Nasi rywale - 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Nasi rywale - 2023

#276 Postautor: Haron90 » 14 stycznia 2023, o 13:57

Perez pisze:Otóż to. Sparta będzie mocniejsza. Apator też. Jestem mega ciekawy jak my na tym tle wypadniemy. Sparta największym rywalem może być sama dla... siebie, podobnie Czewa :) A my będziemy robić swoje, jakoś jestem spokojny o nasz team. Narzekalo tu sporo osob że u nas nigdy nie było ani jednego lidera w drużynie na 12+ w kazdym meczu z prawdziwego zdarzenia. A teraz mamy najlepszego z najlepszych a drugim powinien być Dominik który przy Bartku mam duza nadzieję ze bedzie jeszcze lepszy :-) dodajmy do tego Fredke, Jarka i Jacka i Mateusza. Nie powinniśmy mieć żadnych kompleksów.

Apator mocniejszy? Z Przedpełskim, Lampartem i "cudownymi' juniorami?
W dodatku, moim zdaniem Emil też nie jest pewniakiem na średnią 2.2 i wyżej. Już ostatni sezon w Lesznie miał słabszy, wiecznie skłócony z tunerami, po rocznej przerwie.

Flagg
Trener

#277 Postautor: Flagg » 14 stycznia 2023, o 14:24

Apator powinien być nieco mocniejszy, bo jednak Emil to wartość dodana. Do tego o ile może Lewandowski to nie jest poziom Cierniaka czy Kowalskiego, tak jest lepszy od drugiego juniora Motoru, Sparty czy nawet obu Włókniarza. Wiec tutaj tez jest na plus. IMO Apator to solidny kandydat do 4 miejsca z perspektywą powalczenia o 3 miejsce w Włókniarzem. W przypadku medalików sporo będzie zależeć od tego, na jakim poziomie jeździć będzie Karczewski.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#278 Postautor: kibicLBN » 14 stycznia 2023, o 18:35

Haron90 pisze:
Perez pisze:Otóż to. Sparta będzie mocniejsza. Apator też. Jestem mega ciekawy jak my na tym tle wypadniemy. Sparta największym rywalem może być sama dla... siebie, podobnie Czewa :) A my będziemy robić swoje, jakoś jestem spokojny o nasz team. Narzekalo tu sporo osob że u nas nigdy nie było ani jednego lidera w drużynie na 12+ w kazdym meczu z prawdziwego zdarzenia. A teraz mamy najlepszego z najlepszych a drugim powinien być Dominik który przy Bartku mam duza nadzieję ze bedzie jeszcze lepszy :-) dodajmy do tego Fredke, Jarka i Jacka i Mateusza. Nie powinniśmy mieć żadnych kompleksów.

W dodatku, moim zdaniem Emil też nie jest pewniakiem na średnią 2.2 i wyżej. Już ostatni sezon w Lesznie miał słabszy, wiecznie skłócony z tunerami, po rocznej przerwie.

O to to. Kto mu będzie silniki robił w tym roku? Putin czy Szojgu? Przecież wszystkich tunerów ma poobrażanych.
Toruń wymienił ZZ na Emila, a Jacka na Lamparta. Nie wiem jak Wam, ale dla mnie dupy nie urywa taka wymiana.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#279 Postautor: Saeyl » 14 stycznia 2023, o 18:39

kibicLBN pisze:
Haron90 pisze:

O to to. Kto mu będzie silniki robił w tym roku? Putin czy Szojgu? Przecież wszystkich tunerów ma poobrażanych.
Toruń wymienił ZZ na Emila, a Jacka na Lamparta. Nie wiem jak Wam, ale dla mnie dupy nie urywa taka wymiana.

Dodam jeszcze od siebie, że ZZ w Toruniu za Emila zrobiła średnią 2,107, a Emil w 2021 roku zrobił średnią 1,954.
Więc taka wymiana wyjdzie im na zero albo nawet ciut słabsi będą jeśli reszta nie utrzyma poziomu z tego roku.
A jak Wiktorowi i Emilowi pójdzie to też wielka niewiadoma.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#280 Postautor: Perez » 14 stycznia 2023, o 19:06

Flagg wyjaśnił za mnie. Jednak trójka Dudek, Emil, Lambo plus Przepełski, Lampart i Lewandowski to 4 miejsce powinno dać.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#281 Postautor: Kargolo » 14 stycznia 2023, o 20:10

Na papierze to Chris Louis, Bohumil Brhel i Piotr Świst powinni w 2006 roku zjeść 1 ligę. Tylko był jeden problem - cała trójka była dawno po swoim primie. Moim zdaniem podobnie jak dzisiaj Woffinden i Piotr Pawlicki. Mocna ekipa, ale nie uważam, że mocniejsza od Motoru.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#282 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 stycznia 2023, o 20:21

Kargolo pisze:Na papierze to Chris Louis, Bohumil Brhel i Piotr Świst powinni w 2006 roku zjeść 1 ligę. Tylko był jeden problem - cała trójka była dawno po swoim primie. Moim zdaniem podobnie jak dzisiaj Woffinden i Piotr Pawlicki. Mocna ekipa, ale nie uważam, że mocniejsza od Motoru.

