Stadion
Re: Stadion
Zastanawiam się czy to piszą analfabeci, ekoprzygłupy czy gówniarze z glutem. Czy po prostu pieniacze - tak bo tak.
Gelo pisze:Zastanawiam się czy to piszą analfabeci, ekoprzygłupy czy gówniarze z glutem. Czy po prostu pieniacze - tak bo tak.
Zapewne, wszystkie 4 opcje na raz. Polskiej mentalności nie przeskoczysz, nigdzie indziej z czymś takim się nie spotkałem. Nie ważne, że ja mam źle, ważne, aby sąsiad miał gorzej. Logiki próżno tu szukać.
Kiedyś to człowiek się takimi uwagami by przejmował, że to opóźni budowę czy coś, a teraz to tylko się można pośmiać.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Haron90 pisze:Gelo pisze:Zastanawiam się czy to piszą analfabeci, ekoprzygłupy czy gówniarze z glutem. Czy po prostu pieniacze - tak bo tak.
Zapewne, wszystkie 4 opcje na raz. Polskiej mentalności nie przeskoczysz, nigdzie indziej z czymś takim się nie spotkałem. Nie ważne, że ja mam źle, ważne, aby sąsiad miał gorzej. Logiki próżno tu szukać.
Bo nigdzie nie byłeś. Dowiedz się co tego typu element robi na Zachodzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Haron90 pisze:Gelo pisze:Zastanawiam się czy to piszą analfabeci, ekoprzygłupy czy gówniarze z glutem. Czy po prostu pieniacze - tak bo tak.
Byłem, byłem. Ty natomiast widzę, że wpisujesz się w jeszcze jeden stereotyp o naszym pięknym narodzie. Jeśli chodzi o zawiść i żółć, Polacy to światowy top.
]
To nie jest jakaś mityczna polska mentalność tylko mentalność ludzka, taka sama na całym świecie. Jednemu coś przeszkadza a innemu nie. Takie generalizowanie jest denerwujące i bez sensu.
Wątpię żebyś mieszkając za granicą czytał komentarze tubylców na temat jakiejś budowy. Myślisz, że tam protestów nie ma? Są, zdziwilbys się tylko na jaką skalę. A ludzka zawiść nie zna granic ani narodowości.
Tak samo jak mi całe życie wmawiano jaki syf jest na ulicach Lublina i ogolnie w porównaniu z zachodem. Gdybym nie mieszkał trochę w Beneluxie i nie pozwiedział innych rejonów to też pewnie bym w to dalej wierzył. Pozdro.
[quote]Lublin ma poważny problem z zanieczyszczeniem hałasu i władze nic z tym nie robią. Sądzę, że stadion będzie promocją tej patologii.[/quote]
Gościu widocznie przyzwyczajony był do jakiegoś hałasu, który od pewnego czasu jest zakłócany jakimiś nowymi dźwiękami, które mu ten stary hałas zanieczyszczają. Wyobraźcie sobie gdyby teraz miały dojść do tego odgłosy motocykli żużlowych, patologia. Ja go rozumiem. Nie popieram ale rozumiem.
To nie jest jakaś mityczna polska mentalność tylko mentalność ludzka, taka sama na całym świecie. Jednemu coś przeszkadza a innemu nie. Takie generalizowanie jest denerwujące i bez sensu.
Wątpię żebyś mieszkając za granicą czytał komentarze tubylców na temat jakiejś budowy. Myślisz, że tam protestów nie ma? Są, zdziwilbys się tylko na jaką skalę. A ludzka zawiść nie zna granic ani narodowości.
Tak samo jak mi całe życie wmawiano jaki syf jest na ulicach Lublina i ogolnie w porównaniu z zachodem. Gdybym nie mieszkał trochę w Beneluxie i nie pozwiedział innych rejonów to też pewnie bym w to dalej wierzył. Pozdro.
[quote]Lublin ma poważny problem z zanieczyszczeniem hałasu i władze nic z tym nie robią. Sądzę, że stadion będzie promocją tej patologii.[/quote]
Gościu widocznie przyzwyczajony był do jakiegoś hałasu, który od pewnego czasu jest zakłócany jakimiś nowymi dźwiękami, które mu ten stary hałas zanieczyszczają. Wyobraźcie sobie gdyby teraz miały dojść do tego odgłosy motocykli żużlowych, patologia. Ja go rozumiem. Nie popieram ale rozumiem.
Może to krzywdzące uogólnienie ale tu zgodziłbym się z Haronem90. Polactwo ma to do siebie, że jak sąsiad kupi sobie nowy samochód to prędzej mu się narysuje gwoździem ślimaka na masce niż się pójdzie do pracy żeby samemu zarobić na nowy samochód.
