasy Sprawki a w KMŻ najważniejszy był kapitalny aspekt finansowy.
ezbeg pisze:U nas to podobno instalacja przy masztach oświetleniowych ledwo wyrabia. Swoją drogą, jak montowali maszty te 10 lat temu to nie spodziewali się że wymogi pójdą w górę a Motor będzie w Ekstralidze. Zwłaszcza, że to były czasy Sprawki a w KMŻ najważniejszy był kapitalny aspekt finansowy.
Ciekawe dlaczego ledwo wyrabia skoro aspekt wizualny na żywo i w telewizji jest kapitalny? Centrala zniszczy finansowo kluby zanim FIM zniszczy żużel.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Moze i wizualny jest, ale dzieki temu, ze instalacja sie gotuje i nie wiadomo kiedy pierdyknie?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Trzeba z Grzybem zagadac i zapytać jak to ogarnąć ;)
Sebekmotor pisze:Trzeba z Grzybem zagadac i zapytać jak to ogarnąć ;)
Biorąc pod uwagę jego obecne zakwaterowanie, kiepski pomysł :D.
Haron90 pisze:Sebekmotor pisze:Trzeba z Grzybem zagadac i zapytać jak to ogarnąć ;)
Biorąc pod uwagę jego obecne zakwaterowanie, kiepski pomysł :D.
Nie no, widzonka chyba jakieś ma, c'nie?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Marek G. swego czasu straszył, że w Gorzowie stadion doświetlą latarniami ustawionymi pośrodku murawy. Dla mnie pomysł trochę zbyt wizjonerski, dlatego wolałbym czerpać wzorce gdzie indziej.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
No to tylko niejaki Wodniczak przychodzi mi do głowy jeśli chodzi o fachowców od oświetlenia stadionu :D

Najbardziej zabawna i trafna oprawa polskiego żużla.