Mimo wszystko wydaje mi się, że więcej niewiadomych jest po stronie Motoru. Lindgren, Holder i nowy junior - ogromne zagadki. Hampel wiekowy też nie wiadomo jak pojedzie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#283 Postautor: papi » 14 stycznia 2023, o 20:45

Kargolo pisze:Na papierze to Chris Louis, Bohumil Brhel i Piotr Świst powinni w 2006 roku zjeść 1 ligę. Tylko był jeden problem - cała trójka była dawno po swoim primie. Moim zdaniem podobnie jak dzisiaj Woffinden i Piotr Pawlicki. Mocna ekipa, ale nie uważam, że mocniejsza od Motoru.

jeszcze Siwy Jacek :)

co do porównań Starta - Motor, ja bym już nie wątpił w Hampela. Oczywiście wieku się nie oszuka, ale gość zrobił niesamowity powrót, a po reakcjach i wypowiedziach m. in. w serialu widać, że mimo 40 na karku ciągle ma mnóstwo ambicji. Czyli czegoś, czego od dłuższego czasu nie widzę ani u Pawlickiego, ani u Taia. To nie oznacza, że Sparta jest słabsza, ale to u nas jeździ żużlowy robot i drugi, który bardzo chce go gonić ;) Uważam, że siły są bardzo wyrównane, a i Włókniarz nie jest bez szans. Choć fakt, że poza Madsenem sporo tam znaków zapytania. MM z nowym mechanikiem, Woryna bez Lewickiego, Drabik... Ale potencjał ciągle ogromny

CKM1946
Zawodowiec

#284 Postautor: CKM1946 » 14 stycznia 2023, o 21:52

papi pisze:

co do porównań Starta - Motor, ja bym już nie wątpił w Hampela. Oczywiście wieku się nie oszuka, ale gość zrobił niesamowity powrót, a po reakcjach i wypowiedziach m. in. w serialu widać, że mimo 40 na karku ciągle ma mnóstwo ambicji. Czyli czegoś, czego od dłuższego czasu nie widzę ani u Pawlickiego, ani u Taia. To nie oznacza, że Sparta jest słabsza, ale to u nas jeździ żużlowy robot i drugi, który bardzo chce go gonić ;) Uważam, że siły są bardzo wyrównane, a i Włókniarz nie jest bez szans. Choć fakt, że poza Madsenem sporo tam znaków zapytania. MM z nowym mechanikiem, Woryna bez Lewickiego, Drabik... Ale potencjał ciągle ogromny

U nas będzie mega dziura na juniorce. Karczewski to talent ale jeszcze za wcześnie jest na pewne ogniwo w Elidze. Drugiego juniora w zasadzie nie ma Kupiec albo Halkiewicz to jeszcze dzieci. Jako całość uważam że u siebie będziemy bardzo mocni , na wyjazdach obawiam się raczej lipy. Pewniaki Madsen i Michelsen to za mało żeby pociągnąć wyjazdy.

Haron90
Kadrowicz

#285 Postautor: Haron90 » 14 stycznia 2023, o 23:22

papi pisze:

Włókniarz jak to włókniarz, będzie na początku słabo, potem seria wygranych, a koniec i tak się wyjebia przed samą metą. I nie będzie już magicznych juniorów ratujących im tyłki.

Jeśli chodzi o nowe transfery, to MM spokojnie sobie poradzi, to jest gość na top 5 ligi na kolejne lata. Jedyne co, to przewiduje lipę z Drabolem.

Woryna, myślę że pojedzie coś pośredniego między dwoma ostatnimi sezonami. Odejście Lewickiego na pewno się na nim odbije.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#286 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2023, o 09:21

Jeśli chodzi o nowe transfery, to MM spokojnie sobie poradzi, to jest gość na top 5 ligi na kolejne lata

Skąd ta pewność? Moim zdaniem nie będzie w piątce najlepszych. Nie poza Lublinem.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#287 Postautor: Perez » 15 stycznia 2023, o 11:42

Twoim zdaniem. A moim zdaniem tor w Czewie będzie mu pasował bardziej niż w Lublinie.