Haron90 pisze:Czarek pisze:Haron90 pisze:
Byłem, byłem. Ty natomiast widzę, że wpisujesz się w jeszcze jeden stereotyp o naszym pięknym narodzie. Jeśli chodzi o zawiść i żółć, Polacy to światowy top.
Mylisz się. Ojkofobia Cię zaślepia tymczasem nauka jest przeciwko Tobie. Polecam kluczowe w tej dziedzinie dzieło Helmuta Schoecka "Zawiść: źródło agresji, destrukcji i biedy". Przykłady różnych innych nacji są porażające.
Drogi Czarku. Erystyka też jest nauką. A ta mówi, że punktem wyjścia do dyskusji nie mogą być elementy różniące strony ;) co w praktyce oznacza - możesz zj...ć gościa ale w drugim zdaniu :)
Gelo pisze:Drogi Czarku. Erystyka też jest nauką. A ta mówi, że punktem wyjścia do dyskusji nie mogą być elementy różniące strony ;) co w praktyce oznacza - możesz zj...ć gościa ale w drugim zdaniu :)
Nie jest to moim celem, zwłaszcza że rozmawiamy o stadionie, którego nie będzie. :)
Pewnie nie będzie. Ja serio nie wiem co jeszcze trzeba zrobić żeby lubelscy kibice żużlowi nie byli traktowani jak jaskinowcy. 10 mistrzostw Polski z rzędu?
Musimy się zrzucić sami jak to często bywa w Polsce.
Edit. Gelu, lepiej?
Edit. Gelu, lepiej?
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2023, o 08:30 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
W Polsce
Edit - lepiej.
Edit - lepiej.
Gelo pisze:Pewnie nie będzie. Ja serio nie wiem co jeszcze trzeba zrobić żeby lubelscy kibice żużlowi nie byli traktowani jak jaskinowcy. 10 mistrzostw Polski z rzędu?
Nic nie da się zrobić. Ratusz faworyzuje te kluby, gdzie do zarządów może wsadzić swoich PObratymców. W normalnie funkcjonującym klubie nikt na to sobie nie pozwoli.
Jesli przyjda kolejne sukcesy, to taki ratusz moze sie okazac za krotki. Albo stanie sie bezradnym posmiewiskiem, albo sami ich "mocodawcy" na nich wyjada i zastapia kims, kto nie bedzie calej Polsce (i nie tylko) dawal powodow do drwin.
Ja sobie nie potrafie wyobrazic ile czasu i jak mozna bedzie tlumaczyc brak stadionu dla "takiej" druzyny.
Ja sobie nie potrafie wyobrazic ile czasu i jak mozna bedzie tlumaczyc brak stadionu dla "takiej" druzyny.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jak to jak brak KPO :D
go! pisze:Jesli przyjda kolejne sukcesy, to taki ratusz moze sie okazac za krotki. Albo stanie sie bezradnym posmiewiskiem, albo sami ich "mocodawcy" na nich wyjada i zastapia kims, kto nie bedzie calej Polsce (i nie tylko) dawal powodow do drwin.
https://youtu.be/qjwVTj4gsV4
,,O wasz dobrobyt do piekieł bym i zstąpił,
Lecz dziwne rzeczy dzieją się na świecie,
Nie mogę nijak zmieścić Was w budżecie "
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2023, o 19:38 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Sebekmotor pisze:Jak to jak brak KPO :D
Ta z którego więcej trzeba oddać niż się niby dostaje. Nic nie ma darmo.
https://fb.watch/i7SQORil9r/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Nie dostana nic, a nawet jesli to nie z przeznaczeniem na jakies stadiony, tylko na refundacje bezuzytecznych wiatraczkow.
Perez pisze:Sebekmotor pisze:Jak to jak brak KPO :D
Ta z którego więcej trzeba oddać niż się niby dostaje. Nic nie ma darmo.
https://fb.watch/i7SQORil9r/
Czy możemy zachowywać minimum przyzwoitości i nie wstawiać Pacia Jakiego jako eksperta, niezależnie od poglądów politycznych, please :)
Co do KPO - to nawet premier Mati wie, że to jest niezbędne i przecież nikt nie twierdzi, że to jest bezkosztowe. Oczywiście jedna kanapowa partyjka próbuje na tym zbić kapitał polityczny.
