Pozaligowe występy lubelskich zawodników

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników

#4276 Postautor: Sebekmotor » 13 stycznia 2023, o 10:39

Wymagać od kogoś żeby wyrzekł się swojego kraju to jest naprawdę kosmos.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4277 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 10:40

Źle to trochę ująłem, bo ogólnie tego nikt nie oczekuje aż tak, miałem na myśli te potępienia itd.

Po prostu dla mnie to, że Artiom dla kasy poudaje Polaka nie jest wcale gorsze od tego co zrobili pan Czarnecki z Bortniczukiem, stopień hipokryzji chyba jeszcze większy.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2023, o 10:42 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Sebekmotor
Kadrowicz

#4278 Postautor: Sebekmotor » 13 stycznia 2023, o 10:42

Aa okej.

Oni akurat od początku gównoburzy z zawieszaniem ruskich byli dość powściągliwi w swoich wypowiedziach.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2023, o 10:46 przez Sebekmotor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4279 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 10:46

Niestety zapewne przy wydatnym wsparciu Richarda Czarneckiego upycha się Artioma kolanem z powrotem do ligi, bo taki jest interes Wrocławia.

Z naciskiem na "zapewne". A ja jestem przekonany, że za interesem Wrocławia stoi wyłącznie niejaki Rusko. Ten sam, który opchnął chałupę Sutrykowi.
Robi to własnoręcznie minister sportu Bortniczuk

Konstytucja! Konstytucja! Czy się to podoba czy nie kacapy są w prawie. Nie spotkałem się z opinią Bortniczuka, że jest gorącym orędownikiem powrotu ruskich do ligi. A czy minister nie lubi żużla lub np. Sikory? W sumie nie ma takiego obowiązku.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4280 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 10:59

No tak, tam gdzie pasuje to prawo po aptekarsku, a tam gdzie nie pasuje to się drukuje ustawę abolicyjną. Nawet jeśli prawo jest po stronie Artioma to niech poda Państwo polskie/związek do sądu i poczeka 5 lat na wyrok. I co z tego, że zapłacimy mu odszkodowanie?

Co do roli Richarda w polskim żużlu to chyba nikt nie ma wątpliwości (bardziej mnie dziwi jakakolwiek jeszcze jego rola w polityce), a wiemy jakiej drużyny jest kibicem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4281 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 11:11

Ja mam wątpliwości. Poza nakładaniem wieńców na podium, gdzie jest zresztą notorycznie wygwizdywany jest raczej z boku. Nie wydaje mi się żeby jako zwykły kibic miał jakąkolwiek siłę sprawczą w działalności klubu, któremu kibicuje. Nie mam takiej wiedzy i nie będę pisał "zapewne". Natomiast fakt, że miasto Wrocław hojnie wspiera budżet Sparty jest powszechnie znany.

Flagg
Trener

#4282 Postautor: Flagg » 13 stycznia 2023, o 11:12

Gelo pisze:Konstytucja! Konstytucja! Czy się to podoba czy nie kacapy są w prawie.
Nie jestem ani ekspertem od konstytucji, ani od prawa, ale na jakiej podstawie twierdzisz, ze sa "w prawie". Zapadły w tej kwestii jakies prawomocne wyroki? Jakiś trybunał się do tego odniósł?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4283 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 11:13

No Richard jest taki zwykły kibic jak Kaczyński jest zwykły poseł.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4284 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 11:20

Nie dam się wciagnąć w pseudopolityczne pyskówki, bo to można w nieskończoność i znowu jakiś cymbał mnie zbanuje. Zamykając wątek - nie znam roli europosła w funkcjonowaniu klubu więc nie będę się bawił w uszczypliwości.

Sebekmotor
Kadrowicz

#4285 Postautor: Sebekmotor » 13 stycznia 2023, o 11:37

Cooper pisze:No Richard jest taki zwykły kibic jak Kaczyński jest zwykły poseł.

Ale jaki masz z tym problem? Za każdym klubem sportowym w którym są duże pieniadze stoją politycy. Co w tym takiego dziwnego?

rumburaquee
Zawodowiec

#4286 Postautor: rumburaquee » 13 stycznia 2023, o 11:40

Flagg pisze:
Gelo pisze:Konstytucja! Konstytucja! Czy się to podoba czy nie kacapy są w prawie.
Nie jestem ani ekspertem od konstytucji, ani od prawa, ale na jakiej podstawie twierdzisz, ze sa "w prawie". Zapadły w tej kwestii jakies prawomocne wyroki? Jakiś trybunał się do tego odniósł?

No chyba są. W tamtym roku zgoloszeni na licencji radzieckiej nie mogli pojechać. Teraz zgloszeni na licencji polskiej i z polskim obywatelstwem mają niestety prawo . Moralność tego to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4287 Postautor: kibicLBN » 13 stycznia 2023, o 11:44

Gelu nikt dokładnie nie wie jaka jest siła sprawcza Czarneckiego, ale nie ulega wątpliwości, że ma większe wpływy niż jakiś radny, czy nawet poseł partii o kilkuprocentowym poparciu. I nie chodzi o pyskówki czy dyskusje polityczne tylko nie ma się co oszukiwać skoro prezes telewizji unieważnia po 20 latach małżeństwo, to wieloletni parlamentarzysta może wiedzieć gdzie zapukać w sprawie obywatelstwa dla młodego Czugunowa.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sebekmotor
Kadrowicz

#4288 Postautor: Sebekmotor » 13 stycznia 2023, o 11:44

Dajcie spokój już z ta moralnością.

Każdy klub ma jakiegoś patrona. Bez tego ani rusz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4289 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 11:57

kibicLBN pisze:Gelu nikt dokładnie nie wie jaka jest siła sprawcza Czarneckiego, ale nie ulega wątpliwości, że ma większe wpływy niż jakiś radny, czy nawet poseł partii o kilkuprocentowym poparciu. I nie chodzi o pyskówki czy dyskusje polityczne tylko nie ma się co oszukiwać skoro prezes telewizji unieważnia po 20 latach małżeństwo, to wieloletni parlamentarzysta może wiedzieć gdzie zapukać w sprawie obywatelstwa dla młodego Czugunowa.

Być może jest tak jak piszesz. Dopuszczam też możliwość, że ktoś może też korzystając ze swojej pozycji/znajomości szepnąć słówko temu czy innemu żeby wspomógł klub. Jeżeli to się odbywa zgodnie z prawem - ja osobiście nie mam nic przeciwko. W przypadku Gleba - problemem nie jest jego obywatelstwo - bo po prostu być może nie było przesłanek żeby mu nie dać. Natomiast argument żeby mu dać - czyli ślub - to już jest LIPA.

Flagg
Trener

#4290 Postautor: Flagg » 13 stycznia 2023, o 12:02

rumburaquee pisze:
Flagg pisze:

No chyba są. W tamtym roku zgoloszeni na licencji radzieckiej nie mogli pojechać. Teraz zgloszeni na licencji polskiej i z polskim obywatelstwem mają niestety prawo . Moralność tego to już inna sprawa.

Nie, nie w tym kompletnie rzecz. Gdyby PZM utrzymał obowiązujące przepisy, które do startu w Elidze wymagają międzynarodowej licencji polskiej, to Ruscy nadal by jej nie mieli, bo jej przyznanie im blokują przepisy FIM.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4291 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 12:03

Gelo pisze:Nie dam się wciagnąć w pseudopolityczne pyskówki, bo to można w nieskończoność i znowu jakiś cymbał mnie zbanuje. Zamykając wątek - nie znam roli europosła w funkcjonowaniu klubu więc nie będę się bawił w uszczypliwości.

Jego syn Przemysław jest od 8 lat w radzie nadzorczej WTS Sparta Wrocław, więc naprawdę, zwykły kibic.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4292 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 12:05

Czy to nielegalne?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4293 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 12:08

Ojesssu, a o tym rozmawiamy?

Próbujesz podważyć moją tezę, że Richard ma duży wpływ na to co się dzieje w Sparcie i ze Spartą, więc wrzucam Ci jako argument, że jego syn zasiada (jak akurat nie zasiada w wytrzeźwiałce) w RN Sparty, nie trzeba być Sherlockiem, że raczej jako figurant tatusia.

Więc fakty są takie, ze Richard nie jest zwykłym kibicem, bo zarówno nieodległa historia jak i obecne relacje wskazują twardo na to, że działa on na korzyść Sparty mniej lub bardziej oficjalnie.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2023, o 12:10 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#4294 Postautor: Czarek » 13 stycznia 2023, o 12:08

Sebekmotor pisze:Wymagać od kogoś żeby wyrzekł się swojego kraju to jest naprawdę kosmos.

Tak, zwłaszcza gdy sami wymagamy od Polaków by nas nie zdradzali, szczególnie w chwilach próby jakimi są wojny.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4295 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 12:10

Niczego nie podważam - po prostu nie mam takiej wiedzy. Skoro przerzucamy się argumentami z dupy u nas wiceprezesem zarządu jest Piotr Więckowski a prezydentem miasta Krzysztof Żuk.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2023, o 12:11 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4296 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 12:11

Chyba nie są rodziną, a przynajmniej nie mam takiej wiedzy.

Ok, Richard to zwykły kibic ;]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4297 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 12:12

"U nas w partii żyjemy jak w jednej wielkiej rodzinie" i "wszyscy jesteśmy objęci doktryną Neumana" :)
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2023, o 12:13 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Sebekmotor
Kadrowicz

#4298 Postautor: Sebekmotor » 13 stycznia 2023, o 12:13

Cooper pisze:Ojesssu, a o tym rozmawiamy?

Próbujesz podważyć moją tezę, że Richard ma duży wpływ na to co się dzieje w Sparcie i ze Spartą, więc wrzucam Ci jako argument, że jego syn zasiada (jak akurat nie zasiada w wytrzeźwiałce) w RN Sparty, nie trzeba być Sherlockiem, że raczej jako figurant tatusia.

Zgoda, ale trzeba pamiętać, że partie Ryszarda nie zawsze były u władzy. No i nie wiadomo też jakie ma w obozie władzy tzw chody, bo zdarza mu się do pewnych poczynań tego rządu dystansować.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4299 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2023, o 12:15

Od 8 lat są przy władzy. Od 8 lat jego syn jest w RN Sparty. Połącz kropki.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4300 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2023, o 12:16

Od 7.