Sebekmotor
Kadrowicz

#288 Postautor: Sebekmotor » 15 stycznia 2023, o 12:15

Ale poza meczami u siebie są jeszcze wyjazdy ;) średnia 2.2 w jego zasięgu . Więcej chyba nie, bo Mikkel lubi zaliczać wpadki w pojedynczych biegach.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#289 Postautor: Perez » 15 stycznia 2023, o 12:17

Wyjazdy są w każdym klubie. Jakie wpadki miał w poprzednim sezonie? Nie liczę Torunia i Gorzowa z kontuzją.

Sebekmotor
Kadrowicz

#290 Postautor: Sebekmotor » 15 stycznia 2023, o 12:21

Tak na szybko śliwka z Apatorem u siebie w Rz, czy słaby początek ze Sparta na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#291 Postautor: Perez » 15 stycznia 2023, o 12:26

Racja, zobaczymy czy będzie lepiej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#292 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2023, o 12:31

Generalnie w naszym interesie (kibiców Motoru) jest żeby Mikkel nie jeździł jakoś wybitnie. I mimo sympatii nie powinniśmy mu szczególnie kibicować. Wszelkie sygnały wskazują że o ile z rywalizacji o mistrza odpadnie Gorzów to z dobrze jadącym Mikkelem mamy trzeciego poważnego przeciwnika.

CKM1946
Zawodowiec

#293 Postautor: CKM1946 » 15 stycznia 2023, o 12:32

Sebekmotor pisze:Tak na szybko śliwka z Apatorem u siebie w Rz, czy słaby początek ze Sparta na wyjeździe.

Takie wpadki w zasadzie poza Zmarzlikiem mają wszyscy. To już moim zdaniem jest szukanie dziury w całym...

O ile to można w ogóle wpadką nazwać

Awatar użytkownika
papi
Trener

#294 Postautor: papi » 15 stycznia 2023, o 12:41

Gelo pisze:Generalnie w naszym interesie (kibiców Motoru) jest żeby Mikkel nie jeździł jakoś wybitnie. I mimo sympatii nie powinniśmy mu szczególnie kibicować. Wszelkie sygnały wskazują że o ile z rywalizacji o mistrza odpadnie Gorzów to z dobrze jadącym Mikkelem mamy trzeciego poważnego przeciwnika.

a co ma nasz interes do oceny jego możliwości? Równie dobrze można mówić, że Janowski wreszcie zrobił medal IMŚ i teraz już tylko zjazd

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#295 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2023, o 12:42

To nie jest wpadka. Mikkel jest po prostu dobry ale nie bardzo dobry. Rósł w Motorze do bycia bardzo dobrym ale na własne życzenie przerwał ten proces. Życzyłbym sobie żeby to odczuł że popełnił błąd odchodząc z Lublina niezależnie od tego czy chciał to odkręcić czy nie.

CKM1946
Zawodowiec

#296 Postautor: CKM1946 » 15 stycznia 2023, o 12:56

To chyba jestem inny ale nigdy bym nie życzył zawodnikowi żeby się coś odjebało bo odszedł z Częstochowy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#297 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2023, o 12:59

Ja mu życzę żeby pojechał na swoim poziomie :)

Haron90
Kadrowicz

#298 Postautor: Haron90 » 15 stycznia 2023, o 13:27

CKM1946 pisze:To chyba jestem inny ale nigdy bym nie życzył zawodnikowi żeby się coś odjebało bo odszedł z Częstochowy...

Niektórzy mają problem ze zrozumieniem, że praca to praca, a zmiana pracodawcy to coś zupełnie naturalnego. Mnie do tej pory boli, że odszedł, ale życzę mu utrzymania się w top 5, bo zwyczajnie super się go ogląda na torze.
A to, że będzie jeździł dla rywala? Moim zdaniem nie ma znaczenia, bo Lwy będą miały inne problemy, które sprawią, że dobre wyniki MM nie będą dla nich decydujące, również w odniesieniu do bezpośredniej rywalizacji z nami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#299 Postautor: Gelo » 15 stycznia 2023, o 13:42

Tu kompletnie nie chodzi o pracę i naturalną zmianę pracodawcy. Tu chodzi o to, że wybrał najgorszy z momentów i najgorszą z możliwych form tej zmiany. W stosunku do kibiców. Nie bądźmy hipokrytami. Dobry MM to mocny Włókniarz. Mocny Włókniarz to groźny przeciwnik dla Motoru w walce o medale. Dlatego właśnie powinniśmy mu kibicować jak Worynie Madsenowi czy Miśkowiakowi.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#300 Postautor: Perez » 15 stycznia 2023, o 13:58

Włókniarz i tak się wykolei jak co roku a Wy przezywacie jak mrówka okres.