Ale - co to ma wspólnego ze stadionem? Środki na niego nie będą pochodzić z KPO, nie będą też pochodzić w większości z kasy miejskiej, bo tam takich nie ma. Tak naprawdę jedna decyzja jednego ministra może wywrócić błyskawicznie temat finansowania na korzyść - umówmy się, te 300 mln zł to nie jest jakiś kosmos w skali marnotrawstwa choćby socjalnego w tym kraju, o jakichś cudownych inwestycjach państwowych nie wspominając.
Rok kampanii, może być ciekawie. Co nie znaczy, że sensownie.
go! pisze:tylko na refundacje bezuzytecznych wiatraczkow.
Tylko (lubelski) węgiel!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Chodziło mi tylko o zwalenie winy na brak tego kredytu. A, że stadiony buduje się z innych pieniędzy? Kogo to obchodzi? Jest na co zwalić, a że ludzie łykają jak pelikany co do nich mówią tzw media to politycy to wykorzystują.
Cooper pisze:Ale - co to ma wspólnego ze stadionem? Środki na niego nie będą pochodzić z KPO, nie będą też pochodzić w większości z kasy miejskiej, bo tam takich nie ma. Tak naprawdę jedna decyzja jednego ministra może wywrócić błyskawicznie temat finansowania na korzyść - umówmy się, te 300 mln zł to nie jest jakiś kosmos w skali marnotrawstwa choćby socjalnego w tym kraju, o jakichś cudownych inwestycjach państwowych nie wspominając.
Rok kampanii, może być ciekawie. Co nie znaczy, że sensownie.
Cooper pisze:Tylko (lubelski) węgiel!
Nie kolego. Tylko niemiecki wegiel (patrz nowootwierane kopalnie), tylko ruska ropa i tylko ruski gaz i polskie wiatraczki, co to ani ekonomiczne, ani ekologiczne.
- tezetomaniak
- Trener
Dyskusja o nowym stadionie przewija się po różnych tematach meczowych, tymczasem skuteczność na polu negocjacji każe spoglądać w stronę piłki nożnej:
Zebrać się w grupę, pod ratusz i tak co tydzień
Matyjaszczyk, ch** ci w d*** - krzyczał Vladislavs Gutkovskis, wisząc z megafonem na płocie. To już była końcówka świętowania z kibicami. Fani Rakowa, którzy byli po drugiej stronie płotu, szybko podchwycili wulgarny okrzyk. To zresztą był kolejny "apel" do władz miasta, bo zanim jeszcze drużyna Marka Papszuna pojawiła się pod stadionem w Częstochowie, też można było z tłumu usłyszeć okrzyki "Nowy stadion dla Rakowa" czy "Mistrza już mamy, na nowy stadion czekamy".
tezetomaniak pisze:Dyskusja o nowym stadionie przewija się po różnych tematach meczowych, tymczasem skuteczność na polu negocjacji każe spoglądać w stronę piłki nożnej:Matyjaszczyk, ch** ci w d*** - krzyczał Vladislavs Gutkovskis, wisząc z megafonem na płocie. To już była końcówka świętowania z kibicami. Fani Rakowa, którzy byli po drugiej stronie płotu, szybko podchwycili wulgarny okrzyk. To zresztą był kolejny "apel" do władz miasta, bo zanim jeszcze drużyna Marka Papszuna pojawiła się pod stadionem w Częstochowie, też można było z tłumu usłyszeć okrzyki "Nowy stadion dla Rakowa" czy "Mistrza już mamy, na nowy stadion czekamy".
Na taki okrzyk pod adresem prezydenta stać może kibiców piłkarskich. Nawet traktowani gorzej od kibiców żużla lubelscy kierowcy i przedsiębiorcy tego nie robią.
- niespokojny
- Trener
go! pisze:Cooper pisze:Ale - co to ma wspólnego ze stadionem? Środki na niego nie będą pochodzić z KPO, nie będą też pochodzić w większości z kasy miejskiej, bo tam takich nie ma. Tak naprawdę jedna decyzja jednego ministra może wywrócić błyskawicznie temat finansowania na korzyść - umówmy się, te 300 mln zł to nie jest jakiś kosmos w skali marnotrawstwa choćby socjalnego w tym kraju, o jakichś cudownych inwestycjach państwowych nie wspominając.
Rok kampanii, może być ciekawie. Co nie znaczy, że sensownie.Cooper pisze:Tylko (lubelski) węgiel!
Nie kolego. Tylko niemiecki wegiel (patrz nowootwierane kopalnie), tylko ruska ropa i tylko ruski gaz i polskie wiatraczki, co to ani ekonomiczne, ani ekologiczne.
Kolejny internetowy uczony? Co to za pierdoly i czym poparte? Don Kichot nowym idolem konserw?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych